Radeon R9 270X Club

poruka: 917
|
čitano: 141.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Ja imam problem da mi od ugradnje grafe komp zna freezat sa vertikalnim linijama na ekranu, onop sasvim random, u browsweru, dok gledam seriju, ali jos mi se nije tijekom gaminga desilo. Problem se javi 1 ili 2x na dan max (na nekih 12h koristenja 1 ili 2x).

prolazi furmark i occt gpu test, sve bencheve... neovisno o oc, na stock je isto. KOnto sam ne reklamirat jos, posto imam 3god jamstvo, pa cekad da dode nova serija, a ova ode 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Ne mora biti do grafe moze biti do windowsa takav problem. Pokusaj drugi browser, desavalo se ljudima kod chroma to.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Radeon R9 270X Club
chaselol kaže...

Ne mora biti do grafe moze biti do windowsa takav problem. Pokusaj drugi browser, desavalo se ljudima kod chroma to.

reinstaliran windows, driveri mijenjani, desava se i dok gledam film npr.

EDIT: evo mail sam poslao linksu da vidim sta ce rec, ovdje je detaljnije opisan problem

Pozdrav,

Imam jedan problem, naime kod vas sam prije koji mjesec kupio procesor(fx6300), maticnu plocu(gigabyte 970a ds3p) i napajanje(xfx ts 550w), sve je radilo uredno, mjesec kasnije sam zamijenio graficku karticu, takoder kupljena kod vas (Asus r9 270x dc2 top).
Od kada sam zamijenio graficku, poceli su mi se dogadati nasumicna zamrzavanja racunala, najcesce sa vertikalnim linijama na ekranu, nekada i black screen (1-3x na dan), neovisno sto radim, surfam po netu, gledam film... Vrtio sam sve moguce testove, prime95 (za cpu, prolazi), firmark i occt gpu test(prolazi), vrtio sam i memtest, svaki test nekih sat vremena i proslo je, nikakvih problema. Probao sam drivere reinstalirati, windows mijenjao, ali nista. Mislim da mi se u pocetku problem dogadao iskljucivo u google chrome dok pregledavam yotube itd, ali sada se dogada potpuno nasumicno. Sto da radim? Da donesem graficku karticu da pogledate? Sve ima jamstvo 3 godine.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2015 22:41 (alien20).
15 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Jednostavno probas neku drugu grafu ili integriranu ako imas i ako se ne dogadja znaci da je do grafe odneses je i to je to. Links je jedan od najkorektnijih ducana sto se tice reklamacija.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Radeon R9 270X Club

Pogledaj na Asus stranici da nemaju noviji bios za tvoju grafu pa ga uflešaj na nju.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Jonja kaže...

Jednostavno probas neku drugu grafu ili integriranu ako imas i ako se ne dogadja znaci da je do grafe odneses je i to je to. Links je jedan od najkorektnijih ducana sto se tice reklamacija.

znam da, ali nemam integriranu, a niti drugu grafu

mirzet1976 kaže...

Pogledaj na Asus stranici da nemaju noviji bios za tvoju grafu pa ga uflešaj na nju.

vec je najnoviji gore

16 godina
alien20 kaže...
chaselol kaže...

EDIT: evo mail sam poslao linksu da vidim sta ce rec, ovdje je detaljnije opisan problem

Pozdrav,

Imam jedan problem, naime kod vas sam prije koji mjesec kupio procesor(fx6300), maticnu plocu(gigabyte 970a ds3p) i napajanje(xfx ts 550w), sve je radilo uredno, mjesec kasnije sam zamijenio graficku karticu, takoder kupljena kod vas (Asus r9 270x dc2 top).
Od kada sam zamijenio graficku, poceli su mi se dogadati nasumicna zamrzavanja racunala, najcesce sa vertikalnim linijama na ekranu, nekada i black screen (1-3x na dan), neovisno sto radim, surfam po netu, gledam film... Vrtio sam sve moguce testove, prime95 (za cpu, prolazi), firmark i occt gpu test(prolazi), vrtio sam i memtest, svaki test nekih sat vremena i proslo je, nikakvih problema. Probao sam drivere reinstalirati, windows mijenjao, ali nista. Mislim da mi se u pocetku problem dogadao iskljucivo u google chrome dok pregledavam yotube itd, ali sada se dogada potpuno nasumicno. Sto da radim? Da donesem graficku karticu da pogledate? Sve ima jamstvo 3 godine.

Sve sto si napisao imam i ja!imamo istu grafu samo sto meni nije tako cesto!!jedanput  crni ekran kad sam gledao film i 2 puta kad sam surfao preko mozile kupio grafu u portio informatici znaci isto u linksu cak sam kupio stabilizator napona!imamo isti procesor

11 godina
neaktivan
unky kaže...
alien20 kaže...
chaselol kaže...

Pozdrav,

Sve sto si napisao imam i ja!imamo istu grafu samo sto meni nije tako cesto!!jedanput  crni ekran kad sam gledao film i 2 puta kad sam surfao preko mozile kupio grafu u portio informatici znaci isto u linksu cak sam kupio stabilizator napona!imamo isti procesor

Mozda da probam bumpati power limit ili vcore? da promijenim taktove? ugl, problem nije toliko velik i ucestal da me natjera odnijeti grafu na reklamaciju i cekati tjedan dana bez kompa, a izlazi gta 5 , kontam ju odnijeti malo kasnije, mozda kada izade r300 serija,a ove izbace iz prodaje, pa da dobim free upgrade. Mislim, grafa ima 3god jamstva.

15 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Ako ti smatras da mozes zivjeti s takvim problemom onda ok, ali meni kad god bi se neki problem dogodio uglavnom bi se i pogorsao poslije, pa ako se pogorsa pravac servis.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Moze ti ostetiti jos nesto osim grafe, tako da reklamiraj to ionako u tom cjenovnom rangu ce biti istih performansi, neces nista "novo" dobiti....

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Evo danas mi se dogodili novi problemi (artefakti), sve sam poslikao i snimio, poslao mail u links servis, najvjerojatnije cu odnijeti koji dan reklamirati.

Od kada sam kupio novu graficku karticu kod vas, Asus R9 270x DCII Top (prije 2mj), poceli su mi se dogadati cudni problemi, dakle racunalo se freeza potpuno random, npr. gledam film ili surfam netom, na youtubu i sl. Racunalo se freeza i pojave se vertikalne linije na ekranu, plave, bijele, smede boje. Nakon toga moram napraviti hard reset. Zanimljivo je to sto mi se to ne dogada u igrama, racunalo cak prolazi furmark test, prime95, memtest, sve je proslo, testove sam vrtio pola sata svaki cisto da vidim. Inace se problem dogada otprilike 1 ili 2x dnevno i dosta je iritantno. Ali danas mi je pojavio i jos jedan problem, nekakvi artefakti na desktopu, ali kada sam pokrenuo neku igru (ac unity u ovom slucaju, aftefakti su nestali).

Evo sa vertikalnim linijama su crachevi (freeze), a ovi artekti su se danas dogodili prvi put

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Ne moras ti njima dokazivati nista nego je samo odneses i kazes da je neispravna i opises problem, oni ce i tako i tako nju testiorati poslije u servisu i na koncu ako ne radi dat ce ti novu. A rekao sam ti da ce se pogorsat problemi :)

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Svakako im ove slike posalji na mail!kad budes reklamirao grafu

10 godina
Radeon R9 270X Club

Kupujem novu grafu i zapelo mi oko na r9 270 seriju i sad mi recite koja je razlika izmedju 270 i 270x osim gpu takta i mem malo veceg takta kad se overkloka jel dodu obe na isto ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

270x je jaca za nekih 5 do 10%! Ako se ne varam!

10 godina
Radeon R9 270X Club

Mislim uzet gigabyte verziju i kad se overklokaju obe kolike su razlike u performansama jer u cijeni je dosta ima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Igormaric kaže...

Mislim uzet gigabyte verziju i kad se overklokaju obe kolike su razlike u performansama jer u cijeni je dosta ima.

mala razlika jer i jedna i druga traze dupli 6pinski slot za napajanje (jace napajanje = jaci oc potencijal u odnosu na grafe sa jednim) tako da se i jedna i druga dobro clocka (bar bi trebale)

Citam OC guide na jednom forumu za 270 grafu.

Kaze upalite asus gpu tweak

Sve stavite na max

Pokrenite bench

Uzivajte.

:D

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2015 0:45 (chaselol).
10 godina
Radeon R9 270X Club

Nadam se da cu je kupiti onda.hvala na podrsci pa ako kupim javim dojmove i ostalo :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Najveca temp 67*C

Zakucano sve do kraja i bez problema radi 

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Najveca temp 67*C

Ja svoju nisam isprobavao OC-ati, nemam za sada potrebe, ali lijepo je vidjeti da se tako lijepo kloka.

13 godina
neaktivan
1BIT kaže...
chaselol kaže...

Najveca temp 67*C

Ja svoju nisam isprobavao OC-ati, nemam za sada potrebe, ali lijepo je vidjeti da se tako lijepo kloka.

Nisam ni ja imao potrebe ali cisto reko da probam i da vidim temperature, kad ono apsolutno nemam nikakve potrebe da je spustam nek radi, dobio sam 8-20 fpsa u nekim naslovima tako da mi  je sasvim ok :)

11 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

sad sam stavio najnovije drivere i vise ne dobijam freeze, niti crash, samo nekada dode display driver has stopped responding

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2015 15:18 (alien20).

0 0 hvala 0
10 godina
Radeon R9 270X Club

Evo da se pohvalim da sam sada vlasnik nove powercolor turboduo r9 270x i jako sam zadovoljan samo imam jedan problemcic.posto mi je monitor vga oni prikljucka spojio sam ga preko dvi to vga adaptera i kad je graficka pod 3D opterecenjem dobijam horizontalne nekakve sijene.Na internetu se mnogi zale da je na novim karticama to tako te da koristim hdmi to vga pretvarac i da ce rijesit problem.Jeste se vi susretali s time?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Igormaric kaže...

Evo da se pohvalim da sam sada vlasnik nove powercolor turboduo r9 270x i jako sam zadovoljan samo imam jedan problemcic.posto mi je monitor vga oni prikljucka spojio sam ga preko dvi to vga adaptera i kad je graficka pod 3D opterecenjem dobijam horizontalne nekakve sijene.Na internetu se mnogi zale da je na novim karticama to tako te da koristim hdmi to vga pretvarac i da ce rijesit problem.Jeste se vi susretali s time?

Razlike u kvaliteti slike izmedju hdmi i vga nema, ako je vga kabl kvalitetan nemas problema.

10 godina
chaselol kaže...
Igormaric kaže...

Razlike u kvaliteti slike izmedju hdmi i vga nema, ako je vga kabl kvalitetan nemas problema.

Da toliko sam citao i gledao o tome al vidim da ima puno vanjskih utjecaja na vga koji meni utjecu i vjerovatno cak direkt iz graficke kartice jer su sada kartice jake i puno snage vuku da je vrlo kako da dode do suma.

11 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Vezano za ovaj moj problem sa freezanjem i display driver has stopped responding, citao sam da puno ljudi ima sa cijelom serijom taj problem. Srz problema je prenizak idle/2d clock grafe, to i ima smisla, jer u furmarku i u svim igrama radi perfektno, cak i kada se overclocka bez diranaj napona, sve 5, ali taj hebeni idle, nerazumijem....

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
alien20 kaže...

Vezano za ovaj moj problem sa freezanjem i display driver has stopped responding, citao sam da puno ljudi ima sa cijelom serijom taj problem. Srz problema je prenizak idle/2d clock grafe, to i ima smisla, jer u furmarku i u svim igrama radi perfektno, cak i kada se overclocka bez diranaj napona, sve 5, ali taj hebeni idle, nerazumijem....

Hm da i ne.
Mali % ima taj problem da, ispod 0.05% korisnika koji imaju graficke kartice sa hynix memorijom kod kojih jednostavno se javljaju problemi kad grafa radi na niskoj frekvenciji. Vrati tu grafu na servis, posalji slike i nek ti zamjene karticu ne muci se s tim, platio si ispravan proizvod, zahtjevaj da ti bude ispravan.

P.S. isto tako moze biti i problem s maticnom sto je kod mene bio slucaj sa 260X, jednostavno se komponente "ne slazu" kako treba i to je to.

11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
alien20 kaže...

Hm da i ne.
Mali % ima taj problem da, ispod 0.05% korisnika koji imaju graficke kartice sa hynix memorijom kod kojih jednostavno se javljaju problemi kad grafa radi na niskoj frekvenciji. Vrati tu grafu na servis, posalji slike i nek ti zamjene karticu ne muci se s tim, platio si ispravan proizvod, zahtjevaj da ti bude ispravan.

P.S. isto tako moze biti i problem s maticnom sto je kod mene bio slucaj sa 260X, jednostavno se komponente "ne slazu" kako treba i to je to.

Ti si imo isti problem? Graficka je bila neispravna?

13 godina
neaktivan
Radeon R9 270X Club

Maticna. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Maticna. 

A bio je bas isti problem, display driver has stopped responding ili freeze bez bsoda sa vertikalnim linijama?

EDIT: maticnu sam imao par mjeseci prije kupnje grafe sa gta 550ti i nije bilo nikakvih problema, niti jedan freeze, crash ili slicno. Tako da vjerujem da je gpu kriv.

napajanje takoer imam mjesecima prije kupnje nove grafe, tak oda i njega iskljucujem, ram testiran par puta memtestom i prolazi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 13:18 (alien20).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice