Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 603.224
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
dery kaže...

neče jer prvo izlazi gtx680

???

otkad to???

Dad0 kaže...

Nvidia izgleda baš nije oduševljena sa novim Radeonima 7970. Kažu da su se pripremali za

puno jaču karticu i samim time su svoje nove kartice napravili prema tim očekivanjima, što je

na kraju ispalo puno više nego je Radeon donio sa svojim karticama. Sada tvrde da će sa

lakoćom nadmašiti Radeon 7000 seriju. Živi bili pa vidjeli.

http://www.guru3d.com/news/nvidia-we-expected-more-from-the-radeon-hd-7900-series/

slažem se s njima, u pravu su, al zna se zašto je 7970 završio sporiji od očekivanja

16 godina
ATiGamer kaže...
dery kaže...

neče jer prvo izlazi gtx680

???

otkad to???

Šta ti nije jasno?To je mid range gpu tj. okrljaštena verzija punokrvnog keplera koji izlazi prvi kao i uvijek,a tek onda štancaju ove ostatke.Ista stvar i kod amd-a.

Vrati se u prošlost gdje imamo 6800gt top end<7600gt mid end,8800gtx hi end<GTX260 mid end,gtx285 hiend<gtx460 mid end,treba li dalje.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
15 godina
neaktivan

Nije uvijek tako, imaš najsvježiji primjer HD6870, mid range grafa koja je izašle prije high enda. Nije ni GTX460 bila klasični otpadak ko GTX465 nego je redizajnirani Fermi baziran na drugačijoj strukturi clustera. Isto tako će bit i sa GTX660. Ne vidim di je greda da GTX660 prva izađe, ionako se samo o njoj fleka, o GTX680 ne znamo ništa.

Ako je potvrđeno da GK110 prvi izlazi onda my bad, makar je i druga varijanta moguća

15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Nije uvijek tako, imaš najsvježiji primjer HD6870, mid range grafa koja je izašle prije high enda. Nije ni GTX460 bila klasični otpadak ko GTX465 nego je redizajnirani Fermi baziran na drugačijoj strukturi clustera. Isto tako će bit i sa GTX660. Ne vidim di je greda da GTX660 prva izađe, ionako se samo o njoj fleka, o GTX680 ne znamo ništa.

Ako je potvrđeno da GK110 prvi izlazi onda my bad, makar je i druga varijanta moguća

Tocno tako, nisu bas kod Nvidije svi chipove izvedenice i kastrati osnovnog chipa, a cini mi se da ce kod ove serije ta razlika posebno doc do izrazaja, uostalom to vec nagovijesta samo razlika u nomenklaturi - GK10x Vs GK11x, gdje se vjerojatno radi (barem po meni) o SP Vs DP dizajnu, DP guta grdo tranzistore a korist od toga obicnim korisnicima je nikakva.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 22:51 (dado8).
16 godina

to će biti čudovište ako je istina tres

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 11:17 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
dery kaže...

bit će jedino ako nvidia u zadnji tren ne odluči nešto srezat

vidiš da je i sama nvidia izjavila da je očekivala više od amd gcn,amd usporava razvoj grafičkih kartica

16 godina
M4X kaže...
dery kaže...

bit će jedino ako nvidia u zadnji tren ne odluči nešto srezat

vidiš da je i sama nvidia izjavila da je očekivala više od amd gcn,amd usporava razvoj grafičkih kartica

Moguće da će srezat kako bi imali rezervu ako amd rebrandira.

14 godina
neaktivan
dery kaže...

to će biti čudovište ako je istina  tres

6 milijardi. OMG

Poklapa se revizija cipa, Nvidia je sama rekla da ce Kepler biti A2.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 0:03 (Leopard_st).
17 godina

'bote lebac.Al' ima da kooooštaaaaa .Jedno 6000 kn kod nas minimalno. A TDP ce biti jedno 350W minimalac.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

ovo je vrlo poželjno  tras

Lijepo nestvarno zvuči:

Far faster than an AMD HD7970/Tahiti for a chip with far less die area and power use

Charlie kaže da će u igrama bez physx-a bit sporiji od hd7970 od10-20%,znači ispada poput hd7950,pa zatim kaže da će moguće izgubit od hd7870 što je oprečno ovoj izjavi prije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 12:48 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Moj PC  
5 0 hvala 7
14 godina
M4X kaže...

Strasno!

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
M4X kaže...

E pretjera se ga sad, cuj 1000 USD za top model.

17 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...
M4X kaže...

E pretjera se ga sad, cuj 1000 USD za top model.

a nije pretjerano,to će bit najjača karta i sa isto takvom cijenom

s obzirom da je 7970 kod nas najmanje 4000kn,onda računaj da će i hd 7990 bit sigurno preko 6000kn

samo gtx 680 je 45% jača od 7970

14 godina

GTX 680 je jaca od HD 7970 45% na papiru.A svi znamo koliko su papiri tocni.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

11 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
3 0 hvala 3
15 godina
eh sad da je tih 400$ za GTX 660Ti kod nas 2500kn uzeo bi ju odmah kad izađe,ali ipak mislim da će to biti oko 3k kn kod nas.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

hahaha,pogledaj samo komentare.Sta ti je kineska propaganda.FAIL !

16 godina
neaktivan

Sasvim je realno za ocekivat da ce Nvidia izbacit bržu karticu od ATI/AMD-a.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
mtopol kaže...

Sasvim je realno za ocekivat da ce Nvidia izbacit bržu karticu od ATI/AMD-a.

lol i bolje im je da izbace jaču karticu s obzirom koliko kasne za crvenim timom. lakše se prilagoditi kad znaš što konkurencija ima tj. kojim adutima raspolaže.

gdje su ona prekrasna vremena kada su po prilici praktički u isto vrijeme izbacivali grafe van pa si međusobno rušli cijene.

ovako ati izbaci grafe van skupe ko neznam što (opravdano neopravdano skupe), zatim nividija izbaci svoje koje budu jače isto nabiju cijene, prođe 3 mj ati već najavljuje novu seriju koja jede dotičnu nvidiju....bla bla bla i tako u krug i stalno je top hardver skup da se usereš.

a prije su dolazile u manjim razmacima pa da vidiš kako su i cijene realnije.a da ga jeb... proizvodna cijena grafa nije skočila x puta u zadnje vrijeme da bi se opravdala ubitačna konačna cijena.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

GTX 680 je jaca od HD 7970 45% na papiru.A svi znamo koliko su papiri tocni.

Tako je. Sjecate se spektakularne najave Bulldozera koji je trebao konkurirati 980/990x?

Ofc.
16 godina

Ako budu ove performanse uz te cijene onda nvidia ispada povoljnija kupnja na što će amd morat žestoko kompezirat cijenom, što će biti izvrsno za nas.Gtx660 obična sasvim dovoljna za sve ako bude u rangu gtx580 sve preko toga je bacanje love.

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
M4X kaže...

Bit će skuplje nego što sam očekivao, al ova 660Ti je moja. Koja zvijer, za te pare ne može bolje. A jača je nego 580x osjetno, stvarno ne razumjem ljude koji daju 5-6000 kuna za grafičke, kad iduće godine izlazi nova serija koja u srednjem sloju i ponudi, nudi osjetno jače performanse. To je totalno neisplativo, al očito ljudi koji to rade, imaju para na pretek pa im to ne predstavlja problem. Zasigurno, da ću ja nakon kupnje ove 660Ti jedno vrijeme bit u mirovini što se tiče kupnje grafičke, najmanje 3 godine. Jer mi nema smisla svake godine, pljuvat 2-3.000 kuna za grafičku.

AMD Phenom II x 6 1090T
13 godina
protjeran

ja cu prodat 6950 i kupiti 6850 clockat je, i miran sam jos 2 godine dok ne izadju nove konzole {#}

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

4 0 hvala 0
14 godina
protjeran
GoodAngel kaže...
M4X kaže...

Bit će skuplje nego što sam očekivao, al ova 660Ti je moja. Koja zvijer, za te pare ne može bolje. A jača je nego 580x osjetno, stvarno ne razumjem ljude koji daju 5-6000 kuna za grafičke, kad iduće godine izlazi nova serija koja u srednjem sloju i ponudi, nudi osjetno jače performanse. To je totalno neisplativo, al očito ljudi koji to rade, imaju para na pretek pa im to ne predstavlja problem.

ja ne razumijem ljude koji za bilo kakavu grafulju daju više od 1500 kn!!! 

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
16 godina

Grafe sa novom arhitekturom su preskupe,prvi mačići se bacaju u vodu.Uvijek treba kupovat njihove revizije koje su jeftinije jače i efikasnije.Znači skakat sa revizije na reviziju a ne svaku seriju šta izađe i to je prava stvar.Manji je gubitak na vrijednosti uz jeftiniji bolji proizvod to je ekonomija nas grafomana.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 22:40 (dery).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Sve preko 660TI je ulaganje u naredne 2-3 god tako da nije bacanje love. Bacanje love je ako ce za dve godine da menja grafiku. Ali ako nece nije bacanje.

Neko ce da uzme GTX660 nego GTX580 kada padne cena bice za svakog po nesto. Ja ocekujem veliki pad cena GTX580 zato sto je 40nm.

Ocekujem da padne na 300e brzo za referentne modele i da ja svoju platim oko 350-380e.

Ionako ce biti jaka dok bude jaka i 670 a unikatna karta.

Ljudi traze sto jace, zato sto znaju da izadje 1-2 igre i pokvare planove pa ljudi koji su dali 350e pitaju zasto moram da smanjim detalje.

Pa zato sto si mislio da je dovoljna ona i zato sto si kupovao kartu da bude jaka za naredna 3 meseca a ne za 3 god.

I meni su rekli pre 2 godine i malo vise da sam lud sto dajem 410e za grafiku kada sam trazio da u buducnosti igram za filterima 2-3 god.

Rekli su da uzmem 5830 ili 5850 da su one od 200-250 dovoljne za 1080 monitor, a ja uzeo ovu pa nisam smanjio filtere a mogao sam i onu pa bi do sada jos jednu morao i izaslo bi skuplje nego ova.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 22:43 (Vlada011).
16 godina

Vlada,da te nema trebalo bi te izmislit{#}

Moj PC  
12 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ja Vladanu uvijek stisnem HVALA jer uvijek nesto korisno procitam.

jest da imam disleksiju kad citam njegove postove, al` se svega poucnog moze od njega nauciti. {#} 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 23:08 (Budokai).

6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
smirnoff kaže...
GoodAngel kaže...
M4X kaže...

Bit će skuplje nego što sam očekivao, al ova 660Ti je moja. Koja zvijer, za te pare ne može bolje. A jača je nego 580x osjetno, stvarno ne razumjem ljude koji daju 5-6000 kuna za grafičke, kad iduće godine izlazi nova serija koja u srednjem sloju i ponudi, nudi osjetno jače performanse. To je totalno neisplativo, al očito ljudi koji to rade, imaju para na pretek pa im to ne predstavlja problem.

ja ne razumijem ljude koji za bilo kakavu grafulju daju više od 1500 kn!!! 

Iskreno, toliko bi i trebale koštat, one najbolje. Al jebiga, nitko nam nije kriv kad kupujemo proizvode, koji realno ne vrijede toliko koliko ih plaćamo. Ja i dalje tvrdim, do 3000 kuna još mogu razumjet, al brate pljunut 6000 kuna za grafičku, pa to meni nema veze s zdravim mozgom. Nijedna grafička ne vrijedi toliko, a ljudi krvavo rade za svaku kunu. A onda dođu ovi lihvari, i zarade na našim leđima ko ameri na robovima svojevremeno. Al nitko nam nije kriv, dok god budu imali kupce cijene će bit ovako bezobrazno visoke. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice