Problem sa driverima graficke i maticne

poruka: 33
|
čitano: 12.021
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

imam problem nakon dizanja sistema drug je osao bez drajvera za graficku karticu i za zvuk i lan konekciju

maticna je ibm 8187-QGC driver za zvuk i lan

ali najvecci problem je u tome sto nemamo driver za graficku ati 2400hd pro kada skinemo sa amd sajta dobijemo samo catalyist bez drivera trazimo po netu vec 2/3 dana ali bez uspjeha, koliko sam ja uspio da shvatim po stranim forumima kada me je nehotice vodilo na te sajtove preoblem je valjda sto je ova kartica agp i nece da prihvati drivere koju su novije veryije 07.07 pa navise ako neko moze neka pomogne bar da rijesimo graficku

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa driverima graficke i maticne
coa13 kaže...

imam problem nakon dizanja sistema drug je osao bez drajvera za graficku karticu i za zvuk i lan konekciju

maticna je ibm 8187-QGC driver za zvuk i lan

ali najvecci problem je u tome sto nemamo driver za graficku ati 2400hd pro kada skinemo sa amd sajta dobijemo samo catalyist bez drivera trazimo po netu vec 2/3 dana ali bez uspjeha, koliko sam ja uspio da shvatim po stranim forumima kada me je nehotice vodilo na te sajtove preoblem je valjda sto je ova kartica agp i nece da prihvati drivere koju su novije veryije 07.07 pa navise ako neko moze neka pomogne bar da rijesimo graficku

rijesen je problem uspio sam naci drivere

12 godina
neaktivan

Imam isto identican problem sa HD2400 pro grafickom karticom, da li bi mogao reci sta si uradio po pitanju drajvera tj kako si resio problem. hvala

16 godina
doktor123 kaže...

Imam isto identican problem sa HD2400 pro grafickom karticom, da li bi mogao reci sta si uradio po pitanju drajvera tj kako si resio problem. hvala

-odgovor..

coa13 kaže...
..

rijesen je problem uspio sam naci drivere

-uspio je naći driver. Driver za AGP (staru) verziju. Posljednji driveri nakon kojih nema izmjena su 9.3, uz njih još imaš i AGP fix.. Sve je na ATI-AMD stranicama.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Sta nemozes naci drivere , koje Windowse imas ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa evo ovako: Pre mozda godinu dana sam dobio graficku karticu ati hd 2400 pro agp i tada sam skinuo drajver sa amd.com i instalirao sam ga i sve je radilo bez broblema. Pre mozda 4 meseca sam instalirao sistem, identican predhodnom, i onda sam poceo instalirati drajvere, opet sam skinuo drajver sa amd.com sajta, cini mi se da je bio 12.6. pokrenuo instalaciju ali onda nije hteo da instalira CCC, niti displej drajver, on zavrsi instalaciju kao "successfull" ali nema drajvera. Onda sam pokusao sa programom Driver Genius. Pronasao mi je drajver ja sam ga uspeo instalirat. U pitanju je bila neka starija verzija sudeci po instalaciji, ali cesto po podizanju windowsa dobijem BSOD "ati2dvag.dll" ili mi se ugasi monitor (pokaze se na monitoru power saving mode). Guglajuci sam stekao saznanje da moram updejtovat drajver, ali kako kad nece da ga instalira. Ima li iko resenje za ovo? 
imam Windows XP sp3 

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.11.2012 13:55 (doktor123).
12 godina
neaktivan

Ima li ko resenje?????

0 0 hvala 0
15 godina

OVDJE imas neke starije pa probaj !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo skini driver sa ovog linka i to je to nisam bio za racunarom par dana

http://www.dmmdownload.com/downloads/CURRENT/GRAPHICS/HD_2000_SERIES_AGP_8-4-1.zip

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

nema razlike sa ovim drajverom . identicna situacija, odmah pri ulazu na desktop pocinje da freezira da ne mogu ni uplaiti lampicu za caps-lock na tastaturi. 
ati2dvag.dll 0x000000EA (0X897EA540, 08901A6C8, 0XF78C6CBC, 0X00000001)  ovako otprilike izgleda BSOD.

13 godina
neaktivan

izbrise sve sto imas instalirano vezano za ati drivere znaci sve obrisi pa onda instaliraj ovaj driver sto sam ti stavio link mora da radi

kada obrises tamo u kontrol panelu idu na c particiju i tamo rucno obrisi ati ili amd zavisno od drivera sta ti pise pa nakon toga restart i onda instal ovaj driverpa opet restart

a ako ne mozes probaj preko safe moda da udjes u windows i obrises drivere sto si ti instalirao

to sto ti se pojavljuje plavi ekran je zbog drivera jer ne odgovaraju tvojoj grafickoj a i sam ne znas sta si sve instalirao ne bi li upecao pravi driver kao sto sam i ja ja sam toliko drivera instal da sam na kraju ponovo morao reinstal windowsa

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sve sam uradio kako si napisao ali i dalje isto, obrisao sam sve vezano za drajver ali nista, opet sve isto. 

13 godina

Ako si obrisao sve drivere vezane za grafičku karticu, onda samo ubaci CD od grafičke kartice i instaliraj driver sa CD-a. Poslje toga možeš update na naj noviju verziju za tvoju grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

moze li to kako bez tog CD-a? trazio sam ga sigurno vise od 10h ali ga ne mogu naci. Postoji li kakvo drugo resenje?

13 godina
neaktivan

ja sam imao problem sve dok nisam nasao gore navedeni driver e sada mozda tebi treba jos stariji probaj ovaj

http://www.filehippo.com/download_ati_catalyst_xp/download/86b0d41e324e3df35bf8e4335fd5b65e/

ili ovaj http://www.filehippo.com/download_ati_catalyst_xp/download/1bb9d443c7a607c790dae500ed9b995c/

ako ne pomogne javi da trazim dalje

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 16:10 (coa13).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovi drajveri su izgleda prestari jer e prepoznaje "hardver". Ubacio sam graficku u racunar kod prijatelja i identican je problem. Verovatno je u pitanju nekakvo hardversko ostecenje na grafi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 20:19 (doktor123).
13 godina

Probaj u safe modu instalirati ručno drivere koje si do sada skinuo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

sta smatras pod to "rucno"? Device manager>Display device>Update driver... mislis na to?

13 godina
doktor123 kaže...

sta smatras pod to "rucno"? Device manager>Display device>Update driver... mislis na to?

Da, ideš na to sve i onda na drugu opciju (Browse my com...) i ponudi ti da sam nađeš drivere iz tvog kompjutera - nađi i nstaliraj. Ako jedan neće probaj sa drugim. Najbolje bi bilo da imaš 4-5 drivera (od najnovijih prema dolje) i probavaš instalirati jedan po jedan dok neuspiješ. Meni je pomoglo.

12 godina
neaktivan

Jednom sam pokusao to da uradim, medjutim kad udjem u folder ATI-ja, pronadjem folder gde je displej drajver ali tu fajlovima nedostaje polednje slovo, npr ati2dvag.dll ne postoji vec postoji ati2dvag.dl_ i sve tako i ocitava ga kako unkonown file. i nece nista da instalira. 

13 godina
doktor123 kaže...

Jednom sam pokusao to da uradim, medjutim kad udjem u folder ATI-ja, pronadjem folder gde je displej drajver ali tu fajlovima nedostaje polednje slovo, npr ati2dvag.dll ne postoji vec postoji ati2dvag.dl_ i sve tako i ocitava ga kako unkonown file. i nece nista da instalira. 

Skini sa neta 4-5 drivera za svoju grafičku karticu, spremi ih u jedan folder (kojeg možeš nazvati kako ti drago). Bitno je da znaš gdje je taj folder u tvom kompu i napravi sve kao što sam ti opisao u prijašnjem postu. Znači da iz tog foldera probavaš jedan po jedan driver.

12 godina
neaktivan

Uradio sam sve kao sto si rekao, ali opet mi se gasi monitor. skinuo sam drajvere i sa saphire-ovog i visiontek. sajta medjutim identicna situacija. Malo mi je sumnjivo kad graficka radi bez drajvera, sve je normalno ali cim instaliram drajver bilo sa ccc ili bez, odmah pri ulasku na desktop, monitor mi se gasi ili slika zaledi i onda moram da restartujem komp i tako u krug.

16 godina
doktor123 kaže...

..kad graficka radi bez drajvera, sve je normalno ali cim instaliram drajver bilo ..

-to je simptom kvara (3d acc). Ipak, može biti da još neki driver nedostaje ili da se napravio neki mješanac, jer win kad jednom pokupi driver automatski prioritet daje višoj verziji.. ponekad treba sve obaviti u safe modu, brisanje i install bez autodetektiranja ili forsirati instalaciju konkretne verzije.

Testiraj nekim livebootom kako se ponaša.

13 godina
doktor123 kaže...

Uradio sam sve kao sto si rekao, ali opet mi se gasi monitor. skinuo sam drajvere i sa saphire-ovog i visiontek. sajta medjutim identicna situacija. Malo mi je sumnjivo kad graficka radi bez drajvera, sve je normalno ali cim instaliram drajver bilo sa ccc ili bez, odmah pri ulasku na desktop, monitor mi se gasi ili slika zaledi i onda moram da restartujem komp i tako u krug.

Svaki put kad ti neuspije instalacija drivera ili se djelomično instalira, obavezno izbriši taj driver u safe modu npr. driver sweeperom (upoznaj se sa tim programom i obavezno obriši sve zaostatke drivera), restartaj komp i ponovi radnju sa drugim driverom.

12 godina
neaktivan

nedavno sam instalirao Driver Sweeper, i uspeo sam ocistiti sve sto se tice graficke kartice, nakon toga sam instalirao drajver i opet isti problem. ihush mozes li malo pojasniti za taj kvar 3D acc, kako je moguce da se dobije taj kvar, je li to hardverski kvar i da li je moguce popraviti taj problem? Takodje podigao sam nekoliko puta sistem samo zbog ovog problema ali svaki put se pojavljuje ovaj problem. 

0 0 hvala 0
16 godina

ovisi koji win koristiš, u XPu postoji podešavanje akceleracije (paljenje-gašenje 3d funkcija). Kvar koji ne ubije trenutno karticu se može tako zaobići.. ali to je ok samo za 2d. Ovisi o sreći kaakv je kvar, ali je hardware, ne soft problem.

Vidi Display properties / Troubleshoot, Hardware acceleration..

- U Sedmici vjerojatno nema, možda kroz dx-diag. (u cmd natipkaj dxdiag, ..) ali mislim da treba poseban directx-utils koji nudi podešavanje hardware akceleraciju i te opcije..

12 godina
neaktivan

Moj problem je sto odmah pri ulazu na desktop racunar freeze-ra. Ne mogu da stignem da ukucam dxdiag. Da li ovakav problem moze biti ukoliko je slabo napajanje? 

12 godina
neaktivan

Primetio sam da su na grafickoj kondezatori malo naduvani i jos sam zaboravio da kazem da je graficka u poslednje vreme radila 24h dnevno ali nije bila previse opterecena i bila je clokovana u CCC sa Overdrive. Ima li neko savet da li da zamenim te kondezatore drugim i da li to uopste moze pomoci?

0 0 hvala 0
17 godina
doktor123 kaže...

Primetio sam da su na grafickoj kondezatori malo naduvani i jos sam zaboravio da kazem da je graficka u poslednje vreme radila 24h dnevno ali nije bila previse opterecena i bila je clokovana u CCC sa Overdrive. Ima li neko savet da li da zamenim te kondezatore drugim i da li to uopste moze pomoci?

Napuhane kondenzatore obavezno zamijeni. I na matičnoj i na grafičkoj.

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice