Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 602.701
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
zoharbizo kaže...
dzejmshr kaže...

Moram priznat da te ne razumijem. Kakva 660ti? Ova na TPU je Asus 660 TOP, Hardocp je testirao obicnu Asus 660.

Dakle ponovo, Radeonke u [H] recenziji su 7850@1GHZ i 7870@ 1.1GHZ, a  Geforce su 660@stock, 560ti@900MHz i 570@stock.

Ne znam sta nije jasno?

Krivo sam napisao, mislio sam na 660, na linku pise da se radi o DCII verziji koja je tvornicki clocknuta.

I nigdje na H recenziji nisam nasao gdje pisu taktovi Radeona, daj mi reci gdje su.

Sve lijepo pise, pa si daj truda i procitaj ako te zanima.

Hardocp je sigurno jedan od boljih sajtova s recenzijama.  Kao sto se vidi iz prilozenog ljudi ne kuze njihov nacin testiranja, pa odmah ono sto ne razumiju - popljuju. Uz Techreport su mi obavezno stivo.

14 godina
neaktivan

Nije problem u stilu testanja, nego u brojkama koje dobivaju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 21:23 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

da bi lakše vidili usporedbu gledajte samo apples to apples

tu su jednake postavke i sve se transparentno vidi kako fps graf radi

hd7850 oc je u nekim igrama jednaka gtx660 za "z" ocanoj tako da je uglavnom dobro prati

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 23:29 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Leopard_st kaže...

Nije problem u stilu testanja, nego u brojkama koje dobivaju.

Leopard je u pravu što se tiče HARDOCP-a. I meni se taj portal sviđa, ali nekad imaju čudne i sigurno krive rezultate koje nediskreditiraju, iako i samo sigurno znaju da nešto nevalja.

13 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Tebi driveri krivi sto karta ne moze na 1GHz?

Mnogo HD 7950 ne moze na 1 GHz na stock naponu, ne znam ko je prosuo tu pricu da sve mogu.

A tko drugi doli Zoharbizo/Vegeta

14 godina
neaktivan

EVGA GTX 660 Superclocked review

Čak nešto brža u Crysisu 2 od HD 7950 (Za 2 FPS) na 1920x1080 4xAA/16xAF. Također usproeđena je sa stock GTX 660.

0 0 hvala 1
14 godina

Ja to nikad nisam rekao, rekao sam da OC verzije koje imaju tvornicki povisen napon tipa DCII idu na 1GHZ bez podizanja napona i odredeni modeli sa visokim ASICOM to takoder mogu.

Googlaj sto je ASIC.{#}

iclock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gledao sam baš malo taj ASIC, meni se čini kao žešća idiotarija. Likovi sa 70% i 7850 imaju primjerak koji ide na 1250/1500mhz na 1.225V, i tko je tu lud onda. Što više, to kao bolje, uz što nižu voltažu, odnosno viši takt. I on ima 70%.

Ne razumijem.

Inače koliko sam prelistao rivju od 660 modela (oko 7), stvarno extra kartica.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Ovo je meni razlog zašto bih kupio bilo koju nvidiu

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
8 0 hvala 1
14 godina
thedream kaže...

Gledao sam baš malo taj ASIC, meni se čini kao žešća idiotarija. Likovi sa 70% i 7850 imaju primjerak koji ide na 1250/1500mhz na 1.225V, i tko je tu lud onda. Što više, to kao bolje, uz što nižu voltažu, odnosno viši takt. I on ima 70%.

Ne razumijem.

Inače koliko sam prelistao rivju od 660 modela (oko 7), stvarno extra kartica.

Modeli sa visokim ASIC qualityem imaju out of box osjetno nizi stock napon za stock frekve i potrosnju nego oni sa nizim ASIC qualityem, i ovi sa visim ASIC-om uglavnom imaju i vece OC sposobnosti ali na zraku, dok low ASIC quality kartice imaju vece OC sposobnosti pod vodom, LN2 i dice-om.

I ASIC ne moze ici preko 100%, ono su greske u citanju, pretpostavljam da si na to naisao.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 12:14 (zoharbizo).
14 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ovo je meni razlog zašto bih kupio bilo koju nvidiu

Ja sam isto rekao da je iduca nvidia sigurno....mozda jedino na CF odem da preskocim 7xxx i 6xx serije, ali nakon toga singlica ce biti nvidijina.

14 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

EVGA GTX 660 Superclocked review

Čak nešto brža u Crysisu 2 od HD 7950 (Za 2 FPS) na 1920x1080 4xAA/16xAF. Također usproeđena je sa stock GTX 660.

Chartovi su toliko smijesni da nema smisla ni gledati.

A svi znamo kako je fudo potkupljiv.

14 godina
neaktivan

Zašto su smiješni?

Meni je fudzilla kad su u pitanju reviewi čisto OK, jedino što su im vjesti i portal malo općenito šlampavi i znaju tu i tamo lupnut kakvu glupost što se tiče vijesti.

Što se tiče reviewa sasvim su OK. Meni su se uvijek pokazali točnima u vrijeme kada sam imao GTX 260 (i usporedba sa HD 4870) kao i 470.

14 godina
neaktivan

Sta ces, meni su se prikazali totalno netocni.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Ajde daj nam par stranica koje tebi odgovaraju..

14 godina
Ranko Kukumar kaže...

Zašto su smiješni?

Meni je fudzilla kad su u pitanju reviewi čisto OK, jedino što su im vjesti i portal malo općenito šlampavi i znaju tu i tamo lupnut kakvu glupost što se tiče vijesti.

Što se tiče reviewa sasvim su OK. Meni su se uvijek pokazali točnima u vrijeme kada sam imao GTX 260 (i usporedba sa HD 4870) kao i 470.

GTX660 je kartica koja se na stocku pokazala u dosta igara jednaka HD7850 OC i kao los clocker pa je tu brza od HD7950.

Smijesno da smijesnije nemoze da bude.

iclock2much
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Sta ces, meni su se prikazali totalno netocni.

U kojim slučajevima i s kojim karticama?

BTW, na svim sajtovima koje gledma GTX 660 je ispala skoro jednaka HD 7870 po stock perfomansama. Dakle brža je od HD 7850 (itomic i vegeta su govorili da je u rangu HD 7850 što se ipak nije ispostavilo na kraju).

14 godina

Da je i jednaka HD7870 nemoze imati toliki boost da negdje bude brza od HD7950, jer je ocajan clocker prema onom reviewu na kojem temeljis tvrdnje iz proslog posta.

Uska sabirnica i los memory overclock, isto tako i los GPU overclock, nema sanse.

iclock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

GTX660 je kartica koja se na stocku pokazala u dosta igara jednaka HD7850 OC i kao los clocker pa je tu brza od HD7950.

Smijesno da smijesnije nemoze da bude.

Uvijek postoje igre koje bolje odgovaraju jednom taboru. Jedini problem što su na fudzili vrtili igre koje više odgovaraju nvidiji.

Recimo da su vrtili DiRT Showdown, i još neke igre koje bolje odgovaraju AMD-u sigurno bi razlika na kraju bila manja.

Neznam što vas buni ako su kartice u većini igara podjednake da baš svugdje moraju tako biti. To je jako pogrešno mišljenje i pokazuje nedovoljno poznavanje Game-engine svijeta i kako moderni engine radi i što sve radi.

14 godina

Pa ne govorim ja nista, sudeci prema svemu GTX660 jest konkurent HD7870 kako je i trebala biti.

Ali ovo tvoje da stigne perfomanse HD7950 mi je malo smijesno kad na reviewu koji si linkao stavljaju da su lose strane clock memorije i opceniti overclock kartice.

iclock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Da je i jednaka HD7870 nemoze imati toliki boost da negdje bude brza od HD7950, jer je ocajan clocker prema onom reviewu na kojem temeljis tvrdnje iz proslog posta.

Uska sabirnica i los memory overclock, isto tako i los GPU overclock, nema sanse.

Kako ne, pogledaj. Da nebi bilo da i Hardwarecanucks ne valja, Quake mi ga je preporučio kao jednog od najpouzdanijih siteova.

14 godina

I ja tu ne vidim gdje je bolja?Otkad se to gleda max FPS a ne AVG FPS?HD7950 ima 5FPS bolji AVG a boost verzija ima 8FPS-a vise po pitanju AVG FPS-a.

I u C2 su jednake, s tim da HD7950 ima sitno visi max FPS.Pricamo o non boost 7950.

iclock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Leopard_st kaže...

Ajde daj nam par stranica koje tebi odgovaraju..

Guru3d i Techpowerup, dvije najbolje. tj. dvije sa kojima ja imam skoro 100% poklapanje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 12:38 (Leopard_st).
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Kako ne, pogledaj. Da nebi bilo da i Hardwarecanucks ne valja, Quake mi ga je preporučio kao jednog od najpouzdanijih siteova.

Pa i tu je jako jako blizu HD 7950 u Crysisu 2 i BF3, što se poklapa sa Fudzillom.

Leopard_st kaže...

Guru3d i Techpowerup, dvije najbolje. tj. dvije sa kojima ja imam skoro 100% poklapanje.

Da, sjećam se guru3d je pokazivao da je GTX 470 u rangu HD 5830/5850, dok je kod svih ostalih bila u rangu HD 5870.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 12:39 (Ranko Kukumar).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
zoharbizo kaže...

Yep, kanađani.

Faith divides us. Death unites us.
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

I ja tu ne vidim gdje je bolja?Otkad se to gleda max FPS a ne AVG FPS?HD7950 ima 5FPS bolji AVG a boost verzija ima 8FPS-a vise po pitanju AVG FPS-a.

I u C2 su jednake, s tim da HD7950 ima sitno visi max FPS.Pricamo o non boost 7950.

Ne znam gdje ti vidiš MAX fps, ovo crveno su AVG fps. Znači, u BF3 - GTX660 = HD7950, Crysis 2 - clockana GTX 660 = HD7950. Logično, ne može GTX660 bit bolja od HD7950, ali vidiš da joj je poprilično blizu u nekim naslovima.

14 godina

Na Fudzilli je brza u C2 a tu nije, nemojmo se glupirati pa GTX660 SC usporedivati sa HD7950, to je ipak malo prevelik zalogaj za nju.

iclock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Penryn kaže...

Pa i tu je jako jako blizu HD 7950 u Crysisu 2 i BF3, što se poklapa sa Fudzillom.

Leopard_st kaže...

Da, sjećam se guru3d je pokazivao da je GTX 470 u rangu HD 5830/5850, dok je kod svih ostalih bila u rangu HD 5870.

Eh, imam i ja hrpu argumenata za te siteove, HD 7870/HD 7950 GTX570/570 SLI imao sam skoro indenticne rezove.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 12:42 (Leopard_st).
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Na Fudzilli je brza u C2 a tu nije, nemojmo se glupirati pa GTX660 SC usporedivati sa HD7950, to je ipak malo prevelik zalogaj za nju.

Ja samo govorim da 660 nije loša koliko ste je ti i itomic pokazali, prvo ste je usporedili sa HD 7850, a sad ispada da je bliže HD 7950 nego HD 7850.

Nitko ne govori da je brža ili jednako brza kao HD 7950, ali da je blizu - je.

17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Yep, kanađani.

Da, još je i ATI bio kanadska firma, tako da ne vjerujem da bi pisali protiv svojih. {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice