ED zna imat akcija, ak upleti neka ponuda stoljeća za 290, vrijedilo bi uzet
R9 290/X club
- poruka: 1.726
- |
- čitano: 266.550
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ED zna imat akcija, ak upleti neka ponuda stoljeća za 290, vrijedilo bi uzet
Imali su prije par tjedana. Ja kupio za 2800KN a sljedeci dan je bila na 3399KN. Samo ih treba pratiti.
Sad joj je cijena nazalost 3499
http://www.edigital.hr/AMD/Sapphire_PCIe_AMD_R9_290X_4GB_GDDR5_TRI-X_video_kartica-p74782.html
pitanje je isplati li se to sada uzimati, jer uskoro izlazi nova AMD serija i jedna 390 bi mogla biti dosta jača od sadašnje 290x i još sa drastično bržom hnb memorijom, a zbog nvidije neće smjeti bti skuplja od tri soma kuna...
ako to bude kako je najavljeno, oni koji sad uzimaju "povoljno" 290x osjećat će se kao da su pojeli g....
Neće memorija biti drastično brža, pitanje je da li će biti uopće brža. Prednost takve je što će trošiti manje energije i fizički manje mjesta zauzimati pa će i grafe shodno tome trošiti manje i biti fizički manje a i moći će se više memorije nagurati ( 6gb+ ).
pitanje je isplati li se to sada uzimati, jer uskoro izlazi nova AMD serija i jedna 390 bi mogla biti dosta jača od sadašnje 290x i još sa drastično bržom hnb memorijom, a zbog nvidije neće smjeti bti skuplja od tri soma kuna...
ako to bude kako je najavljeno, oni koji sad uzimaju "povoljno" 290x osjećat će se kao da su pojeli g....
zbog cega Amd-ova grafa po tebi nesmije biti skuplja od nvidije? boze dragi vidi se da nemas pojma o nicemu...ovo mi je izjava godine!
zbog cega Amd-ova grafa po tebi nesmije biti skuplja od nvidije? boze dragi vidi se da nemas pojma o nicemu...ovo mi je izjava godine!
AMD je prije 2-3 tjedna najavio snizenje cijena ali dobavljaci vjerovatno nisu ako se ipak dobro prodaju.
Bas zbog izlaska nvidijine 9xx serije. Meni skoro nece trebati nova jer ova vrti BF4 na high sa oko 140 HZ sto je meni bilo potrebno za moj monitor.
Briga me sto ce trositi 20-30 wati vise ili manje
paaa, recimo zbog tržišta...
dakle, nemereš prodavat jutarnji po 12 kuna ako je u isto vrijeme večernji ili slobodna dalmacija 6 kuna, odnosno možeš stavit cijenu koju hoćeš, ali je pitanje koliko ćeš prodati
ili misliš da je amd sad cijene 290/290x spuštao jer je dobar u duši
kakve novine jbte, ako imas jacu grafu mozes staviti vecu cijenu i amen, tako je od pamtivjeka! a to sto amd proizvod star godinu dana trenutno nudi povoljnije to je drugi par gaca...
kakve novine jbte, ako imas jacu grafu mozes staviti vecu cijenu i amen, tako je od pamtivjeka! a to sto amd proizvod star godinu dana trenutno nudi povoljnije to je drugi par gaca...
nemaš ti pojma o biznisu i tržištu, zato i lupetaš...
amd AKTUALNI proizvod nudi povoljnije isključivo zato jer je konkurencija ponudila sličan ili bolji proizvod po nižoj cijeni, ne zato jer je to drugi par gaća...
a isto tako sljedeću generaciju će tržišno, dakle cjenovno, postaviti tako da kupcima ponudi sličan proizvod po boljoj cijeni jer ih inače neće prodavati
eventualno može tražiti i veću cijenu za sličan proizvod ako prodaje brend, zato recimo jedan asus prodaje znatno skuplje usporedive matične od jednog ecs-a
daj ne pricaj gluposti onaj tko sad uzme 290,290x ce profitirat samo tako (samo nek se pouzri jer ovo je zadnje spustanje cijene i otice u EOL cak na njuski ih vise nema za 1300,1400 oslo skoro sve ! )
a pitanje je kolko ce boost doc na 390x ja kazem nece bit osjetan jer iz generacije u generaciju
cijena kod falgshipova ne divlja vise kao prije par godina ... npr..7970 koja je bila 5k u 1,mj 2k11 i jednini je ADM imao .- dok je ista ta za 6 mj i pala na 3.5k i dosla (GHZ edition) nije nista bila osjetno jaca od odlicne 6970 naspram (7970 vulgaris) !
prava smjena generacije je bila cca 20% sa 5870 na 6970 ,ATi 2900x i 3870 - 2900 odlicno zamisljena sa 512 bit busom ali katastroflano realizirana sa tehnicke strane ( tu bi stjepanj mogao uskocit i malo to opisat )
uglavnom iz generacije u generaciju je dobro sto flagovi nece osjetno rast pa ce ih se vecina ljudi moc priustiti... nego prije par godina di je flag bio 4.5.cak 6keka govorim o singl gpu-ima ...
no zato performasne ce biti minimalne u odnosnu na staru (ako je razmak nekih 10 do 12 mj.)
5-15 % e sad ako je nekom to zadovoljavajuci boost nek radi sto hoce njegova lova ! ali meni je to bzvz bacanje love.... da je npr... 30 -40 % e za to treba se strpiti i preskocit par generacija teko onda se vec isplati ubost novu seriju ,
ukratko tko ima od prije 29X seriju ili 77x,te novu 9xx od nv nema potrebe uzimat nesto novo minimalno 2 godine ako se igra na 1080p pa cak i kod nekih naslova na 2k sve navedne jedu igre ko malu djecu ,
Eto idemo se igrat , GAME ON pipls !
primjerice, da je nvidia prije tri mjeseca spustila 780 na recimo tri i pol soma kuna to bi bila naizgled super prilika i onda baam - mjesec dana kasnije imaš 970 za 700 kuna manje, jaču, hladniju i klokabilniju, s više meme i dosta jeftiniju
ma znam kaj oces rec ali tko sad uzme opet je ok , tko zna kad ce nova doc i upristojit sa cijenom iste o tome pricam
ma znam kaj oces rec ali tko sad uzme opet je ok , tko zna kad ce nova doc i upristojit sa cijenom iste o tome pricam
najlakše je reć ljudima da pričaju gluposti, no i sam si rekao da skok u perfomansama neće biti drastičan, ali 390 bi trebala biti bar malo jača od 290x, sa hnb memorijom (koja možda i neće biti puno brža, ali je svakako nova tehnologija i napredak), nadajmo se i sa drugim poboljšanjima, nižom temperaturom i potrošnjom
ta 390 bi trebala ići niže od tri soma kuna, nema se što upristojiti kad je već nvidia pukla niže cijene od očekivanih, pa reci jel se sad isplati uzimat skuplju 290x koja bi u svemu trebala biti inferiornija
s druge strane ako se čovjek ne može strpiti par mjeseci neka uzme, nije da će nova serija biti baš duplo bolja
nista dok ne vidim testove i recenzije sa stranih foruma... jer sve je to rekla kazala za sada i stoji u zraku
tko je reko da ce bit duplo lol daj procitaj cijeli text .....max ce 15% bit bolja ...
390x nize od 3 soma LOL ajde bili zivi pa vidjeli ide i pool
0 | 390x nize od 3keka |
---|---|
1 | 3.5 keka |
17 | 4 keka i vise ! |
nista dok ne vidim testove i recenzije sa stranih foruma... jer sve je to rekla kazala za sada i stoji u zraku
tko je reko da ce bit duplo lol daj procitaj cijeli text .....max ce 15% bit bolja ...
390 nize od 3 soma LOL ajde bili zivi pa vidjeli ide i pool
tesko , svaka generacija gpu-a = veca cijena
tko sad ne čita cijeli tekst, pa jel sam rekao da bi trebala biti nešto jača od 290x
u krajnjem slučaju sve su to predviđanja, no i za nvidiu 970 su predviđali (prevrti malo forum) cijenu bar tri i pol soma, pa kako je ispalo
390 bi trebala biti konkurencija 970, pa ako nvidia ima nižu cijenu zar doista misliš da će amd staviti puno višu
jedino ako bude u rangu 980-tke, tada bi mogla biti cijena i dosta više od tri soma
i kakva ti je to anketa - govoriš o 390, a u izbor stavljaš 390x
moj labsus mislim na 390x
moj labsus mislim na 390x
što bi rekli dalmoši, ja u kupe, ti u špade...
normalno da će 390x biti skuplja, ako bude konkurencija ili nešto jača od 980, takva će biti i cijena
evo je stigla jeeee :D R9 290 DD XFX
imam istu, prezadovoljan sam
evo je stigla jeeee :D R9 290 DD XFX
imam istu, prezadovoljan sam
ja sam se iznenadio kada sam ju isprobao,tiša je od vapor x hladnjaka,imam samo riječi hvale za nju
390X mora biti barem 25 - 30% jača od R9 290X a ne samo 10 do 15%. Sigurno je da će biti i skuplja od trenutne cijene R9 290X a koliko će lupit cijenu ovisit će o tome koliko će bit brža od GTX 980 (ako bude a trebala bi). Kao što kažu kolege, ako R9 390 i R9 390X budu bolje grafe od GTX 970/980 onda će ih pozicionirat i malo skuplje a ako ne budu onda će bit slične cijene. To je tako iz generacije u generaciju i bit će. Teško da će bit jeftinije, bar na početku to je sigurno.
A ovo što se tiče čekanja i slično. R9 390 serija bi mogla izać u prvom kvartalu slijedeće godine, dakle za nekih 3-4 mjeseca. I onda će bit skupa i nedostupna i već za koji mjesec Nvidia izbacuje novi val i tako u krug. Isto kao sa Intel procesorima (AMD uopće ništa novo ne izbacuje već godinama što se tiče procesora klasičnih), znači ako ideš čekat par mjeseci za nešto novo i brže onda možeš tako stalno. To se čeka jedino ako kupuješ baš netom pred lansiranje ili slično. Ako se nekom sada igra ima super i grafa i procesora i nema što čekat.
390X mora biti barem 25 - 30% jača od R9 290X a ne samo 10 do 15%. Sigirno je da će biti i skuplja od trenutne cijene R9 290X a koliko će lupit cijenu ovisit će o tome koliko će bit brža od GTX 980 (ako bude a trebala bi). Kao što kažu kolege, ako R9 390 i R9 390X budu bolje grafe od GTX 970/980 onda će ih pozicionirat i malo skuplje a ako ne budu onda će bit slične cijene. To je tako iz generacije u generaciju i bit će. Teško da će bit jeftinije, bar na početku to je sigurno.
A ovo što se tiče čekanja i slično. R9 390 serija bi mogla izać u prvom kvartalu slijedeće godine, dakle za nekih 3-4 mjeseca. I onda će bit skupa i nedostupna i već za koji mjesec Nvidia izbacuje novi val i tako u krug. Isto kao sa Intel procesorima (AMD uopće ništa novo ne izbacuje već godinama što se tiče procesora klasičnih), znači ako ideš čekat par mjeseci za nešto novo i brže onda možeš tako stalno. To se čeka jedino ako kupuješ baš netom pred lansiranje ili slično. Ako se nekom sada igra ima super i grafa i procesora i nema što čekat.
ok, ja sam kontao oko razlike u sadašnjoj cijeni 290x i budućoj 390 non x, no kako kažeš, tko zna kad će 390 izaći i teško je strpjet se kad imaš lovu
Nemojte zaboravit da se nagadja i rumora na sve strane da ce bas ta radeonka donjet stackani ram i "revoluciju" u propusnost grafa,ako se to ostvari a nvidia nece imat odgovor na to godinu dana jer ce toliko dugo amd imat ekskluzivu na tehnologiju onda netreba ocekivat jeftinu/povoljnu grafu.........
http://wccftech.com/amd-r9-290x-290-nvidia-gtx-980-970/
Jel moze bolje :) Sta radi kvalitetna konkurencija :)
To znači da bi onda i kod nas R9 290X trebala bit kod već od oko 2700 kn .
http://www.maximumpc.com/pitting_amd%E2%80%99s_mantle_against_direct3d_11_2014
Ogromna je steta sto mantle nije zastupljen i na nvidia grafama jer bi ga onda podrzavala svaka igra....tko ne zeli desetak besplatnih frejmova.
http://wccftech.com/amd-r9-290x-8gb-ocuk-preorder/
Za ekipu koja puca na 4K gaming u CFu ovo je prava stvar :)
http://www.maximumpc.com/pitting_amd%E2%80%99s_mantle_against_direct3d_11_2014
Ogromna je steta sto mantle nije zastupljen i na nvidia grafama jer bi ga onda podrzavala svaka igra....tko ne zeli desetak besplatnih frejmova.
Koristili su phenom II procesor, da su R9 280 grafu uparili sa nekim boljim procesorom razlike bi bile minimalne.