Ja se rijesim jednog problema - pojavi se drugi... Nego da vam predstavim novu liniju problema jesen zima 2013-2014 Powered by AMD.
Jucer krenem igrat DayZ standalone i primjetim kako mi slik "treperi" tj crte onako vodoravno trepere od gore prema dole, jace se vidi u tamnijim dijelovima... Reko to je jos jedan u nizu bugova DayZa, i nastavim igrat, danas krenem igrat Chivlary, ista stvar... Udjem u Just Cause 2, ista stvar, Far Cry 3 ista stvar... Mrak na oci. Proguglam malo - milijardu žalbi kako im sa R9 serijom ili poskakuje ekran svako malo ili treperi tj tako te linije i to. Ali kako moja graficka nije tolko poznata jer imam Sapphire R9 270 OC Dual X (problem je na svim proizvodjacima ne samo sapphire), sve rezultate i upite izbacuje za R9 270X, koji treba malo vise struje i malo vise mhz ima. Nekima je fix bio da su instalirali nove drivere dok je drugima bio fix sto je amd izdao vBios za R9 270X, 280X i 290. Za obican R9 270 naravno nije, nasao sam sa kolegom jedan jedini taj bios update za moju graf. koji je ista verzija kao ova koju vec imam, nakon updatea, problem je i dalje bio tu. Pokusavao sam izvadit pa vratit graf., pa sve zive i moguce drivere, za koje su rekli da bi trebalo fixat (za 270X naravno)... Doslovno neznam sta cu, naj vise svi imaju problem sa tim poskakivanjem slike ili tim crtama na desktopu. Kod mene je obratno, ne poskakuje mi nista i ne treperi na desktopu, ali kad igram nesto onda treperi i ako za vrijeme igre odem alt+tab na desk. isto treperi. Probao sam pojacavat-smanjivat grafiku, palit vsync, nista nije pomoglo. Samo da mogu kako razotkrit jeli softwareski problem ili hardware, ako je hardware da saljem na reklamaciju, ili ak je softwareski da cekam fix koji ocito nikad nece izac, jer niko ni ne spominje taj moj model. Ima li ko kakva iskustva sa tim flickeringom i kako ga riješiti ?
naj više problem slici ovom na nebu iako nije toliko intenzivno i vise je na mracnijim dijelovima.
Help :/