Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice

poruka: 1.692
|
čitano: 699.513
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
Ma znam, bijela smeća nisam htio dirati, već sam nanio jako tanak sloj nove paste
Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
14 godina
neaktivan

Stvarno svaka cast onom ko se ovog  sa pecnicom prvi setio!!!Evo nocas sam spasio dve grafe,i za sada rade odlicno,a danas sam ih planirao baciti u kantu. :-)))

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako neko ima viška vremena i novca nek proba,možda uspije KLIK

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
edin05 kaže...

Ovih dana cu probati to sa svojom 9800 GT, ali ono muci me ono sto sam procitao na par foruma, jer kao ne smije se to raditi u pecnici koja se koristi za pripremu hrane jer dolazi do nekih isparavanja. Sta vi momci mislite o tome?

Mislim da nakon pecenja grafulje trebas ocistiti dobro pecnicu i drzati je pola dana otvorenu... {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To isparava ljudima iz mozga, onda bi i moj šogi do sad trebali imat svaki po 16 bolesti i 3 raka jbt. Pusti ljude šta trabunjaju, peci i igraj se, 9800 će ti sigurno proradit ;)

[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1567767][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/1567767.png[/img][/url]

1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izzy niti je pekao, niti ima pojma o tome, ali bitno da je stisnuo thumb down, hAHhahaHhaha, dijete, ajd još i hvala stisni, PLSSSS !

[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1567767][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/1567767.png[/img][/url]

1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

Još jedan sam u nizu sa probemom sa grafičkom karticom..

Pojavili su se zeleni artefakti i grafa je rušila sistem..

I naravno nakon duge potrage što bi to moglo biti naiđem na ovu temu i vidim taj trik sa pečnicom, a s obzirom da sam sve metode ispucao nije mi ništa drugo preostalo nego da je i ja pokušam ispeći pa kud puklo da puklo jer se tu više nema što izgubiti.. Grafička je 9800GTX+ AMP. I tako je stavim na 200°C na 9 i pol minuta i nakon toga ostavimna hlađenju.. Čak se samo malo osjetio miris plastike, tek toliko radi reda, ništa strašno..

I sutradan stavim grafu u komp i gle čuda, radi ko prvog dana bez i jedne greške ili trzaja..Pečenje je uspjelo.. I za svaki slučaj sam je izmaltretirao sa benchmarkom da vidim rekaciju i nije bilo problema..

Jupi{#}

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

vidim da vas proganja isparavanje štetnih para..

mogu reći da su se mnoga jela ispekla nakon grafičke i za sada nema nuspojava niti je kome izrasao novi ud :-)

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A vidiš po tekstu da te pare vide samo djeca s bujom maštom. 

0 2 hvala 0
17 godina
SinCr0 kaže...
miki1981 kaže...

je, ako staviš cijelu matičnu na pečenje, i naravno ono što vrijedi za sve popravke u pećnici: ako je kvar te vrste...znači problemi sa "vodovima"

A, je li to izvedivo, hoće li se nešto drugo na matičnoj spržiti, mislim, ima i plastike, onih konektora dosta, kondenzatora, raznih čipova, .... Kako će to sve reagirati na toplinu, hoće li preživjeti? Pitam samo zato da vidim ima li smisla popravljiti, laptop je svakako neupotrebljiv, jedino ako ova metoda uspije. :)

Vidim da sam zaboravio javiti rezultate. Integruša s laptopa je proradila, radi već 2 mjeseca! Izgleda da ima spasa za sve. Čisto da napomenem, cijela matična je bila na pečenju zbog integruše. :)

totus mundus agit histrionem
17 godina
neaktivan

da ja vim da moja XFX 8800 GT XXX Alpha Dog Edition se vratila iz mrtvih

grijao sam porocesor 25 sekundi na udaljenosti 3-4 cm i pustio da se ohladi 10 minuta, zatim sam ostalih šest čipova grijao po 20 sekundi ali po dva u paru i isto ostavio 10 minuta da se ohladi pa tako redom po dva

kad se sve ohladilo procesor sam namazao pastom (spire hig preformance). Grafuičku stavio u komp instalirao nove nvidi-a drivere i radi kao što je radila i prije

da napomenem uređaj za grijanje sam koristio Bosch Hot Air Gun i grijao na 300 stupnjeva

Ovo nema veze sa ovom temom ali da napomenem tako sam i rešio PS3 sa problemom Yellow light isto grijao dva procesora i radi savršeno

pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav.

ubacio sam grafičku (nvidia 7600 gs) na 9 minuta i 200 ° i počelo mi curit iz kondezatora  . oče bit šta sa kompjuterom ako je vratim  i vidim dali još radi ili da je nevračam više? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Popravak grafičke kartice korištenjem pećnice
JOZA-SB kaže...

pozdrav.

ubacio sam grafičku (nvidia 7600 gs) na 9 minuta i 200 ° i počelo mi curit iz kondezatora   . oče bit šta sa kompjuterom ako je vratim   i vidim dali još radi ili da je nevračam više? hvala

Bas iz njega?jel se napuho?ako, da..mijenjaj ga, ak ti se da..stina lova..koja kuna..i ja mislim stavit 7600gs..nece bit s kompom, ali ti ona nece radit..

14 godina
neaktivan

evo me opet, nakon popravka pećnicom grafa je tjedan dana radila ko zmaj bez greške i onda jučer paf, opet se pojavili artefakti..(možda sam ja kriv jer sam je maltretirao nekim softwareom)

no bilo kak bilo opet sam je ispekao i sva sreća opet je proradila, samo se nadam da će ovaj put dulje izdržat.

lagano dobivam iskustvo u pečenju {#}

15 godina
neaktivan

Čim se ohladi, dobro očisti staru pastu i stavi novu, te dobro ispuši ventilator/e , opet ti se grije dosta, zato ti vjerojatno baca artefakte, ako si već napravio ovo što sam ti rekao onda ju malo down clockaj i vozi, vjerojatno će puno duže voziti. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1567767

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

svježa pasta je nanesena, sve je dobro  očišćeno ali ne znam zašto je pala, možda da probam to što kažeš da je down clockam premda se ni pod opterećenjem temperatura ne penje iznad 60-65°C

15 godina
neaktivan

Hmmm, neznam, meni samo 7900gs nakon pečnice crkla poslje 3d marka 06 i nakon ponovljene "recepture" nije proradila. 

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
gamer_101 kaže...

evo me opet, nakon popravka pećnicom grafa je tjedan dana radila ko zmaj bez greške i onda jučer paf, opet se pojavili artefakti..(možda sam ja kriv jer sam je maltretirao nekim softwareom)

no bilo kak bilo opet sam je ispekao i sva sreća opet je proradila, samo se nadam da će ovaj put dulje izdržat.

lagano dobivam iskustvo u pečenju {#}

Grafa je dala svoje ovako joj samo produzavas agoniju {#} No nadajmo se da ce ipak izdurati vise od tjedan dana. Inace da se grafe peku nikla bi hrpa pekarni .... kao ovi sto svi znaju peci kruh, a zapravo ni buhtle ne znaju ispeci, a i lako je tako kad nemres imati toliko nepotkupljivih dobro placenih inspektora koji ionako dobro zive od neradai reketa i jedino zatvore one koji ne plate.

Dobivas iskustvo u pecenju, ali postupak i sastojci su isti. Grafa je sad vec tropek {#}

14 godina
neaktivan

dobro je da podnosi to pečenje pa je uvijek uspijem popravit tako ali ima i tu istine da je dala svoje pa joj samo produljujem agoniju {#}

nek radi kak treba pa neće u pećnicu..

čudan je osjećaj peći 1500 kn

15 godina
neaktivan

A možda ima veze i sa srečom, ja sam prodao čovjeku 8800gts od BFG-a oc edition (čovjek je bio upučen što je sve grafa prošla) i dan danas mu radi, jednom sam ju pekao i on se dan danas igra na staroj mrcini koju je platio prije godinu dana pišljivih 200kn. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nema univerzalnog slučaja, nekome radi, nekome ne i tak bude uvijek i sa svim stvarima koje se kvare

17 godina

eto jucer probao ispeci 8800GTX i nazalost grafa nije proradila

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

Koliko dugo si je drzao u pecnici?

strpljenje i ucenje donosi uspjeh.
17 godina
mario1990 kaže...
Lord_Marko kaže...

Koliko dugo si je drzao u pecnici?

9 min na 200c

14 godina
neaktivan

daj je meni na pečenje... imam iskustva {#}

jel isto imala artefakte ?

17 godina
gamer_101 kaže...

daj je meni na pečenje... imam iskustva {#}

jel isto imala artefakte ?

hahaah... ne krepala skroz

16 godina
neaktivan

odoh sada probat ispec 6800 ultra...

stoji u ladici ; nema slike - nema tona  kako bi rekli ...

javim sto se desava nakon zavrsetka termicke obrade, jedino nemam folije ... ma skombinirat cu nesto ...

---------------------------------------------------------------------------

pecena i ohladjena na jestivu temeraturu, 8min i 50 sec @ 200 °C ;  nikakvih cudnih mirisa ili istopite plastike (sve sto se dalo skinut je skinuto)

jedini problem je taj sto su mi se dva SMD block kondezatora malo raspustila s zadnje strane grafe ( jedan se pomaknuo na pol kontakta a drugi je ostao visiti na samo jednom kontaktu LOL).... al nebudi ljen , upali lemilicu i odradi posao kako treba

nemrem naci lajnu od moba da prenesem slike na komp ... cim nadjem dolaze i  slike .... =)

---------------------------------------------------------------------------

sad za sad nista od svega jer mi se neda raskopavat komp da probam grafu ... imam neku maticnu sa strane sa PCIe express al ne i proc za nju ... hehe , probat cu kroz neko vrijeme pa javim jel ima sta od nje ...

a do tad sretno i dobar tek  =)

there is no such thing as a stupid question; only stupid mistakes from not asking stupid questions.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 23:06 (gidra).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

citam ovu ludost od pocetka...hm...imam hd 3870 i cetiri skupine crnih linija preko ekrana..u svakoj 8 kom...uglavnom problemi sa grafom...

naravno da to smeta i iritira..no ipak cu pokusati jos sva moguca ciscenja,yamjene kablova i sl.prije "pecenja".

Zanima me da li se moze izbjeci cjelokupno pecenje ...da li se moze sa fenom...obicnim postici dovoljna temperatura da se obnove spojevi,odnosno da se postigne efekat iz pecnice?Molio bi da mi odgovore oni koji su to radili,rade i koji imaju strucnosti na tom podrucju...

Inace tema je vrlo zanimljiva...::-D

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
insight kaže...

citam ovu ludost od pocetka...hm...imam hd 3870 i cetiri skupine crnih linija preko ekrana..u svakoj 8 kom...uglavnom problemi sa grafom...

naravno da to smeta i iritira..no ipak cu pokusati jos sva moguca ciscenja,yamjene kablova i sl.prije "pecenja".

Zanima me da li se moze izbjeci cjelokupno pecenje ...da li se moze sa fenom...obicnim postici dovoljna temperatura da se obnove spojevi,odnosno da se postigne efekat iz pecnice?Molio bi da mi odgovore oni koji su to radili,rade i koji imaju strucnosti na tom podrucju...

ne, jer bi ti spalio kosu da toliko vruće puše...

može samo sa industrijskim

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
14 godina
neaktivan
insight kaže...

Ne, mogao bi samo to mozda rijesiti pomocu vruce pirilice..koje koriste u servisima..s tim bi mozda rijesio problem hladnog lema..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice