Radeon R9 280x Club

poruka: 1.774
|
čitano: 238.494
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Radeon R9 280x Club
batizg kaže...

pošto sam u zadnjih mjesec dana uspio čak 30 min odigrat a i budućnost nije tako svijetla tako da dajem svoju na bubanj,

javite se na pm pa ćemo nešto dogovorit

samo ZG i okolica je u igri

To je regionalna da ne kazem rasna diskriminacija 👊
nista mi se neda
14 godina
Radeon R9 280x Club

ja samo da javim da me zezao vga to dvi adapter, promjenio sam ga i nema nestajanja slike {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club
S obzirom da sam vlasnik dotične kartice Sapphire R9 280X Dual-x OC Edition 3gb zanimalo bi me kako radi u crosfire da li netko koristi dvije takve kartice pa da napiše svoja iskustva
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Zašto su ove Club3D 280x jeftinije od recimo najjeftinije trenutno r9 280 koja nije tvornički kolkana http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r9+280x

Zar su se ove Club3D pokazale tako loše da su svi spustili cijene???

Psi laju, karavane prolaze...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 280x Club
Pa ovo je predobra cijena, za tu cijenu se isplati uzeti. Ako i krepa, garancija je tu.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sportline kaže...

Zašto su ove Club3D 280x jeftinije od recimo najjeftinije trenutno r9 280 koja nije tvornički kolkana http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r9+280x

Zar su se ove Club3D pokazale tako loše da su svi spustili cijene???

da odgovor je zato sto su bukvalno lose, no evo moj frend je uzeo istu i stvarno kartica radi sve u normalnim granicama, no velim uglavnom su jako losa iskustva s doticnima!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
Thedream sa foruma ju je uzeo sa njuskala, isto kaze da je super i tiha. Spomenuo je generalno probleme sa r9 serijom i cold boot problem, sad neznam je li imao ista od toga sa grafom kasnije.
Takodjer frend ju ima, ali ne obicnu nego royal king ili queen model, kaze isto super i tiha..
15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Thedream sa foruma ju je uzeo sa njuskala, isto kaze da je super i tiha. Spomenuo je generalno probleme sa r9 serijom i cold boot problem, sad neznam je li imao ista od toga sa grafom kasnije.
Takodjer frend ju ima, ali ne obicnu nego royal king ili queen model, kaze isto super i tiha..

Powercolor sam ja uzeo, ne Club3D.

Kasnije nije bilo problema, ali imam viška grafičkih pa sam obje već oglasio.

Čini mi se da je ovo jako loše doba za prodaju takvih 280X GPU-a, em rulja nema love pa ih ruši u bescjenje sa ponudama (ponudili mi čak i 800kn?!), em je ili stiže nova nvidia 9xx za mainstream, tipa 960, em ljudi mislim općenito malo više naginju nvidiji. A uz to i nemam pisanu garu. 

Što se Club3D-a tiče, ne znam da li je to ista TUL grupacija, ali prvo što mi upada u oko je 18mj gare, mislim na jednom od linkova. Sad da li je to politika uvoznika ili samog proizvođača, ne znam.

Sjećam se odavno Club3D-a i imao sam dobra iskustva s njima. Problem, nazovimo ga, iako u stvarnosti to i nije, je što po YT linkovima, Club3D modeli imaju dosta coil-whine izražen. E sad, ja sam na svojoj Powercolor vrtio Valley i "slušao" karticu, koliko god to debilno zvučalo, sa 5cm, i nisam to čuo.Vjerojatno stvar primjerka.

Iskreno za 1500kn ja bi ju riskirao, ako odapne u garantnom roku, dobiješ drugu. Jedino šteta te skraćene gare, ako sam dobro vidio. 18mj.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 17:02 (thedream).
11 godina
Sorry, zabuna.
14 godina

Bolje vam je kupit neku kvalitetniju i bolju staru par mjeseci sa više gare za slične ili manje pare. Te grafe su ajmo reć "najlošije" od svih vendora za AMD.

