Radeon R9 Serija problem

poruka: 10
|
čitano: 4.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Radeon R9 Serija problem

Ja se rijesim jednog problema - pojavi se drugi... Nego da vam predstavim novu liniju problema jesen zima 2013-2014 Powered by AMD.

Jucer krenem igrat DayZ standalone i primjetim kako mi slik "treperi" tj crte onako vodoravno trepere od gore prema dole, jace se vidi u tamnijim dijelovima... Reko to je jos jedan u nizu bugova DayZa, i nastavim igrat, danas krenem igrat Chivlary, ista stvar... Udjem u Just Cause 2, ista stvar, Far Cry 3 ista stvar... Mrak na oci. Proguglam malo - milijardu žalbi kako im sa R9 serijom ili poskakuje ekran svako malo ili treperi tj tako te linije i to. Ali kako moja graficka nije tolko poznata jer imam Sapphire R9 270 OC Dual X (problem je na svim proizvodjacima ne samo sapphire), sve rezultate i upite izbacuje za R9 270X, koji treba malo vise struje i malo vise mhz ima. Nekima je fix bio da su instalirali nove drivere dok je drugima bio fix sto je amd izdao vBios za R9 270X, 280X i 290. Za obican R9 270 naravno nije, nasao sam sa kolegom jedan jedini taj bios update za moju graf. koji je ista verzija kao ova koju vec imam, nakon updatea, problem je i dalje bio tu. Pokusavao sam izvadit pa vratit graf., pa sve zive i moguce drivere, za koje su rekli da bi trebalo fixat (za 270X naravno)... Doslovno neznam sta cu, naj vise svi imaju problem sa tim poskakivanjem slike ili tim crtama na desktopu. Kod mene je obratno, ne poskakuje mi nista i ne treperi na desktopu, ali kad igram nesto onda treperi i ako za vrijeme igre odem alt+tab na desk. isto treperi. Probao sam pojacavat-smanjivat grafiku, palit vsync, nista nije pomoglo. Samo da mogu kako razotkrit jeli softwareski problem ili hardware, ako je hardware da saljem na reklamaciju, ili ak je softwareski da cekam fix koji ocito nikad nece izac, jer niko ni ne spominje taj moj model. Ima li ko kakva iskustva sa tim flickeringom i kako ga riješiti ?

naj više problem slici ovom na nebu iako nije toliko intenzivno i vise je na mracnijim dijelovima.

Help :/

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 21:13 (D3lBoy).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Radeon R9 Serija problem

Ne zelim vrijedat fanboyeve AMD grafickih kartica, al zbog takvih ce stvari nvidia uijek bit no.1,nazalost !!

Slazem se, visoka cijena, malo slabije performance ...ali..ovoga nema!

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 23:45 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
3 9 hvala 0
17 godina
Re: Radeon R9 Serija problem
Sandro HR Zagorje kaže...

Ne zelim vrijedat fanboyeve AMD grafickih kartica, al zbog takvih ce stvari nvidia uijek bit no.1,nazalost !!

Ne slažem se s tim nikak, a i nemojmo generalizirat, i nevidija je imala gafova s driverima odnosno grafama...

Što se tiće fanboyizma, imam blagi predosjećaj da ti ATI nije sjeo, pa i otud negodovanje prema istoj.. NHF..

Mislim da bi stvari trebali gledat s postrane a ne iz aspekta fanboyeva odnosno poklonika zelenih ili crvenih..

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 9:30 (zvonac).
12 godina
odjavljen
Radeon R9 Serija problem

Naravno da je generalizacija uvijek loša i pogrešna. No znamo da čovjek uči uglavnom na svojim greškama (čitaj iskustvu). 

Prošla grafa mi je bila atievka 5870. stara strojka, gurala je sve poprilično solidno. No imao sam problema sa 1. driverima, 2. biosom, 3. crashanjem/artefaktima. Ti su se problemi javljali često, sva tri navedena (na stocku). I nakon flashanja biosa, smanjivanja takta na memoriji, problemi su se minimalizirali. No zašto sam ih morao rješavat uopće? Roba se kupuje s namjerom i nadom da funkcionira bez dodatnih komplikacija. Kad daš lijepu svotu za komad hw, očekuješ najmanje ispravnu funkcionialnost, a ne čupanje kose radi problema.

Iako performanse wise, nemam ništa loše za reć o amd-u, nuspojave su bile frustrirajuće. Jedan od razloga zašto sam prešao na nvidiju i nisam požalio. Nije da nvidija nema svoje mušice. Sigurno ima, no ja, bogu fala još nisam naletio na njih.

Nije uopće bitno koja firma je bolja ili lošija. Bitno je to što obje firme imaju običaj plasirat na tržište poluproizvode koji će korisnicima samo uzorovat dodatno frustiranje kojeg ionako imaju u životu na pretek. A grafičke su jedan od komada hw-a koji bi svojom namjenom trebali taj stres na ovaj ili onaj način umanjit (kako kome).

"You can fool some people some time, but you can't fool all the people all the time"
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
zvonac kaže...
Sandro HR Zagorje kaže...

Ne slažem se s tim nikak, a i nemojmo generalizirat, i nevidija je imala gafova s driverima odnosno grafama...

Što se tiće fanboyizma, imam blagi predosjećaj da ti ATI nije sjeo, pa i otud negodovanje prema istoj.. NHF..

Mislim da bi stvari trebali gledat s postrane a ne iz aspekta fanboyeva odnosno poklonika zelenih ili crvenih..

Ne, imao sam i ja sapphire vapor-x 5770 i sva sreca nikakvih problema nisam imao sa njom. Kad citam sta se sve ljudima dogada sa AMD/ATI karticama, nezz kaj bi reko.

Kao sto je reko kolega da ce izludit vise i da nezna kaj da radi. Tako bi i ja isto reagirao i poludio bih...no ja sam napomenuo da NE zelim uvrijedit fanove AMD i da se ne osjecaju uvrijedeno( ovo sam vec drugi puta rekao).To sto je NV imala probleme sa 4/5 serijom to je nesto drugo. Oni su imali crashanja tijekom rada na samo destopu/itnernetu , no ne i u igrama. Al kaj je najzalosnije ta AMD nova serija stara 3-4mj, dok NV 4/5 serija stara 3,4god! Ja sam si htio uzet AMD grafu i to 7950 no igrom slucaja dobio sam jako dobru ponudu za ovu sadasnju NV i to ispod svake cijene , tako da sam je na kraju uzeo. Nit sam fan jedne ni druge strane, nit me to ne zanima. Al driveri i supprot su losi... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 10:42 (Sandro HR Zagorje).
17 godina
eywa33 kaže...

Nije uopće bitno koja firma je bolja ili lošija. Bitno je to što obje firme imaju običaj plasirat na tržište poluproizvode koji će korisnicima samo uzorovat dodatno frustiranje kojeg ionako imaju u životu na pretek. A grafičke su jedan od komada hw-a koji bi svojom namjenom trebali taj stres na ovaj ili onaj način umanjit (kako kome).

S ovim se slažem..

A isto tak mogu reć da sam imal 5-6 grafi od amda i nikad problema.. Dok sam imal gtx 760, dobil sam slom živaca s onim koma driverima, naravno da sam se rešil grafe radi tog..

Naravno da to sad niš ne znači, a ak nvidija ponudi nižu cijenu grafi, razmislil bi i o njoj..

S druge strane pokušavam što manje generalizirat, jest da sam imal noćne more od te gtx 760..

Još dok bi i jedni i drugi napravili drivere kak spada, al o tom po tom..

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 10:43 (zvonac).
14 godina

Probaj ručno podići malo napon. Znalo se dešavati da na nekim serijama grafi je premal stock napon pa bude problema. Što se tiče fanbojizma i generaliziranja to je naravno sranje. Ima hrpa i Nvidia i AMD grafi koje su imale razno razne probleme. Nisu ni jedni ni drugi bez greški i mana.

16 godina
Radeon R9 Serija problem

Imam isti problem sa 270X, doduše ne u igrama nego dok visim na internetu i slično.

Pisalo je u changelogu od 13.11 v9.5 beta drivera da su problem riješili ali kod mene se događalo samo puno rjeđe (možda jednom, dvaput dnevno, sa starim driverima 5-6 puta)

Upravo sam flešnuo bios novi pa ću vidjet kako se ponaša.. mada mi i ne smeta toliko, samo lagano iritira.

Disregard the constabulary.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Radeon R9 Serija problem

Izgleda da sam nasao u cemu je problem, identicno ovako mi je, mozda malo manje crte

ugl. lik kaze da je rijesio mjenjanjem na DVI monitor tj. DVI iz monitora u graficku... taj problem je imao kad je na VGA kabl stavio DVI adapter... a ja kupio novi monitor prije god i pol LG Flatron 22" i ima samo VGA kabl i sa graf sam dobio DVI adapter tako da se isto spajam ko on. Pa poludio bi, sad nakon nove graficke, maticne, coolera, kucista sam mislio da je stvarno sve gotovo jos moram monitor kupit. Ako ima neko ko je zainteresiran za zamjenu uz moju nadoplatu, ili samo zamjenu za manji koji ima DVI. Baš sam peh

A ove flickere da poskakuje ekran nemam... to ugl je na 270X da samo sam ja pomjesao jer sam mislio da je Flicker to treperenje koje ja imam pa sam googlao krivo (iako flickering znaci treperiti) ali oni misle na to poskakivanje ekrana svako malo. Rijesava se flashanjem biosa ili probaj 13.12. drivere, prekjucer izasli !

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Flickere najcesce imate sa VGA kablom, a pogotovo s jeftilen kablima koji se isporucuju s monitorima. Probat HDMI ili DVI i to bez adaptera.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice