Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 602.736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

gtx 660 performansama u rangu 7870, u nekim igrama ide u korist jednu, a u nekim u drugu karticu. 1750 kn za TFIII je prilično dobra, nešto jeftinija od 7870, ali nakon novog pojeftinjenja amd kartica, vjerojatno će 7870 bit nešto jeftinija.

gtx 650 u rangu 7750

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

HD 7870 je nešto jača od GTX 660, ali su cijenema manje više iste s tim da je GTX 660 nešto jeftinija. Tu sad korisnik bira po osobnim preferencama. Imaju i sličan OC potencijal s tim da se vjerojatno HD 7870 cloka malo više i opet je  u konačnici brža grafa, pogotovo kad se postavke poguraju do kraja sa AA jel je onda jača debelo od GTX 660.

17 godina
neaktivan

Evo sad sam naletio na ovu tablicu sa Hardwarecanucksa, s obzirom na to koliko je skresana još ima i solidne performanse.

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina

test gtx660

hd7870 i gtx660 su jednake

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 19:48 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dzejmshr kaže...

Nije OC verzija, samo ima custom hladnjak.

TOP je oc verzija i kosta 15$ vise

7850 su benchali na 1GHZ, a 7870 na 1.1GHz

edit

evo i prvih primjeraka gtx660 kod nas

http://www.zagria.hr/product&product_id=43423

http://www.zagria.hr/product&product_id=43420

Je, ima podignute taktove za razliku od 660TI stock.

Isto tako nisu clockane ove Radeonke na te taktove nego su tvornicki clockane na dosta nize taktove.

Techpowerup GTX660TI DCII review, vidi taktove i OC mogucnosti koje su vise nego jadne po meni.

iclock2much
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Baš gledam cijene, MSi HD7850 TF ima za 1750kn, isto tako ima MSI GTX 660 TF za 1750kn. 

Ti bi sad uzea HD7850 samo zato što ima veći overclock potencijal, iako je GTX660 jača? Šta bi od te 2 bia tvoj prvi izbor?

14 godina
neaktivan
Y2K2 kaže...
Leopard_st kaže...

Daleko da je cijena jedina prednost AMD HD serije, ja vidim prednosti i mane i jednih i drugih, a ne ponasam se ko okorjeli fanboy( ne odnosi se na tebe volegradele).

Zanimljivo kako Penryn i Ranko kupe TU, funny.

Tebi to smeta ili sta?

Smeta mi jer nisu kompetentni da sude o driverima na osnovu jedne karte iz HD 7xxx serije niti 600 serije(ili cak nijedne)

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 20:25 (Leopard_st).
14 godina
Penryn kaže...

Baš gledam cijene, MSi HD7850 TF ima za 1750kn, isto tako ima MSI GTX 660 TF za 1750kn. 

Ti bi sad uzea HD7850 samo zato što ima veći overclock potencijal, iako je GTX660 jača? Šta bi od te 2 bia tvoj prvi izbor?

HD7850 2GB OC ima za 1565HRK, nista losije clockabilnija od TF7850 i uredno potegne 1100-1150MHZ sa naponom od 1.225V 

Osobno bih si kupio HD7850 2GB pa ju masno clocknu i imao perfomanse GTX580 pa i vece ili HD7950 i imao perfomanse GTX680.

Za tih 1800HRK si kupim 7870OC, za 80 HRK vise.

iclock2much
17 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Smeta mi jer nisu kompetentni da sude o driverima na osnovu jedne karte iz HD 7xxx serije niti 600 serije(ili cak nijedne)

Ne sudim ja nikomu ni ničemu, samo iznosim svoja iskustva.

14 godina
neaktivan

Tebi driveri krivi sto karta ne moze na 1GHz?

Mnogo HD 7950 ne moze na 1 GHz na stock naponu, ne znam ko je prosuo tu pricu da sve mogu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Mnogo HD 7950 ne moze na 1 GHz na stock naponu, ne znam ko je prosuo tu pricu da sve mogu.

Nije meni nitko kriv, samo iznosim svoja iskustva, zar se moram ponavljat. A kad si već zapeo, kartica je bila stabilna na 1GHz i stock naponu, ali samo kad sam makao ccc.exe iz startupa i digao takt preko Afterburnera.

15 godina
zoharbizo kaže...

Je, ima podignute taktove za razliku od 660TI stock.

Isto tako nisu clockane ove Radeonke na te taktove nego su tvornicki clockane na dosta nize taktove.

Techpowerup GTX660TI DCII review, vidi taktove i OC mogucnosti koje su vise nego jadne po meni.

Moram priznat da te ne razumijem. Kakva 660ti? Ova na TPU je Asus 660 TOP, Hardocp je testirao obicnu Asus 660.

Dakle ponovo, Radeonke u [H] recenziji su 7850@1GHZ i 7870@ 1.1GHZ, a  Geforce su 660@stock, 560ti@900MHz i 570@stock.

Ne znam sta nije jasno?

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Leopard_st kaže...

Nije meni nitko kriv, samo iznosim svoja iskustva, zar se moram ponavljat. A kad si već zapeo, kartica je bila stabilna na 1GHz i stock naponu, ali samo kad sam makao ccc.exe iz startupa i digao takt preko Afterburnera.

Koliko stabilna? Bas me zanima.

14 godina
dzejmshr kaže...

Moram priznat da te ne razumijem. Kakva 660ti? Ova na TPU je Asus 660 TOP, Hardocp je testirao obicnu Asus 660.

Dakle ponovo, Radeonke u [H] recenziji su 7850@1GHZ i 7870@ 1.1GHZ, a  Geforce su 660@stock, 560ti@900MHz i 570@stock.

Ne znam sta nije jasno?

Krivo sam napisao, mislio sam na 660, na linku pise da se radi o DCII verziji koja je tvornicki clocknuta.

I nigdje na H recenziji nisam nasao gdje pisu taktovi Radeona, daj mi reci gdje su.

iclock2much
14 godina
neaktivan

Ma kakav hardcop, to smijesna stranica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Toliko da je frend već mjesec dana drži na takvom profilu i sve radi uredno. Ne znam je li XFX dizao tvornički napon, ali ja nisam niti otključavao u Afterburneru da mogu dizati napon, da je moja kartica vjerojatno bi, ali ovako nisam htio glupirati se.

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Leopard_st kaže...

Toliko da je frend već mjesec dana drži na takvom profilu i sve radi uredno. Ne znam je li XFX dizao tvornički napon, ali ja nisam niti otključavao u Afterburneru da mogu dizati napon, da je moja kartica vjerojatno bi, ali ovako nisam htio glupirati se.

Onda ok, jer ima bisera koji testiraju stabilnost sa Heavenom.

14 godina

Ili je odlican primjerak sa visokim ASICOM ili XFX podize napon tim karticama.

iclock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Zašto?

17 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Onda ok, jer ima bisera koji testiraju stabilnost sa Heavenom.

Ma nisam niti imao Heaven na kompu, isprobao sam u par igara što imam i to je to, one su mi najbolji test, pogotovo BF3. To je čudo što mi sve ta igra zna crashati, npr. GTX560, malo žešće clockana, u svim drugim igrama stabilna, dođem u BF3 i nakon 20ak min mi sruši drivere. {#}

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Leopard_st kaže...

Zašto?

Imaju podosta nepravilnosti u brojkama, pisao sam o tome prije, ako modovi nisu izbrisali.

Da vecini ljudi BF3 crasha, ali meni su i dalje glavni Crysis Warhead/Crysis 2, oni su uvijek prvi crashali.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 20:48 (Leopard_st).
14 godina
ATiGamer kaže...

Zašto?

Na nekim mjestima sam uocio da GTX570 ima bolji score od kartica tipa HD7870 i GTX660.

iclock2much
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Imaju podosta nepravilnosti u brojkama, pisao sam o tome prije, ako modovi nisu izbrisali.

ajde ak ti nije teško nađi ili skrati u par rečenica.. dosad sam uvijek smatrao hardocp ok sajtom

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Na nekim mjestima sam uocio da GTX570 ima bolji score od kartica tipa HD7870 i GTX660.

Pa moguće da ima, uvijek se nađe igra koja paše izrazito AMD-u ili nv

17 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Da vecini ljudi BF3 crasha, ali meni su i dalje glavni Crysis Warhead/Crysis 2, oni su uvijek prvi crashali.

Da, i prvi Crysis mi je po tome jak, ali on mi je dosadan, dugo se pali, nemam što raditi, ovako u BF3 odem na neki server i izigram se, a u Crysisu mi je dosadno vrtjeti se na jednom mjestu po 10ak min samo da bi testirao stabilnost. {#}

14 godina

I da opet pase nije moguce da jedna GTX570 ima 10FPS veci AVG FPS od GTX660 u BF3 Swordbreaker SP misiji.

evo pa gledaj

iclock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Da, i prvi Crysis mi je po tome jak, ali on mi je dosadan, dugo se pali, nemam što raditi, ovako u BF3 odem na neki server i izigram se, a u Crysisu mi je dosadno vrtjeti se na jednom mjestu po 10ak min samo da bi testirao stabilnost. {#}

MW2 se najbrže kreša

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

I da opet pase nije moguce da jedna GTX570 ima 10FPS veci AVG FPS od GTX660 u BF3 Swordbreaker SP misiji.

evo pa gledaj

660ti - 4xMSAA, 570 2xMSAA

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Leopard_st kaže...

ajde ak ti nije teško nađi ili skrati u par rečenica.. dosad sam uvijek smatrao hardocp ok sajtom

Cini se da je izbrisano, nije bitno sjecam se sta je bilo, ja mislim GTX 660 Ti review neki, i sada pricaju gore kako GTX 570 ima igrive frejmove, a u apple to apple sa jacim postavkama vise frejmova i kako je igrivo, ono fakt WTF i jos par nelogicnosti(nisam 100% siguran da je GTX 570 bila, ali ovakva je situacija bila). Meni i dalje guru3d ostaje top, jer sam licno toliko puta testirao i poredio sa njiovih frejmovima i uvjek je veoma, veoma blizu, oko 2-3 fps u vrh glave.

Penryn kaže...
Leopard_st kaže...

Imas onaj bench, sve automatic.{#} Odvali 50 puta, i ako to prođe 98% si stabilan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 20:58 (Leopard_st).
14 godina

Inace GTX660 jedina ima okej cijenu naspram konkurencije s obzirom na ono sto nudi.

Da ne clockam i biram izmedu nje i 7870 bocnuo bi nju, no s obzirom da clockam sve sto mi dode u ruke ipak bih kupio 7870.

iclock2much

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice