Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 603.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
sharxtreme kaže...

Čekaj malo, zašto bi bilo loše djelo tražiti ADEKVATNU zamjenu?

Dakle ekvivalent plaćenoj novčanoj vrijednosti. Čak bi trebalo i više radi rasta troškova u državi. Sve ispod toga ide na ruku samo trgovcima koji ionaku na svaku jaču grafu stavljaju minimalno 500kn iznad tržišne vrijednosti.

Pogledaj cijene u Sloveniji i kod nas. kod nas je bar za 25% skuplje. Kad je u ADMu MSI HD 7950 TF koštala 3700kn(samo 100kn manje  od moje GTX 680 u Portio) tad je ista grafa u Sloveniji koštala 3000kn. 700kn manje. 100eura manje. halo.

I sad se treba "solidarizirati" sa takvim trgovcima i pušiti na garanciji? Na garanciji za grafu na kojoj je isti trgovac dignuo bar 100eura iznad tržišne cijene.

Makar je i second hand, opet je netko tu grafu platio i ti si kupnjom te grafe kupio i garanciju na nju.

Čemu rasprava, nije nitko nikoga tu oštetio.

EDIT: isprike ako je off-topic.

samo zbog toga očekujem što brži ulazak u EU, da mogu konačno u sloveniju austriju italiju po puno povoljnijim cijenama u kupnju. jer daleko manje ću potrošit na put tamo i nazad, te na proizvod koji želim nego što ću platit ove naše mafijaše. samo mi ni kad ne budemo imali carinu, vidjet ćete da će naši trgovci i dalje držat bezobrazno visoke cijene, deru nam kožu i to je jedina istina o njima i njihovom poslovanju.

14 godina
neaktivan
Ruža kaže...
pirat kaže...

Prestanite napadati čovjeka i držite se teme!

Svaki sljedeći offtopic brišem post i dijelim kartone.

ništa čudno, vidi se u čijem si taboru. GPU: hd6850 1gb gddr5 {#}

Nije vise bitno ko je u cijem taboru, ti vrijeđas, i to zestoko.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 20:55 (Leopard_st).
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Nije vise bitno ko je u cijem taboru, ti vrijeđas, i to zestoko.

nije istina da vrijeđam žestoko, ja se samo volim zajeb. pa ispadne da nekoga napadam. a normalno da za takvo nešto, moram i malo provocirat. al nije da imam nešto osobno protiv vas, jer nikoga od vas ne poznajem, i zapravo ste mi svi više manje ok. samo nemamo isto mišljenje o nekim stvarima, vezanim za grafičke. samo moramo smanjit tenzije, jer i nvidija i amd zarađuju silne pare na nama.

14 godina

HD 7870 vs GTX 660 Ti. U prosjeku kad se igra na full postavkama kroz spektar raznih igara stanje je ovako. GTX 660Ti je 10 do 15 % jača. Cijene GTX 660 Ti je oko 2500 kn a HD 7870 oko 1900 kn {#}, nuff said.

15 godina
neaktivan

nitko ovdje nije lud a ni glup, za te pare isplati se uzet 7870.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

HD 7870 vs GTX 660 Ti. U prosjeku kad se igra na full postavkama kroz spektar raznih igara stanje je ovako. GTX 660Ti je 10 do 15 % jača. Cijene GTX 660 Ti je oko 2500 kn a HD 7870 oko 1900 kn {#}, nuff said.

HD 7950 vs HD 7870. U prosjeki kad se igra na Full HD postavkama kroz spektar raznih igara stanje je ovako. HD 7950 je 10-ak % jača. Cijene HD 7950 je oko 2400-2500kn a HD 7870 1900kn{#}nuff said.

14 godina

Što volim ove " ja kupujem samo Nvidia" tipove {#}.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Što volim ove " ja kupujem samo Nvidia" tipove {#}.

Ne vidim ih. Štoviše već 2 godine sam skoro na ATi-u/AMD-u pa teško da sam nvidiot.

14 godina

Hahah, pa znaš i sam da ih ima dosta. To sa tim klanjanjem firmama stvarno nekužim zdravorazumski. Ja kupujem AMD/ATi/Nvidia šta god mi trenutno odgovara {#}.

13 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
itomic009 kaže...

HD 7950 vs HD 7870. U prosjeki kad se igra na Full HD postavkama kroz spektar raznih igara stanje je ovako. HD 7950 je 10-ak % jača. Cijene HD 7950 je oko 2400-2500kn a HD 7870 1900kn{#}nuff said.

hehe, slažem se s Rankom. ovo već postaje smiješno u ovoj temi. 

Valjda bi je trebalo preimenovati u "Koja AMD kartica je povoljnija" ili "Hardver: Dobre ponude AMD"

Ebemu miša, k'o da nije kod izlaska HD 7970 koštala od 4800-5200 kn kod nas, HD 7950 od 3500-4200kn i opet su ljudi kupovali i nisu žalili(ili jesu, ali šute?), pa su se cijene smanjile, tako su/će i nVidijine.

Ako ćemo realno, na full HD rezoluciji(16.9 ili 16.10) jedino GTX 680, GTX670 nereferentna i HD7970 mogu voziti 99% igara na tržištu @60fps, znači fluidno.

Pravi omjer snaga je zasad teško odrediti zbog smjene generacija u igrama. Kad izlete nove konzole na tržište izaći će i novi, veći pomaci u igrama i onda će se vidjeti koji zeko se bolje snalazi u grmu za koju cijenu.

Tad će već HD 7850 biti 1000kn, HD 7870 1350-1500kn, GTX 660Ti i HD 7950 od 1800-2000kn, GTX 670 i HD 7950 od 2200-2800kn itd. Znači situacija kakva je bila na kraju ove generacije kartica. (kod nas) 

Sad je samo problem što će sa dolaskom i odlaskom nove generacije biti i velikih pomaka u standardima rezolucije i IQ gdje će se već skroz izgubiti 1600x900 i niže rezolucije, a doći će novi UHDTV standard(16x1080p) tj. 7680x4320@120Hz (danas UN-ova komisija za standarde odobrila baš taj standard). Sad me baš zanima koja će to grafa "goniti", kolika propusnost je dosta za taj standard  i koliko će koštati TVi(najjeftiniji zasad je od 82" od Panasonica za 22000$).

Pretpostavljam da će  i developeri pokušati kodirati dijelove igre nevezane za grafiku tako da iskorištavaju CPU maximalno.

Tko će sve to platiti je drugo pitanje.

Druga je mogućnost da će se svi okrenuti na (F2P) MMORPG sa niskim grafičkim zahtjevima a "old school" igre će ostati na konzolama. 

14 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...

Ako ćemo realno, na full HD rezoluciji(16.9 ili 16.10) jedino GTX 680, GTX670 nereferentna i HD7970 mogu voziti 99% igara na tržištu @60fps, znači fluidno.

zasto 670 nereferentna?ja jos nisam naisao na igru koju nemogu odvrtit na max a da nemam 60fpsa,zasada jer ce sigurno izac kad tad,ustvari mislim da sam ju za metro morao kloknut,nisam siguran.ma zao mi je da su nas ogranicili tim naponom,steta

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 23:03 (Blade Runner31).
16 godina
sharxtreme kaže...
...

Sorry ali podsjecas me malo na Segu i njihove inovacije u konzolaskom svijetu (NHF), razmisljali su prije vremena i fail-ali su.... nemoj se toliko zaletavati, slicno je radio i Sony odnosno govorili su da ce se igre za PS3 vrtiti na 120 FPS-a {#}, sada isto kojekakvi rumori i fanboyi govore da ce PS4 podrzavati 4K+ reze lol... a s tim se danas muce najjaci PC-i odnosno ne ako ih MAAASNO platis. Ono sorry, ali daleko smo mi od kojekakvih uber mega rezolucija, holograma i sto sve ne.... treba gledati omjer ulozenog i dobivenog, sto ce nam takva tehnologija kada ce si ju moci priustiti samo "tatini sinovi" (citaj Rockefellerovi), ne hvala!

To sto dolaze next gen konzole takoder ne mora nista znaciti, tehnologija uvijek napreduje bez obzira na konzole... nista puno bitno nece promijeniti next gen konzole, ako ne mogu jedan port sa Xbox360 optimizirati za PC onda nemam rijeci jer bi ista igra trebala doslovno LETITI na PC-u. Upitajmo se samo, sto bi bilo da npr. doslovno sutra dodu konzole nove generacije? (ako ce se slijediti primjer sa PS3), kako bi se takve igre pokretale na PC? lol, bojim se i razmisljati kakav bi to los port bio, konzole su ipak u 80% slucajeva u prvom planu sto se tice zarade, slijedi PC.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
15 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...
sharxtreme kaže...

zasto 670 nereferentna?ja jos nisam naisao na igru koju nemogu odvrtit na max a da nemam 60fpsa,zasada jer ce sigurno izac kad tad,ustvari mislim da sam ju za metro morao kloknut,nisam siguran.ma zao mi je da su nas ogranicili tim naponom,steta

da, a boga mi i šteta za njih, jer mnogi su se upravo zbog te činjenice odlučili za amd. nego, jedno pitanje za tebe, s kojim programom pratiš temperature na 660ti.

14 godina
neaktivan
Ruža kaže...

da, a boga mi i šteta za njih, jer mnogi su se upravo zbog te činjenice odlučili za amd. nego, jedno pitanje za tebe, s kojim programom pratiš temperature na 660ti.

A koga pitas?ako mene  ja imam 670 i meni je afterburner stalno upaljen tako znam uvijek do koje mi je max doslo i graf kako se to kretalo u nazad nekih 5min

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 3:08 (Blade Runner31).
13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
sharxtreme kaže...
...

Sorry ali podsjecas me malo na Segu i njihove inovacije u konzolaskom svijetu (NHF), razmisljali su prije vremena i fail-ali su.... nemoj se toliko zaletavati, slicno je radio i Sony odnosno govorili su da ce se igre za PS3 vrtiti na 120 FPS-a {#}, sada isto kojekakvi rumori i fanboyi govore da ce PS4 podrzavati 4K+ reze lol... a s tim se danas muce najjaci PC-i odnosno ne ako ih MAAASNO platis. Ono sorry, ali daleko smo mi od kojekakvih uber mega rezolucija, holograma i sto sve ne.... treba gledati omjer ulozenog i dobivenog, sto ce nam takva tehnologija kada ce si ju moci priustiti samo "tatini sinovi" (citaj Rockefellerovi), ne hvala!

To sto dolaze next gen konzole takoder ne mora nista znaciti, tehnologija uvijek napreduje bez obzira na konzole... nista puno bitno nece promijeniti next gen konzole, ako ne mogu jedan port sa Xbox360 optimizirati za PC onda nemam rijeci jer bi ista igra trebala doslovno LETITI na PC-u. Upitajmo se samo, sto bi bilo da npr. doslovno sutra dodu konzole nove generacije? (ako ce se slijediti primjer sa PS3), kako bi se takve igre pokretale na PC? lol, bojim se i razmisljati kakav bi to los port bio, konzole su ipak u 80% slucajeva u prvom planu sto se tice zarade, slijedi PC.

Nisi ti mene razumio baš. Nisam rekao niti mislim da će sljedeće konzole vrtiti igre na 4k rezi, ali tehnologija kreće prema tome već odavno.

Recimo Polyphony je zavrtio Gran turismo 5 demo prije 3-4 godine na jednom showu u Quad HD rezi koristeći 4 serijski spojena PS3 gdje je svaka konzola vrtila 1/4 slike. Naravno da nije bilo moguće zavrtiti punu igru na toj rezi na jednom PS3.

Htio sam naglasiti da svijet konzolaških ekskluziva ili vremenski ograničenih ekskluziva diktira u zadnje vrijeme što i kako će izaći na PC. Tako da PC, što zbog piratstva, što zbog opće zbrke u razlićitim arhitekturama, "puši" kod optimiziranja portova tako da razni privatni modderi moraju popravljati ono što developeri il' ne stignu il' im se ne da. 

A sa next gen konzolama će doći i glavni novi endžini od EPICa, updejtani CE, updejtani Rage i Euphoria itd. Tu će opet nastati dar-mar.  

16 godina
sharxtreme kaže...
Htio sam naglasiti da svijet konzolaških ekskluziva ili vremenski ograničenih ekskluziva diktira u zadnje vrijeme što i kako će izaći na PC. Tako da PC, što zbog piratstva, što zbog opće zbrke u razlićitim arhitekturama, "puši" kod optimiziranja portova tako da razni privatni modderi moraju popravljati ono što developeri il' ne stignu il' im se ne da. 

A sa next gen konzolama će doći i glavni novi endžini od EPICa, updejtani CE, updejtani Rage i Euphoria itd. Tu će opet nastati dar-mar. 

Ne bas toliki, nece biti onakav skok kao sto je bio slucaj sa 16 bit erom na 32bit (ps1) i 64bit (n64), 2D na 3D i sl..... ili pak 5-6 gen konzola na 7 gen (ovo sad gdje se moze reci da je bio dobar skok). Biti ce uvijek pomak ali meni se bas i ne cini da ce skok sa 7gen na 8gen biti toliko impresivan kao sto je bio nekada...  ako ce pumpati vise-manje samo tu rezoluciju sto nece svima biti od pretjerane vaznosti na manjim zaslonima onda i nece biti bas dobro (tocnije, nece biti bas neki napredak), mnogi se i dalje planiraju igrati na aktualnim full hd TV/Monitorima, ipak su ove ogromne mrcine preskupe. Samo  se pitam sto ce biti ako budu opet portali igre za PC, radit ce na next gen konzolama i boom pc port, opet cemo biti prisiljeni kupiti brutalno skup hardver da bismo mogli uzivati na high end detaljima.. al ok, to mi moze biti i razumljivo u pocetku jer je pitanje koliko ce next gen konzole biti jake, mada nekako sumnjam da ce ovaj put biti bas toliki skok kao sa PS2 na PS3 jer ako su bili onako uspjesni sa hardverski slabijim PS1 i PS2, a PS3 im je dokazao da sam hardver ne znaci i bolju prodaju/zaradu/uspjeh (dokazano je i Nintendu/Segi)... to je razlog zasto mislim da nece biti toliki skok.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 5:49 (lovac82).
16 godina

šta čekaju naši trgovci sa spuštanjem cijene za gtx660ti pa hd7950 je došao na 2180 kn,mada ja ovu safirku sa mini ventilatorom ne mogu smislit ali cijena im je išla dolje

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 11:10 (dery).
Moj PC  
2 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
dery kaže...

šta čekaju naši trgovci sa spuštanjem cijene za gtx660ti pa hd7950 je došao na 2180 kn,mada ja ovu safirku sa mini ventilatorom ne mogu smislit ali cijena im je išla dolje

pun mi je kufer njihovih rotiranja cijena, prvo udare nenormalne, i tek pred kraj godine dovedu cijene u neku razumnu granicu. i onda ispadne, da ljudi cijelu godinu moraju čekat da se cijene unormale. stvarno mi idu na onu stvar, i nvidija i amd. iako je amd sada prvi povukao potez, i snizio cijene zbog dolaska novih nvidijinih aduta.

13 godina
neaktivan

Sad gledam nabava.net i meni je apsolutno nenormalno da je najjeftinija GTX 680 20kn skuplja sad nego je bila kad sam je ja kupovao prije 4mjeseca. Šta ti trgovci puše, WTF 100's? 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bas to.. Ja sam bio odlucio sacekat jos da ljeto zavrsi za zamjenu graficke.. Jer sam znao da bi trebala izaci 660ti i doci eventualno najava za gtx685, pa i cijene su uz izlazak GHz serije AMD trebale ici dolje ... Kad ono ki-ta... Msi TF OC prije mjesec dana bila 4.5k ,sad je u HR vise ne mozes naci, osim na par mjesta di traze 6000kn.. Ono WTF.. Ma prije bi iz SAD-a uzeo 690 za te pare nego nasima dao toliko... A znam i da je njima nabavna dosta manja, tako da se tu o neisplativosti nema smisla govoriti... Npr. Ja sam svoju graficku uzeo tada po nabavnoj cjeni plus 100kn gore, ni dan danas u ducanima ne kosta toliko koliko sam ja dao...
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
17 godina
sharxtreme kaže...

Sad gledam nabava.net i meni je apsolutno nenormalno da je najjeftinija GTX 680 20kn skuplja sad nego je bila kad sam je ja kupovao prije 4mjeseca. Šta ti trgovci puše, WTF 100's? 

nis ne puse nego je kartica zvijer i naravno da nece spustat cijenu jos barem par mj. posto se redovito kupuje pored 670 modela...proslo je to vrijeme ...aha doce nova pa ce jacima pas cijena(poprilicno) yeah right :D...

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 22:50 (4mal).
15 godina
neaktivan

pa na žalost ovo više nema smisla, dakle cijene su bezobrazno visoke cijelu godinu, izgleda da im ne fali kupaca kad ih drže tako visoko.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ma nasim trgovcima je bolje prodat karticu na kojoj imaju zaradu skoro 50%, nego tri sa 15%... Mah tko ce ih znati...
http://g.bf3stats.com/pc/xcpZmxzk/53COP-ceco.png
17 godina

-ebote prije si za 2.5 k do 3k mogao imat dvoglavo cudoviste a gle dns za tu cijeu imas mid high uzas 

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 11:46 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

test ocanih,gtx660ti na večem taktu od hd7950 pa ipak gubi bitku klik

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dery kaže...

test ocanih,gtx660ti na večem taktu od hd7950 pa ipak gubi bitku klik

Znaci 7950 na 1200MHZ vodi ljutu bitku a u dosta igara je nesto bolja od GTX670 na 1300MHZ a jeftinija je samo 1000 kuna HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHA, i to sa DCII modelom na 1920*1080P a na ovoj rezi je obe razvalila, 660TI vise nego 670, tocnije kao zvecku.{#}

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 15:33 (Vegeta).
13 godina
neaktivan

Vi ste bolesni s tim prepiranjem, ovo je tema za nVidia-u i samo nju, a ne da tu dodete i s**ete po njoj, i pricate kako je HD7xxx bolji, ma on je qurac bolji, to kaj trosi vise to nitko ne pita...
I naravno, obje su dobre, svatko ce sebi uzeti kakva mu treba, samo je AMD po meni bahat, jer kad su izdali graficke dizali su cijene u nebesa, a kad je nVidia izdala odmah su se spusitili na zemlju...
Jos jednom naglasavam; nVidia je po meni puno efikasniju karticu napravila nego AMD, AMD sa svojom HD79xx serijom je napravio glupost; 384bit sabirnicu a nikakve koristi od nje, kartice kad ce OC-ju su za 5-10 Fps u prosjeku bolje, dok ova sa 256 bita ili 192bit rade to vrhunski...
I dosta vise od AMD-u na ovoj stranici, ima tema za AMD...

Moj PC  
2 6 hvala 0
14 godina
neaktivan
Master11 kaže...

Vi ste bolesni s tim prepiranjem, ovo je tema za nVidia-u i samo nju, a ne da tu dodete i s**ete po njoj, i pricate kako je HD7xxx bolji, ma on je qurac bolji, to kaj trosi vise to nitko ne pita...
I naravno, obje su dobre, svatko ce sebi uzeti kakva mu treba, samo je AMD po meni bahat, jer kad su izdali graficke dizali su cijene u nebesa, a kad je nVidia izdala odmah su se spusitili na zemlju...
Jos jednom naglasavam; nVidia je po meni puno efikasniju karticu napravila nego AMD, AMD sa svojom HD79xx serijom je napravio glupost; 384bit sabirnicu a nikakve koristi od nje, kartice kad ce OC-ju su za 5-10 Fps u prosjeku bolje, dok ova sa 256 bita ili 192bit rade to vrhunski...

Trosi stvarno vise xD.

AMD bahat? Sta je Nvidia radila sa 200 serijom, sa 8000 serijom, alo covjece, svima njima je zarada i samo zarada na prvom mjestu.

Mislis da bi Nvidia zacijenila ovoliko novu 600 seriju da nije bila primorana?

Cuj 5 fps bolje sa clockanjem, gle sada ovo:

HD 7950 na 830/1250:http://cdn.overclock.net/2/28/500x1000px-LL-28784555_unigine830.1250.png

HD 7950 na 1285/1600:http://cdn.overclock.net/6/65/500x1000px-LL-657e142e_unigine1285.1600.png

I 10fps je dovoljno da HD 7970 bude brza od stock GTX 680 u svakoj igri.

Ako ti efikasnost mjeris sabirnicom, nemamo mi vise sta da diskutujemo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 15:26 (Leopard_st).
13 godina
protjeran
Master11 kaže...

Mi ovdje slobodno raspravljamo o testovima koje je Dery prilozio, Ranko ti si autor teme pa reci jel smeta, ako smeta prestati cu.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Mi ovdje slobodno raspravljamo o testovima koje je Dery prilozio, Ranko ti si autor teme pa reci jel smeta, ako smeta prestati cu.

Ja bi najvolio kada bi se ova tema izbrisala trajno sa bugovog servera jer je zadnjih par stranica prepuno smeća.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice