pošto sam u zadnjih mjesec dana uspio čak 30 min odigrat a i budućnost nije tako svijetla tako da dajem svoju na bubanj,
javite se na pm pa ćemo nešto dogovorit
samo ZG i okolica je u igri
To je regionalna da ne kazem rasna diskriminacija 👊

pošto sam u zadnjih mjesec dana uspio čak 30 min odigrat a i budućnost nije tako svijetla tako da dajem svoju na bubanj,
javite se na pm pa ćemo nešto dogovorit
samo ZG i okolica je u igri
To je regionalna da ne kazem rasna diskriminacija 👊
ja samo da javim da me zezao vga to dvi adapter, promjenio sam ga i nema nestajanja slike
Zašto su ove Club3D 280x jeftinije od recimo najjeftinije trenutno r9 280 koja nije tvornički kolkana http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r9+280x
Zar su se ove Club3D pokazale tako loše da su svi spustili cijene???
Zašto su ove Club3D 280x jeftinije od recimo najjeftinije trenutno r9 280 koja nije tvornički kolkana http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r9+280x
Zar su se ove Club3D pokazale tako loše da su svi spustili cijene???
da odgovor je zato sto su bukvalno lose, no evo moj frend je uzeo istu i stvarno kartica radi sve u normalnim granicama, no velim uglavnom su jako losa iskustva s doticnima!lp
Powercolor sam ja uzeo, ne Club3D.
Kasnije nije bilo problema, ali imam viška grafičkih pa sam obje već oglasio.
Čini mi se da je ovo jako loše doba za prodaju takvih 280X GPU-a, em rulja nema love pa ih ruši u bescjenje sa ponudama (ponudili mi čak i 800kn?!), em je ili stiže nova nvidia 9xx za mainstream, tipa 960, em ljudi mislim općenito malo više naginju nvidiji. A uz to i nemam pisanu garu.
Što se Club3D-a tiče, ne znam da li je to ista TUL grupacija, ali prvo što mi upada u oko je 18mj gare, mislim na jednom od linkova. Sad da li je to politika uvoznika ili samog proizvođača, ne znam.
Sjećam se odavno Club3D-a i imao sam dobra iskustva s njima. Problem, nazovimo ga, iako u stvarnosti to i nije, je što po YT linkovima, Club3D modeli imaju dosta coil-whine izražen. E sad, ja sam na svojoj Powercolor vrtio Valley i "slušao" karticu, koliko god to debilno zvučalo, sa 5cm, i nisam to čuo.Vjerojatno stvar primjerka.
Iskreno za 1500kn ja bi ju riskirao, ako odapne u garantnom roku, dobiješ drugu. Jedino šteta te skraćene gare, ako sam dobro vidio. 18mj.
Bolje vam je kupit neku kvalitetniju i bolju staru par mjeseci sa više gare za slične ili manje pare. Te grafe su ajmo reć "najlošije" od svih vendora za AMD.
Da,baš. Powercolorov PCS+ 290X je ono, otpad.
Isto vrijedi i za AceRoyal model 290X-a od Club3D-a.
Koliko sam pratio domaće i strane forume na temu 280X-a najviše problema je upravo bilo na VaporX, i TOP modelima ASUS-a, htjeli to neki priznati ili ne.
Možda bi se upravo kakav Powercolor, Club3D, Diamond, Visiontek, pa i standardno solidan Sapphire ili XFX ponašao kudikamo bolje i stabilnije.
Ne valja ti generalizirati. Da ne spominjemo jednog HIS-a, na koji bi pola naših gamera odmahnulo rukom, jer vjerojatno nikad nije čulo za njega.
Hoću reći, ne mora baš uvijek biti nešto iz trolista ASUS, Gigabyte, MSi iznad ostatka.
neki ovdje pljuju između ostalog i zato jer im takva nova kartica u trgovini po toj cijeni ruši cijenu njihovih kartica koje prodaju ili misle prodati, tako da ima tu svega...
no, kako neki od njih i sami savjetuju u drugim situacijama, garancija je tu pa što te briga
Ja sa Vapor X Tri-X verzijom (koja je izasla 1.4 ove godine) nemam nikakvih glitcheva, artefakata, crasheva i ceg god, radi savršeno na oko 50ak C, sa max peakom 62c (jedino je u Alien Isolation uspijela jednom do 64c)
Dali je ok maximalna temperatura 74 nakon sat vremena u AC Unity, do koje temperature ide 280x a da se netrebam zabrinjavati?
Vjerujem da moze normalno raditi i na puno visim temperaturama bez problema ali je pitanje koliko ce to utjecat na njen zivotni tijek... kazu da je tako sredina 70ih ok ali meni osobno to nebi bilo naj draze
EDIT: Vidim da neki sa 280X idu i do 80c tako da ocito je normalno iako moja kako sam gore napisao nije ni u fur marku prelazila 64c
Samo u Assassins Creedu mi prelazi 70, u PES 15 oko 50-53, a 3D Mark max 63
Vjerujem da moze normalno raditi i na puno visim temperaturama bez problema ali je pitanje koliko ce to utjecat na njen zivotni tijek... kazu da je tako sredina 70ih ok ali meni osobno to nebi bilo naj draze
EDIT: Vidim da neki sa 280X idu i do 80c tako da ocito je normalno iako moja kako sam gore napisao nije ni u fur marku prelazila 64c
pa kad imas verziju s 3 venta naravno da nemas visoke temperature, makni jedan vent i ode temperatura gore( trix verzija takoder ima i puno veci rebrasti hladnjak nego sve dual verzije ostalih proizvodaca tako da to pridonosi poprilicno stabilnim temp.) tako da iz mog iskustva vecina dual kartica(280x) se przi na cca 70-75°c u zatvorenom kucistu...
Pozdrav!
Čemu služi "Power Limit" u CCC-u?
Što može biti ako stavim da +20?
To ne diže voltažu?
Pozdrav!
Čemu služi "Power Limit" u CCC-u?
Što može biti ako stavim da +20?
To ne diže voltažu?
power limit od 20% dize voltazu do maximalnih stabilnih granica kartice po potrebi (automatski), naravno to sve ovisi pak i o samom tdp ukucanom u bios neki imaju vise neki manje pa neke kartice recimo podnose s 20% 100mhz vise dok neke s vecim tdp podnose i recimo 150mhz vise s 20% sve ovisi o modelu! dakle sve ti je potpuno bezopasno i propisano od strane proizvodaca! naravno sto veci P.limit vece voltaze i temperature...
Hladnjak je dobar i imam pristojan airflow u kućištu pa se ne brinem oko temperatura(sad su u loadu oko 65C), a niti oko voltaža jer je očito da kartica može izdržati kad je to tvornička opcija.
Ako idem OC-ati, dižem takt dok ne počne rušiti pa onda dižem Power limit. Jel?
Ako da, koliko da dižem?
EDIT: A dizanje power limita će dopustiti kartici da povuče više u loadu ili se sve proporcionalno diže za 20%?
tako je! kad se pocne rusiti bez diranja P.Limita onda ides na njega pa poslje njega manualnu voltazu:)
evo primjer sad ova asus i s power limitom i voltazom na 1.3v mi neide prek 1170mhz dok je gigabajtova 280x isla do 1230mhz samo s njim...kartica ce sam povuci koliko joj treba u loadu...
OK, budem probao.
Možda ne danas, ali uskoro :)
Hvala!
Živio
Pozdrav dečki :)
Evo i mene k vama s dvije sapphire radeon r9 280x vapox ;)
Imam i jedno pitanje, pošto jos nisam kupio matičnu ploču trebala bi mi pomoč oko odabira.
Te koje su prednosti ako su grafe spojene crossfire bridgom jer nemam nikakvih iskustava s tim.
Kučište : zalman z3 plus
memorija: kingston hyperX red 4gb 1600mhz
gpu: 2x r9280x
cpu: amd fx 6300
Psu: thermaltake smart 850w
po meni je taj procesor usko grlo za crossfire,i trebas jos bar 4 gb rama, ja sam imao te 2 graficke kartice u crossfireu i odlično su se skalirale
uzmi si asus sabertooth 990fx r2.0
Pozdrav dečki :)
Evo i mene k vama s dvije sapphire radeon r9 280x vapox ;)
Imam i jedno pitanje, pošto jos nisam kupio matičnu ploču trebala bi mi pomoč oko odabira.
Te koje su prednosti ako su grafe spojene crossfire bridgom jer nemam nikakvih iskustava s tim.
Kučište : zalman z3 plus
memorija: kingston hyperX red 4gb 1600mhz
gpu: 2x r9280x
cpu: amd fx 6300
Psu: thermaltake smart 850w
Imas veliki bottleneck. Nista bez intela za puni potencijal crossfirea.
mozete mi onda barem navesti koji amd i intel procesor koji bi odgovarao konfiguraciji,
vidio sam da jedan covijek na te 2 grafe ima mbo: gigabyte ga b85m d3h i intel pentium g3420 a kolko sam gledao to je 2-jezgreni procesor, kako to nije bottleneck? mislim sve u svemu da mi ne treba pomoc nebih pitao nekog ko se ne razumije zato sam i dosao na ovaj forum, tao da su sve kritike i pomoc dobro dosle
Pa gdje ćeš u tako malo kućište nagurati dvije R9 280X ??
ne pitaj kako, ali su stale
a čekaj fx6300 već imaš kod sebe ili?
Pa gdje ćeš u tako malo kućište nagurati dvije R9 280X ??
kako misliš, malo?
Inače ovako treba minimalno da to fercera kako treba:
2400kn
i bolja opcija:
2900kn
Da, fx 6300 vec imam ali nije mi problem dat te 3000kn ako mislis da bi to funkcioniralo odlicno i da nebi bilo daljnjih problema