Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 455.340
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Radeon R9/7 serija
Zajeb kaže...
thaar kaže...

computer universe opet divlja sa cijenama sapphire r9 290 ti-x je prije 2 dana bila 390e danas je 430e. neznam sta izvode valjda ce se unormalit kada izađu svi brendovi

Ne divlja CU. Nego je amd diga cijene 290 i 290x. Sad je osnovna cijena 290 500$. 100 $ veca nego cijena na izlasku.

Mislim da nije amd diga cijene nego maloprodajni lanci radi nestašice, a to je ugl utjecalo na Američko tržište. Cijene r9 280x i r9 290(x) su u Europi manje više iste, mozda 10-20e više

16 godina
svec kaže...

Pozdrav ljudi Sretan Bozic !! Zao mi je da moram sad pisat takve stvari ali sam razocaran sa svojom Sapphire r9 270x TOXIC novom grafickom zasto evo zbog ovoga 

isti taj problem je i sa mojom gledo po forumima ljudi imaju iste probleme ZATO NIKAD VISE AMD !!!

Crni ekran najvjerovatnije neispravan gpu, određeni postotak neispravnih je standard,ovaj put malo veči kao hd7000.

kradem mine iz minskog polja
16 godina
neaktivan

Ah neznam više šta napravit dal cekat drivere ili vratit neka mi zamjene to !!!??

14 godina
svec kaže...

Pozdrav ljudi Sretan Bozic !! Zao mi je da moram sad pisat takve stvari ali sam razocaran sa svojom Sapphire r9 270x TOXIC novom grafickom zasto evo zbog ovoga 

isti taj problem je i sa mojom gledo po forumima ljudi imaju iste probleme ZATO NIKAD VISE AMD !!!

Prije nego sta nesto provalis i ostanes ziv,budi malo pametniji i zaskrolaj pola centimetra i doci ces do komentara od usera koji je i postao video.

This was totally fixed for me with the new beta drivers 13.11 v9.4

Hope this helps the rest of you

16 godina
neaktivan

Hmmm da ti driveri su vec gore tako da ostajem pri svojem !!!

15 godina
Stjepanj kaže...
Kendo kaže...

Bio bi fail da si prodao 7950 i kupio R9 280. Ako si prelazio sa slabije serije 6xxx, onda se isplatilo uzimati R9 seriju jer je bila jeftinija od iste 7xxx serije, a u nekim slučajevima i poboljšana. Konkretno kod moje R9 280x Vaporice dodana je backplata, a u ADM-u je bila jeftinija za skoro 300 kuna od 7970 Ghz.

kakvih 300kn razlike? si ti usporedivao 280x vapor-x vs 7970ghz.edition vapor-x??

Ne znam Stepanj koja je točno 7970 bila u ADM-u u tom trenutku kad sam kupovao, ali ova moja R9 je bila 2450,00 kuna, a 7970 oko 2700,00. Bila je subota i tek su dobili novu pošiljku kartica R9 serije. Došao sam u dučan kupio karticu i otišao bez ispitivanja kakva je to 7970. Jedino mi je krivo što nisam pričekao ponedjeljak pa bi vidio da imaju i R9 290 za 3050,00 pa da kupim nju i acelero {#}

14 godina
chaselol kaže...
thaar kaže...

je li ko ubra ovo, znaći 260 i 255 će biti r9 serija ne r7, a slabije po preformansama od r7 270(x) WTF, malo nas trollaju iz amd-a

Ja imam 1GB verziju R7 260X,  pokrece kartica sve zivo na ultra 1440*900 (ne nisam probao BF4 multiplayer jer me ne interesuju te igre), kartica otkida realno za tako malu cifru se mozes naigrati samo tako. A sad sto iz R7 u R9, mozda zato sto AMD hoce da izbrise dvostruke standarde sto se tice izbora kartica nek postoji nova generacija R9 da ne bi bilo previse konfuzije sa R7, sad samo gledas broj iza i uzivas {#}

daj mi reci jesi šta dizao taktove kartice?

ako jesi na koliko?

13 godina
lange kaže...

daj mi reci jesi šta dizao taktove kartice?

ako jesi na koliko?

Nista nisam clockao karticu a moze se dici za nekih 10% bez problema imam dobro hladjenje :) sasvim mi je dovoljno zaista, pokrece mi tomb raider na ultimate podesavanja, igra klizi nikad usporavanja nemam :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Radeon R9/7 serija

ma moja je nekako ravno katastrofa!

drobao sve verzije drivera-kada gledam film na tv led i kada je tamnija scena vise se bijele točkice,battlefild 4 ono na low postavkama.

da mozda pređem na win8?!

neznam sta da radim?

da reklamiram?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
lange kaže...

ma moja je nekako ravno katastrofa!

drobao sve verzije drivera-kada gledam film na tv led i kada je tamnija scena vise se bijele točkice,battlefild 4 ono na low postavkama.

da mozda pređem na win8?!

neznam sta da radim?

da reklamiram?

Ja trenutno imam problema sa karticom i drajverima mislim. Nekad kad gledam youtube PC zaledi i izbaci mi drivers crashed but PC recovered (nidje veze) a stavio najnovije drajvere, cak sam probao i one koje su dosli uz cd od grafike. Stavio sam neke starije drajvere i zasad radi dobro, mada trenutno skidam Windows 8, jer necu da se zayebavam s tim realno :) ne bih rekao da je do kartice ali opet, ako imas bijele tackice, provjeri Furmark pa vidi da nije do kartice...

14 godina
Radeon R9/7 serija

imas mozda link od tog programa da istestiram

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
lange kaže...

imas mozda link od tog programa da istestiram

http://www.geeks3d.com/20110224/furmark-1-9-0-gpu-stress-test-burner-opengl-benchmark/

12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Gledam recenzije za 260X i puno se ljudi zali na probleme sa driverima, smrzavanje ,bsod...posebno na Asus modelima.

Mislim uzeti Sapphire 260X pa me ovo zabrinjava.

Ima li vlasnika 260x sa iskustvima?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 12:59 (fade).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
fade kaže...

Gledam recenzije za 260X i puno se ljudi zali na probleme sa driverima, smrzavanje ,bsod...posebno na Asus modelima.

Mislim uzeti Sapphire 260X pa me ovo zabrinjava.

Ima li vlasnika 260x sa iskustvima?

Evo PowerColor R7 260X imao sam problema sa drajverima, jednostavno nisu nesto uradili kako treba ali sam nasao drajvere koji rade 100% bez problema

http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+7+-+64

Otkad sam te instalirao sve radi super! {#}

14 godina
Radeon R9/7 serija

nisam ni vidio da su izasli novi driveri.idem sada isprobati pa da vidimo.inace do sada -NIJE TO TO!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

True audio, kako to točno funkcionira mislio san da će grafičke kartice imati 3,5mm utore za audio, ali nijedna nema. preko čega ono planiraju reporoducirat taj audio? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
thaar kaže...

True audio, kako to točno funkcionira mislio san da će grafičke kartice imati 3,5mm utore za audio, ali nijedna nema. preko čega ono planiraju reporoducirat taj audio? 

HDMI

nicky.sl
15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
thaar kaže...

HDMI

šta pa po toj logici bi onda true audio ima jedino preko zvučnika od monitora wtf kakve veze ima hdmi sa mojim zvučnicima ili headsetom.

btw na 0.30

videa kaže da će samo stereo headseti podržavat trueaudio, surround su od*ebani

16 godina
thaar kaže...

Pa preko zvučne koju i inače koristiš, True audio samo obrađuje zvuk(kao npr. Razer Surround, samo što koristi HW za naprednije efekte)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
12 godina
Radeon R9/7 serija

Evo ja jučer spojio svoju r7 260x preko HDMI-a na TV i nema zvuka.

Monitor mi je na DVI spojen.

Do sada mi je radilo bez greške na nekoliko kartica..

Zna netko u čemu je caka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moraš u postavkama windowsa namjestiti da ti grafička bude default audio device

14 godina
pilgrim_23 kaže...

Evo ja jučer spojio svoju r7 260x preko HDMI-a na TV i nema zvuka.

Monitor mi je na DVI spojen.

Do sada mi je radilo bez greške na nekoliko kartica..

Zna netko u čemu je caka?

desni klik na onaj zvucnik do sata,klikni sounds,pa gore na traci klikni playback i tamo nadi tv i stavi enable,i to di trebalo biti TO!

isto tako ponoviti kada hoces zvuk na kompu samo nades zvuk od kompa.

12 godina
Radeon R9/7 serija

Recenzija Sapphire R9 290 Tri-X OC

BF3: Hrci_CRO
Moj PC  
4 0 hvala 4
14 godina
Hrci kaže...

Recenzija Sapphire R9 290 Tri-X OC

Sapphire ju je ukrotil i to doslovno,nema urlikanja ventova ni bijesnih temperatura ni throtlanja,odlican posao svaka im cast.{#}

Biti ili ne biti pitanje je sada.
13 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Pojavljuje se nereferentni gigabyte u Svicarskoj:

http://www.steg-electronics.ch/de/article/gigabyte-r9-290-oc-bf4-561132.aspx

http://www.steg-electronics.ch/de/article/gigabyte-r9-290x-bf4-195336.aspx

290 je 2930 kuna a 290X 3780 kuna.  Pitanje je isplati li se s ovakvim cjenama uzimati uopce 290X. Po svim recenzijama, vulgaris 290 ne zaostaje vise od 10-ak posto za 290X a cijena je skoro za trecinu visa ...

Mislim da je 290-ica moj definitivni izbor ... jedino mislim da cu pricekati asusovu verziju ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

290X pored 290 je cisti promasaj.

Nekuzim tu AMDovu logiku,al uredu.

Jos ak ispadne da se noviji cipovi 290 mogu otljucat u 290X,...

To ce bit potop za X verziju.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
13 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...

290X pored 290 je cisti promasaj.

Nekuzim tu AMDovu logiku,al uredu.

Jos ak ispadne da se noviji cipovi 290 mogu otljucat u 290X,...

To ce bit potop za X verziju.

Sa unlockom dobijes par posto performansi, ali dosta da se priblizi X-u ... Zaista ni ja ne vidim smisla davati toliko vise novca za X seriju kada normalna 290-ica zari i pali za neku normalnu lovu ...  

12 godina
protjeran
Radeon R9/7 serija

MSI R9 270X GAMING vs MSI R9 270X HAWK koja je bolja ili ima još koja 270x bolja u toj seriji

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
windforce kaže...

MSI R9 270X GAMING vs MSI R9 270X HAWK koja je bolja ili ima još koja 270x bolja u toj seriji

HAWK, zato jer ima odlične komponente, veliki OC potencijal i izdržljivost na OC.

Kalko1212 ingame
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice