R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 267.700
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
R9 290/X club

U redu vidim da se nabrijavas,covjek je postavio upitnik pa neka odluci prema broju preporuka.

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Re: R9 290/X club
MEGATAMA kaže...

U redu vidim da se nabrijavas,covjek je postavio upitnik pa neka odluci prema broju preporuka.

Oprosti za moje slabe zivce. Upravo tako neka odluci sam mi smo mu preporucili svoje favorite na njemu je ostalo. Bez ljutnje ipak me s vrimena na vrime drma PTSP
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
14 godina
nicky.sl kaže...
Oprosti za moje slabe zivce.

Nisi jedini. {#}

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
15 godina
R9 290/X club

Hvala svima na preporukama i savijetima,odlucio sam se na kraju za Gigabyte R9 290 4GB.

Edit:Instalirana i spremna,i jako tiha.

Otkad sam drajvere instaliro imam artefakte u win-u (zelene kockice), a u igrama probleme sa texturama neznam sta da napravim molim neki savijet.

I kad pustim film brrip ima neke okomite bijele crte.....

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 0:23 (lmutak).
Moj PC  
5 0 hvala 3
15 godina
R9 290/X club

Šalji je na reklamaciju obavezno

H2O Forever
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
R9 290/X club
Bem ti Gigabyte izda me u najgorem trenutku, lik kupi grafu na moju preporuku a ono dođe mu neispravna (je da mi je prva giga neispravna al eto). Poija san govno od kila s tom grafom. Salji na reklamaciju i j.bi im mamicu u moje ime.
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
6 0 hvala 2
12 godina
R9 290/X club

Ja mislim da AMD radi ne kvalitetne cipove.

MSI,Giga,Asus,Sapphire....

Pa ne mogu oni tolko greski radit

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
4 0 hvala 2
13 godina
protjeran
Paradox1 kaže...

yebaji ga r9 290 je za 1000kn jeftinija od identicne (po perfomansama) gtx780... sve to dode na naplatu, kad tad!{#}

i nije stvar u cipu nego u svim ostalim okolnim el. i ne el. elementima! jednostavno jako lose..

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 21:21 (Stjepanj).
12 godina
Paradox1 kaže...

Kako nebi mogli,naprimjer Asusovu nereferentnu 290 nisam uzeo jer je ekipica jednostavno uzela sistem hladjenja sa gtx 780 ti i naljepila ga na ovu radeonku.....tako da dimenzije ne odgovaraju pa se ne hlade svi elementi grafe koji bi se trebali hladit........ili je to Gigabyte napravio?Nesjecam se vise.......

Cinjenica je da su seriju 290 izbacivali uz smanjene kontrolne uvjete jer ih je trziste gutalo radi groznice rudarenja ali opet da je postotak neispravnih toliki cjeli svijet bi znao kao sto je znao za RROD.....YLOD.....takvi masovni problemi se u danasnje vrijeme nemogu prikrit.

A i logicno je da ce se javit daleko vise vlasnika sa problematicnim 290 nego 780 kad je valjda omjer 10 naprema 1 u korist 290 bar u nasoj drzavi posto na njusci ima 290 serije vec po 1600kn i ima ih valjda 100 komada na biranje kad ima rudara koji prodaju po 20 odjednom a najeftinije polovne gtx780 po 3 tisuce kuna.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 22:17 (MEGATAMA).
12 godina
neaktivan
R9 290/X club

Brzo pitanje, isplati li se uzeti polovnu referentnu (sapphire) verziju 290? Rudar je jedan lokalni prodaje (vise komada), po cijeni od 390km (1560kn). Sto se tice cinjenice da je koristena za mining poprilicno vremena, te loseg hladjenja (eventualnog ulaganja u aftermarket cooler)....isplati li se?

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ja bi reko da da.

Ak zabijes gore Accelero, bez brige si. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
lazy_punk kaže...

Brzo pitanje, isplati li se uzeti polovnu referentnu (sapphire) verziju 290? Rudar je jedan lokalni prodaje (vise komada), po cijeni od 390km (1560kn). Sto se tice cinjenice da je koristena za mining poprilicno vremena, te loseg hladjenja (eventualnog ulaganja u aftermarket cooler)....isplati li se?

A ja bih rekao možda...1600 kn + accelero fino zvuči, no 3 puta provjeri ispravnost pošto ju je držao na ref hlađenju i pržio dobrano...

P.S. sused kupio gigicu, neispravna, dobio drugu, opet flop...Sad traži povrat novca...

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 10:54 (DarthMarkus).
12 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
lazy_punk kaže...

A ja bih rekao možda...1600 kn + accelero fino zvuči, no 3 puta provjeri ispravnost pošto ju je držao na ref hlađenju i pržio dobrano...

P.S. sused kupio gigicu, neispravna, dobio drugu, opet flop...Sad traži povrat novca...

Uvjerava me da je sve 100%... A i prednost je sto smo u istom gradu, pa nadjem ga lako... :P

BTW, primjetih da ovaj moj anticki monitor ima samo vga output. Hoce to fino sljakat s adapterom? Ima li tko da u toj kombinaciji koristi? DVI-D to VGA?

13 godina
lazy_punk kaže...
DarthMarkus kaže...
lazy_punk kaže...

Uvjerava me da je sve 100%... A i prednost je sto smo u istom gradu, pa nadjem ga lako... :P

BTW, primjetih da ovaj moj anticki monitor ima samo vga output. Hoce to fino sljakat s adapterom? Ima li tko da u toj kombinaciji koristi? DVI-D to VGA?

Uh, ja bih izbjegavao to...Ti konverteri su me dobro z*****i sa flickanjem u prošlosti...Nema meni do DVI-a...Ma da ovisi i o monitoru...Meni je na Viewsonicu (24") toliko sralo da sam poludio, dok je na Philipsovom uredno radio...

E da, on topic, mislim da je kod cijele 290 serije problem, tako da odabir proizvođača apsolutno ne igra ulogu kod ispravnosti, osim ako netko baš više želi custom pbc (Asus)..

Neznam, ja sam uzeo neref Saphirku, čisto radi najbolje temperature + najmanje reklamacija u domaćim šopovima i doživio  flop (zamjenjena za drugu koja radi ko urica)

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 11:16 (DarthMarkus).
12 godina
neaktivan

Promjena monitora nije u planu uskoro, tako da nemam izbora {#}

Monitor je lg flatron 2234s

11 godina
neaktivan
lazy_punk kaže...
DarthMarkus kaže...
lazy_punk kaže...

Ako imas VGA monitor, samo je jedan jedini nacin.

HDMI to VGA adapter, jer 290 ima samo DIGITALNE DVI izlaze u prijevodu nema konvertanja standardnim adapterom DVI to VGA.

12 godina
neaktivan

Ima li velikog utjecaja koristenje takvog adaptera na sliku, performanse?

11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Koja ti je rezolucija ekrana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

1680x1050

Monitor sam planirao mijenjati pred witcher3.

Ovo je moja maticna : http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme4/

Kakav je to vga port na njoj? Bih li mogao iskemijati nesto s tim onboard gpu switchom? Il je bolje adapter?

Nakon što sam je stavio te spojio s hdmi->vga adapterom, normalno sam bootao te instalirao amdov zadnji stable driver. Nakon toga reboot, te je uopce ne prepoznaje, te daje samo crnu sliku na ekranu (u sistem sam usao tako sto sam prebacio kabal na vga na maticnoj te koristim integriranu grafiku). Testirao sam i spajanjem na TV (hdmi), također ne daje nikakvu sliku. Faulty kartica?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 18:06 (lazy_punk).
15 godina
lmutak kaže...

Hvala svima na preporukama i savijetima,odlucio sam se na kraju za Gigabyte R9 290 4GB.

Otkad sam drajvere instaliro imam artefakte u win-u (zelene kockice), a u igrama probleme sa texturama neznam sta da napravim molim neki savijet.

Jucer ju dao na servis u pol 14,danas pokupio novu oko 17 (stara je bila corak),nova dela ko urica.Pohvale Futuri It sto su pozurili sa provjerom ispravnosti graficke.....

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 18:23 (lmutak).
11 godina
neaktivan
lazy_punk kaže...

1680x1050

Kakav je to vga port na njoj? Bih li mogao iskemijati nesto s tim onboard gpu switchom? Il je bolje adapter?

Nakon što sam je stavio te spojio s hdmi->vga adapterom, normalno sam bootao te instalirao amdov zadnji stable driver. Nakon toga reboot, te je uopce ne prepoznaje, te daje samo crnu sliku na ekranu (u sistem sam usao tako sto sam prebacio kabal na vga na maticnoj te koristim integriranu grafiku). Testirao sam i spajanjem na TV (hdmi), također ne daje nikakvu sliku. Faulty kartica?

Ak si uspio bootat prvi put i instalirat driver, onda nije faulty kartica.

Taj adapter HDMI to VGA zna bit vesel pa ga grafička ne očita ko da je neš spojeno.

Ustekaj monitor u maticnu a u graficku ustekaj TV preko HDMI-a, pa idi vidi jel prepoznaje drugi ekran u windowsima. 

12 godina
neaktivan
zagi988 kaže...
lazy_punk kaže...

1680x1050

Ak si uspio bootat prvi put i instalirat driver, onda nije faulty kartica.

Taj adapter HDMI to VGA zna bit vesel pa ga grafička ne očita ko da je neš spojeno.

Ustekaj monitor u maticnu a u graficku ustekaj TV preko HDMI-a, pa idi vidi jel prepoznaje drugi ekran u windowsima. 

Spoji sam na TV preko hdmia, takodjer ne prepoznaje...

Nakon toga sam re-seat karticu, ponovno spoji na adapter, _radilo_ je do prvog restarta.

Znaci kao random ponasanje? Do cega bi moglo bit?

p.s. takodjer nestane skroz u device manageru, kao da ne postoji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 19:28 (lazy_punk).
12 godina
lmutak kaže...
lmutak kaže...

Jucer ju dao na servis u pol 14,danas pokupio novu oko 17 (stara je bila corak),nova dela ko urica.Pohvale Futuri It sto su pozurili sa provjerom ispravnosti graficke.....

Ja sam u Futuri IT uzeo MSI r9 290 gaming koja je dosla potrgana out of box i ekipa mi je ponudila istant lovu nazad ili Sapphire r9 290 Tri-x oc koju sam i zelio pod prvi izbor ali je bila rasprodana i imali su samo tu MSI.Ocito je kod 290 serije druga sreca ;)

11 godina
neaktivan
lazy_punk kaže...

Nakon toga sam re-seat karticu, ponovno spoji na adapter, _radilo_ je do prvog restarta.

Vracaj to nazad, ak ih ima vise komada nek ti da neku drugu. 

I jel ima mozda racun za nju pa da garancija vrijedi tam di je kupil? 

Ili probaj jos neki drugi PCIe port na maticnoj. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 21:22 (zagi988).
12 godina
neaktivan
zagi988 kaže...
lazy_punk kaže...

Vracaj to nazad, ak ih ima vise komada nek ti da neku drugu. 

I jel ima mozda racun za nju pa da garancija vrijedi tam di je kupil? 

Ili probaj jos neki drugi PCIe port na maticnoj. 

Dogovorio sam se s njim odnijet je u neki servis na testiranje. Ako ne bude s njom sve uredu, dobijem drugu (koja ce se takodjer testirat). 

Ima racun i garanciju, ali kupljene su u Njemackoj.

11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Dobro je dok se mos dogovorit, sretno. Kad dobijes neku koja valja vjerujem da ce te sluzit. ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
R9 290/X club

Cisto da dobijem i drugo misljenje. Jel napajanje Fortron Raider S 550W, 80+ SILVER ok za r9 290 tri-x??? Znam da nije sasvim bajno,ali to trenutno imam.

Procesor je i5-3570k 3.40GHz.

btw nadam se da nece i mene zahvatiti problemi s grafickom(uzimam je od rudara).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
R9 290/X club

Imam dva pitanja ... dali je napajanje od 600 W dovoljno za R9 290 i kako prepoznat karticu kojom se rudarilo. Dali se isplati kupit karticu koja je služila za rudarenje (navedena još ima garanciju) dali to može prouzročit nekakve probleme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
lizard_ago kaže...

Imam dva pitanja ... dali je napajanje od 600 W dovoljno za R9 290 i kako prepoznat karticu kojom se rudarilo. Dali se isplati kupit karticu koja je služila za rudarenje (navedena još ima garanciju) dali to može prouzročit nekakve probleme.

Rekao bih da je to nemoguce prepoznat osim po.....grafa je kostala 3500kn a lik ti ju sad 3 mjeseca kasnije daje za 2500 ili manje....i jos ih ima par komada ;)

Radile su na maksimumu maksimuma...znaci najzahtijevniji stress test 24/7,ako nisu vrisnule od toga vjerovatno niti nece....

12 godina
neaktivan
lizard_ago kaže...

.... Dali se isplati kupit karticu koja je služila za rudarenje (navedena još ima garanciju) dali to može prouzročit nekakve probleme.

A čuj, kupovanje polovnog uvijek nosi rizik... Evo ja da mogu vratit vrijeme vratio bih i ne bi kupio karticu. Jedina prednost je što je čovjek susretljiv pa smo je odnijeli zajedno na detaljno testiranje kod servisera, te se može fino dogovorit s njim (nova kartica ako se pokaže da ova nije ok). Uglavnom rizik. He who dares, wins. Or not.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice