Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.822
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nvidia Fermi info

Najvažnije da je gtx480 jači od 5870 tako da će možda to natjerat ati da spušta cijenu.To je jedino dobro šta je fermi donija,slažete li se.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info
dery kaže...

Najvažnije da je gtx480 jači od 5870 tako da će možda to natjerat ati da spušta cijenu.To je jedino dobro šta je fermi donija,slažete li se.

ne vjerujem da će ati spustiti cijenu jer je opet gtx480 dosta skuplji od njega...

16 godina
odjavljen
patch123 kaže...
dery kaže...

ne vjerujem da će ati spustiti cijenu jer je opet gtx480 dosta skuplji od njega...

Ali će se opet naći glupi Ameri sa previše para koji će navalit na njega-i ATI će spustit cijene!

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
16 godina
Nvidia Fermi info

Pa normalno da se nađu kad je kod njih gtx480 košta ko kod nas 5850, a standard im nekoliko puta veći da si priušte usput i jače napajanje i kućište tipa antec1200/haf932 ta osigura propuh unutra i kolko tolko spusti temperaturu grafi. Dobro je onda ako ati spusti cijene što će se to i kod nas odrazit, pa onda ti ameri i nisu toliko glupi, zato im poručuju da samo nvidiu kupuju da ati spusti cijene da mi možemo za manje para upiknut finu grafu, a kad nvidia ode u finiji proizvodni proces+optimizacija+driveri+blabla mogla bi i za nas balkance biti prihvatljiva. Ali svakako nije epic fail, dobro je i da su izbacili, jer da nisu, ati bi mogao još i dizat cijene umjesto spuštati, tako da je bolje da se vani nvidia dobro prodaje(ali ionako nemogu preteć ati sa tolikim zakašnjenjem)ali dovoljno ati reagira novim modelima/spuštanjem cijena. Samo hoću konkurenciju a ne monopolSmijeh

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

Tako je napokon ati sad ima konkurenciju.Lakše se diše.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 22:45 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vexx5555 kaže...
patch123 kaže...
dery kaže...

Ali će se opet naći glupi Ameri sa previše para koji će navalit na njega-i ATI će spustit cijene!

možda u americi,ali samo možda

u nas ne vjerujem da će se spustiti,ako se i spusti to će biti neznatno

a meni sad nije ni bitno kakva će situacija biti na tržištu,pošto imam već grafičku svojih snova xD

bitno mi je za 2 godine kad krenem na fakultet i kupim si novi komp da cijene budu što manje

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.3.2010 23:13 (patch123).
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
PsychoticBaklava kaže...

PhysX osobno ne smatram bas ''prednoscu'', no ok.

Pa eto, meni je Physics bitnij od potrošnje. Nezanima me dali kartica troši 300 ili 188W, kada ionako moje napajanje sve podnosi, a sa Physics imam veći doživljaj u igri.

Fermi je dobar, skup, vruć, dok Cypres malen, isplativ, sasvim dovoljno brz za sve. Osobno bih uzeo 5850 jer je ta kartica best buy trenutno. No, do jeseni vrlo lako moguće da u moje kućište uleti GTX470 ako joj cjena bude OK :).

OK ako ti i je Physx toliko bitan ne vidim kakve to veze ima sa grafičkom koja ti renderira... Ionako ako se furaš na Physx ćeš koristiti zasebno karticu za to.

Eto, slobodno pogledaj pod "Moj PC", imam 5870 ali imam i Physx...

3D Designer, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
17 godina
Minoza kaže...
Weky kaže...
PsychoticBaklava kaže...

PhysX osobno ne smatram bas ''prednoscu'', no ok.

Pa eto, meni je Physics bitnij od potrošnje. Nezanima me dali kartica troši 300 ili 188W, kada ionako moje napajanje sve podnosi, a sa Physics imam veći doživljaj u igri.

Fermi je dobar, skup, vruć, dok Cypres malen, isplativ, sasvim dovoljno brz za sve. Osobno bih uzeo 5850 jer je ta kartica best buy trenutno. No, do jeseni vrlo lako moguće da u moje kućište uleti GTX470 ako joj cjena bude OK :).

OK ako ti i je Physx toliko bitan ne vidim kakve to veze ima sa grafičkom koja ti renderira... Ionako ako se furaš na Physx ćeš koristiti zasebno karticu za to.

Eto, slobodno pogledaj pod "Moj PC", imam 5870 ali imam i Physx...

i kako 9800gt podnosi fiziku? jel sve u redu kad igras igru sa physx on?

16 godina
Nvidia Fermi info

Pa ako moja podnosi igranje i fiziku na 1280x1024 rezi više nego dobro(batman i mirrors edge deru 85 frama  sve na max, jedino mirrors edge je znao pasti i do 35 nekad u velikoj količini dima) mislim da samo fiziku mora vrtiti odlično i na većim rezama. Šteta što moja ploča ima samo jedan pcie pa kad bi uzeo novu grafu, moram ovu maknut a ovo se čini kao dobra ideja ako bi uzeo ATI-a. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info
Da je barem ekipa koja se javlja ovdje uvijek objektivna na način na koji je napisan review na guru3d. Sve je izneseno kako treba, kartice kasne 6 mjeseci za ATi karticama, skuplje su, griju se puno više itd. Ali unatoč svemu tome dobile su ocjenu Guru3D Top Pick. "Even so, when we tally up the results out of all titles tested, the GeForce GTX 480 wins nearly everywhere except in Anno 1404 and ironically 3DMark Vantage. There are scenarios where the GTX 480 is very close to the 5870, but there are also scenarios where the GTX 480 completely and utterly kicks the Radeon HD 5870 in the proverbial nuts. What surprised me was the fact that say from 1280x1024 up-to 1920x1200 NVIDIA seems stronger than the competition." Tko god ima ATi zadovoljan je, a tko kupi novu seriju GTX-ica isto neće pogriješiti, samo treba pričekati da se cijene "normaliziraju".
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Chronic kaže...
Da je barem ekipa koja se javlja ovdje uvijek objektivna na način na koji je napisan review na guru3d. Sve je izneseno kako treba, kartice kasne 6 mjeseci za ATi karticama, skuplje su, griju se puno više itd. Ali unatoč svemu tome dobile su ocjenu Guru3D Top Pick. "Even so, when we tally up the results out of all titles tested, the GeForce GTX 480 wins nearly everywhere except in Anno 1404 and ironically 3DMark Vantage. There are scenarios where the GTX 480 is very close to the 5870, but there are also scenarios where the GTX 480 completely and utterly kicks the Radeon HD 5870 in the proverbial nuts. What surprised me was the fact that say from 1280x1024 up-to 1920x1200 NVIDIA seems stronger than the competition." Tko god ima ATi zadovoljan je, a tko kupi novu seriju GTX-ica isto neće pogriješiti, samo treba pričekati da se cijene "normaliziraju".

da se bira stranica koja je najprirstranija nvidiji pobjednik bi bio...... guru3d

top pick sigurno nisu,to odmah govori da review nije objektivan

jače jesu,to se zna, a guru3d je lijepo zaradio na ovom reviewu

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 0:03 (patch123).
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

DadoZG78 : ti si već trebao kupit grafičku prije pol godine, stalno čekaš pa čekaš da se nvidia trgne. Neznam kome mažeš oči više s tim? Pa i papa benedikt zna da ti nebi nikad uzeo ati-a iako stalno govoriš uzet ću onu koja je bolja. Sad tu se tješiš rješit će to sve oni sa novim driverima, moja gtx260 je još dobra, fermi je dobra arhitektura samo treba ispolirat...

Ha gledaj, mene uopće ne zanima tvoje mišljenje Namigiva

Ja ću kupovati kad odlučim i kupit ću što mi tada bude bolja opcija. Ti možeš trubiti da sam ja fanboy i ovo i ono..  ne smeta me to više, a ako tebe i tebi slične veseli - knock yourself out! Smijeh

Inače, driveri se sređuju na veliko i kroz par tjedana će benchmarci biti puno uvjerljiviji i objektivniji.

Jako mi je zabavno promatrati neke postove fanATIka koji sada briju kako će Nvidija konstantno biti u lošijoj poziciji od sada pa nadalje.

To sve ide u ciklusima - sad je ATI u prednosti (bogu hvala), ali kroz neko vrijeme će opet Nvidia povest igru, pa opet ATI i tako u nedogled..   Nema tu trajnog vodstva - radi se o preturbulentnom tržištu.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ja ću kupovati kad odlučim i kupit ću što mi tada bude bolja opcija.

Inače, driveri se sređuju na veliko i kroz par tjedana će benchmarci biti puno uvjerljiviji i objektivniji.

Onda neiznosi svoje planove kupnje na forumu nego zadrži za sebe.

Da u korist ATI-a.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

i kako 9800gt podnosi fiziku? jel sve u redu kad igras igru sa physx on?

Podnosi sasvim dobro. Ne vidim zašto nebi, pa sve što radi je računanje fizike, jedna 9600 ti je sasvim dovoljna za takve stvari. Dakle, sve je u redu kada igram sa Physx on. Testirano u više manje svim Physx igrama, radi ko urica. Smijeh

3D Designer, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 0:12 (Minoza).
16 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...

Jako mi je zabavno promatrati neke postove fanATIka koji sada briju kako će Nvidija konstantno biti u lošijoj poziciji od sada pa nadalje.

To sve ide u ciklusima - sad je ATI u prednosti (bogu hvala), ali kroz neko vrijeme će opet Nvidia povest igru, pa opet ATI i tako u nedogled..   Nema tu trajnog vodstva - radi se o preturbulentnom tržištu.

Je pa onda javno priznaj kao i ja da si nVidiot Izlanuo se

Sto ne znaci da se ne mozemo saliti na vlastiti racun. fanATIcima ce trebati bar jos jedno evolutivno razdoblje da nas dostignu po tome pitanju Belji se.

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Ma gle, nije problem biti Nvidijot ili fanATIk.

Problem je što ja zbilja navijam za jaču, inovativniju i karticu sa više feature-a i nažalost nemam love na bacanje, a trenutačno da moram kupiti (nedaj bože da mi moja krepa) uzeo bih neki 'best buy' - najvjerojatnije R5850.

Kako onda mogu mirne duše reći da sam Nvidijot? Dileme su to prijatelju, dileme..

S druge strane, Fermi mi je jako dobar čip i nadam se da će ga ispolirat i dotjerat malo za iduću generaciju kartica.

Go Nvidia pa da stvari krenu uzlaznom putanjom za sve sudionike tržišta (blagoslovljena bila konkurencija od strane nas potrošača)!

Lijep pozdrav ;)
16 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Problem je što ja zbilja navijam za jaču, inovativniju i karticu sa više feature-a i nažalost nemam love na bacanje, a trenutačno da moram kupiti (nedaj bože da mi moja krepa) uzeo bih neki 'best buy' - najvjerojatnije R5850.

Kako onda mogu mirne duše reći da sam Nvidijot? Dileme su to prijatelju, dileme..

S druge strane, Fermi mi je jako dobar čip i nadam se da će ga ispolirat i dotjerat malo za iduću generaciju kartica.

Go Nvidia pa da stvari krenu uzlaznom putanjom za sve sudionike tržišta (blagoslovljena bila konkurencija od strane nas potrošača)!

Ma ja se kladim da ti ne bi uzeo 5850... To je jednostavno jace od nas Smijeh.

Je da sam jednom imao ATI i da je dobro radio, ali koliko sam ga platio covjek bi ocekivao i da usisava po sobi...

Da se razumijemo, meni pare nisu problem, ali nemam namjeru da kupujem nesto sto necu iskoristiti, a kamoli graficke koje uzasno brzo gube na vrijednosti. Draze mi je odvaliti pare za periferiju...

Prosla su vremena kada sam svake godine odvaljivao 4-5 kila kuna za grafu - neki nekada cak i odrastu hehe.

Osobno, ja ne dvojim da je Fermi dobar, samo mi se sama potrosnja/grijanje niti malo ne svidja. Imam osjecaj da su oni odugovlacili izbacivanje grafe, jer su mislili da ce *oni tamo* uspjeti spustiti proizvodni proces, a tada bi Fermi bio pun pogodak.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 0:32 (Mrgud Veliki).
15 godina
protjeran
dokly kaže...
stoncin3 kaže...

Dobar review! I ja isto vjerujem više tom overclockersclubu;) Nego malo sam gledao i ako se ta GTX480 malo clocka koliko ide, a to je dosta^^ onda ide u prilog da je čak i najjača HD5970 samo par frejmova bolja i to na svim rezolucijama. Ovdje govorim o nekih 5-6 FPS razlike samo?

overclockersi su pouzdani.. jbte pa rastura radeonke u teselaciji a noobcine nek se tjese... a teselacija je jedna od bitnih stavki dx11..   ovo me podsjeca na 8800gt.. grijala se ko luda al je gazila...

dokly kaže...

haha ovaj unigine od sramote necu ni gledat... pa duplo je brza lol!!! http://www.overclockersclub.com/reviews/nvidia_gtx480/14.htm

nigdje ni spomena na kojim je driverima testiranao, pametnom dosta, a Unheaven je nista drugo doli bench POWERED BY NVIDIA FROM RUSSIA

dokly kaže...

kad stizu u ducane? kartice ce otic ko vruce kiflice doslovno... meni se jebe zivo ako dela na 95 c... bitno da owna radeonke..   a ovo za buku kaj je neko napisao je totalni bullshit... kartice su necujne.. bar po guru3d labosu.. (tise od pc-a) po njihovim rijecima...

AJDE JOS JEDNOM, STA SI REKO?Smijeh  http://www.hardocp.com/article/2010/03/26/nvidia_fermi_gtx_470_480_sli_review/7

dokly kaže...

ja sam nvidia fanboy meni je ati govno od kartice..

tko prizna pola mu se prastaNamigiva

Chronic kaže...

objektivan, lol

ovako bi to tvoje komentaril svako normalan: to je drek a ne reviewu, k tome jos na trideset stranaBelji se

jbg moral sam: komentar kolege Mcg-a s drugog forumaOsmijeh

Sve ovo se moglo odigrati i više nego pozitivno za nVidiju - samo da malo stanu na loptu i da prestanu gledati s visoka na sve oko sebe. Još da se riješe bahatog stava s kojim su si (između ostalog) zatvorili vrata za proizvodnju čipseta za oba proizvođača procesora, pa di bi im bil kraj. Krenuli su kao firma koju niko ne šljivi i ne doživljava - pišljivi startup, ali su brzo svima dokazali da nisu tu radi zayebancije, a 3dfx je doživotno izgubil onaj osmijeh s lica.

nVidia je brzo i učinkovito preuzela grafički vrh i postala ogromna kompanija, koju živo zaboli za ono kaj drugi misle i rade. Proizveli su masu odličnih kartica i (ovisno o generaciji kartica) uz manje probleme, skoro pa uvijek natjerali svu konkurenciju u plač. Jasno, s vremenom su usavršili onaj bahati stav koji njeguju i danas i to im je postal zaštitini znak. Yebe nam se za sve, mi smo najbolji.
Prije lansiranja HD 5800 serije, nisu marili za to kaj konkurencija planira, jer su je po ko zna koji put podcijenili i vodili su se za tim da bude RV870, samo malo uštiman RV770.

Kad ono, na dan lansiranja u ured glavnog direktora nVidie, panično ulijeće sve od PR-a, preko inženjera, pa do perača Maserattia na parkingu firme - "Jao direktore, ludi Kanađani su napravili karticu bolju od GT200(b)", a iz pozadine čistačica dovikuje - "I samo jedan GPU istodobno vrti šest displaya". Direktor se nakon nekog vremena kolko-tolko pribral iz prvotnog šoka i zaputil do inženjera koji rade na razvoju GPU-a. "Kaj imamo za konkurenciju?", pita dok mu panika diše za vrat. "Pa čujte, imamo samo onu Teslu sljedeće generacije, ali to je za HPC i GPGPU". Odlučno i samodopadno direktor dobacuje: "Koga briga, srežite čudo na prihvatljive dimenzije i TDP i prodali budemo ga ko GPU-Computing za gamere".

Ostalo znamo.Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 8:24 (kapetanmaslacak).
17 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

svima je jasno, osim onima kojima nikada nece biti - ne treba ''zid'' citata za to :P

btw, probaj ne popit ban ovaj put lol

Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
kapetanmaslacak kaže...

jbg moral sam: komentar kolege Mcg-a s drugog forumaOsmijeh

Sve ovo se moglo odigrati i više nego pozitivno za nVidiju - samo da malo stanu na loptu i da prestanu gledati s visoka na sve oko sebe. Još da se riješe bahatog stava s kojim su si (između ostalog) zatvorili vrata za proizvodnju čipseta za oba proizvođača procesora, pa di bi im bil kraj. Krenuli su kao firma koju niko ne šljivi i ne doživljava - pišljivi startup, ali su brzo svima dokazali da nisu tu radi zayebancije, a 3dfx je doživotno izgubil onaj osmijeh s lica.

nVidia je brzo i učinkovito preuzela grafički vrh i postala ogromna kompanija, koju živo zaboli za ono kaj drugi misle i rade. Proizveli su masu odličnih kartica i (ovisno o generaciji kartica) uz manje probleme, skoro pa uvijek natjerali svu konkurenciju u plač. Jasno, s vremenom su usavršili onaj bahati stav koji njeguju i danas i to im je postal zaštitini znak. Yebe nam se za sve, mi smo najbolji.
Prije lansiranja HD 5800 serije, nisu marili za to kaj konkurencija planira, jer su je po ko zna koji put podcijenili i vodili su se za tim da bude RV870, samo malo uštiman RV770.

Kad ono, na dan lansiranja u ured glavnog direktora nVidie, panično ulijeće sve od PR-a, preko inženjera, pa do perača Maserattia na parkingu firme - "Jao direktore, ludi Kanađani su napravili karticu bolju od GT200(b)", a iz pozadine čistačica dovikuje - "I samo jedan GPU istodobno vrti šest displaya". Direktor se nakon nekog vremena kolko-tolko pribral iz prvotnog šoka i zaputil do inženjera koji rade na razvoju GPU-a. "Kaj imamo za konkurenciju?", pita dok mu panika diše za vrat. "Pa čujte, imamo samo onu Teslu sljedeće generacije, ali to je za HPC i GPGPU". Odlučno i samodopadno direktor dobacuje: "Koga briga, srežite čudo na prihvatljive dimenzije i TDP i prodali budemo ga ko GPU-Computing za gamere".

Ostalo znamo.Smijeh

Baš sam ga tamo pročitao. Smijeh

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
protjeran
PsychoticBaklava kaže...

svima je jasno, osim onima kojima nikada nece biti - ne treba ''zid'' citata za to :P

btw, probaj ne popit ban ovaj put lol

trudim sePoljubac

15 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
Hyperion kaže...

DadoZG78 : ti si već trebao kupit grafičku prije pol godine, stalno čekaš pa čekaš da se nvidia trgne. Neznam kome mažeš oči više s tim? Pa i papa benedikt zna da ti nebi nikad uzeo ati-a iako stalno govoriš uzet ću onu koja je bolja. Sad tu se tješiš rješit će to sve oni sa novim driverima, moja gtx260 je još dobra, fermi je dobra arhitektura samo treba ispolirat...

Ha gledaj, mene uopće ne zanima tvoje mišljenje Namigiva

Ja ću kupovati kad odlučim i kupit ću što mi tada bude bolja opcija. Ti možeš trubiti da sam ja fanboy i ovo i ono..  ne smeta me to više, a ako tebe i tebi slične veseli - knock yourself out! Smijeh

Ne, tebe ne zanima ničije mišljenje. Živiš u snovima,

i to je ok za mladog dječaka kao što si ti. Belji se

Što god da kupio, tvoj problem, jer ti nemožeš fulati.

Jedino bi te volio posjesti ispred dvije konfiguracije.

Ni na jednoj da ne naš šta je unutra, i da na obje zaigraš istu igru.

Onda bi dobio papir na kojem pišu konfiguracije i cijena samih konfiguracija.

Pa da mi realno kažeš, dali se dodatnih 2000kn radi 5% isplati.

Recimo Dado, koji auto voziš?

PS - ATi nije sad u prednosti, ATi je u prednosti od serije 4xxx do sad. Em konkurentniji em profitabilniji.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Što je to Nvidia??? jel to neki nogometni klub?? Za koga navijaš? za Nvidiu.... LOLSmijeh

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Neznam jel bilo.

HD 5870 i gtx 480

Ne znam kaj da napišem !
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 10:25 (WItcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
WItcher kaže...

Neznam jel bilo.

HD 5870 i gtx 480

jebno... metro 2033 je stvarno poguban za ati-evu next gen karticu...   shame shame.. pljunes 3 soma kn i opet se teli

edit kaj tu brijete nekih 5-10 % to je kao "mala" prednost...   da je i 1% brza ja bi je kupio samo zato kaj je brza... 10 % u grafickom izvodjenju je enormno puno...a bit ce i vise... ja sam za brzinu i optimizaciju spreman platit vise. isto tako je bilo sa gtx285 i 4890... gtx je bila skuplja al i brza... sve govori da se r5850 usporedjuje sa   2 god starom nv grafom sramota!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 10:40 (dokly).
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Pa samo zato jer nemaš para za GTX480 pa ideš kupit 5850 ne znaci da nisi Nvidia fanboy. Mogu ja imati Nvidia graficku i opet biti AMD fanboy. Koji hardware imaš i za koji tim navijaš su dvije razlicite stvari. Znaci drugim rijecima ti si Nvidiot koji ne želi bacati pare u vjetar kupujuci graficku koja je trenutno pre skupa.

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

U auto-industriji kada se uspoređuju automobili, uspješnost motora i vozila ocjenjuje se po svim parametrima. Vozilo koje troši 100l/h, treba duplu haubu, iznimno se grije, buči kao traktor i dostiže 220 milja na sat, obično se smatra promašajem u odnosu na automobil koji troši 60l/h, stane u standardnu karoseriju, upola se grije, tiho je i vozi 200 milja na sat.

O dijagnozi kupaca i ne treba previše govoriti. :)

Što je najgore, i dalje nVidia nema najjaču karticu jer ni tehnički ne može takvu proizvesti s obzirom da im trenutna s jednim čipom troši POLA KILOWATA struje i odlična je zimi za grijanje dnevnog boravka. Ljeti će se grafička od pola kilowata natjecati grijanjem s klimom od jednog kilowata. Težak posao.

Sve to za nešto što konkurencija dobije overclockanjem (5-10% ubrzanja) koje bi nVidijinu karticu navelo da mi izbaci osigurače u kući.

Valjda će idući sistemski zahtjev nVidijinih kartica biti:

- obavezno uvedite trofaznu struju i žice od 5 kvadrata.

Bez obzira koliko skupo, nepraktično i neupotrebljivo nešto bilo, kupci se nađu. Često s razlogom. Bez obzira koliko skupo, nepraktično i neupotrebljivo nešto bilo, kupci se nađu. Često s razlogom.
Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 11:14 (naxeem).
Moj PC  
13 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Što je najgore, i dalje nVidia nema najjaču karticu jer ni tehnički ne može takvu proizvesti s obzirom da im trenutna s jednim čipom troši POLA KILOWATA struje i odlična je zimi za grijanje dnevnog boravka. Ljeti će se grafička od pola kilowata natjecati grijanjem s klimom od jednog kilowata. Težak posao.

Trebaš uzet u obzir da testovi su pokazali potrošjnu cijelog sustava ne samo grafa. Ali je istina da grafa troši više od 250W, to je Nvidia potvrdila, jer taj TDP od 250W je potrošnja dok radi, ali ne potrošnja pri max opterecenju.

Izašli su testovi 3xGTX480, sada cekam 2x5970 da vidim koji  je setup bolji. 3 GTX480 koštaju 1500$ dok 2 5970 koštaju oko 1400$.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Valjda će idući sistemski zahtjev nVidijinih kartica biti:

- obavezno uvedite trofaznu struju i žice od 5 kvadrata.

Ili zakupite direktan vod od NE Krško:)

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377
17 godina
neaktivan

Osoba iz XFX-a je rekla da kartica bez problema dostigne 500W TDP-a pri full opterećenju. Ja mu vjerujem, a vidio sam to i u nekim recenzijama tj. da su izmjerili toliki TDP, dakle istina je.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice