Ja koristim Afterburner i za nvidiu i amd,probao sam dic do max 1140 jezgru i 1450 vram ako se dobro sjecam.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
kod mene idu do 1210/1550 , msi afterburnerom
Ja nemam ideje koji je max stabilni oc na mojoj grafi posto to zahtijeva dosta vremena i testiranja a ionako ju koristim na stocku....do nekih vremena kad ce mi mozda trebat ta extra snaga :)
Ha sad, ja sam uspio jednom navuć na 1140/1450 s +30% power i nikad više.
Tad sam odvrtil Heaven i Furmark 10 minuta, ali kad sam sljedeći put probal taj clock - crni ekran i onda sam moral restartat komp.
Clockal sam prek Catalysta.
ja svoju držim na 1050/1400
Ja svoje na 1075/1325.
ja svoje na stocku od kad sam ih kupio prije skorom godinu dana izuzev par standarnih benchmarka , decki sve to super ocat volatat underwoaltat modat ali time se samo unistavate grafe tj. cycle
nisam dosao pametovat i mudrovat ali mi je zao kad nekom nes vrisne radi nekog svog postupka na istom
a kaj se tice igranja nema potrebe ocat nis to su zvjeri od grafe bilo jedna ili cf
ja svoje na stocku od kad sam ih kupio prije skorom godinu dana , decki sve to super ocat ali time se samo unistavate grafe ali i pola vas vise ni nema garu
u krivu si.. oc grafe nije isto kao i oc proca.. ako ih dobro hladis mogu se klokat bezbolno
ok ti imas to sto imas i vidi se da si ulozio puno u to i to je ok ali neko ce citat nebbie i zaletii bzvz jer misli da moze imat kao i ti tak ak me kuzis kaj ocu rec
ok ti imas to sto imas i vidi se da si ulozio puno u to i to je ok ali neko ce citat nebbie i zaletii bzvz jer misli da moze imat kao i ti tak ak me kuzis kaj ocu rec
ako sam dobro svatio pricas o overclocku???
pa ako nije pametan stavit ce grafe na veliki takt tipa 1100+ i naravno ostetit ih.
jep o overclocku vjeruj mi ima i takvih zvuci cudno ali ih ima
evo default s +30% power limita
1050/1350
E sa tvojon grafon neki vrag definitivno ne štima.
Znam da je 290x jača od 290 nekih 5-8% al ode ispada obrnuto .
Neznam šta bi ti reka
a sta da ti kazem..sad sam reda radi poslao mail powercoloru i objasnio im problem..mozda ce oni imati neki savjet
Javi obavezno šta su rekli
evo sad su mi odgovorili i izgleda da su imali problema s biosom ali bios update nisu objavili na njihovu stranicu ni nigdje nego se moras javiti njima preko maila i slikati im sve naljepnice na grafi da ti posalju bios update jer je taj update kako oni kazu povjerljiv podatak.
I navodno ce to rjesiti problem
I btw uspio sam na afterburneru otkljucat kontrolu voltaze i automatski mi je na +50..sad neznam zasto jer ja kad sam clocko grafu nisam nis dirao voltazu jer nisam ni mogao s tom verzijom afterburnera
Ne mogu baš nešto posebno klokirati ovu r9 290 gigabytovu, crasha nešto... bez ikakvog coolera je, samo stock
Itko ima ikakva iskustva?
Baci ss sa gpu z i cpu z om da vidimo u cemu je problem
Baci ss sa gpu z i cpu z om da vidimo u cemu je problem
Čim se vratim s posla.
Ne mogu baš nešto posebno klokirati ovu r9 290 gigabytovu, crasha nešto... bez ikakvog coolera je, samo stock
nije stvar u tome da ne možeš nego forsiraš. napisao sam ti kako da kloknes ..ako moja referentna ide do 1200/1550 ne vidim razloga zasto bi tebi kresalo na pristojnim klokovima..
ili je možda stvar u neznanju
nije stvar u tome da ne možeš nego forsiraš. napisao sam ti kako da kloknes ..ako moja referentna ide do 1200/1550 ne vidim razloga zasto bi tebi kresalo na pristojnim klokovima..
Sve sam stavia ko i ti i izbacuje mi one boje po ekranu (artefakte tzv ili?)
Nisam lud...
Ko da je klokanje grafe neka nauka, dizi clock(napon po potrebi) dok se ne srusi, nazalost postoji puno shrot primjeraka, tako da ti je sve kako te potrefi.
Sve sam stavia ko i ti i izbacuje mi one boje po ekranu (artefakte tzv ili?)
Nisam lud...
smanji radni takt ili povecaj voltažu
Gigabyte grafičke kartice dolaze sa zaključanom voltažom tako da možeš jedino dignit power limit pa do kud ide ili ka ja stavi neki bios sa otključanom voltažom.
Moja sa svojim biosom ide bez artefakta negdi do 1080/90 za gpu a s asusovim biosom od x modela sam sve bencheve na forumu izvrtija na 1200/1500Mhz
Uostalom nemaš baš nikakve potrebe clockati tu grafu ona je već tvornički poprilično dignuta a i nema igre s kojom neće izać na kraj na ultra postavkama
Gigabyte grafičke kartice dolaze sa zaključanom voltažom tako da možeš jedino dignit power limit pa do kud ide ili ka ja stavi neki bios sa otključanom voltažom.
Moja sa svojim biosom ide bez artefakta negdi do 1080/90 za gpu a s asusovim biosom od x modela sam sve bencheve na forumu izvrtija na 1200/1500Mhz
Uostalom nemaš baš nikakve potrebe clockati tu grafu ona je već tvornički poprilično dignuta a i nema igre s kojom neće izać na kraj na ultra postavkama
Da, hvala, klokati san je tia samo da vidim benchove. Također ista stvar s procesorom. Iza toga bih vratio na stock, dok ne bude potrebe.
Da, hvala, klokati san je tia samo da vidim benchove. Također ista stvar s procesorom. Iza toga bih vratio na stock, dok ne bude potrebe.
A onda pomalo diži pa dokle ide nemoš glavom kroz zid
pa ako nije pametan stavit ce grafe na veliki takt tipa 1100+ i naravno ostetit ih.
Na koju foru ce netko ostetiti grafu ak ista ima fiksnu maximalnu voltazu? Kao i softwersku zastitu unutar biosa! Zapravo je sve ukucano u njega kao i max tdp koji moze podnijeti, tad slijedi throtling! Graficku kojoj ventovi rade je nemoguce syebat osim stavljanjem biosa koji ta kartica nemre podnijeti dakle dizanjem tdp-a!;)lp

Na koju foru ce netko ostetiti grafu ak ista ima fiksnu maximalnu voltazu? Kao i softwersku zastitu unutar biosa! Zapravo je sve ukucano u njega kao i max tdp koji moze podnijeti, tad slijedi throtling! Graficku kojoj ventovi rade je nemoguce syebat osim stavljanjem biosa koji ta kartica nemre podnijeti dakle dizanjem tdp-a!;)lp
ozbiljno?? aj mi onda objasni artifakte pri prevelikom dizanju takta. kartica se može a i nemora oštetiti prilikom overkloka BEZ DIZANJA NAPONA.. reko sam ti jučer prestani filozofirati i radit se pametan

Ja koristim Afterburner i za nvidiu i amd,probao sam dic do max 1140 jezgru i 1450 vram ako se dobro sjecam.
koliko si podigo voltažu za taj klok??
Meni score na stocku 1522.
Neznam vise Zagi,sad radim 2 dana kad dodjem doma ponovit cu....a moguce da imam i sejvan taj OC u afterburneru pa cu ti napisat.