15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Da,baš. Powercolorov PCS+ 290X je ono, otpad

Isto vrijedi i za AceRoyal model 290X-a od Club3D-a.

Koliko sam pratio domaće i strane forume na temu 280X-a najviše problema je upravo bilo na VaporX, i TOP modelima ASUS-a, htjeli to neki priznati ili ne.

Možda bi se upravo kakav Powercolor, Club3D, Diamond, Visiontek, pa i standardno solidan Sapphire ili XFX ponašao kudikamo bolje i stabilnije.

Ne valja ti generalizirati. Da ne spominjemo jednog HIS-a, na koji bi pola naših gamera odmahnulo rukom, jer vjerojatno nikad nije čulo za njega.

Hoću reći, ne mora baš uvijek biti nešto iz trolista ASUS, Gigabyte, MSi iznad ostatka.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 20:28 (thedream).
Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
Radeon R9 280x Club

neki ovdje pljuju između ostalog i zato jer im takva nova kartica u trgovini po toj cijeni ruši cijenu njihovih kartica koje prodaju ili misle prodati, tako da ima tu svega...

no, kako neki od njih i sami savjetuju u drugim situacijama, garancija je tu pa što te briga {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2014 21:32 (picajzla0707).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Ja sa Vapor X Tri-X verzijom (koja je izasla 1.4 ove godine) nemam nikakvih glitcheva, artefakata, crasheva i ceg god, radi savršeno na oko 50ak C, sa max peakom 62c (jedino je u Alien Isolation uspijela jednom do 64c)

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Radeon R9 280x Club

Dali je ok maximalna temperatura 74 nakon sat vremena u AC Unity, do koje temperature ide 280x a da se netrebam zabrinjavati?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2014 1:55 (Xboxn00b).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Vjerujem da moze normalno raditi i na puno visim temperaturama bez problema ali je pitanje koliko ce to utjecat na njen zivotni tijek... kazu da je tako sredina 70ih ok ali meni osobno to nebi bilo naj draze

EDIT: Vidim da neki sa 280X idu i do 80c tako da ocito je normalno iako moja kako sam gore napisao nije ni u fur marku prelazila 64c

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2014 2:03 (D3lBoy).
13 godina
Radeon R9 280x Club

Samo u Assassins Creedu mi prelazi 70, u PES 15 oko 50-53, a 3D Mark max 63

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2014 3:18 (Xboxn00b).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Vjerujem da moze normalno raditi i na puno visim temperaturama bez problema ali je pitanje koliko ce to utjecat na njen zivotni tijek... kazu da je tako sredina 70ih ok ali meni osobno to nebi bilo naj draze

EDIT: Vidim da neki sa 280X idu i do 80c tako da ocito je normalno iako moja kako sam gore napisao nije ni u fur marku prelazila 64c

pa kad imas verziju s 3 venta naravno da nemas visoke temperature, makni jedan vent i ode temperatura gore( trix verzija takoder ima i puno veci rebrasti hladnjak nego sve dual verzije ostalih proizvodaca tako da to pridonosi poprilicno stabilnim temp.) tako da iz mog iskustva vecina dual kartica(280x) se przi na cca 70-75°c u zatvorenom kucistu...

15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Pozdrav!

Čemu služi "Power Limit" u CCC-u?

Što može biti ako stavim da +20?
To ne diže voltažu?

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chutac kaže...

Pozdrav!

Čemu služi "Power Limit" u CCC-u?

Što može biti ako stavim da +20?
To ne diže voltažu?

power limit od 20% dize voltazu do maximalnih stabilnih granica kartice po potrebi (automatski), naravno to sve ovisi pak i o samom tdp ukucanom u bios neki imaju vise neki manje pa neke kartice recimo podnose s 20% 100mhz vise dok neke s vecim tdp podnose i recimo 150mhz vise s 20% sve ovisi o modelu! dakle sve ti je potpuno bezopasno i propisano od strane proizvodaca! naravno sto veci P.limit vece voltaze i temperature...

15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Hladnjak je dobar i imam pristojan airflow u kućištu pa se ne brinem oko temperatura(sad su u loadu oko 65C), a niti oko voltaža jer je očito da kartica može izdržati kad je to tvornička opcija.

Ako idem OC-ati, dižem takt dok ne počne rušiti pa onda dižem Power limit. Jel?

Ako da, koliko da dižem?

EDIT: A dizanje power limita će dopustiti kartici da povuče više u loadu ili se sve proporcionalno diže za 20%?

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 18:43 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Radeon R9 280x Club

tako je! kad se pocne rusiti bez diranja P.Limita onda ides na njega pa poslje njega manualnu voltazu:)

evo primjer sad ova asus i s power limitom i voltazom na 1.3v mi neide prek 1170mhz dok je gigabajtova 280x isla do 1230mhz samo s njim{#}...kartica ce sam povuci koliko joj treba u loadu...

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

OK, budem probao.

Možda ne danas, ali uskoro :)

Hvala!

Živio 

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

Pozdrav dečki :)

Evo i mene k vama s dvije sapphire radeon r9 280x vapox ;)

Imam i jedno pitanje, pošto jos nisam kupio matičnu ploču trebala bi mi pomoč oko odabira.

Te koje su prednosti ako su grafe spojene crossfire bridgom jer nemam nikakvih iskustava s tim.

Kučište : zalman z3 plus

memorija: kingston hyperX red 4gb 1600mhz

gpu: 2x r9280x

cpu: amd fx 6300

Psu: thermaltake smart 850w

jopex
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

po meni je taj procesor usko grlo za crossfire,i trebas jos bar 4 gb rama, ja sam imao te 2 graficke kartice u crossfireu i odlično su se skalirale

uzmi si asus sabertooth 990fx r2.0

15 godina
neaktivan
jopex kaže...

Pozdrav dečki :)

Evo i mene k vama s dvije sapphire radeon r9 280x vapox ;)

Imam i jedno pitanje, pošto jos nisam kupio matičnu ploču trebala bi mi pomoč oko odabira.

Te koje su prednosti ako su grafe spojene crossfire bridgom jer nemam nikakvih iskustava s tim.

Kučište : zalman z3 plus

memorija: kingston hyperX red 4gb 1600mhz

gpu: 2x r9280x

cpu: amd fx 6300

Psu: thermaltake smart 850w

Imas veliki bottleneck. Nista bez intela za puni potencijal crossfirea.

11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

mozete mi onda barem navesti koji amd i intel procesor koji bi odgovarao konfiguraciji,
vidio sam da jedan covijek na te 2 grafe ima mbo: gigabyte ga b85m d3h i intel pentium g3420 a kolko sam gledao to je 2-jezgreni procesor, kako to nije bottleneck? mislim sve u svemu da mi ne treba pomoc nebih pitao nekog ko se ne razumije zato sam i dosao na ovaj forum, tao da su sve kritike i pomoc dobro dosle

jopex
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa gdje ćeš u tako malo kućište nagurati dvije R9 280X ??

11 godina
neaktivan
Radeon R9 280x Club

ne pitaj kako, ali su stale

jopex
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Radeon R9 280x Club

a čekaj fx6300 već imaš kod sebe ili?

itomic009 kaže...

Pa gdje ćeš u tako malo kućište nagurati dvije R9 280X ??

kako misliš, malo?

Inače ovako treba minimalno da to fercera kako treba:

• 1 x GIGABYTE GA-990XA-UD3
  • 1 x AMD FX-Series X8 8350 AM3 Box
  • 1 x Coolink Corator DS cooler 115x/2011/AMD

2400kn

i bolja opcija:

• 1 x Asrock s1150 Z97 EXTREME3
  • 1 x Intel Core i5 4690K 3.9GHz,6MB,LGA 1150
  • 1 x CPU Hladnjak Raijintek Themis Black, 120mm, PWM

2900kn

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 14:47 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan

Da, fx 6300 vec imam ali nije mi problem dat te 3000kn ako mislis da bi to funkcioniralo odlicno i da nebi bilo daljnjih problema 

jopex
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice