Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Nvidia Fermi info
miki1981 kaže...

Hehe, vidim, vec 2 TD-a. Ali to je donekle i bila namjera, nazivcirat ih toliko da kad dodju do dna teksta da ni nevide "ostatak"

Pa nisi mene nazivciro samo sam mislio da neznas.. da nisam procito ono jer mi previse teksta bilo :D svaka cast..

Ali opet gtx480 ima najbolji min fps..

16 godina
Nvidia Fermi info

A ironija, ta divna stvar, ali problem je što će većina pročitat samo ironični dio, napuhat se ponovno nakon početnog razočaranja i onda kreće.... kaj sad, valjda već 17. runda prepiranja - zato si od mene dobil td, nhf Namigiva.

Brojni su ovdje spomenuli aftermarket cooler - cooler na gtx480 je vrlo močan i teško da će ga bit isplativo mijenjat, dapaće ne znam što je bolje od onog turbo venta i 5 heatpipe pasivca - vjerojatno nešto u stilu 3 venta i 6 heatpipe pasivaca sa 3slot karticom, a to će koštat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toxic kaže...
miki1981 kaže...

Hehe, vidim, vec 2 TD-a. Ali to je donekle i bila namjera, nazivcirat ih toliko da kad dodju do dna teksta da ni nevide "ostatak"

Pa nisi mene nazivciro samo sam mislio da neznas.. da nisam procito ono jer mi previse teksta bilo :D svaka cast..

Ali opet gtx480 ima najbolji min fps..

Da, to je istina, i s time se slazem, zato si i dobio TU u onaj post gdje si to naveo. Iako nisam nikakav gamer, apsolutno se slazem sa tim da je vasznije da npr ne padamin  fps ispod 30 nego da je avg fps 50, ali da pada i ispod npr 22

15 godina
Rhodin kaže...

A ironija, ta divna stvar, ali problem je što će većina pročitat samo ironični dio, napuhat se ponovno nakon početnog razočaranja i onda kreće.... kaj sad, valjda već 17. runda prepiranja - zato si od mene dobil td, nhf Namigiva.

Brojni su ovdje spomenuli aftermarket cooler - cooler na gtx480 je vrlo močan i teško da će ga bit isplativo mijenjat, dapaće ne znam što je bolje od onog turbo venta i 5 heatpipe pasivca - vjerojatno nešto u stilu 3 venta i 6 heatpipe pasivaca sa 3slot karticom, a to će koštat.

Ja mislim, da ako bude dovoljno velika prodaja tih kartica da ce to otvoriti širom vrata malo masovnijem ulasku vodenih hladjenja za grafe, i lako moguce da to bude Corsair, jer asetek već ima u ponudi "factory sealed" vodena hladjenja za grafe, pa kako je Corsair prodavao H50, u stvari asetekov LCLC, tako mislim da bi mogli i ta riješenja.

Jer alternativa ce bit neka bolesna 3 slot riješenja, a ne znam koliko će to korisnicima biti prihvatljivo, generalno.

17 godina
miki1981 kaže...
Rhodin kaže...

Ja mislim, da ako bude dovoljno velika prodaja tih kartica da ce to otvoriti širom vrata malo masovnijem ulasku vodenih hladjenja za grafe, i lako moguce da to bude Corsair, jer asetek već ima u ponudi "factory sealed" vodena hladjenja za grafe, pa kako je Corsair prodavao H50, u stvari asetekov LCLC, tako mislim da bi mogli i ta riješenja.

Jer alternativa ce bit neka bolesna 3 slot riješenja, a ne znam koliko će to korisnicima biti prihvatljivo, generalno.

Generalno mrzim vodu u racunalu od kada mi je bivse vodeno procurilo, sva sreca pa sam cuo i nije mi se shebalo sve tada sam imo gtx295 i i7 920 od tada generalno voda nece vise blizu mojih komponenta

16 godina
Nvidia Fermi info

Reči ću vam samo nešto o tom min fps-u: važan je, ali nisam još nigdje čitao da se korisnici HD5xxx serije tj. hd5850 i hd5870 žale na ne znam kakve framedropove i trzanja u igri. Barem se ne sjećam. Drugo neki testovi ma nvidiji mi nisu skroz jasni - ima veći min fps (po svima dosta veći), ima do 20% veći max fps, a onda je average fps gotovo jednak kao kod radeona - šta to znaći? Ili je radeon imao izmjeren min fps u 1 pikosekundi na početku testa, a ostatak testa nije imao dropove ni približno tom min fps-u, ili je gtx cijelo vrijeme stajao na min fps-u i povremeno imao skokove na veći fps

EDIT: ako samo vidiš koliko košta corsair h20 onda si zaključi, kad nešto takvo dokupiš za gtx480 koliko te kartica košta i koliko je tek onda neisplativa naspram hd5970 koja će se uvijek bolje clockat, manje trošit i bolje hladit sa stock coolerom

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 10:31 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

Reči ću vam samo nešto o tom min fps-u: važan je, ali nisam još nigdje čitao da se korisnici HD5xxx serije tj. hd5850 i hd5870 žale na ne znam kakve framedropove i trzanja u igri. Barem se ne sjećam. Drugo neki testovi ma nvidiji mi nisu skroz jasni - ima veći min fps (po svima dosta veći), ima do 20% veći max fps, a onda je average fps gotovo jednak kao kod radeona - šta to znaći? Ili je radeon imao izmjeren min fps u 1 pikosekundi na početku testa, a ostatak testa nije imao dropove ni približno tom min fps-u, ili je gtx cijelo vrijeme stajao na min fps-u i povremeno imao skokove na veći fps

Pa da to i mene zanima, jer ako imas najbolji i to za 20-50% bolji min fps kako tako padne avg fps..

Joj jedva cekam da mi dode gtx480 pa da vidim sta se to dogada sa tom karticom..

Ja predpostavljam da je taj min fps vecinom i avg i da ima povremene skokove u fpsu sta podize taj avg i to vjerojatno kada se gleda u nebo

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 10:32 (toxic).
15 godina
toxic kaže...

Generalno mrzim vodu u racunalu od kada mi je bivse vodeno procurilo, sva sreca pa sam cuo i nije mi se shebalo sve tada sam imo gtx295 i i7 920 od tada generalno voda nece vise blizu mojih komponenta

Tocno zato sam i ja u svojim postovima uvijek kontra vodenog hladjenja, a i konkretno kontra H50, jer prodao ih jesam 20ak do sad, i 2 komada su procurila, kao sto sam vec i pisao u raspravi o tome. najbolje je sto iako su tekucine za vodeno hladjenje trebale bit potpuno neprovodne, 1 od ta 2 leaka je covjeku sprzio napajanje. Ovom drugom ni nis bilo, i skuzio je tek kad mu se komp ugasio, jer se proc pregrijao, kad je otvorio kuciste imao je sta vidit, ali srecom nis izgorilo. Kazem srecom, ali to bi trebalo bit normalno, jer svi kazu za svoje tekucine da ne provode struju i da su u slucaju leaka neopasne...ali eto, ocito nisu.

17 godina

Ajde daj ti meni jedan pm posalji sa linkom na tvoj ducan ili vec nesto sta imas..

Ja ne vidim razloga da kupujem kod linksa ili adma ako na forumu imam kolegu koji ima ducan nemas smisla bas nikavkog tako da..

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

najbolja je destilirana voda i antifriz

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

osobno mislim da je najbolje za hladjenje

- samo treba dovoljno velik akvarijNamigiva

sljedeci komp bit ce hladjen 100% na ovu shemu

sto se tice minimalnog broja fps to ima veze s brojem streaming processora . U ATI-jevom 5870 realno ih je 320(marketinski 1600) dok ih gtx480 ima 480 - zato je manji fps drop kod Nvidije

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 10:58 (dado8).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
toxic kaže...

Pa da to i mene zanima, jer ako imas najbolji i to za 20-50% bolji min fps kako tako padne avg fps..

Joj jedva cekam da mi dode gtx480 pa da vidim sta se to dogada sa tom karticom..

Ja predpostavljam da je taj min fps vecinom i avg i da ima povremene skokove u fpsu sta podize taj avg i to vjerojatno kada se gleda u nebo

Moja pretpostavka je to da kod npr Radeonki fps pada na nekim scenama gdje se koriste ocito neke tehnologije koje nvidia ima bolje rijesene. I zato tu R padne nize dok F ide ok, ali kako je sam po sebi cip dosta lose optimiziran za one ostale scene gdje se te tehnologije koriste ili manje ili uopce ne, tako F ima tu i tamo neki skok visoki, ali pretezno stoji nize od R, koji bas u takvim scenama pokazuje svoju snagu i siba fps visoko i cesto.

I ako cemo realno, ( nisam u nijednom kalnu, samo trenutno preferiram ati, iato kao sto sam jedno vrijeme preferirao Nvidiu kad su imali bolje grafe za ono sta je meni trebalo), dakle ako cemo realno, uvijek bi prije kupio grafu koja ce, imat npr, avg 40, ali min 30, nego onu koja ce imat avg 70, ali minimum 20, za neku rezoluciji u neke postavke na kojima mi je to relevantno. Tako da tu je moj glas za zelene. Ali isto tako naravno, nikad nebi kupio grafu koja ce mi taj min od 30 odrzavat po cijenu takve topline u kućištu i takve potrošnje, tako da, za mene i dalje Nvidia FAIL, ali isto tako mogu razumijet i neke gamere kojima nije bitmo nista osim stabilnog FPS-a. Onda njima zeleni nude nesto vise u tom pogledu. E sad bi ja rekao ali opet ti to nis koristi kad imas za tu cijenu bolju 5970, ali necu to rec samo zato jer sam nesto nacuo o nekim problemima sa dual gpu rijesenjima, ap ne nam kako to igre podrzavaju.

Ali ono sta cu rec je moje osobno misljenje a to je da nikad nikome nebi preporucio kupnju nijedne fermi kartice, trenutno, "all things considered"

16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Samo malo, pa koja bi NVidiina grafička trebala biti u rangu HD5850, a koja HD5870?

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Samo malo, pa koja bi NVidiina grafička trebala biti u rangu HD5850, a koja HD5870?

5850-gtx470

5870-gtx480

16 godina
Nvidia Fermi info

@Dado - za to hlađenje je vrlo brzo nakon prvih ju-bi-to filmeka potvrđeno da se ulje brzo zagrije i da se nikako ne hladi i da onda gasiš komp i čekaš satima da se rashladi. Također mene zanima dugotrajnost ventova jer ipak imaju dosta veće opterečenje pri vrtnji.

@miki ponavljam, nisam čuo ATIevce da imaju trzaje u igrama - FPS igre sa dropovima ispod 25-30 su napol igrive/neigrive (kako kome) jer ti trzaji se osjete - ja se slažem ako je ono istina da je u tim slučajima GTX480 bolji, ali mislim da je tu situacija opet malo napuhana jer bi se i bez novih GTXica ATIevci žalili na dropove i trzaje što nisam primjetio da rade, dapaće

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Rhodin kaže...

@miki ponavljam, nisam čuo ATIevce da imaju trzaje u igrama - FPS igre sa dropovima ispod 25-30 su napol igrive/neigrive (kako kome) jer ti trzaji se osjete - ja se slažem ako je ono istina da je u tim slučajima GTX480 bolji, ali mislim da je tu situacija opet malo napuhana jer bi se i bez novih GTXica ATIevci žalili na dropove i trzaje što nisam primjetio da rade, dapaće

Nisam ni rekao da se itko zalio na trzanje, ja samo i ovdje i uvijek iznosim svoje misljenje i/ili iskustvo, u ovom sam slucaju napisao misljenje. Koliko god se netko ne zalio na trzanje, u apsolutnom pogledu na stvari bolje mi je imat nesto sto nikad ne pada ispod 30 fps-a nego nesto sto zna past i na 20.  Samo to kazem, nis drugo. I da je sve ostalo isto oko R i F onda bi ja u tom slucaju uzeo F, da m itreba. Ali kako je to jedna od rijetkih stvari na strani F onda to na, moju, krajnu ocjenu ne utice ni najmanje, dakle R definitivo preporucuejm.

15 godina
protjeran
Rhodin kaže...

@Dado - za to hlađenje je vrlo brzo nakon prvih ju-bi-to filmeka potvrđeno da se ulje brzo zagrije i da se nikako ne hladi i da onda gasiš komp i čekaš satima da se rashladi. Također mene zanima dugotrajnost ventova jer ipak imaju dosta veće opterečenje pri vrtnji.

ventovima smanjis brzinu jer u takvom sustavu brzina okretanja nema nekakvu ulogu, dovoljan je da imas dovoljno velik akvarij i pumpe koje ce komesat vodu. Takodjer koliko sam iz proucavanja skuzio bilo bo dobro da je prostorija klimatizirana a ulje je potrebno mjenjat svakih godinu do dvije jer s vremenom potamni

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
16 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

I kad će se moći kupiti GTX 480 ovdje u nas, jer ne vidim ni da se može kupiti vani.

Diabolic, I’ll supply the higher wattage via fibre optic wire, Until you acquire some kinda knowledge.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
epic kaže...

I kad će se moći kupiti GTX 480 ovdje u nas, jer ne vidim ni da se može kupiti vani.

kako je krenulo na Sveto Nigdarjevo

16 godina
neaktivan
dado8 kaže...
epic kaže...

Ma meni ta NVidia ide na k****! Grafičke su već davno trebale biti puštene u prodaju, ali ne, ne, NVidiovci se prave pametni.

KOJI K**** ČEKAJU!?

Ispričavam se na nekulturi, ali eto, morao sam. :)))

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 11:10 (4ucker).
15 godina
neaktivan
4ucker kaže...
dado8 kaže...
epic kaže...

Ma meni ta NVidia ide na k****! Grafičke su već davno trebale biti puštene u prodaju, ali ne, ne, NVidiovci se prave pametni.

KOJI K**** ČEKAJU!?

čekaju da ti kupiš komp sa 5850 pa će ih onda pustit u prodaju ^^

15 godina

Mene to samo smeta iz 1 razloga: dok nvidia ne uzvrati udarac, ali konkretno, mi necemo imat povoljne cijene  dobrih grafulja, pa ma kako se one zvale.

17 godina
4ucker kaže...

KOJI K**** ČEKAJU!?

ne čekaju ništa. kartica jednostavno - nema.

16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ma ljudi moji, to je enigma, kao što je kolega gore kazao: MOŽDA KARTICE NISU NI PROIZVEDENE!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4ucker kaže...

Ma ljudi moji, to je enigma, kao što je kolega gore kazao: MOŽDA KARTICE NISU NI PROIZVEDENE!

Ma prozivedene jesu samo ja imam dojam da si ih pustili mozda nekih 100 komada i to dali na review a ostalo jos ne.. nesto tu gadno smrdi

15 godina
toxic kaže...

Ma prozivedene jesu samo ja imam dojam da si ih pustili mozda nekih 100 komada i to dali na review a ostalo jos ne.. nesto tu gadno smrdi

To sta smrdi, to ti je specena koza na vrhovima prstiju ljudi koji su testirali " ma koliko je stvarno ta kartica vruca na dodir"

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

sa nvidiom nikad ne znaš....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Fermi info

Trebali bi ugradit peltiere na Fermi :D. Kao nekad ova grafa... Cak bi ju kupio da ju netko prodaje jer izgleda bas jedinstveno. A stavit pelt na Fermi... Evo ti vrtoglavo povecaje potrosnje... Bas me interesira dal bi vi mjenjali watte za niske celzijuse ? Znaci pelt od 200-250w trosio bi u idle-u oko 80-100w, a grafi bi po mojoj procjeni temp pale za jedno 30% ako bi imali vodeno hladjenje za pelt... Nemojte se na to previse obazirat... Mislim "na glas" :)

0 0 hvala 0
16 godina
miki1981 kaže...

Mene to samo smeta iz 1 razloga: dok nvidia ne uzvrati udarac, ali konkretno, mi necemo imat povoljne cijene  dobrih grafulja, pa ma kako se one zvale.

Ja se još uvijek nadam do Božića nekim promjenama, tada sam se odprilike nadao uzet nešto novo... barem do slijedećeg Uskrsa. Možda se saberu u nVidiji i naprave nešto do tada.

17 godina
Rhodin kaže...
miki1981 kaže...

Ja se još uvijek nadam do Božića nekim promjenama, tada sam se odprilike nadao uzet nešto novo... barem do slijedećeg Uskrsa. Možda se saberu u nVidiji i naprave nešto do tada.

bit ce novog ati serija 6xxx pa nvidia popravlja svoju gtx4xx pa ati hd7xxx pa nvidia popravlja svoju gtx4xx  :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice