Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 455.613
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Radeon R9/7 serija
thaar kaže...

vidija sam to, ali treba li kupiti i pumpu i/ili radijator s time?

koja je uopće razlika između pumpe i radijatora? oboje se koristi za vodeno hlađenje, ali pumpa je must have? je malo off topic ali ta powercolorka mi je zapela za oko samo neznam koliki trošak je kupit karticu sa vodenim, osim kartice same

Pumpa cirkulira tekućinu unutar sustava, a radijator je u heatsink koji tu vodu hladi(na njega idu ventilatori). Treba ti oboje, i još rezervoar i cijevi

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
Radeon R9/7 serija

Ali ipak sve pohvale za prvu i jedinu R9 290X sa vodenim hladjenjem {#}

Realno, uvijek sam bio skeptik prema PowerColor brandu ali ovo je stvarno odlicno! :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Radeon R9/7 serija

Evo male Linusove usporedbe 780 vs 290....

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 10:23 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Pozdravm,

Koju se karticu najbolje isplati kupiti?

MSI R9 270 Gaming, MSI R9 270X Gaming ili MSI R9 270X HAWK?

Jbg nema se para za nešta bolje :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 11:17 (crocked).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Hawk naravno, nakon lightninga druga najbolja izvedba gpu-a od Msi-a! Odlicne komponente,hladenje, i jos bolji oc potencijal!lp
||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
14 godina

Ova prva zato što je bitno jeftinija a tek neznatno sporija od ove dvije. Kad sve sve naclockaju koliko idu onda je Hawk možda jača 5% u prosijeku do maximum 10%. Isto vrijedi i za stock to stock usporedbu.

13 godina
protjeran
Sa svime se vise,manje slazem no hawk model ce klokana biti najtisa,najhladnija,najstabilnija i imati najveci oc, pa evo nek s ovim informacijama sam odluci sta zeli,koliko para toliko mjuze na kraju krajeva:-)
||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
14 godina

Tako je.

14 godina
crocked kaže...

Pozdravm,

evo ja sam kupio msi r9 270 gaming i nema smisla ici na 270x gaming jer su performanse relativne, jedino ako zbilja hoces neki oc nabacit uzmi hawk inace za 1350 kn 270 gaming je best buy

15 godina
ashcro kaže...
crocked kaže...

Pozdravm,

evo ja sam kupio msi r9 270 gaming i nema smisla ici na 270x gaming jer su performanse relativne, jedino ako zbilja hoces neki oc nabacit uzmi hawk inace za 1350 kn 270 gaming je best buy

gdje si je kupio?

14 godina
Kako su relativne kada je 270 zapravo 7850,a 270X 7870 Ghz
robimarko@gmail.com
13 godina
robimarko kaže...

Mala digresija ; stock usporedbe su po meni glupe i po meni je sve relativno pošto uvjek gledam karticu sa omjerom maxOC/cijena (neznam kakv je slučaj sa 270 vs 270x)...Primjer radi uzmi jednu oc7950 koja je šišala oc7970 dugo na forumu ...

Super mi sad što sad Linus i ekipa naklokaju karticu do kraja i usporede perfomanse sa max OC vs max OC / cijena, jel svi mi koji dajemo pozamašnu svotu novca za kartice logično je da uvjek tražimo maximum....

Ispričavam se, otišao sam u offtopic....

12 godina
DarthMarkus kaže...
robimarko kaže...

Mala digresija ; stock usporedbe su po meni glupe i po meni je sve relativno pošto uvjek gledam karticu sa omjerom maxOC/cijena (neznam kakv je slučaj sa 270 vs 270x)...Primjer radi uzmi jednu oc7950 koja je šišala oc7970 dugo na forumu ...

Super mi sad što sad Linus i ekipa naklokaju karticu do kraja i usporede perfomanse sa max OC vs max OC / cijena, jel svi mi koji dajemo pozamašnu svotu novca za kartice logično je da uvjek tražimo maximum....

Ostavi se max OC-a čisto zato što je većina tih bencheva na forumu napravljena na krajnjim granica GPU-ova što znači uz ponešto artefakata

i viruj mi teško ćeš ijednu noviju igru pokrenit na taktovima iz benchmark rekorda.

U tim benchevima aktivno sudjelujem i znam šta pričam a ne sićam se da sam ijedan tvoj bench vidio.

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 16:32 (nicky.sl).
13 godina
nicky.sl kaže...
DarthMarkus kaže...
robimarko kaže...

Ostavi se max OC-a čisto zato što je većina tih bencheva na forumu napravljena na krajnjim granica GPU-ova što znači uz ponešto artefakata

i viruj mi teško ćeš ijednu noviju igru pokrenit na taktovima iz benchmark rekorda.

U tim benchevima aktivno sudjelujem i znam šta pričam a ne sićam se da sam ijedan tvoj bench vidio.

Huh? Pa podrazumjeva se stablini OC bez artefakata valjda..... Perfomase sa max stabilnim OC (benčmarci+igre) vs isto - sve to kroz provučeno kroz cijenu...Mislim da ne pričam sf nego čistu logiku...

Trenutno ne benčam pošto nemam rig , a i uopće me to pišanje u dalj ne zanima, odnosno meni kao starom mudonji dovoljno je provjerit dali sam u nominalnim granicama sa kolegama i mirna Bosna...Ok?

14 godina
robimarko kaže...

nije bas, jedino ako gledas po tdp-u koji je 150w, inace ima performanse vece od 7870 ghz jer je visi memory clock, a razlike izmedu izmedu 270 i 270x gotovo nikad ne prelaze 5 fpsa, ne brojimo neke teske overclockove od 1300mhza na 270x, ovako stock, 270 je samo underclockana 270x

ako sam nesto krivo zakljucio, oprostite na dezinformiranju

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 17:15 (ashcro).
14 godina
juice21 kaže...
ashcro kaže...
crocked kaže...

Pozdravm,

gdje si je kupio?

imas je u adm-u, rekli su jos dosta primjeraka, 1399 kn i dobijes bf4 usput, bez bf-a nisu imali

15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

je li ko ubra ovo, znaći 260 i 255 će biti r9 serija ne r7, a slabije po preformansama od r7 270(x) WTF, malo nas trollaju iz amd-a

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
robimarko kaže...

270 je 7870 sa taktovima nižim od 270X koja je factory masno clockana 7870.

Dakle iste kartice, razlika je jedino u izvedbama modela, hladnjaka i taktovima.

iclock2much
13 godina
thaar kaže...

je li ko ubra ovo, znaći 260 i 255 će biti r9 serija ne r7, a slabije po preformansama od r7 270(x) WTF, malo nas trollaju iz amd-a

Ja imam 1GB verziju R7 260X,  pokrece kartica sve zivo na ultra 1440*900 (ne nisam probao BF4 multiplayer jer me ne interesuju te igre), kartica otkida realno za tako malu cifru se mozes naigrati samo tako. A sad sto iz R7 u R9, mozda zato sto AMD hoce da izbrise dvostruke standarde sto se tice izbora kartica nek postoji nova generacija R9 da ne bi bilo previse konfuzije sa R7, sad samo gledas broj iza i uzivas {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

AMD R serija mi se čini fail naspram HD 7000, bojao sam se da sam napravio grešku što sam kupio 7950 pred izlazak novih, al sad mi je drago da jesam, jer će podržavati Mantle isto kao R. Jedino poboljšanje (ako je) su 290 i 290x ali njih ionako ne bi kupovao, a ostale su rebrand tako da klokam i miran sam.

Toni
Moj PC  
9 10 hvala 0
12 godina
protjeran
Radeon R9/7 serija

Kupit cu si jednu od sljecih - r9 270x ili gtx 760,pa još jedno pitanje prije kupovine.Znam da nvdia ima CUDA tehnologiju koju koristim u sony vegasu i camtasiji za renderiranje - treba mi za yt channel,pa me sad zanima koliko je sporije renderiranje na ati karticama zato jer nemaju cudu ili je to zanemarivo

0 0 hvala 0
15 godina
rapture686 kaže...

AMD R serija mi se čini fail naspram HD 7000, bojao sam se da sam napravio grešku što sam kupio 7950 pred izlazak novih, al sad mi je drago da jesam, jer će podržavati Mantle isto kao R. Jedino poboljšanje (ako je) su 290 i 290x ali njih ionako ne bi kupovao, a ostale su rebrand tako da klokam i miran sam.

Bio bi fail da si prodao 7950 i kupio R9 280. Ako si prelazio sa slabije serije 6xxx, onda se isplatilo uzimati R9 seriju jer je bila jeftinija od iste 7xxx serije, a u nekim slučajevima i poboljšana. Konkretno kod moje R9 280x Vaporice dodana je backplata, a u ADM-u je bila jeftinija za skoro 300 kuna od 7970 Ghz.

13 godina
protjeran
Kendo kaže...
rapture686 kaže...

Bio bi fail da si prodao 7950 i kupio R9 280. Ako si prelazio sa slabije serije 6xxx, onda se isplatilo uzimati R9 seriju jer je bila jeftinija od iste 7xxx serije, a u nekim slučajevima i poboljšana. Konkretno kod moje R9 280x Vaporice dodana je backplata, a u ADM-u je bila jeftinija za skoro 300 kuna od 7970 Ghz.

kakvih 300kn razlike? si ti usporedivao 280x vapor-x vs 7970ghz.edition vapor-x??

16 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Pozdrav ljudi Sretan Bozic !! Zao mi je da moram sad pisat takve stvari ali sam razocaran sa svojom Sapphire r9 270x TOXIC novom grafickom zasto evo zbog ovoga 

isti taj problem je i sa mojom gledo po forumima ljudi imaju iste probleme ZATO NIKAD VISE AMD !!!

Moj PC  
3 13 hvala 0
13 godina
svec kaže...

Pozdrav ljudi Sretan Bozic !! Zao mi je da moram sad pisat takve stvari ali sam razocaran sa svojom Sapphire r9 270x TOXIC novom grafickom zasto evo zbog ovoga 

isti taj problem je i sa mojom gledo po forumima ljudi imaju iste probleme ZATO NIKAD VISE AMD !!!

nije ni NVIDIA bajna. Imao sam 7850, 7870, nikakvih problema. 7950 me za...vala zbog slabog napajanja. Sada imam gtx770 i na jednom monitoru mi artefakte baca nakon što uključim NVIDIA Surround kad isključim i ponovno uključim je sve OK. Stvar je u drajverima i treba pričekati nove isto je i kod tebe.

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
16 godina
neaktivan

Nadam se da je do drivera jer nemam živaca, dao 2000 kn za nešto šta trenutno ne valja !!!

17 godina
Radeon R9/7 serija

jel ti druge igre rade ok , nemres tak pljuvat po AMD.-u ja imam R9 cfx dva mj.  nikakvih problema a rade 6 sati dnevno u punom pogonu , prije bih rekao da je do drivera i neoptimiziranog smecha od bf4 koji se isplati uzet tek za pola godine IMHO , tebi i tvojima takodjer {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 12:17 (4mal).
Moj PC  
13 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kendo kaže...
rapture686 kaže...

Uzeo sam ju polovnu, prelazio sa 7870. Nije bio velik upgrade ali taj model 7870 je bio užas, a kad sam već mijenjao, uzeo sam jaču...

S obzirom na to kakav je OC potencijal i temperature, čak i s tim stock performansama mi se ne sviđa.

Toni
15 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

computer universe opet divlja sa cijenama sapphire r9 290 ti-x je prije 2 dana bila 390e danas je 430e. neznam sta izvode valjda ce se unormalit kada izađu svi brendovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
thaar kaže...

computer universe opet divlja sa cijenama sapphire r9 290 ti-x je prije 2 dana bila 390e danas je 430e. neznam sta izvode valjda ce se unormalit kada izađu svi brendovi

Ne divlja CU. Nego je amd diga cijene 290 i 290x. Sad je osnovna cijena 290 500$. 100 $ veca nego cijena na izlasku.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice