Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.687
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info

objektivan, lol

ovako bi to tvoje komentaril svako normalan: to je drek a ne reviewu, k tome jos na trideset stranaBelji se

Ispričavam se, ja valjda ne shvaćam neke stvari koje većina ovdje očito shvaća. I dalje tvrdim da je review pisan objektivno, bez obzira na to dal je Guru3D sam po sebi veliki fan nVidie. Na tih 30 strana je opisana apsolutno svaka mana nove serije i svaka prednost, prema tome ne shvaćam čemu negativni komentari. Po meni i ATi i nVidia imaju kvalitetne proizvode, a prepucavanja ostaju fanboysima koji će "branit svoj klub", to nema smisla.

17 godina
neaktivan
WItcher kaže...

Neznam jel bilo.

HD 5870 i gtx 480

Ovakvi review-i su mi najači, ni infa o konfiguraciji ni koji driveri se koriste, ama baš ništa šta bi potvrdilo vjerodostojnost ovog testa (mislim moga bi ja izbacit ovakav review, napravit graf i ...)

I see banned people.
17 godina
Nvidia Fermi info

ne znam, po meni je GTX 470 puno veći fail od GTX 480... GTX 480 je trebao imati 512 pr, ne 480... grijanje ce se moci rijesiti nereferntnim modelima (jbg vjerojatno i skupljim), potrosnja i cijena su katastrofa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Kad bolje razmislim, apsolutno je tragično da i dalje nema kupaca za GTX480!

Onaj tko želi omjer cijene, performansi, buke i zagrijavanja uzeti će 5850/5870

Onaj kome to nije bitno i samo želi najbrže uzeti će 5970.

GTX480 uzeti će samo netko tko želi CUDA-u (ali takve ionako prije zanima TESLA) ili fanovi nVidie.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Kad bolje razmislim, apsolutno je tragično da i dalje nema kupaca za GTX480!

Onaj tko želi omjer cijene, performansi, buke i zagrijavanja uzeti će 5850/5870

Onaj kome to nije bitno i samo želi najbrže uzeti će 5970.

GTX480 uzeti će samo netko tko želi CUDA-u (ali takve ionako prije zanima TESLA) ili fanovi nVidie.

takvno nešto sam i ja rekao u prijašnjem postu

oni koji nemaju toliko para uzimaju 5850,5870 a oni koji već žele brzu karticu uzeti će dsta bržu,ali i karticu koju stvara dosta manje buke i troši dosta manje

ime joj je 5970 a skuplje je samo oko 500kn od gtx480....

ali to ne znači da nvidia neće prodati svoje gtx480,to je sada hit i sigurno će mnogo njih kupiti tu karticu samo kako bi se pohvalili da je imaju

16 godina
Nvidia Fermi info

Istina naxeem, samo uzmi u obzir vojskicu fanboya, koja iako je desetkovana svime što je nVidia napravila zadnjih mjeseci, još uvijek je dovoljna da razgrabi tu GTX480 i manjeg joj brata.

Pa eto, samo na ovom forumu, na ovoj temi, ima jedno 4-5 koji bi ju usprkos svemu uzeli i prodavali kao veliki uspjeh poznate nam firme, i najbolja stvar na tržištu valjda od gtx295.

Je da troši, je da se grije, je da je glasna (iako guru3d piše, objektivno naravno, da je tiša od ostatka računala), da nije toliko jača koliko se očekivalo (iako i to ovisi kako gledaš... ako gledaš realne proračune to je ukupno 5-10% uz par iznimaka, ako gledaš njihovim očima te kroz određene reviewe to je 20-35%, naravno)

Svak svoje vidi, svak svoje tumači, svak svoje misli, samo meni je zanimljivo gledat, sad kad se (skoro) sve zna kako neki još uvijek hvale tu nVidiu i nove GTXice i uvijek nađu način da je gledaju 105% savršenom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Istina je jedna, Fermi će se prodavat, ako ništa drugo samo zbog prašine koja se diže oko njega već 6 mjeseci, ko ima para uzet će ga naprosto da vidi o čemu to gamerska populacija priča već pola godine, pa i mi smo ovdi odvalili skoro 100000 postova na temu Fermi. E sad je li ispunila očekivanja ili nije, svako to gleda na svoj način, neko je objektivan neko pak subjektivan, a vrijeme će pokazati je li GTX470/480 fail ili revolucija.

I see banned people.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 11:52 (Groza).
17 godina
neaktivan

Jedno je napisati post ili stotinu postova na temi o Fermiju, a posve drugo dati mjesečnu plaću za Fermi. Fermi ime čak i zvući k'o marka za radijator.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
Nvidia Fermi info

Pa zašto ne bi zvučalo ko radijator? Mislim i ponaša se ko jedan Namigiva

Slažem se da večina koja tu priča kak bu si jednu piknula zapravo samo sanja o tome i to je više onak teoretski bi kad bi mogo, ali mi smo najmanje relevantni za ono što će se po svijetu dešavat i činjenica je da će kartice, barem ovaj prvi val, biti razgrabljene...

Druga stvar je što će biti kasnije kad ovaj prvi val napiše kućne reviewe koji će bit... pa vjerujem da će neki ovdje opet pisat kako će se to ispolirat sa driverima i da su to fanATIci pisali jer Fermi nemre bit toliko loš...

Treća stvar je od koga će ih kupit, jer bi sada prljavu igru nvidie da štanca low-end grafe u 40nm samo da zauzme pogone ATI-u, platiti retaileri sa obavezom da uz 20 Fermi kartica naruče i 80 tih low-end šrot kartica (dakle 2x0 i 3x0 seriju)

Onda opet većina bi trebala i novo napajanje jer ništa ispod 650W brand name napajanja nije dovoljno

Treba i klimu ugradit...

...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

Glasnoča fermia je oko 1dB manje od 4870x2, a dali vam je 4870x2 glasna?

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Rekao je jedan reviewer preksinoć: "Meni je to super. Sada će ljudi trebati nova napajanja, mi ćemo pisati nove reviewe, dobiti nove bannere. Svima je super".

15 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

dB su relativna stvar. Nije samo glasnoca važna nego i vrsta zvuka. Odi na HardOCP tamo imaju video i možeš cuti 5870 i GTX480. Meni osobno GTX480zvuci gore.

15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Rekao je jedan reviewer preksinoć: "Meni je to super. Sada će ljudi trebati nova napajanja, mi ćemo pisati nove reviewe, dobiti nove bannere. Svima je super".

lol

mislim da ćemo u bugu uz review fermija dobiti i review kućišta i napajanja koja idu uz njega xD

17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Jedno je napisati post ili stotinu postova na temi o Fermiju, a posve drugo dati mjesečnu plaću za Fermi. Fermi ime čak i zvući k'o marka za radijator.

Zapravo je sramotno da su ime tako uglednog znanstvenika prikačili na tako zbrčkan i neefikasan proizvod. Čovjek se vjerovatno okreće u grobu.

16 godina

Koji fail od grafa..

Da živim u sibiru, imam para na bacanje i cijelu elektranu na raspolaganju možda bi i razmislio o kupnji..

Vjerojatno će dosta popraviti stvar s vremenom, ipak je to jedna nVidia..al ovo je stvarno sramota.

Plod nepouzdanosti kontracepcije
16 godina
Nvidia Fermi info

Pa ljudima u industriji je odlično, svi buju dobili svoj dio kolača...

prodavat će se i nova kućišta, ventovi za protok zraka, napajanja, klima uređaji, bit će reviewa, bannera, oglasnih prostora u štampanim vijestima... svima super

ja se samo nadam da će i nama biti dobro ako cijene nekim čudom krenu na dolje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Uf moja bome je na brzinama iznad 50% (vent brzina)

Meni nista nakraju nije jasno, tko ima najbrzu karticu trenutno. Na stranu zagrijavanje i slicno, dakle ako zelim nabrzi single gpu, onda je to gtx480?

17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...
pinkskin kaže...

Meni nista nakraju nije jasno, tko ima najbrzu karticu trenutno. Na stranu zagrijavanje i slicno, dakle ako zelim nabrzi single gpu, onda je to gtx480?

Ne, onda je to 5970.

15 godina
neaktivan
naxeem kaže...
mislav_01 kaže...
pinkskin kaže...

Ne, onda je to 5970.

REKAO JE SIGNLE GPU,A KOLIKO ZNAM DA JE 5970 DUAL GPU....

sry na caps lock

a gledao sam onaj video gdje prikazuje zvuk kartica,5870 stvarno zvuči puno bolje nego gtx480

a review sa te stranice gdje se može usporediti buka obje kartice mi se čini nekako najobjektivniji od svih koje sam do sada pročitao

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 12:36 (patch123).
16 godina
protjeran
mislav_01 kaže...
pinkskin kaže...

Najbrža kartica je trenutačno HD5970, Dual GPU. A najbrža Single GPU kartica je GTX480.

Diabolic, I’ll supply the higher wattage via fibre optic wire, Until you acquire some kinda knowledge.
17 godina
neaktivan
patch123 kaže...
naxeem kaže...
mislav_01 kaže...
pinkskin kaže...

Ne, onda je to 5970.

REKAO JE SIGNLE GPU,A KOLIKO ZNAM DA JE 5970 DUAL GPU....

sry na caps lock

a gledao sam onaj video gdje prikazuje zvuk kartica,5870 stvarno zvuči puno bolje nego gtx480

Ne postoji razlog zašto bi htio single-gpu ako mu treba najbrže. Uostalom, GTX480 NIJE U SVEMU brža od 5870. GTX480 je od 5870 brži u starim naslovima (ne-DX11) i to na rezolucijama ispod 1920x1200.

Netko tko kupuje najbržu karticu, ako ne kupuje najbržu (dakle 5970) i kupi GTX480, valjda ima love i za 1920x1200 monitor. A tu je GTX480 uglavnom jednako brza kao i 5870. Uglavnom.

Svakako, osim za Unigine benchmark, fail za nVidiju.

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Osoba iz XFX-a je rekla da kartica bez problema dostigne 500W TDP-a pri full opterećenju. Ja mu vjerujem, a vidio sam to i u nekim recenzijama tj. da su izmjerili toliki TDP, dakle istina je.

Pa...potrošnja od 500 W je enormna za jednu komponentu, recimo da kartica radi na samo 12 V, onda troši više od 40 A.

8 pinski pci-e dozvoljava max 150W (ajmo reći da može još 50W cugnut) te 6 pinski pci-e dozvoljava 75 (može i do 120W) te od ploče 75W (recimo 100) onda dobijemo računicu od 420W maksimum maksimuma što može izvuć.

Bdw, recimo da sam fermi čip radi na 1.5V (možda i manje), onda kroz njega prolazi oko max 300A!!!!

A to je puno, jako puno struje.

Oni koji kupe to čudo, obavezno će (morati) ići na vodeno hlađenje.

EDIT: Nvidia FAIL

9A3BMQ
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 12:54 (Katana).
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

jedna stvar mi nikako nece biti jasna..

zasto ljudi kupuju najjacu single gpu karticu ??

mislim, gtx480 ce bit malo jeftinija od 5970, a u svemu je losija, bas u svemu..caki trosi vise, lol Smijeh

pa ko ima love, zasto uzimat najjacu single gpu, sto se ograniciti na to ??

samo iz jednog razloga, sa se ku*ci..iz istog razloga su svi odma poletili za 5870, a preskocili 5850, iako i na 5850 sve igre idu bez problema (crysis je druga prica)

nema potrebe kupovati gtx480 za gaming..na stranu svi oni dodaci za izgled igrice, koji se tek malo primjete..to se treba razvijati, ali trenutno ni to, nit ista ne opravdava toliku cijenu, potrosnju i zagrijavanje..

ko hoce jaku single gpu, 5870 vapor-x bi mu bio bolji izbor..a ko hoce najjace, 5970..

ati i dalje u puno boljoj poziciji..da ne govorimo o tome da sada mogu fino radit refresh serije i pratit sta nvidia radi u donjim segmentima..a tu ce im bit veoma tesko nadmasit ati..pogotovo buduci da ati moze prosto spustit cijene za 10%-20%, i nvidia opet u banani Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Po cijenama koje je nvidia postavila na kartice oni još uvijek rade sa gubitkom... ideja ove cijele GTX serije je smanjit gubitke na proizvodnji chipa i ostvarit kakvu-takvu zaradu sa Quadro i Tesla serijom... bez ovih GTXica to bi bilo teško ostvarivo

Ako ATI i spusti cijene spuštat će ih i nvidia jer zna da GTXice mora prodavat - GF100 mora proizvodit z Teslu i Quadro, a velim, bez GTXica nema nikakve zarade

Sa manjim derivatima, dakle chipovi GF102, 104 106 i 108 (kako god se nazvale kartice u koje će ih ugrađivat), će imati manje problema i ostvarivati zaradu sami po sebi. Iako će cijene biti više od ATIevih PR, Physx i fanboyi će im ostvarit neku zaradu. Problem je samo što njih tek sad kreću radit... tek sad su se izlili prvi waferi GF108 (najslabiji derivat serije sa najmanjom površinom chipa i mislim 80ak shaddera), ovih dana bi trebali krenut 104 i 106, pitanje kada 102 (još nije nisšta o njemu procutilo - možda su zaključili da je taj chip još uvijek dosta velik i da nema financijske opravdanosti izlit ga dok se još malo ne sredi situacija u TSMC)

Drugim riješima prve low-end i mainstrem kartice možemo očekivat za ljeto (gf108) te kasno ljeto/ranu jesen (gf104 i gf106 - možda tu uleti i prva dual-gpu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crysis je dobro išao i na 3870x3, 4870, GTX280, pa ne vidim zašto nebi i na 5850.
5850 guta sve i novo bih kupio jedino 5970 ako nađem u pola cijene ili 6x70 s obzirom da mi praktički nečujna 5850 baš paše.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

... a posve drugo dati mjesečnu plaću za Fermi. Fermi ime čak i zvući k'o marka za radijator.

Vidiš, ovo je sad relativno..  nemamo svi iste plaće.

Također Fermi će tu koštati oko 4000kn, dok ga ja dobijem za 499$ u kešu (dakle oko 2700kn) direktno iz skladišta.

E sad je li puno dati 2700kn za grafulju - kako kome Namigiva

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Nvidia Fermi info

Ajde dado vazmi je jer računamo na tebe da je prvi istestiraš.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
...dok ga ja dobijem za 499$ u kešu (dakle oko 2700kn) direktno iz skladišta.

Jel primaš prednaruđbe?Cool

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Jel primaš prednaruđbe?Cool

Hm.. ne mogu ti pm poslat.. javi se na moj mail ako želiš pa se dogovorimo.

Ja za sebe vjerojatno niti neću uzimat (čekam iduću seriju ili Radeonke NI), ali ako ti trebaš nije problem.

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Nvidia Fermi info

Rizik je uzet tako bez garancije.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice