R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 267.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
R9 290/X club

Ja koristim Afterburner i za nvidiu i amd,probao sam dic do max 1140 jezgru i 1450 vram ako se dobro sjecam.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
R9 290/X club

kod mene idu do 1210/1550 , msi afterburnerom

Prodajem Asus Nexus 7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Ja nemam ideje koji je max stabilni oc na mojoj grafi posto to zahtijeva dosta vremena i testiranja a ionako ju koristim na stocku....do nekih vremena kad ce mi mozda trebat ta extra snaga :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ha sad, ja sam uspio jednom navuć na 1140/1450 s +30% power i nikad više.
Tad sam odvrtil Heaven i Furmark 10 minuta, ali kad sam sljedeći put probal taj clock - crni ekran i onda sam moral restartat komp.
Clockal sam prek Catalysta. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: R9 290/X club

ja svoju držim na 1050/1400

14 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ja svoje na 1075/1325.

multi-gpu 4 ever
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
R9 290/X club

ja svoje na stocku od kad sam ih kupio prije skorom godinu dana izuzev par standarnih  benchmarka  , decki sve to super ocat volatat underwoaltat modat ali time se samo unistavate grafe tj. cycle

nisam dosao pametovat i mudrovat ali mi je zao kad nekom nes vrisne radi nekog svog postupka na istom {#}

a kaj se tice igranja nema potrebe ocat nis to su zvjeri od grafe bilo jedna ili cf {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 18:08 (4mal).
Moj PC  
4 2 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

ja svoje na stocku od kad sam ih kupio prije skorom godinu dana , decki sve to super ocat ali time se samo unistavate grafe ali i pola vas vise ni nema garu {#}

u krivu si.. oc grafe nije isto kao i oc proca.. ako  ih dobro hladis mogu se klokat bezbolno

Prodajem Asus Nexus 7
17 godina
R9 290/X club

ok ti imas to sto imas i vidi se da si ulozio puno u to i to je ok ali neko ce citat nebbie i zaletii bzvz jer misli da moze imat kao i ti tak ak me kuzis kaj ocu rec {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

ok ti imas to sto imas i vidi se da si ulozio puno u to i to je ok ali neko ce citat nebbie i zaletii bzvz jer misli da moze imat kao i ti tak ak me kuzis kaj ocu rec {#}

ako sam dobro svatio pricas o overclocku??? 

pa ako nije pametan stavit ce grafe na veliki takt tipa 1100+ i naravno ostetit ih.

Prodajem Asus Nexus 7
17 godina
R9 290/X club

jep o overclocku vjeruj mi ima i takvih zvuci cudno ali ih ima {#}

Moj PC  
2 1 hvala 1
12 godina
nicky.sl kaže...
logi510 kaže...
nicky.sl kaže...
logi510 kaže...

evo default s +30% power limita

1050/1350

E sa tvojon grafon neki vrag definitivno ne štima.

Znam da je 290x jača od 290 nekih 5-8% al ode ispada obrnuto {#}.

Neznam šta bi ti reka {#}

a sta da ti kazem..sad sam reda radi poslao mail powercoloru i objasnio im problem..mozda ce oni imati neki savjet

Javi obavezno šta su rekli

evo sad su mi odgovorili i izgleda da su imali problema s biosom ali bios update nisu objavili na njihovu stranicu ni nigdje nego se moras javiti njima preko maila i slikati im sve naljepnice na grafi da ti posalju bios update jer je taj update kako oni kazu povjerljiv podatak.

I navodno ce to rjesiti problem

I btw uspio sam na afterburneru otkljucat kontrolu voltaze i automatski mi je na +50..sad neznam zasto jer ja kad sam clocko grafu nisam nis dirao voltazu jer nisam ni mogao s tom verzijom afterburnera

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.7.2014 11:56 (logi510).
11 godina
R9 290/X club

Ne mogu baš nešto posebno klokirati ovu r9 290 gigabytovu, crasha nešto... bez ikakvog coolera je, samo stock

Itko ima ikakva iskustva?

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
R9 290/X club

Baci ss sa gpu z i cpu z om da vidimo u cemu je problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
4mal kaže...

Baci ss sa gpu z i cpu z om da vidimo u cemu je problem

Čim se vratim s posla.

15 godina
Bevis kaže...

Ne mogu baš nešto posebno klokirati ovu r9 290 gigabytovu, crasha nešto... bez ikakvog coolera je, samo stock

nije stvar u tome da ne možeš nego forsiraš. napisao sam ti kako da kloknes ..ako moja referentna ide do 1200/1550 ne vidim razloga zasto bi tebi kresalo na pristojnim klokovima..

ili je možda stvar u neznanju 

Prodajem I5 4670K
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 13:15 (zagy15061984).
11 godina
zagy15061984 kaže...
Bevis kaže...

nije stvar u tome da ne možeš nego forsiraš. napisao sam ti kako da kloknes ..ako moja referentna ide do 1200/1550 ne vidim razloga zasto bi tebi kresalo na pristojnim klokovima..

Sve sam stavia ko i ti i izbacuje mi one boje po ekranu (artefakte tzv ili?)
Nisam lud...

14 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ko da je klokanje grafe neka nauka, dizi clock(napon po potrebi) dok se ne srusi, nazalost postoji puno shrot primjeraka, tako da ti je sve kako te potrefi.

multi-gpu 4 ever
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Bevis kaže...
zagy15061984 kaže...
Bevis kaže...

Sve sam stavia ko i ti i izbacuje mi one boje po ekranu (artefakte tzv ili?)
Nisam lud...

smanji radni takt  ili povecaj voltažu

Prodajem I5 4670K
12 godina
R9 290/X club

Gigabyte grafičke kartice dolaze sa zaključanom voltažom tako da možeš jedino dignit power limit pa do kud ide ili ka ja stavi neki bios sa otključanom voltažom.

Moja sa svojim biosom ide bez artefakta negdi do 1080/90 za gpu a s asusovim biosom od x modela sam sve bencheve na forumu izvrtija na 1200/1500Mhz

Uostalom nemaš baš nikakve potrebe clockati tu grafu ona je već tvornički poprilično dignuta a i nema igre s kojom neće izać na kraj na ultra postavkama

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2014 14:08 (nicky.sl).
Moj PC  
4 0 hvala 4
11 godina
nicky.sl kaže...

Gigabyte grafičke kartice dolaze sa zaključanom voltažom tako da možeš jedino dignit power limit pa do kud ide ili ka ja stavi neki bios sa otključanom voltažom.

Moja sa svojim biosom ide bez artefakta negdi do 1080/90 za gpu a s asusovim biosom od x modela sam sve bencheve na forumu izvrtija na 1200/1500Mhz

Uostalom nemaš baš nikakve potrebe clockati tu grafu ona je već tvornički poprilično dignuta a i nema igre s kojom neće izać na kraj na ultra postavkama

Da, hvala, klokati san je tia samo da vidim benchove. Također ista stvar s procesorom. Iza toga bih vratio na stock, dok ne bude potrebe.

12 godina
Bevis kaže...

Da, hvala, klokati san je tia samo da vidim benchove. Također ista stvar s procesorom. Iza toga bih vratio na stock, dok ne bude potrebe.

A onda pomalo diži pa dokle ide nemoš glavom kroz zid

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
11 godina
nicky.sl kaže...
Bevis kaže...

A onda pomalo diži pa dokle ide nemoš glavom kroz zid

Kako ne?
Vidi nu' :P

12 godina
R9 290/X club

Evo odvrtio i ja jedan Heaven bench sa R9 290 Tri-X, grafa je u prvoj slici na stock clockovima a u drugoj na 1100/1400 bez podizanja voltaže, AA je na X8.

BF4: hRci_HR
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zagy15061984 kaže...
4mal kaže...

pa ako nije pametan stavit ce grafe na veliki takt tipa 1100+ i naravno ostetit ih.

Na koju foru ce netko ostetiti grafu ak ista ima fiksnu maximalnu voltazu? Kao i softwersku zastitu unutar biosa! Zapravo je sve ukucano u njega kao i max tdp koji moze podnijeti, tad slijedi throtling! Graficku kojoj ventovi rade je nemoguce syebat osim stavljanjem biosa koji ta kartica nemre podnijeti dakle dizanjem tdp-a!;)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
Stjepanj kaže...
zagy15061984 kaže...
4mal kaže...

Na koju foru ce netko ostetiti grafu ak ista ima fiksnu maximalnu voltazu? Kao i softwersku zastitu unutar biosa! Zapravo je sve ukucano u njega kao i max tdp koji moze podnijeti, tad slijedi throtling! Graficku kojoj ventovi rade je nemoguce syebat osim stavljanjem biosa koji ta kartica nemre podnijeti dakle dizanjem tdp-a!;)lp

ozbiljno?? aj mi onda objasni artifakte pri prevelikom dizanju takta. kartica se može a i nemora  oštetiti prilikom overkloka BEZ DIZANJA NAPONA.. reko sam ti jučer prestani filozofirati i radit se pametan

Prodajem I5 4670K
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 12:24 (zagy15061984).
13 godina
protjeran
R9 290/X club
Artefakti ne unistavaju karticu prilikom overkloka nego ti javljaju kad je nekoj komponenti dosta! Kartica ce nakon odredenog broja i temperature istih ili se zblokat ili resetirati zavisi od situacije! zadnje dvije serije od amd i nvidije je nemoguce unistiti obicnim overklokom poradi ugradnje auto boosta koju karticu dize ili spusta ovisno o kolicini topline koju proizvodi! Ja ti kupujem odma trecu 290 ak uspijes shebat bilo koju karticu iz zadnje dvije generacije! Nema tu vise filozofije...samo treba prihvatiti cinjenice koje ti je zadao i ugradio proizvodac!:-)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
2 6 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...

Ja koristim Afterburner i za nvidiu i amd,probao sam dic do max 1140 jezgru i 1450 vram ako se dobro sjecam.

koliko si podigo voltažu za taj klok??

Prodajem I5 4670K
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 12:39 (zagy15061984).
11 godina
R9 290/X club

Meni score na stocku 1522.

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Neznam vise Zagi,sad radim 2 dana kad dodjem doma ponovit cu....a moguce da imam i sejvan taj OC u afterburneru pa cu ti napisat.

Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice