Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Nvidia Fermi info
klimama kaže...
microman kaže...
brogus kaže...

Meni jedino nije jasna frekvencija memorije (1848 MHz) - budući da bi kartice bi trebale imati GDDR5?

E ovo ni meni nije jasno.Pošto se zna da GTX4xx ima DDR5 čisto sumnajm da je to temeljni takt(po tome bi efektivni trebao iznosit prevelikih 7392Mhz),a opet izgleda premalo za efektivni.

Prema ovima ovdje, temeljni takt memorije kod GTX 480 je 1848MHz, a efektivni je 3696MHz. Zašto je samo x2, a ne x4, ako je u pitanju DDR5 - nemam pojma.

ocito da memorijski kontrolerna Fermiju nije u stanje iskorisit prednosti gddr5

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 9:55 (dado8).
17 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

još informacija o cijenama (news sa strane)i spefifikacijama,i kod čeha računaju na 1dolar=1euro

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 10:14 (M4X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

Geforce GTX će na britanskom tržištu koštati 429 funti

U ostatku Evrope oko 479 eura

Geforce GTX 480 i 470 su dobili cijene, ali će iste ipak varirati od zemlje do zemlje. Iako će u većini zemalja preporučena cijena GTX 480 iznositi 450 eura, u drugima bi se mogla prodavati po nižoj cijeni ili čak po 479 eura.

Cijena kartice u Velikoj Britaniji iznosi 429 funti, ali će i ona zavisiti od pohlepe prodavača i Nvidijine moći da sankcioniše one koji su prekoračili preporučenu cijenu koju je postavila.

Geforce GTX 470 će koštati 349 eura u većem dijelu Evrope, ali će i za nju važiti gore navedena pravila. Neke „jeftinije“ zemlje će odrediti nižu cijenu, dok će one skuplje kao što su zemlje Skandinavskog poluotoka, vjerovatno postaviti veću cijenu. U Velikoj Britaniji preporučena cijena u online prodaji će iznositi 299 funti. Prilično smo sigurni da će Danci i Grenlanđani morati platiti više za karticu, ali se makar neće morati brinuti za hlađenje iste i visok TDP.

Kartica će na tržište biti predstavljena 26. i 27. marta, ali veće količine neće biti dostupne prije 6. aprila.

izvor fudzilla

Prema svemu sudeci kod nas minimalno 500 eura a vjerojatno i vise

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Psiho246 kaže...
Batista kaže...

Uff, taj Fermi je super podloga za upogonit jedan peltier... :) 300W TDP-a za jednu jezgru... Ne bi se cudio ma kako suludo bilo da Nvidia razmislja o kartici s 2 GPU-a....Izlanuo se

GTX480 ima 480 jezgri. Ima jedan graficki procesor.

Oprosti, dobro sam mislio, al sam se krivo izrazil... Mislio sam na GPU...

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

U nas, po tome, neće ispod 600 eura.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Odakle je izvor info o cijenama? Ovaj od dado8

loss of interest question wonder ways of fear they pull me under
15 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

Odakle je izvor info o cijenama? Ovaj od dado8

jos da ne pise izvor fudzilla ne bi nista rekaoSmijeh

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

lol kolko tema oko iste stvari... dobro... slične... već sam se pogubio malo haha al ajd dobro...

Uf, skupo mi to sve zvuči. Meni bi baš leglo da se spuste ATI cijene (a kome ne bi Belji se). Uletila bi taman još jedna 5870 u kombinaciju Smijeh

3D Designer
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Minoza kaže...

lol kolko tema oko iste stvari... dobro... slične... već sam se pogubio malo haha al ajd dobro...

Uf, skupo mi to sve zvuči. Meni bi baš leglo da se spuste ATI cijene (a kome ne bi Belji se). Uletila bi taman još jedna 5870 u kombinaciju Smijeh

a šta će ti još jedna,osim ako imaš velik monitor?

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

@ Minoza

Jos jedna 5870 je potpuno nepotrebna, bez obzira kakav graficki dizajn radis.

Raptord
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

nista nije nepotrebno, samo je trenutno za vecinu stvari overkill...

doci ce naslovi, vjerojatno uskoro, za koje nece bit....

vec je doso metro 2033 sa enormnim zahtjevima, bojim se da nece bit jedini

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Dobro pa je igra njesra pa me to previše ne brine...next...Osmijeh

15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

nista nije nepotrebno, samo je trenutno za vecinu stvari overkill...

doci ce naslovi, vjerojatno uskoro, za koje nece bit....

i nisu baš neki ekstremni zahtjevi

čujem da igra puno bolje leti na dx10 nego na dx11

ja koji imam konfu od 4 kuna od prije pola godine vrtim igru na very high

a 2x5870 je skroz nepotrebno,ali ako se ima para zašto se ne bi kupilo ^^

17 godina
neaktivan

Zašto ne 2x 5970? Cool

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Zašto ne 2x 5970? Cool

zašto ne 2x5970 4GB kad izađe

17 godina
neaktivan
patch123 kaže...
naxeem kaže...

Zašto ne 2x 5970? Cool

Zašto ne? :)

24GB memorije, novi 6-jezgreni i7 980XE i 2x 5970? :)

I 2 2TB Caviar Black diska + 6 Intel 160GB SSD-a u RAID0.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 20:32 (naxeem).
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

600 eura za GTX 480?Pa tko će to kupiti kad za 550 eura dobi HD5970,koja je 60% jača(toliko je jača od GTX 295,a po rezultatima,GTX480 je jača od hd5870 poput GTX295).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
naxeem kaže...
patch123 kaže...
naxeem kaže...

Zašto ne 2x 5970? Cool

Zašto ne? :)

24GB memorije, novi 6-jezgreni i7 980XE i 2x 5970? :)

I 2 2TB Caviar Black diska + 6 Intel 160GB SSD-a u RAID0.

Ja mislim da je bolje uzet feraria novog za tu cjenu Belji se

17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže..

...i naravno tri monitora od 30'', za eyefinity... :)

bit ce dovoljno 6x 22"Cool

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...
M_dipl. kaže..

...i naravno tri monitora od 30'', za eyefinity... :)

bit ce dovoljno 6x 22"Cool

Baš gledam tu sliku pa pitam, što nije moguće napraviti monitore bez rubova?

Mislim nije da ćeš te monitore odvajati, pa zašto se bar nisu potrudili da nema unutarnjih rubova?

17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Mislim nije da ćeš te monitore odvajati, pa zašto se bar nisu potrudili da nema unutarnjih rubova?

postoje inace bez rubova ali nije mi se dalo traziti po netu sad, ugl skuplji su od ovih sa normalnim rubovima

to je valjda slika stavljena dok se s Eyefinity-om izaslo u javnost

EDIT: cek, mislim da to vec jesu ovi "bez" rubova =D, ja bi jedino ove koji su na lijevoj strani i desnoj stavio iza ovih u sredini (kut bi mi se povecao ali bi imao samo 1 rub onda sa svake strane).

Analogno tome bi isto napravio sa gornjim redom, malo ga spustio iza tek tolko da opet dobim samo 1 rub sa gornje strane (odnosno donje gledano odozgora =P)

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 23:32 (AA-d00d).
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Ma radije ja kupim neki kvalitetan 24" wide monitor nego da tu kemijam sa 6 komada.. što je previše je previše, a i cijena je naravno paprena Bogataš

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Ma radije ja kupim neki kvalitetan 24" wide monitor nego da tu kemijam sa 6 komada.. što je previše je previše, a i cijena je naravno paprena Bogataš

ja bi radje 6x24", nije bas da trebam ali opet ne bi imao nista protivOsmijeh

17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Ja bi radje 100+" plazmu Full HD sa surround zvukom i udobnom foteljom dizajniranom da mogu staviti tipkovnicu i mis, a pod "dodatnom opremom" bi si lijepo stavio ovo:

EDIT: btw moze li se eyefinity sloziti sa plazmama/lcd-ima?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.3.2010 0:07 (AA-d00d).
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Ja bi radje 100+" plazmu Full HD sa surround zvukom i udobnom foteljom dizajniranom da mogu staviti tipkovnicu i mis, a pod "dodatnom opremom" bi si lijepo stavio ovo:

Kolega ako imas love kupi si 6x1080p Projektore i kvalitetna platna i da vidis sto je extremna reza na extremnom zaslonu za extremnu cijenu.

dasHHa
16 godina
neaktivan
dasHHa kaže...
AA-d00d kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Kolega ako imas love kupi si 6x1080p Projektore i kvalitetna platna i da vidis sto je extremna reza na extremnom zaslonu za extremnu cijenu.

ma dovoljan je samo jedan projektor. Imam doma Full HD LCD projektor, i mogu rac da je uzitak igrat neku simulaciju voznje ( NFS shift, rFactor, GRID, DIRT2 ). Jedina zamjerka je to sto je slaba svjetlina,al to je vjerojatno jer nemam platno nego proeciram na zidu u sobi. zid je bijele boje, slika je velicine 3m x 2m.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
wyks kaže...

Misliš na ovo: Link

Google is your friend
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

a šta će ti još jedna,osim ako imaš velik monitor?

1337Raptor kaže...

@ Minoza

Jos jedna 5870 je potpuno nepotrebna, bez obzira kakav graficki dizajn radis.

Ne bih ju uzeo zbog dizajna. Ako bi mi cijena bila prihvatljiva uzeo bih ju radi performansi u igrama. Hvala na savjetu i ako si ti zadovoljan sa jednom, u redu. Ja ću najvjerovatnije uzeti još jednu čim se spuste cijene.

3D Designer
16 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Ne bih ju uzeo zbog dizajna. Ako bi mi cijena bila prihvatljiva uzeo bih ju radi performansi u igrama. Hvala na savjetu i ako si ti zadovoljan sa jednom, u redu. Ja ću najvjerovatnije uzeti još jednu čim se spuste cijene.

Ja ču uzet još jednu u sedmom mijesecu(prekovremeni,regres,blagdani) uglavnom sljedeči mjesec ču uzet neko 700W napajanje(najvijerovatnije Tagan-a) da pripremim teren za CF sa HD5870.Hebiga ubio me u pojam Metro2033Smijeh

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

lol blago trzistu sa vama Smijeh

Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice