Problem s driverima

poruka: 6
|
čitano: 1.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem s driverima

Prije svega unaprijed hvala. 

Ovako imam problem sto se tice grafickih drivera a problem je sljedeci. dakle kad sam kupio laptop prije dvije godine sve igrice i sve sto sam radio bilo je odlicno, ali sada zadnjih pola godine osjetio sam svaki put kad idem igrati neku igricu koju sam prije bez problema pokrecao i igrao sada nakon nekih 10-15 min prestane jednostavno dobro raditi FPS mi padne za 40tak. evo npr league of legends koju mi je uvijek uredno vrtio oko 100-120 sada nakon 15tak minuta igre padne na 19 ali da je samo to problem neko pak tome jos i zastaje da je to strašno i totalno ne igrivo. citao sam po forumima te svi imaju isti problem sto se tice Nvidia graficke i neznaju rijesenja pa bi se zahvalio da mi neko mozda od vas zna reci do cega je.
uglavnom saznao sam da je do drivera da su ovi zadnji izbaceni driveri pokvarili komunikaciju graficke sa kompjuterom, pa me zanima da li itko zna verziju koja bi uredno radila i vratila mi stare performanse laptopa, jer laptop ima i7 procesor 8gb ddr3 i nvidia geforce 540m i prije je vukao mass efect 3 league of legends skyrim na high perf, a sada ih vuce isto ali samo privh 10tak min i onda veliki drop down fpsa.

Hvala! 

jmravak
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Problem s driverima

Očisti laptop i promijeni pastu, to mi najviše miriše na pregrijavanje. 

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s driverima
eywa33 kaže...

Poštovani kolega @eywa33 slažem se s tobom da jedan od mogućih uzroka problema i pregrijavanje odnosno "zapušen" sustav hlađenja laptopa; u redu slažem se stanje svakako treba ustanoviti i laptop po potrebi očistiti, ALI ne slažem se s tobom da treba promijeniti termalnu pastu, zašto? Naravno da kod nekih modela konstrukcija zahtjeva rastavljanje kompletnog kučišta laptopa da bi se došlo do sustava hlađenja ali nije uvijek tako! Zar misliš da je tvorni;ki nanesena termalna pasta u laptopu te klase loša? dakle pastu mijenjati samo ukoliko je to nužno iz konstrukcijskih razloga, ili postoji postoje indicije koje ukazuju na nestručno nanošenje paste, ali ako ste prvi vlasnik laptopa i konstrukcija laptopa je takova dovoljno je "očistiti" laptop ali i za tu skoro trivijalnu radnju savjetujem prepustite stručnjaku JER npr. ispuhavanjem sustava hlađenja vrlo je lako oštetiti lopatice ventilatora koji ukoliko je originalni tvornički dio često traži kupnju čtavog sustava hlađenja što nikako nije jeftino.

Osim temperature vremenom su mogli usporiti i razni programi koji su se nakupili i usporavaju sustav preventivno  savjetujem počistiti sustav nekim od alata te namjene.

Uz prethodne dvije radnje koje svakako treba preventivno izvršiti po mom mišljenju glavni uzrok tolikog usporavanj grafičkog sustava može biti driver (npr. necertificirana Beta), evo link na driver za VGA imaš verzije od Lipnja/2011 do najnovijih Link   

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 6:29 (Hardwhelper!!!).
14 godina
neaktivan
Problem s driverima

Do softwarea nije jer sam jucer srusio windows i nanovo diga tako da na njemu nista nema osim google chroma i leage of legendsa za testiranje dali je popravljen ili ne. Uglavnom onda je vjerojatno do začepljenja ventilatora jer sam provao sve drivere ovo zadnje pa i taj zadnji 332.21 koji je certificiran isto kao i betu iza njega i bar prije njih. zanima me koliko bi me kostalo propuhivanje ventilatora.
HVala 

jmravak
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: Problem s driverima
Hardwhelper!!! kaže...
eywa33 kaže...

Poštovani kolega @eywa33 slažem se s tobom da jedan od mogućih uzroka problema i pregrijavanje odnosno "zapušen" sustav hlađenja laptopa; u redu slažem se stanje svakako treba ustanoviti i laptop po potrebi očistiti, ALI ne slažem se s tobom da treba promijeniti termalnu pastu, zašto? Naravno da kod nekih modela konstrukcija zahtjeva rastavljanje kompletnog kučišta laptopa da bi se došlo do sustava hlađenja ali nije uvijek tako! Zar misliš da je tvorni;ki nanesena termalna pasta u laptopu te klase loša? dakle pastu mijenjati samo ukoliko je to nužno iz konstrukcijskih razloga, ili postoji postoje indicije koje ukazuju na nestručno nanošenje paste, ali ako ste prvi vlasnik laptopa i konstrukcija laptopa je takova dovoljno je "očistiti" laptop ali i za tu skoro trivijalnu radnju savjetujem prepustite stručnjaku JER npr. ispuhavanjem sustava hlađenja vrlo je lako oštetiti lopatice ventilatora koji ukoliko je originalni tvornički dio često traži kupnju čtavog sustava hlađenja što nikako nije jeftino.

Osim temperature vremenom su mogli usporiti i razni programi koji su se nakupili i usporavaju sustav preventivno  savjetujem počistiti sustav nekim od alata te namjene.

Uz prethodne dvije radnje koje svakako treba preventivno izvršiti po mom mišljenju glavni uzrok tolikog usporavanj grafičkog sustava može biti driver (npr. necertificirana Beta), evo link na driver za VGA imaš verzije od Lipnja/2011 do najnovijih Link   

Da, ponekad je tlaka i problem rastaviti laptop. No imam iskustvo da mi nakon promjene termalne paste puno bolje hladi. Tako da samo na temelju toga govorim - iskustva.

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
14 godina
neaktivan
Problem s driverima

Da,problem je do pregrijavanja kad laptop stavim na pola stola a da pola gdje je ventilator visi u zraku nema nikakvih problema te pada FPSa. tako da je to to :D
hvala svima :D 

jmravak
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice