Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.137
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Nvidia Fermi info
Rino kaže...
Rhodin kaže...

Meni se sve cini da prije Bozica nece biti neke kupnje za mene... ovo sve trenutno mi je puno preskupo a imam dosta jaku grafu za 1920*1200 u kanti, nije da mi treba nesto jace, barem do slijedece zime

Upravo tako...imaš GTX280 koja je trenutno i više nego dovoljna za tu rezu...i ne razumijem zašto puno ljudi sa GTX260/HD4870 kuka za Fermijem i HD58xx...pa zar ne bih ja koji imam 8800GTS trebao kukati?Osmijeh

rino, imas pravo...ja imam 8800GT i trebao bih kukati..ali posto graficka rastura ja nekukam..

16 godina
Nvidia Fermi info

Evo otvoren Cebit ali nvidia još skriva fermija.Jedini razlog da propuste predstavljanje na takvom sajmu je nemati funkcionalan proizvod.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 16:15 (dery).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
dery kaže...

Evo otvoren Cebit ali nvidia još skriva fermija.Jedini razlog da propuste predstavljanje na takvom sajmu je nemati funkcionalan proizvod.

a dery sta se ti tu javljas, ti si ureko Fermi kad si editiro prvi post i reko "Eto, volija bi da nebude tako"

mislim sakrij se sad, naici ce neki fanboy pa ce biti frke Smijeh

salu na stranu, da sakrivaju ga, nema smisla da ovako rano propadne "iznenadenje" koje su priredili buducim kupcima 26.3.

15 godina
protjeran
dery kaže...

Evo otvoren Cebit ali nvidia je još ne pokazuje.Jedini razlog da propuste predstavljanje na takvom sajmu je nemati funkcionalan proizvod.

Ma imaju ga, dapace s injzinjerske strane su gtx480 i gtx470 gotovi i mogu se tu i tamo vidjeti na cebitu sto se i vidi prema slikama koje su procurile

Ali nvidia je strogo zabranila bilo kakvu prezentaciju u kojoj se spominju performasne tj. konkretni scorovi, taktovi, potrosnja i i zagrijavanje i to vjerojatno stoga sto sada poliraju i tweakaju drivere ne bi li sto vise izvukli iz same kartice bez da moraju dizat taktove a time i potrosnju i zagrijavanje.

Kad zavrse s driverima onda ce puknut taktove tako da performasne budu u rasponu koje planiraju.

Bit ce zanimljivo pratit kako ce ati reagirat na izlazak prvih fermi kartica,kad bi barem spustili cijeneNeodlučan

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 16:33 (dado8).
16 godina
Nvidia Fermi info

zasto bi ati reagirao uopce?

ati je prodao oko 1 300 000 kartica (sigurno preko milion, predpostavljam do sada jos barem 300 000 vise od kada je izisla vijesto o 1 mil)

nvidia izbacuje oko 8000 kartica -> puno premalo da bi imalo ikakvog utjecaja na trziste

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Rhodin kaže...

ati je prodao oko 1 300 000 kartica (sigurno preko milion, predpostavljam do sada jos barem 300 000 vise od kada je izisla vijesto o 1 mil)

nvidia izbacuje oko 8000 kartica -> puno premalo da bi imalo ikakvog utjecaja na trziste

zbog osnovnog zakona naseg univerzuma:

Akcija i Reakcija Uzrok i Posljedica

Sve ima svoj uzrok i svoju posljedicu. Svaka misao, rijec i djelo jedno drugo ispreplecu u igri uzroka i posljedice, akcije i reakcije. Niko nije oslobodjen tog djelovanja sve dok postoji.

16 godina
dado8 kaže...
Rhodin kaže...

Sve ima svoj uzrok i svoju posljedicu. Svaka misao, rijec i djelo jedno drugo ispreplecu u igri uzroka i posljedice, akcije i reakcije. Niko nije oslobodjen tog djelovanja sve dok postoji.

i opet te pitam zasto bi ati reagirao? mislim filozofske rasprave na stranu

ovo sto nvidia radi ti atiu dodje ko odprilike kad mene neko pokusa skakljat pa puhne prema meni s drugog kraja sobe... mozda cu primjetit puhanje, ali necu osjetit nista...

da nvidia radi pravi release sa barem 200-300 tisuca primjeraka za prodaju sa cijenama i performansama bliskim ATI-u onda bi se tu nesto vec i dogodilo

sa 8000 ultra skupih primjeraka naspram ATIeve ponude... mislim da ce se ugodno nasmijat, prihvati sto ce im tjedan dana prodaja bit mrvicu manja i nakon toga business as usual, pogotovo sto slijedeci val proizvoda dolazi... vjerojatno do ljeta

15 godina
protjeran
Rhodin kaže...
dado8 kaže...
Rhodin kaže...

ovo sto nvidia radi ti atiu dodje ko odprilike kad mene neko pokusa skakljat pa puhne prema meni s drugog kraja sobe... mozda cu primjetit puhanje, ali necu osjetit nista...

da nvidia radi pravi release sa barem 200-300 tisuca primjeraka za prodaju sa cijenama i performansama bliskim ATI-u onda bi se tu nesto vec i dogodilo

sa 8000 ultra skupih primjeraka naspram ATIeve ponude... mislim da ce se ugodno nasmijat, prihvati sto ce im tjedan dana prodaja bit mrvicu manja i nakon toga business as usual, pogotovo sto slijedeci val proizvoda dolazi... vjerojatno do ljeta

Eh, danas proizvod ne prodaje njegova kvaliteta, cak toliko niti cijena, vec marketing a pogotovo hype

Pogledaj samo sta apple i to cesto s inferiornijim proizvodima radi na trzistu

Sad da ATI prepusti Nvidiji inicijativu samo stoga sto ima kompletniju ponudu i bolji odnos performanse/cijena - NO WAY

Pitanje je samo da li slijedi najava novih ultra modela, refresha cijele serije, nove arhitekture, nizih cijena ili neceg sestog.

16 godina
Nvidia Fermi info

da i nema toga sa nvidijine strane ati vec radi na tome.... nije radio na low segmentu zato sto je nvidija nesto izbacivala vec naprosto jer su to imali u planu pa su upotpunili seriju iako i dan danas nvidia nema nis...

najmanje ce na sve sto ati sada radi imati utjecaja cinjenica da nvidia konacno nesto izbacuje, pogotovo s obzirom na to sto izbacuju, u kojim kolicinama i po kakvim cijenama

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Rhodin kaže...
dado8 kaže...
Rhodin kaže...

Isto kao i s monitorima. S jedne strane imamo ocajan Zmazung i slicne ocajnike, a s druge kvalitetnije proizvodjace koji idu na kvalitet, umjesto kvantitet.

Nazalost, Zmazung ce prevladati, jer je bitnije (stovise i daleko jeftinije) imati vise incha, nego kvalitetan prikaz na monitoru. Tako i kod grafickih.

Kamo srece da se svi igraju, ali taj dio zarade se kod proizvodjaca mjeri u promilima. Inace, ne bi Intel tako dobro stajao na trzistu tzv. grafickih kartica.

I ne radi nVidia nista ATI-u, vec se s druge strane radi o AMD-u. ATI je samo obican atavizam (bolje receno ime koje prodaje robu) i nista vise.

nVidia jednostavno nema snage da se nosi na svim podrucjima na kojima bi se zeljela nositi (k tome AMD+ATI je prevelika konkurencija za jednu nVidiu). Zato se jednoga bojim, a to je da Intel kupi nVidiu.

Onda ovo sto se sada dogadja, to bi bilo mica maca prema onome sto bi bilo u tom konkretnom slucaju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 18:39 (Mrgud Veliki).
15 godina
neaktivan
A sto bi se događalo?
hmda
15 godina
protjeran
Mrgud Veliki kaže...

Isto kao i s monitorima. S jedne strane imamo ocajan Zmazung i slicne ocajnike, a s druge kvalitetnije proizvodjace koji idu na kvalitet, umjesto kvantitet.

Nazalost, Zmazung ce prevladati, jer je bitnije (stovise i daleko jeftinije) imati vise incha, nego kvalitetan prikaz na monitoru. Tako i kod grafickih.

Kamo srece da se svi igraju, ali taj dio zarade se kod proizvodjaca mjeri u promilima. Inace, ne bi Intel tako dobro stajao na trzistu tzv. grafickih kartica.

I ne radi nVidia nista ATI-u, vec se s druge strane radi o AMD-u. ATI je samo obican atavizam (bolje receno ime koje prodaje robu) i nista vise.

nVidia jednostavno nema snage da se nosi na svim podrucjima na kojima bi se zeljela nositi (k tome AMD+ATI je prevelika konkurencija za jednu nVidiu). Zato se jednoga bojim, a to je da Intel kupi nVidiu.

Onda ovo sto se sada dogadja, to bi bilo mica maca prema onome sto bi bilo u tom konkretnom slucaju.

Usporedba sa zmazungom ti bas i nije najbolja ali razumjem sta hoces da kazes.

Sto se tice trokuta Intel, Nvidia i Amd tu je situacija daleko zamrsenija ali u svakom slucaju Nvidiji se ne pise najbolje. Do udruzivanje preuzimanja Intela i Nvidije kao sto je doslo kad Amd i Ati-a nema sanse da dojde jer su to dijametralno suprotno firme, totalno nekompatibilne zbog sasvim razlicite filozofije, ustroja, funkcioniranja i pristupa trzistu. Eventualno se moze desit da Nvidia toliko potone pa da je Intelovci zaposjednu, "opljackaju" rastrgaju i bace u zaborav - nesto kao sto je Nvidia svojevremeno ucinilo legendarnom 3DFX-u.

Za ATI se u popunosti slazem, to je vec duze vremena samo brand, zato to ime pokusavam sto vise izbjegavat ali dosta ljudi to onda buni. Uostalom vec najmanje tri godina kad upisite ATI.COM dobijete sta dobijete i to govori sve.  Siguran sam 100% da s izlaskom FUSIONA ime ATI odlazi u povijest te ce mozda, i to samo mozda zadrzat Radeon kao oznaku za obicne gpu-ove.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 19:15 (dado8).
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

intel i nvidia, ne..

nvidia i dalje zaradjuje, gaming joj nije jedini segment..mozda sad ATI ima fakticki monopol sa svojim dx11 karticama, ali nvidia ga ima sa quadro i tesla karticama, preuzima opet integrisanu grafiku u laptopima i slicno..

zaradjuju oni, a ATI bi trebao reagovati prosto iz jednog razloga, sada svi uzimaju ATI jer ili mijenjaju konfu ili hoce najbolje i najjace, dx11..nvidia ce biti jaca, bez sumnje, ali i skuplja..

ali kad se vidi kakve su performanse i mogucnosti od nvidie, i ako budu dobre, svako ce razmislit dva put da li da kupi sad ATI karticu, ili da ceka da pojeftini nvidia, ili da se ispolira, sta god..

logicna reakcija je da ATI smanji cijene na one pocetne, ili jos malo, tako da ce malo ko htjeti cekati nove gtx kartice, i radije uzeti jeftiniju i mozda refreshiranu 5870, ili mozda na ljeto cekati na 5890, koja ce recimo biti jeftinija od gtx480 a moci se clockati da bude slicnih ili istih performansi (slicna stvar sa gtx285 i 4890, recimo vapor-x, koja kad se clocka ne zaostaje bas puno za 285, a kosta puno manje)

pametan potez od ATI bi bio da smanje cijene, ako su u mogucnosti..

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
ismar89 kaže...

intel i nvidia, ne..

nvidia i dalje zaradjuje, gaming joj nije jedini segment..mozda sad ATI ima fakticki monopol sa svojim dx11 karticama, ali nvidia ga ima sa quadro i tesla karticama, preuzima opet integrisanu grafiku u laptopima i slicno..

zaradjuju oni, a ATI bi trebao reagovati prosto iz jednog razloga, sada svi uzimaju ATI jer ili mijenjaju konfu ili hoce najbolje i najjace, dx11..nvidia ce biti jaca, bez sumnje, ali i skuplja..

ali kad se vidi kakve su performanse i mogucnosti od nvidie, i ako budu dobre, svako ce razmislit dva put da li da kupi sad ATI karticu, ili da ceka da pojeftini nvidia, ili da se ispolira, sta god..

logicna reakcija je da ATI smanji cijene na one pocetne, ili jos malo, tako da ce malo ko htjeti cekati nove gtx kartice, i radije uzeti jeftiniju i mozda refreshiranu 5870, ili mozda na ljeto cekati na 5890, koja ce recimo biti jeftinija od gtx480 a moci se clockati da bude slicnih ili istih performansi (slicna stvar sa gtx285 i 4890, recimo vapor-x, koja kad se clocka ne zaostaje bas puno za 285, a kosta puno manje)

pametan potez od ATI bi bio da smanje cijene, ako su u mogucnosti..

Da,to bi se svakako trebalo dogoditi. Ali što ako se dogodi suprotno-ako nVidia izda slabiju ili tek malo jaču karticu/e koje će biti skuplje od ATI-jevih i ATI shvati-pa zašto da mi imamo tako "male" cijene-i onda BUM! Kolaps tržišta grafičkih kartica(bar kod nas, jer u Čmarmerici nije problem dati 600-700 dolara za ušljivi komad hardvera).Ako se to dogodi,odnosno da nVidia ne nadjača ATI-jevu seriju bar za 15-30 posto-GAME OVER.

Never afraid to try something new. Remember,amaters build Ark, and profesionals build Titanic.
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

to je ono sto niko ne zeli ni zamislit, a kamol izgovorit hahah xD

moguce je i to, sve zavisi kakvi ce biti pogledi za nvidiu ove godine, tj. sta mozemo ocekivat nakon ovih par hiljada kartica koje ce se brzo rasprodat..

ako se budemo nadali i pratili kako rjesavaju probleme proizvodnje, i nvidia pravi sve vise i vise kartica, smanjit ce cijene i nvidia i ATI..ali ako budu tek nesto jace, a sa prevelikom potrosnjom, prevelikim zagrijavanjem i losim OC mogucnostima, onda se moze dogoditi i to da i ATI poveca cijene..

stvarno je glupa situacija, i prvi put da ja vidim da se stvarno isplatilo odma poletit i kupit najnoviji hardwer, tj. graficke HD58xx..

sad su cak i skuplje, a ako se desi ovo najgore, mogu jos i vise poskupiti..

nadajmo se da ce se situacija smiriti sredinom ili krajem ove godine, i da i ATI i nvidia zauzmu poznate pozicije koje su imali godinama..

nvidia high end/malo skuplji a ATI slabiji/best buy..

ili mozda dozivimo preokret, pa bude suprotno..ko zna..

EDIT: u svakom slucaju ce se desiti ovo..ATI trenutno dominira, i samo ce pratit nvidiu..nastimat ce cijene i planirat sljedecu seriju itd. u cilju da uvijek bude mali korak ispred nvidije..

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 21:14 (ismar89).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ismar89 kaže...

stvarno je glupa situacija, i prvi put da ja vidim da se stvarno isplatilo odma poletit i kupit najnoviji hardwer, tj. graficke HD58xx..

sad su cak i skuplje, a ako se desi ovo najgore, mogu jos i vise poskupiti..

nadajmo se da ce se situacija smiriti sredinom ili krajem ove godine, i da i ATI i nvidia zauzmu poznate pozicije koje su imali godinama..

nvidia high end/malo skuplji a ATI slabiji/best buy..

ili mozda dozivimo preokret, pa bude suprotno..ko zna..

Kad se samo sjetim da sam ja budala u Feniksu gledo prakticki u prvom tjednu prodaje u nas izlozenu hd5850 za 1400kn i jos razmisljo uzet ili ne. Na kraju sam odusto od kupovine i odlucio cekat Fermi vodici se onim past ce cijena - koji zajeb

Sto se tice trzisnih pozcija godinama je bila situacija "ping-pong" sad ti - sad malo ja

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Evo neke brojke procurile na kineskom sajtu. Radi se o GTX 470 vs 5870.

Link.

0 0 hvala 0
16 godina
Noctifer kaže...

Evo neke brojke procurile na kineskom sajtu. Radi se o GTX 470 vs 5870.

Link.

Google Translate komentara ekipe ispod su fantasticni Osmijeh

17 godina
dado8 kaže...
Rhodin kaže...

Eh, danas proizvod ne prodaje njegova kvaliteta, cak toliko niti cijena, vec marketing a pogotovo hype

Pogledaj samo sta apple i to cesto s inferiornijim proizvodima radi na trzistu

Sad da ATI prepusti Nvidiji inicijativu samo stoga sto ima kompletniju ponudu i bolji odnos performanse/cijena - NO WAY

Pitanje je samo da li slijedi najava novih ultra modela, refresha cijele serije, nove arhitekture, nizih cijena ili neceg sestog.

Proizvod - njegova kvaliteta, cijena, pa to su komponente marketing mixa (4P)... Bit marketinga je okrenutost prema potrošaču pa ako Apple toliko prodaje svoje proizvode to čini jer proizvodi ono što njegova ciljna skupina potrošača želi, a ne ono što može proizvesti već što može prodati. Što se tiče novih kartica od Nvidie - ako budu bolje od konkurencije imat će veću cijenu i prodavat će se sigurno, nako nekog vremena kad se uhoda finija proizvodnja izbacit će nešto tipa 8800gt 512 MB duplo jeftiju karticu od ultre koja će se odlično prodavati, u biti samo da one izađu i da budu dostojna konkurencija bit će bolje za krajnje korisnike.

16 godina
Nvidia Fermi info

Gle nVidia si sa predvidjenih 5% boljim performansama gtx 480 naspram hd 5870 moze bilo kakav veci usppjeh moze zaobravit, zasto? pa jer je prevdidjena cijena gtx 480 680$ sto je vise od hd 5870, cak i od dosta jace hd 5970, a jedinu stvar kojom se mogu hvalit je "imamo najjacu single gpu karticu" - i to je upitno ovisno o teselaciji i koliko ce joj uzimat resursa

e, sad, ja ne sumnjam da ce fanboyi kupovat nvidiu bez obzira na sve... samo koliko ce realno ostat fanboya nakon ovog fijaska?

Cebit je proso bez da su ista prikazali, svi podaci koji stizu govore samo lose... cak i ovaj info sto je iziso na kineskom forumu ne izgleda obecavajuce, ako to jest gtx470, on je trebao biti jaci od hd5870, ne 15-20% slabiji u igrama, sto opet dovodi do zakljucka da ce gtx 480 vjerojatno i bit svega oko 5% jaci

Ako su preorder cijene realne, a ne vidim zasto ne bi bile buduci ih je nvidia postavila za release 26.3. onda mi ovo lici na totalni fijasko

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.3.2010 23:47 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

Gle nVidia si sa predvidjenih 5% boljim performansama gtx 480 naspram hd 5870 moze bilo kakav veci usppjeh moze zaobravit, zasto? pa jer je prevdidjena cijena gtx 480 680$ sto je vise od hd 5870, cak i od dosta jace hd 5970, a jedinu stvar kojom se mogu hvalit je "imamo najjacu single gpu karticu" - i to je upitno ovisno o teselaciji i koliko ce joj uzimat resursa

e, sad, ja ne sumnjam da ce fanboyi kupovat nvidiu bez obzira na sve... samo koliko ce realno ostat fanboya nakon ovog fijaska?

Cebit je proso bez da su ista prikazali, svi podaci koji stizu govore samo lose... cak i ovaj info sto je iziso na kineskom forumu ne izgleda obecavajuce, ako to jest gtx470, on je trebao biti jaci od hd5870, ne 15-20% slabiji u igrama, sto opet dovodi do zakljucka da ce gtx 480 vjerojatno i bit svega oko 5% jaci

Ako su preorder cijene realne, a ne vidim zasto ne bi bile buduci ih je nvidia postavila za release 26.3. onda mi ovo lici na totalni fijasko

Slazem se sa svime.

Ovo sve skupa izgleda dosta lose za Nvidiu.

Steta.

Nadao sam se nekom uspjehu sa novom Nvidiinom arhitekturom...

Ako su glasine tocne, 4XX serija kartica ce biti: sporija od konkurencije, skuplja, gladnija struje, toplija i glasnija. Necemo ni spominjati kako ce ih biti jako malo.

Covjek se zapita, ima li smisla uopce kupovati Fermi kraj HD5 serije?

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Možda za gaming ne, ali vjeruj mi, sa CUDA aplikacijama koje dolaze Nvidija ce napraviti tonu para sa Quadro i Tesla karticama. Prošli kvartal koliko ja znam napravili su više para prodajom Quadro kartica nego Gefroce kartica. Oni mogu prodavat GTX480 i GTX470 sa minusom ali oni i dalje zaražuju na arhitekturu radi Tesla i Quadro kartica.

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

CUDA je jedinstveno fantastična tehnologija i zato nVidiji ovo vjerojatno nije propast.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

CUDA je jedinstveno fantastična tehnologija i zato nVidiji ovo vjerojatno nije propast.

CUDA nije toliko bolja od OpenCL-a samo je problem što je Nvidia uložila puno više vremena u CUDA-u nego ATI u OpenCL. ATI ce trebati gadno poraditi na OpenCL-u da bi mogao konkurirati softverskoj soluciji od Nvidije.

15 godina
protjeran
naxeem kaže...

Da i meni se cini da Nvidia vise s Fermijem zatvara jedna a otvara druga vrata nego sto gubi.

Pitanje je ipak koliko ce na kraju konzervativna profesionala kasta prihvatit tu Teslu i koliko je uopce moguce s toliko vrucim chipom uspjesno slagat nekakve clustere  a da ne govorim supercomputere.

lebo1 i ja se slazem da ce Nvidia na pocetku rasprodat onih svojih 9k kartica bez obzira na cijenu, pitanje je sta onda? jer TSMC nece jos dugo imat spreman finiji proces, navodno najranije tek 1Q 2011 a da ne govorimo da ce i on gotovo sigurno kao i 40nm bit u pocetku strasno bugiran. Jednostavno receno proizvod ala 8800gt ne da se ne vidi tako brzo vec se uopce ne nazire.

Mislim da ce se sad totalno fokusirat na Teslu a sa Geforceom ce bit sta dragi Bog(AMDOsmijeh) da

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 0:58 (dado8).
16 godina
neaktivan
Noctifer kaže...
Psiho246 kaže...

Možda za gaming ne, ali vjeruj mi, sa CUDA aplikacijama koje dolaze Nvidija ce napraviti tonu para sa Quadro i Tesla karticama. Prošli kvartal koliko ja znam napravili su više para prodajom Quadro kartica nego Gefroce kartica. Oni mogu prodavat GTX480 i GTX470 sa minusom ali oni i dalje zaražuju na arhitekturu radi Tesla i Quadro kartica.

Zar je to meni kao korisniku, koji kupuje grafičku iskljućivo za gaming, bitno??? NE!!! Mane kao i 90% potencijalnih kupaca iskljucivi zanima performanse u igrama, a ne neke novotarije.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan
mtopol kaže...
Noctifer kaže...
Psiho246 kaže...

Zar je to meni kao korisniku, koji kupuje grafičku iskljućivo za gaming, bitno??? NE!!! Mane kao i 90% potencijalnih kupaca iskljucivi zanima performanse u igrama, a ne neke novotarije.

Tebe ne, ali kupce na kojima Nvidia najviše zarađuje to jako zanima. Vjeruj mi, nisu oni glupi, nebi oni uložili toliko novaca i vremena u GPGPU da na tome ne bi zaradili.

16 godina
neaktivan
Noctifer kaže...
mtopol kaže...
Noctifer kaže...
Psiho246 kaže...

Tebe ne, ali kupce na kojima Nvidia najviše zarađuje to jako zanima. Vjeruj mi, nisu oni glupi, nebi oni uložili toliko novaca i vremena u GPGPU da na tome ne bi zaradili.

Kao da mene zanima kako posluje NVIDIA ili ATI. To je njihova stvar. Mene zanimaju njihovi proizvodi. BTW. Nvidija najviše zarađuje na "budalama" = "Nvidia fan boy-evima". Cisti primjer je prodvaljivanje jedno te istog proizvoda tri godine samo pod drugim imenom. (8800GTS, 9800GTX,9800GTX+, GTS250) to samo budale mogu popusiti.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...
naxeem kaže...

Da i meni se cini da Nvidia vise s Fermijem zatvara jedna a otvara druga vrata nego sto gubi.

Pitanje je ipak koliko je uopce moguce s toliko vrucim chipom uspjesno slagat nekakve clustere  a da ne govorim supercomputere.

Pa određeni domaći fakultet to već radi. Matrice + CUDA = zakon.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
Nvidia Fermi info

a gle, koliko ja znam vec su imali dosta odustajanja od narudzbi novih, fermi tesli, cak i velikih projekata, superracunala...

quadro ce ih spasit jer ako imas 1 grafu u racunalu nije ti bitno kako se hladi, medjutim od ovih fermi tesli slagat superracunalo....

mislim da bi u ovom izdanju to bio cisti suicid

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice