I poslije naći odgovarajući bios od 390/X i flashati ga na 290/X

hoće li dobiti išta s tim?
veću memoriju od 390 neće, a onaj boost od 10 posto se ionako dobio driverima i većim taktom
EDIT:
doduše vjerojatno će amd pizdunski zadržati nove drivere za taj isti čip samo na 3xx seriji kako bi opravdali veću cijenu, pa takvo zavaravanje s naše strane ima smisla
Daj naporan si vise s tim varanjem, znamo vec sve... Tko zeli kupit ce, tko nezeli nece!
Pozz 290/X clubu .
Ukratko , razmišljam o kupovini navedene kartice , najvjerojatnije Sapphire Vapor-X 4GB . Pa općenito , kakve su performanse kartice ? Gledam review i sve , ali to nije ni blizu kao osobni iskazi ljudi koji je imaju , pa hoće li biti dovoljna za igrati na 1920x1080 , sve maxx ? ( a i5-4690k ) . Monitor je 60 Hz Full HD , ali sam razmišljao koristeći VSR za veće virtualne rezolucije .... pa jeli još može gurati i na 1440p ?
Ali , u međuvremenu , AMD je predstavio nove R9 300 seriju i sad ide razmišljanje :
Uzet 290x sad .
Čekat za dolazak R9 300 serije u HR , u nadi da će cijene jačih modela biti prihvatljive . / Da padnu cijene 290x koje su ostale na lageru .
nacekat ces se dok cijene padnu, ja bi na tvom mjestu trcao po ovo isti trenjer ovo su zadnji modeli dakle i cijena je najniza sto ce ikada biti!LP
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/0902079/
lp
hvala na savjetu , ali iskreno tu grafičku nebi uzeo ni da se besplatno daje .... To je jedna od najgorih ne-referentnih kartica na AMDovoj strani ... najgore od svega , za 400 kuna više tu je MSIeva Lightning ... a to je beštija sama po sebi .
Nezz , neželim pogriješit u kupovini ovako skupih djelova ( možda i nekome nisu , meni je 3000 kn dobra svota novca ) , ako išta čekanje je od pomoći ...
Al svejedno hvala na savjetima
hoće li dobiti išta s tim?
veću memoriju od 390 neće, a onaj boost od 10 posto se ionako dobio driverima i većim taktom
EDIT:
doduše vjerojatno će amd pizdunski zadržati nove drivere za taj isti čip samo na 3xx seriji kako bi opravdali veću cijenu, pa takvo zavaravanje s naše strane ima smisla
neće a i trenutni 15.15 se mogu instalirati na r9 200 i 7xxx seriju
Opet došlo ljeto, a više si ne mogu priuštiti buku referentnog ventilatora.
Ima li netko Accelero Xtreme III ili IV da mi preporuči VRAM heatsinkove? (svugdje čitam da ih 4 nedostaje za R9 290)
Jesu bilo kakvi dovoljno dobri? Može li VRAM preživjeti ako se instalira Accelero III ili IV bez dodatnih heatsinkova?
Idealno bi bilo uzeti neko tekuće hlađenje, al sam tanak s lovom za ovakve stvari trenutno...
Mjesto accelero uzmu morpheus bolje odradje po pitanju hladjenja VRM-a.
Ma nakon vaganja i traženja cijena itd. naručio sam ipak tekuće lađenje NZXT X31 i bracket za GPU NZXT G10.
Ispalo me s alzashopa 830kn ukupno s besplatnom dostavom. 400kn razlike, a dugoročno imam tekuće hlađenje.
Jedino sad trebam nabavit neke heatsinkove za VRM i VRAM, a muči me visina.
Ekipa, ne znam dal tko na Tri-X skuzio da kad ekran ode u sleep (narihtano u Winsu da se gasi ekran nakon 15 min neaktivnosti) - grafička ugasi ventilatore i počne na njoj blinkat zelena LED-ica!
Kad bi bar nekak mogo ugasit ventilatore dok ju koristim, recimo dok pisem nekaj u Notepad-u ili samo browseam po folderima...
Updateao sam svoju 290 na 15.20 (bar tako pise) i sad mi se random ekran zna zacrnit na par sekundi...ima jos netko tih problema il je samo kod mene? Reinstalirao sam ali i dalje isto...
Updateao sam svoju 290 na 15.20 (bar tako pise) i sad mi se random ekran zna zacrnit na par sekundi...ima jos netko tih problema il je samo kod mene? Reinstalirao sam ali i dalje isto...
A da probas na prethodnim driverima?
pozz ljudi evo namjeravan i ja kupiti r9 290 pa san naletio na ovaj oglas sa njuškala lik je prodaje za 1700kn sa garancijom do prvoga mjeseca http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-r9-290-4gb-gddr5-oglas-15168934 pa da vas pitam dali se isplati uzimati tu karticu za te novce i fala lijepa na odgovorima pozz
Neisplati, posto je to referentni model koji zvuci poput aviona i grije kao toplana(cca 90-95°)...
ok ali meni osobno buka ne smeta ali to sto se grije naravno da smeta nego jeli to ima veze sto se tako jako puno grije mislin na vijek trajanja oce li ona raditi barem jos godinu dana ako je mozda i uzmen fala unaprid
ok ali meni osobno buka ne smeta ali to sto se grije naravno da smeta nego jeli to ima veze sto se tako jako puno grije mislin na vijek trajanja oce li ona raditi barem jos godinu dana ako je mozda i uzmen fala unaprid
radit ce ona i 5-10 godina, no ova serija je nesto van serijsko u svijetu gpu-a po pitanju buke i zagrijavanja dakle izbjegavati u sirokom luku ako mene pitas!
Puno se grije pa spušta takt a buči ka mlazni avion (ja imam referentnu i znam što govorim a govorim da bez aftermarket hladnjaka to ne uzimaš)
Dok nisam montira Acelera na nju uvik u svakoj igri je tukla 90c.
dobro fala na odg a koju onda da uzmen graficku za te novce znaci 1700kn mozda bi mogao do 2000kn
Puno se grije pa spušta takt a buči ka mlazni avion (ja imam referentnu i znam što govorim a govorim da bez aftermarket hladnjaka to ne uzimaš)
Također. Meni je išla do 95c dok nisam uzeo Raijintek Morpheus. Tek onda mira imao.
Prvi put kad se povećao fan speed mislio sam da je riknulo nešto.
Također. Meni je išla do 95c dok nisam uzeo Raijintek Morpheus. Tek onda mira imao.
Prvi put kad se povećao fan speed mislio sam da je riknulo nešto.
Šta riknulo nešto, ja san mislija da mi Migovi JNA opet napadaju selo a protuavionac nisan očistija
dobro fala na odg a koju onda da uzmen graficku za te novce znaci 1700kn mozda bi mogao do 2000kn
ako ti se da loviti po njuskalu neku gtx780 za cca 2000kn bolje kupnje trenutno nema...
Moja gigabyte 290 kod igranja wot-a,civ te fife ide cak na 75stupnjeva sa 70% vrtnje 3 windforce ventilatora...jel to znak za zabrinutost?
Moja gigabyte 290 kod igranja wot-a,civ te fife ide cak na 75stupnjeva sa 70% vrtnje 3 windforce ventilatora...jel to znak za zabrinutost?
Ne brini nista, to je ok.
Prodam ti ja svoju tri x , ali tek krajem mjeseca (dok ne dođe običan fury kod nas)...Za tu istu lovu naravno...
imam oitanje onaj oc guru od gigabytea? vidim da imam profiles,pa npr da imam jedan samo za obican rad i drugi gaming? Da mi neko preporuci neke vrijednosti za moju r9 290....te da li mi treba taj program uopce? ako je ati driver i overdrive dovoljno dobar sam za sebe
imam oitanje onaj oc guru od gigabytea? vidim da imam profiles,pa npr da imam jedan samo za obican rad i drugi gaming? Da mi neko preporuci neke vrijednosti za moju r9 290....te da li mi treba taj program uopce? ako je ati driver i overdrive dovoljno dobar sam za sebe
Za običan rad ostani na defaultu, pod profile za gaming spremi vrijednost do koje ti kartica ide...Dakle to moraš sam testirat povećavajuć clock i memu, skupa sa offsetom i brzinom fana sve do granice kad počne bacati artefakte...Ja inače koristim trixxx...
Hvala :)
moja nije saphire,bi li sljakalo na mojoj gigabyte
Nabavio 290X Lightning, radi kao munja stvarno, ali imam problem load skace u 3d aplikaciji (pogotovo kad alt tabam) doslovno ovako u 10 sec 0%-100%-67%-23%-1%-100%-89%-0% etc. e sad, odma sam pogledao clockove oni se ne dizu u idleu dok alt tabam stoje 300-400mhz iako pise 100% load na sekundu, clockovi se ne dizu. Takodjer sam primjetio da lightning logo treperi crveno(visok load)/zeleno(nizak load) jako brzo, znaci i LEDovi citaju usage tako divlje. Tako da sam posumnjao u senzor da ne čita kako treba - jel to onda vrijedno brige ili reklamiranja ?
Naime na šta sam se uvjerio da je senzor u pitanju je ova temperatura u Valleyu (iako u drugim programima uredno prikazuje) lol
Nabavio 290X Lightning, radi kao munja stvarno, ali imam problem load skace u 3d aplikaciji (pogotovo kad alt tabam) doslovno ovako u 10 sec 0%-100%-67%-23%-1%-100%-89%-0% etc. e sad, odma sam pogledao clockove oni se ne dizu u idleu dok alt tabam stoje 300-400mhz iako pise 100% load na sekundu, clockovi se ne dizu. Takodjer sam primjetio da lightning logo treperi crveno(visok load)/zeleno(nizak load) jako brzo, znaci i LEDovi citaju usage tako divlje. Tako da sam posumnjao u senzor da ne čita kako treba - jel to onda vrijedno brige ili reklamiranja ?
Naime na šta sam se uvjerio da je senzor u pitanju je ova temperatura u Valleyu (iako u drugim programima uredno prikazuje) lol
sve je to normalno, interval od ledica je jako brz(valjda 0.1ms) zato nekad cudno zgleda...valley nije jako dugo updejtan(zanemari brojke), to mozes cak mjenjati u msi konbustor-u da ti ocitava temp ili gpu usage!
Thanks, a ovaj usage sto tako oscilira ? Takodjer ovih 12 plavih ledica (vjerojatno za faze) vise manje konstantno svijetle samo trepnu tu i tamo na milisekundu, a kad gledam po youtubeu u idleu ih pola svijetli, neznam mozda sam previse paranoja zbog tih krivih ocitavanja, ali kartica kao kartica je zmaj, sve max. full hd 8x aa u valleyu 2516 score - Nikakav OC, stock kako dodje kartica a vidim da je ekipa sa njom postizala jako dobar OC, ASIC je 78.8% tako da moglo bi se nešta, samo to kad nabavim neko solidno napajanje, ovo sad je dosta na knap, cak me malo i prpa zajedno sa ovim FXom :D
Thanks, a ovaj usage sto tako oscilira ? Takodjer ovih 12 plavih ledica (vjerojatno za faze) vise manje konstantno svijetle samo trepnu tu i tamo na milisekundu, a kad gledam po youtubeu u idleu ih pola svijetli, neznam mozda sam previse paranoja zbog tih krivih ocitavanja, ali kartica kao kartica je zmaj, sve max. full hd 8x aa u valleyu 2516 score - Nikakav OC, stock kako dodje kartica a vidim da je ekipa sa njom postizala jako dobar OC, ASIC je 78.8% tako da moglo bi se nešta, samo to kad nabavim neko solidno napajanje, ovo sad je dosta na knap, cak me malo i prpa zajedno sa ovim FXom :D
ovak na pamet tesko, moze biti svasta! kaj se tice plavih ledica imaju vise faza od polu sjajnih do maximalno sjajnih(barem kod mene na gtx780 s 16 faza) i to je sve najnormalnije jer kak struja prolazi kroz svaku fazu tako i one svijetle!
vidio sam slike jesi spojio sva tri napojna konektora?