R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 265.100
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
R9 290/X club

Probat cu na COD nocas kad dodjem sa posla ili sutra pa ti javim kak je kod mene.

EDIT:

Upravo sam igrao COD i radi dobro ili bolje receno nevjerovatno,sa max rezom imam i dalje 60 fps a i igra izgleda itekako bolje!

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 11:01 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
R9 290/X club

Imam pitanje...kupio sam danas xfx r9 290x.... stavljen je gore accelero extreme 4 hladnjak...ali vidim da oko gpu-a na one chipove nisu stavljeni nikakvi pasivni hladnjaci....jel me to mora brinut... da stavim to? ....ako cu skidat taj hladnjak dolje koju past preporucate da stavim na gpu? Hvala na inf

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 22:50 (Migi86).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: R9 290/X club
Migi86 kaže...

Imam pitanje...kupio sam danas xfx r9 290x.... stavljen je gore accelero extreme 4 hladnjak...ali vidim da oko gpu-a na one chipove nisu stavljeni nikakvi pasivni hladnjaci....jel me to mora brinut... da stavim to? ....ako cu skidat taj hladnjak dolje koju past preporucate da stavim na gpu? Hvala na inf

ako je accelero 4 koji ima onaj ogroman pasivan hladnjak s druge strane grafe (kao backplate) onda je on zapravo pasivan hladnjak memoriji i VRAMovima i cijelom pcbu od grafe

ako imaš to nebrini se, a svakako nije na odmat ako zaljepiš i pasivce drito na chipove memorije

a ako nemaš taj pasivac onda obavezno ljepi pasivce na memoriju inace se nebudes naigrao s tom grafom

14 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ima onaj ogroman backplate otraga...ali kad cu cistit zaljepit cu ipak i pasivce direkt....nije skuap investicija...a mozda produlji vijek grafe....

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

to bih i ja napravio na tvom mjestu i daj ako nije bed stavi kolike su ti temp VRAMa  

14 godina
neaktivan
R9 290/X club

kad sam krenuto radit furmark i igrat bile su oko 95..i onda skuzim da mi diveri ne pustaju vent preko 20%....sad sam to nekak poslozil i sad je 100% load oko 70.... stim da mi je u prostoriji 29 :D

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
R9 290/X club

Pozdrav,imam Gigabyte R9 290 OC sa 3 venta I u idle mi temp oko 40,a u igrama 70-80. Vrtnja je bila na 25% sada je na 50% no temperature se ne mijenjaju,tek kad vrtnju stavim na 70 se pocinje hladiti. Jesu li te temperature ok? Grafa je stara svega par mjeseci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
izvone kaže...

Pozdrav,imam Gigabyte R9 290 OC sa 3 venta I u idle mi

temp oko 40,a u igrama 70-80. Vrtnja je bila na 25% sada je na 50% no temperature se ne mijenjaju,tek kad vrtnju stavim na 70 se pocinje hladiti. Jesu li te temperature ok? Grafa je stara svega par mjeseci.

Ovisi kako ti je kuciste prozraceno jer ako nije dobar protok zraka temperature znaju divljst pogotovo kod takvih komponenti koje se vole grijat.

Temperatura mi se cini malo visoka za taj hladnjak

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
izvone kaže...

Pozdrav,imam Gigabyte R9 290 OC sa 3 venta I u idle mi temp oko 40,a u igrama 70-80. Vrtnja je bila na 25% sada je na 50% no temperature se ne mijenjaju,tek kad vrtnju stavim na 70 se pocinje hladiti. Jesu li te temperature ok? Grafa je stara svega par mjeseci.

Provjeri si na testovima hardver portala koliko je standardno za tvoju grafu,neki nereferentni modeli 290 rade standardno na 85c.

Moja je sad u zimskom periodu do 64c a preko ljeta do 74c i to je bio jedan od primarnih razloga zasto mi je to bio br1 prilikom izbora.

Ljudi koristite amd VSR stvar je nevjerovatna!Recimo zadnji NFS je lockan na 30 fps i ima katastrofalno AA rijesenje...nekakav fxaa ili nesto slicno?Uglavnom igra je mutnjikava i aliasing je vrlo izrazen,ukljucivanjem VSRa na 3200×1800 igra je dobila enormno na bistrini,aliasing je drasticno smanjen i teksture su detaljnije sto se itekako primjeti na podlozi tojest asfaltu.

Inace igra mi koristi manje od 50% gpua kad je 30 fps lock na njoj i sad napokon imam nacin da zaposlim svoju grafu i u tom naslovu :)

15 godina
R9 290/X club

Kuciste je oblozeno spuzvom radi prigusavanja zvuka,pise da je nutra 28 a u sobi mi 24. Ima dva venta sprijeda i straga za protok. Jel može biti kaj ventilatorima ako stalno rade recimo na 60%? onda su temperature ok i nije neko pretjerano zujanje,samo da mi nebi nešto otišlo zbog konstantne velike vrtnje. Pitam tu za temp. jer nigdje nemogu naći optimalne.

Za taj VSR moram skidat neki posebni program/driver ili? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Nece im nista bit na 60% budi bez brige.

Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
R9 290/X club

Za VSR ti trebaju zadnji driveri koji se zovu Omega.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
R9 290/X club

Zadnje drivere imam al neznam dal su omega mislim da ne,idem proguglat pa skinuti vent ide na 60,Hvala vam!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
izvone kaže...

Zadnje drivere imam al neznam dal su omega mislim da ne,idem proguglat pa skinuti vent ide na 60,Hvala vam!

Moji ventovi na kucistu su prednji od 200mm konstantno na 100% vec priko godinu dana i radi bez greske bocni zbog buke i vibracija bocne stranice je na 60% dobrih 2 godine a onaj na redijatoru od grafe je na 100% isto vise od godinu dana bez tragova umora.

Tako da mislim da mozes stavit i vise bez straha od otkazivanja ventova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 16:22 (nicky.sl).
10 godina
neaktivan

Jel imaš ovaj tri-x cooler?

15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
izvone kaže...

Moji ventovi na kucistu su prednji od 230mm konstantno na 100% vec priko godinu dana i radi bez greske bocni zbog buke i vibracija bocne stranice je na 60% dobrih 2 godine a onaj na redijatoru od grafe je na 100% isto vise od godinu dana bez tragova umora.

Tako da mislim da mozes stavit i vise bez straha od otkazivanja ventova.

Kakav ti je predji ventilator, koji model?

12 godina
R9 290/X club

Greska u koracima, naprid je fan od 200mm koji je dosa s kucistem i neznam koji je model (model kucista Coolermaster haf 912+)

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
R9 290/X club

Je cooler je tri-x ,a kućište je cooler master sileo 500 2 venta od 120mm i obloženo spužvom radi buke

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
zagi988 kaže...

Znači Morpheus bolje hladi od Tri-X?

Hoće ko kupit Tri-X kiler? {#} 

Jesi li prodao kuler od tri-x meni pukla dva pera na kuleru sama od sebe pa mi sad vrti ko helikopter neznam oćeli to garancija uzet u obzir?

11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Nisam prodavao cooler jer nisam kupovao Morpheus. 
Tak da nista od toga. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Greska u koracima, naprid je fan od 200mm koji je dosa s kucistem i neznam koji je model (model kucista Coolermaster haf 912+)

Nije li bucan na max RPM? Kod mene je isti i malo je bucniji na max, zato drzim na Auto (Turbo mode).

12 godina
R9 290/X club

Sin igra Lego Hobita i ukljucim VSR.....nema nakon ovoga povratka na igranje bez njega :) Igra doslovno da nema niti najsitniji shimering u sceni na ovaj nacin,teksture superdefinirane i sve to u 60 fps :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Almin94 kaže...
nicky.sl kaže...

Nije li bucan na max RPM? Kod mene je isti i malo je bucniji na max, zato drzim na Auto (Turbo mode).

Nije uopce bucan, da se razumimo cuje se on al nije bucan.

17 godina
R9 290/X club

Gledam cijene na njuskalu i zapravo su više nego dobre. Zašto ljudi masovno prodaju 290x/290 kartice?

Imali netko referentu r290x? 

I na kraju najvažnije pitanje kakav je overclock ovih malih zvijeri, to pitam jer cu si nabaviti uskoro drugu grafu pa me zanima lili 290x ili gtx 970 po netu vidim da je gtx970 jaca grafa ali nisam iskreno gledao overclock.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Rudari prodaju kartice a pridruzuju im se i oni sta planiraju kupit nadolazecu seriju (i ja bi u ovo vrime prodava moju da ju nisan odlucija stavit dici u komp)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
toxic kaže...

Gledam cijene na njuskalu i zapravo su više nego dobre. Zašto ljudi masovno prodaju 290x/290 kartice?

I na kraju najvažnije pitanje kakav je overclock ovih malih zvijeri, to pitam jer cu si nabaviti uskoro drugu grafu pa me zanima lili 290x ili gtx 970 po netu vidim da je gtx970 jaca grafa ali nisam iskreno gledao overclock.

Ja sam imao referentne, oc je jedino moguc bez dodavanja napona, cak i 10mV dodatnih ce rezulatirati u pregrijavanju.

multi-gpu 4 ever
17 godina
Leopard_st kaže...
toxic kaže...

Ja sam imao referentne, oc je jedino moguc bez dodavanja napona, cak i 10mV dodatnih ce rezulatirati u pregrijavanju.

koji boost si dobio?

nekako si mislim da mi je bolje nabavit možda još jednu gtx 670 za 1000 kn i cekat neku bolju seriju.

11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Hoce li fx 6300 oc na 4.5ghz moci gurati xfx r9 290 dd na 1080p? Mozda bi presao na 1444p u buducnosti.

Ostalo je 8gb ripjaws, gigabyte 970a ds3p, xfx ts 550w, wd blue raid 0 i kingston hyper x fury 120gb.

Zelim sve igre igrati na max postavkama (ne mora aa biti na max), ugl, da fps bude oko 60, hoce li to moci? Jer ionako na max postavkama i pri 1080p gpu dolazi do izrazaja, ne igram igre time wot koje koriste 1-2 jezgre. Igram nove naslove tipa far cry 4, crysis 3, ac unity, hitman, bf, cod, middle earth, total war, gta 5...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 17:25 (alien20).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...
toxic kaže...

koji boost si dobio?

nekako si mislim da mi je bolje nabavit možda još jednu gtx 670 za 1000 kn i cekat neku bolju seriju.

Mislis boost u odnosu na stock?

multi-gpu 4 ever
12 godina
alien20 kaže...

Hoce li fx 6300 oc na 4.5ghz moci gurati xfx r9 290 dd na 1080p? Mozda bi presao na 1444p u buducnosti.

Ostalo je 8gb ripjaws, gigabyte 970a ds3p, xfx ts 550w, wd blue raid 0 i kingston hyper x fury 120gb.

Zelim sve igre igrati na max postavkama (ne mora aa biti na max), ugl, da fps bude oko 60, hoce li to moci? Jer ionako na max postavkama i pri 1080p gpu dolazi do izrazaja, ne igram igre time wot koje koriste 1-2 jezgre. Igram nove naslove tipa far cry 4, crysis 3, ac unity, hitman, bf, cod, middle earth, total war, gta 5...

Hoce

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice