Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.138
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Sve sto ja pisem je dio teme.Sve sto iznosim su utemeljeni podaci.Svatko bi bio presretan sa sto vecom konkurencijom i sto manjim cjenama ali me vrijeda kad me netko proziva i tvrdi nesto u sto ni sam ne vjeruje ili je u zabludi svojom krivicom!

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Fermi info

dado8, dobro si ti rekao o ovakvim fanboysima koji zabriju,... al zanimljivo mi čitati ovo... ja, ti, ati, nvidia, atidia, grrrr....Osmijeh

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Nvidia Fermi info
tomytheboss kaže...

dado8, dobro si ti rekao o ovakvim fanboysima koji zabriju,... al zanimljivo mi čitati ovo... ja, ti, ati, nvidia, atidia, grrrr....Osmijeh

ma ovdje vlada ljubav sloga i medjusobno postovanjeNamigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 21:14 (dado8).
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...

ma ovdje vlada ljubav sloga i medjusobno postovanjeNamigiva

SPY vs SPY .. joj otkad to nisam igraooooo...

ontopic:

Link

Prema mojoj interpretaciji ovog "rumora" broj raspoloživih nvidia kartica će biti malen (i tako skup) i samo s ciljem da nvidia očuva svoje poljuljano ime i da napokon izda koliko-toliko kartica za širu publiku.

Preferirani proizvođači će biti oni koji nemaju i ATI u svojem portfoliu. Prema nakratko objavljenim (i nakon toga povučenim) cijenama, 680$ za GTX480 i 500$ za GTX470 sigurno neće nimalo utjecati da ATI spusti svoje cijene.

:(

Google is your friend
16 godina
Nvidia Fermi info

Jep, upravo o tome pričamo zadnjih tjedan-dva

to su kartice namijenjene gotovo isključivo nVidia fanboyima koji bi ati u kanti imali nikad pa ni onda - glavom kroz zid, i život za nVidiu fanboyima

dakle onima koji će, iako znaju da je puno skuplja, a nimalo bolja, od ATI proizvoda, ipak uzeti gtx-icu (pozivajući se pritom na Physx, nvidia drivere, "nekako mi je draža", "ati jednostavno nema ono nešto", CUDA koju ne koristim i slične argumente)

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Fermi info

je.iga ja volim nvidiju :) ali ako ce se taj fermi tako grijati kako kazu i biti neisplativ u odnosu na performanse nista od te ljubavi za sad :)

isti problem kod nvidije kao i kod microsofta sa vistom.tek ce sljedeci cip biti dobar kao sto je slucaj sa win7 :)

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
crozoki kaže...

je.iga ja volim nvidiju :) ali ako ce se taj fermi tako grijati kako kazu i biti neisplativ u odnosu na performanse nista od te ljubavi za sad :)

isti problem kod nvidije kao i kod microsofta sa vistom.tek ce sljedeci cip biti dobar kao sto je slucaj sa win7 :)

nisam isprobao vistu,ali ne vjerujem da je tako loša kako se pljuje po njoj

oko te viste se stvorila fama i rulja ko rulja odmah počela pljuvat,i na kraju se ispostavilo da svi mrze vistu

a vezano za nvidiu i spermić,ništa nemožemo reć dok ne stigne i dok ne svrši kod Bug-a,(kad se testira i ako utvrdimo da nije nešto posebno) onda počnimo pljuvatSmijeh

16 godina
M4X kaže...
crozoki kaže...

oko te viste se stvorila fama i rulja ko rulja odmah počela pljuvat,i na kraju se ispostavilo da svi mrze vistu

a vezano za nvidiu i spermić,ništa nemožemo reć dok ne stigne i dok ne svrši kod Bug-a,(kad se testira i ako utvrdimo da nije nešto posebno) onda počnimo pljuvatSmijeh

cuj vistu nemam od prvog dana kako je izisla jer je fakat bila smece...

frend ju je instaliro i tim cinom su mu poceli svi problemi... da, bila je lijepsa, ali trosila daleko vise resursa od xp-a a pruzala negdje vise korisnog, a svuda vise problema

no u medjuvremenu je iziso sp1 koji je dosta tih problema rijesio

sada je sp3 ovdje i dela ko urica

za nove korisnike 7ica je puno bolja jer se instalira u 20 minuta i dolazi vise-manje sa svim potrebnim za normalan rad racunala (dakle driveri)

medjutim ovdje imas fermi kojem nikakav sp nece pomoc... sa driverima mogu samo relativno malo popravit stvar, ali cak i tu su vise ograniceni nego ati

17 godina
Rhodin kaže...
M4X kaže...
crozoki kaže...

cuj vistu nemam od prvog dana kako je izisla jer je fakat bila smece...

frend ju je instaliro i tim cinom su mu poceli svi problemi... da, bila je lijepsa, ali trosila daleko vise resursa od xp-a a pruzala negdje vise korisnog, a svuda vise problema

no u medjuvremenu je iziso sp1 koji je dosta tih problema rijesio

sada je sp3 ovdje i dela ko urica

za nove korisnike 7ica je puno bolja jer se instalira u 20 minuta i dolazi vise-manje sa svim potrebnim za normalan rad racunala (dakle driveri)

medjutim ovdje imas fermi kojem nikakav sp nece pomoc... sa driverima mogu samo relativno malo popravit stvar, ali cak i tu su vise ograniceni nego ati

zato kazem ako on ne bude bio dobar sljedeci cip ce usavrsiti na toj arhitekturi i bit ce dobar.

a mozda ce i fermi biti dobar treba pricekati da izadje.

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
15 godina
protjeran
crozoki kaže...

zato kazem ako on ne bude bio dobar sljedeci cip ce usavrsiti na toj arhitekturi i bit ce dobar.

a mozda ce i fermi biti dobar treba pricekati da izadje.

Zato ja po zna koji puta kazem - nema se tu sta usavrsavat, to je za nas gejmere iz puno razloga propala arhitektura i Nvidia to sigurno zna samo forsira jer jos neko vrijeme nece imat drugo

Jel se netko jos sjeca Jen-Hsunove najave o povratku korijenima?

Covjek je skoro prije godinu dana pricao o jednostavnijim jeftinijim mainstream karticama s jednoslojnim/dvoslojnim pcb-om (aka geforce 2) a sta su onda izdali? FERMI - tesla dizajn navrat nanos prebacen i za geforce

Rade oni na necem po uzoru na ATI samo treba vremena da to finaliziraju a do tada ce se mucit s fermijem

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.3.2010 17:12 (dado8).
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

http://www.hexus.net/content/item.php?item=22654

Evo malo novosti sa CEBITA 2010. Kutija za GTX480. 1,536MB GDDR5 RAMa i preporuceno napajanje od 600W za cijeli sustav (znaci tu negdi u potrošnji sa 5970).

4 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Nvidia Fermi info
Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Fermi info

Ja sam vec lud od tog cekanja Fermi-ja !! Da konacno padnu cijene HD5xxx seriji kvragu. Pa necu davat 2 soma za 5850... Neka padne bar na 1500...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 13:41 (Batista).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Batista kaže...

Ja sam vec lud od tog cekanja Fermi-ja !! Da konacno padnu cijene HD5xxx seriji kvragu. Pa necu davat 2 soma za 5850... Neka padne bar na 1500...

past će kitu na 1500,možda na kraju godine

17 godina
M4X kaže...
Batista kaže...

past će kitu na 1500,možda na kraju godine

Da je Fermi izasao na vrijeme, vec bi bila na 1500... Cekat cu ja jos kolko treba, samo sto ce onda doc vec HD6xxx serija s opet paprenom cijenom... Zbog niceg drugog nego samo zbog mudrovanja prokleta bila Nvidia do zadnjeg tranzistora... Premda znam da je jednim dijelom kriv TSMC...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 13:50 (Batista).
16 godina
Nvidia Fermi info

Meni se sve cini da prije Bozica nece biti neke kupnje za mene, nema sanse - ATI nece spustat cijene, a do bozica se mozda i nVidia zbere i izda nesto pristojno po ok cijeni.

Ja bi recimo 5870 (ili cak 5890) vaporx po 1500kn kako je sada 4890 vaporx, onda bih iso u kupovinu... ovo sve trenutno mi je puno preskupo a imam dosta jaku grafu za 1920*1200 u kanti, nije da mi treba nesto jace, barem do slijedece zime

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Meni se sve cini da prije Bozica nece biti neke kupnje za mene... ovo sve trenutno mi je puno preskupo a imam dosta jaku grafu za 1920*1200 u kanti, nije da mi treba nesto jace, barem do slijedece zime

Upravo tako...imaš GTX280 koja je trenutno i više nego dovoljna za tu rezu...i ne razumijem zašto puno ljudi sa GTX260/HD4870 kuka za Fermijem i HD58xx...pa zar ne bih ja koji imam 8800GTS trebao kukati?Osmijeh

17 godina
odjavljen
Rino kaže...
Rhodin kaže...

Meni se sve cini da prije Bozica nece biti neke kupnje za mene... ovo sve trenutno mi je puno preskupo a imam dosta jaku grafu za 1920*1200 u kanti, nije da mi treba nesto jace, barem do slijedece zime

Upravo tako...imaš GTX280 koja je trenutno i više nego dovoljna za tu rezu...i ne razumijem zašto puno ljudi sa GTX260/HD4870 kuka za Fermijem i HD58xx...pa zar ne bih ja koji imam 8800GTS trebao kukati?Osmijeh

zato jer nvidia fanboy dečkići imaju novaca a nema spermića

17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

TSMC je dosta podbacio s novim proizvodnim procesom, ali pomalo dolaze k sebi.

Ima li kakve naznake da GlobalFoundries počne s proizvodnjom GPUova za ATI/Nvidiju prije kraja 2010.?

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

TSMC je dosta podbacio s novim proizvodnim procesom, ali pomalo dolaze k sebi.

Ima li kakve naznake da GlobalFoundries počne s proizvodnjom GPUova za ATI/Nvidiju prije kraja 2010.?

Nema. 32nm GPU za APU od AMD-a je planiran za Q1 2011 i 28nm je isto tako planirano za Q11 2011.

16 godina
Nvidia Fermi info

Koliko sam shvatio i TSMC i GF nesto kasne sa 28nm procesom, iako je GF dao naslutiti da ga ima spremnog

Moguce Q4 2010, ali vrlo vjerojatno Q1 2011

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nvidia Fermi info

Bilo je na Fudzilli prije tjedan-dva nešto o tome (da će navodno i ATI-jeva 6xxx serija isto biti u 40 nm): link.

Ukratko:

"TSMC doesn’t have anything better and Globalfoundries should be ready for 28nm low-power production in Q4 2010. For other chips, such as GPUs, it should be ready to start risk production in Q1 2011.

We expect to see 28nm GPUs in 2011, probably towards the second half of it."

A još o Fermi-u:

Navodno za GTX 480 treba 600W napajanje (42A na 12V) - link.

I imat će drugačiji hladnjak (spominju se 4 toplovodne cijevi) - link.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
brogus kaže...

Bilo je na Fudzilli prije tjedan-dva nešto o tome (da će navodno i ATI-jeva 6xxx serija isto biti u 40 nm): link.

Ukratko:

"TSMC doesn’t have anything better and Globalfoundries should be ready for 28nm low-power production in Q4 2010. For other chips, such as GPUs, it should be ready to start risk production in Q1 2011.

We expect to see 28nm GPUs in 2011, probably towards the second half of it."

A još o Fermi-u:

Navodno za GTX 480 treba 600W napajanje (42A na 12V) - link.

I imat će drugačiji hladnjak (spominju se 4 toplovodne cijevi) - link.

Ako nije rijec o nekakvim korporativnim igricama izmedju TSMC-a i GF-a te je stanje stvarno ovako onda smo ga kratko receno gadno naje***i a Nvidia pogotvo.

600w to je u sli-u 1000w a jos se blizi i ljeto - kumbajaCool

ajde bar nema zime za eskime

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 16:42 (dado8).
16 godina
neaktivan
Ako nvidia stavi dobre stock (tihe i efektivne) coolere na fermi prodat će ih,ako ne gamerima,onda profesionalcima i extremima

Baš me zanima gtx470
16 godina
Nvidia Fermi info

Ne znam za Fermi i Fermi 2, ali siguran sam da ce ATI pricekat28nm proces, zasto? nVidia sa Fermiem ne moze (skoro) nista u 40nm, ako i napravi Fermi 2 dizajn (stogod to bilo) u 28nm, moze biti ili doradjeni Fermi u manjem procesu, ili opet monstrum i opet ce imati iste ili vece probleme kao sto ima sada...

cijelo to vrijeme ATI ima zaradu kao nikad do sada i nema razloga zurit i dovest se u situaciju da ih nVidia presisa u slijedecoj generaciji jer se nisu strpili koji mjesec

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Nvidia Fermi info

snimljena gtx 470

Gotovo sigurno sluzbeni dizajn, fali jos samo Nvidijin logo na hladnjaku i naljepnica na samoj kartici.

Takodjer lako se moze vidjeti da se napajanje sastoji od dva 6-pin konektora tj unatoc glasinama kartica ce po potrosnji biti unutar 225 vata.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 17:59 (dado8).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Fermi info

Piše na fudzilli da će imati 4 toplovodne cijevi, to će krepavat od vrućine.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

cito sam negdje, moguce i na semiaccurate, da je u idleu spomenuto sa njenim postavkama oko 75°C out of the box.... znaci da se stavi cooler na 100% na manual control racunajte jaku buku i oko 65°C u idle, a vjerojatno ce se ici na 95°C full load... s time da moja gtx280 po njima ide do oko 105°C bez da se naudi GPU, a po svemu debelo ce koristiti tu mogucnost na novoj seriji (predpostavljam da je max temp GPU isto oko i nesto preko 100°C)

sve predpostavke i nepotvrdjene informacije, no ovaj cooler bi dao naslutiti da i nisu toliko nemoguce

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 20:31 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

GTX480

3 0 hvala 3
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice