NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.777
|
čitano: 276.350
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
mrsmith kaže...
e9droid kaže...

Ovo je valjda najgora Nvidia serija zadnjih 10god, nikakav napredak u arhitekturi, cijene otišle u nebo, problemi sa zapaljenjima, faličnim primjercima... Definitivno se preskače, volio bih da AMD konačno izbaci nešto konkretno.

Kako misliš konačno? :) Pa 7800XT i 7900 su odlične kartice, i dan danas

I dalje nemaju ništa za RT, 7900xtx je super kartica ali koštala je skoro kao 4080 koja ju pojede u RT, a tko daje 1000+ eur za karticu valjda hoće da mu sve funkcionira, a ne samo pola opcija..

Ako ovako nastave, za 6000 seriju ćemo morati imati trofaznu struju, najlakše samo poduplati staro i call it a day.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 9:03 (e9droid).
16 godina
e9droid kaže...

Ovo je valjda najgora Nvidia serija zadnjih 10god, nikakav napredak u arhitekturi, cijene otišle u nebo, problemi sa zapaljenjima, faličnim primjercima... Definitivno se preskače, volio bih da AMD konačno izbaci nešto konkretno.

Nebitna serija ali najbitnije je šta su nam dali dlss4 za rtx40. Tako da rtx40 rula nadmočno.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
12 godina
e9droid kaže...
mrsmith kaže...
e9droid kaže...

I dalje nemaju ništa za RT, 7900xtx je super kartica ali koštala je skoro kao 4080 koja ju pojede u RT, a tko daje 1000+ eur za karticu valjda hoće da mu sve funkcionira, a ne samo pola opcija..

Ako ovako nastave, za 6000 seriju ćemo morati imati trofaznu struju, najlakše samo poduplati staro i call it a day.

Jel ljude stvarno toliko hebe taj RT? 

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma taj u irskoj što radi za 3k živi u zemlji pred krahom, plaća za stanarinu 2000e i još mu prijeti deportacija ako se stvari razviju kako su krenule. Preuveličavam, ali uopće nije tako kako se čini. Ako i živi kao radnik kojem firma plaća smještaj, vjeruj mi u tom smještaju nema mjesta za komp od 10k eura. Budalaštine su sve to, Irska je u qrcu, samo na besmislenom pokazatelju stoji kao jako razvijena zemlja, a zapravo je sve samo ne to. 

5xxx serija je smeće iskovano u lažima i problemima, ali to i dalje kupujemo što ne daje nikakvu inicijativu da se situacija popravi. Osjećam susramlje za ljude koji to opravdavaju i podržavaju. Većina modernih igara su generično nedorađeno smeće bez "k" od kreativnosti koje moraju zadovoljiti dioničare, a rade i izgledaju kriminalno loše. I ekipa i dalje usisava sav stock unatoč svim činjenicama koje su debelo na strani protiv podržavanja spomenutih industrija. Pa doslovno nam svakom izjavom Nvidija govori da smo idioti ali ćemo i dalje nasjesti, i nije teško iščitati to između redaka, ali odbijamo to i gutamo hype ne zatvarajući usta dok se prebogati još više obogaćuju bez da se potrude.

Apropo RT-a gurat će ga samo da opravdaju kupovinu, a ne pridonosi ničemu, a pogotovo ne realnosti prikaza. Sa 4080s sam isprobao Cyberpunk uRT-u, sve izgleda kao da sam u zemlji mokrih ogledala, tako odsjaj u lokvama ne izgleda u pravom životu...

Što se AMD-a tiče, izbacit će 9070xt koja će biti između 5070ti i 5080, a cijenom bliže 5070ti i opet ništa ne postići time, nema napretka naspram 7900xtx, isprazan launch. Spustit će cijenu taman kad će Nvidija izbaciti 5070 ti S i opet pljuga

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 9:58 (maks0806).
Moj PC  
2 0 hvala 2
6 mjeseci
mrsmith kaže...
e9droid kaže...

Mislim da je kolega htio reći da AMD ne usere prednost koja je pred njima, kao što su inače znali usrati u prošlosti.
 Pojeli su Intel, Ryzen-ima, sad imaju prilike malo sj*bati nvidiu ako dobro odigraju price point novih gpu.. ali poznavajući amd vjerojatno će usrati priliku. :D

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Imate Ezopove basne za djecu Cvrčak i mravi, Gavran i lisica (Lisica i vrana),Kornjača i zec, Lav i miš, Lisica bez repa, Lisica i jarac, Lisica i grožđe, Lisica i roda, Magarac i konj, Vuk i ždral, Žaba i vol,.

Imate i NVidija basne za djecu DLSS i RAY Tracing, imate i bajku PhysX.

Ima i AMD FSR bajke.

Netko se toliko uživi u te basne i bajke, živi u tom svijetu, te pomisli da je to realnost.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 10:00 (Zaporožac).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Ja uopce ne kuzim sta se mi pjenimo.. Ok grafe su u wurcu tj 50xx , al realno zbog kojih igara da se uzima zadnja gen. Grafi? Godisnje izadju mozda 2 vrijedne igranja igre..
R33mba#2892
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
maks0806 kaže...

Ma taj u irskoj što radi za 3k živi u zemlji pred krahom, plaća za stanarinu 2000e i još mu prijeti deportacija ako se stvari razviju kako su krenule. Preuveličavam, ali uopće nije tako kako se čini. Ako i živi kao radnik kojem firma plaća smještaj, vjeruj mi u tom smještaju nema mjesta za komp od 10k eura. Budalaštine su sve to, Irska je u qrcu, samo na besmislenom pokazatelju stoji kao jako razvijena zemlja, a zapravo je sve samo ne to. 

5xxx serija je smeće iskovano u lažima i problemima, ali to i dalje kupujemo što ne daje nikakvu inicijativu da se situacija popravi. Osjećam susramlje za ljude koji to opravdavaju i podržavaju. Većina modernih igara su generično nedorađeno smeće bez "k" od kreativnosti koje moraju zadovoljiti dioničare, a rade i izgledaju kriminalno loše. I ekipa i dalje usisava sav stock unatoč svim činjenicama koje su debelo na strani protiv podržavanja spomenutih industrija. Pa doslovno nam svakom izjavom Nvidija govori da smo idioti ali ćemo i dalje nasjesti, i nije teško iščitati to između redaka, ali odbijamo to i gutamo hype ne zatvarajući usta dok se prebogati još više obogaćuju bez da se potrude.

Apropo RT-a gurat će ga samo da opravdaju kupovinu, a ne pridonosi ničemu, a pogotovo ne realnosti prikaza. Sa 4080s sam isprobao Cyberpunk uRT-u, sve izgleda kao da sam u zemlji mokrih ogledala, tako odsjaj u lokvama ne izgleda u pravom životu...

Što se AMD-a tiče, izbacit će 9070xt koja će biti između 5070ti i 5080, a cijenom bliže 5070ti i opet ništa ne postići time, nema napretka naspram 7900xtx, isprazan launch. Spustit će cijenu taman kad će Nvidija izbaciti 5070 ti S i opet pljuga

Tako je, ne samo da je serija 5xxx prevara, nego nema ni pravih igara da se to odigra. U Cyberpunku kao neki ko fol odsjaj od neke lokve fotorealističan (moš si misliti) i onda pored toga prođu doslovno tri klona, tri debela tipa koji su odjeveni jednako, hodaju jednako i jedu isti burrito, a faca im 6 pixela. Đabe mi sav odsjaj kad mi imerziju u igri ubijaju te druge stvari.

S druge strane, postoji hrpetina odličnih (i novijih i starijih) igara od većih ili manjih developera koje se vrte odlično i na gtx 1070 i ljudi igraju i zabavljaju se deset puta više nego tip koji ode i iskešira 3000 eura za grafu. 

Ja razumijem da netko potroši više novaca na grafu i općenito PC, međutim došli smo do faze nekvalitetnih AAA igara sa napucanom grafikom, zbog toga nedajem pare, hvala lijepa. 

6 mjeseci
R3nchi kaže...
Ja uopce ne kuzim sta se mi pjenimo.. Ok grafe su u wurcu tj 50xx , al realno zbog kojih igara da se uzima zadnja gen. Grafi? Godisnje izadju mozda 2 vrijedne igranja igre..

Kako ne ? politički korektnih woke igra sa mizernom pričom i još gorim gameplayom na bacanje. 

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 10:22 (filip_medo).
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

7900XT 16gb nije loša, XTX za 900e nema smisla pored 4080 a kartica do 1000e ili sitno iznad imate 5070ti,4080 i 4070ti super uz malo tweakanje grafičkih opcija možete igrat sta god hoćete na 4k.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
MGloc kaže...

7900XT 16gb nije loša, XTX za 900e nema smisla pored 4080 a kartica do 1000e ili sitno iznad imate 5070ti,4080 i 4070ti super uz malo tweakanje grafičkih opcija možete igrat sta god hoćete na 4k.

7900XT ima 20GB ne 16GB.

Kako XTX za 900€ nema smisla kad RTX4080S sada nemaš ispod 1.300-1.400€?

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

da su u 100e razlike, uvjek bi isao na nvidiju

ali za 400e razlike se ne isplati

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
ibme74 kaže...
MGloc kaže...

7900XT ima 20GB ne 16GB.

Da to sam krivo napisao ima 20gb bitno da nema 12gb.

Bilo je oko 1000e sada vise nema kako god tezak je izbor da li uzeti 7900XTX ili 5070ti, jebiga kada ukljucis mfg na 5070ti ostavlja XTX na 100fpsa razlike, dok AMD ima isto opet neke svoje prednosti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 11:05 (MGloc).
4 godine
ibme74 kaže...
MGloc kaže...

7900XT ima 20GB ne 16GB.

Pa nemas ni 7900 xtx ispod 1200 a bilo ih je po 1000 i sicu, cijene su skocile svim proizvodima za cca 10%, dolar, ovo onoTak oce pozicionirati i svaki novi proizvod u skladu s trzisnom i valutnom konkurencijom!

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
10 godina
filip_medo kaže...
R3nchi kaže...

Kako ne ? politički korektnih woke igra sa mizernom pričom i još gorim gameplayom na bacanje. 

zaboravio si na užasnu optimizaciju za PC. Đabe ti i četiri 5090 ako je igra u kurcu

12 godina
Boris grozni kaže...
ibme74 kaže...
MGloc kaže...

7900XT ima 20GB ne 16GB.

Pa nemas ni 7900 xtx ispod 1200 a bilo ih je po 1000 i sicu, cijene su skocile svim proizvodima za cca 10%, dolar, ovo onoTak oce pozicionirati i svaki novi proizvod u skladu s trzisnom i valutnom konkurencijom!

Kako nemaš?

https://www.nabava.net/graficke-kartice/asrock-amd-radeon-rx-7900-xtx-phantom-gaming-24gb-oc-cijena-rx7900xtx-pg-24go-24gb-ddr6-444644141

https://www.nabava.net/graficke-kartice/xfx-speedster-merc-310-amd-radeon-rx-7900-xtx-black-cijena-rx-79xmercb9-24gb-ddr6-444946691

https://www.nabava.net/graficke-kartice/powercolor-rx7900xtx-24g-l-oc-cijena-24gb-ddr6-444118511

Ima ih ko pljeve, biraš i proizvođača i model za oko 1.000€

11 godina
Boris grozni kaže...
ibme74 kaže...
MGloc kaže...

7900XT ima 20GB ne 16GB.

Mindfactory cesto ima ispod 900€ (i sad), Asus shop je isto imao tuficu za 800 i nesto kad su imali one popuste prije par tjedana

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Da vidim tx, sry ja sam gledao one nitro ++++ verzije

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
maks0806 kaže...

Ma taj u irskoj što radi za 3k živi u zemlji pred krahom

Onda mi ne postojimo ako je tamo tako, na čemu si ti. 2023 su prvi u svijetu po bdp, prošle god drugi. Nečemo pisat gluparije i offtopičarit.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
3 godine
R3nchi kaže...

To je žalosna istina.. 

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nevjerojatno da sam ja preplatio 3080, 920 eura prije 4 ipo godine, a sad je cijena trebala biti "mspr" 999 USD = 960 EUR, a karticu nemožeš naći ispod 1800 eura u HR doslovno 2x MSRP.

Anyways, čeka se AMD livestream u 14:00:

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Luka123 kaže...

Nevjerojatno da sam ja preplatio 3080, 920 eura prije 4 ipo godine, a sad je cijena trebala biti "mspr" 999 USD = 960 EUR, a karticu nemožeš naći ispod 1800 eura u HR doslovno 2x MSRP.

Eee da, kad je izašla 3080, ja sam je kupio u Linksu na firmu za 5100kn+pdv - sjećam se kao danas  Nakon toga prodao za duplo kad je krenula mining ludnica.

It is always darkest just before the dawn.
11 godina
Luka123 kaže...

Nemas bas sta cekat, 9070 je 549$ a 9070XT 599$

12 godina
dery kaže...
maks0806 kaže...

Ma taj u irskoj što radi za 3k živi u zemlji pred krahom

Onda mi ne postojimo ako je tamo tako, na čemu si ti. 2023 su prvi u svijetu po bdp, prošle god drugi. Nečemo pisat gluparije i offtopičarit.

To nije jedini,  bome ni pravi pokazatelj. Situacija im stvarno nije bajna, prouči malo, ima hrpa videa o tome, a iz druge ruke imam i potvrdu

12 godina
Cansee kaže...
filip_medo kaže...
R3nchi kaže...

zaboravio si na užasnu optimizaciju za PC. Đabe ti i četiri 5090 ako je igra u kurcu

Ovo je glavni i u biti jedini razlog zašto sam zapustio gejmanje na kompu.Več kad je izašla 3080 je puno toga bilo drljavo odrađeno u PC verzijama,danas je situacija još puno gora a koje je riješenje developera i Nvidie...lažni frejmovi 2,3,4x za sada a sa 6xxx serijom će to zasigurno iznad 10x

čak je i 5090 realno ništa posebno ako maknemo sav AI a košta po 2000 eura...

U biti pitanje je šta oni uopće mogu napraviti sa 6xxx serijom jer se sve već raspada od potrošnje,previsokih temperatura....

EDIT

Skoro da više ne postoji nova igra u pc verziji a da nema apsolutne probleme sa optimizacijom tojest nepostojanjem iste.Riješenje...počnu stavljat multi frame generiranje u potrebite specifikacije igara.

https://www.eurogamer.net/capcom-responds-after-monster-hunter-wilds-steam-success-is-marred-by-performance-complaints

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 13:31 (MEGATAMA).
2 mjeseca
Cansee kaže...

S druge strane, postoji hrpetina odličnih (i novijih i starijih) igara od većih ili manjih developera koje se vrte odlično i na gtx 1070 i ljudi igraju i zabavljaju se deset puta više nego tip koji ode i iskešira 3000 eura za grafu. 

Batman: Arkham Knight, igra iz 2015, na prastarom Unreal Engineu 3, i dan danas izgleda brutalno dobro. Na GTX 1070 sve leti na Ultra, sa nVidia Physx na max, što više ne može ni 5090.

12 godina
KTM kaže...
Cansee kaže...

Batman: Arkham Knight, igra iz 2015, na prastarom Unreal Engineu 3, i dan danas izgleda brutalno dobro. Na GTX 1070 sve leti na Ultra, sa nVidia Physx na max, što više ne može ni 5090.

Da stvar bude gora dosta igara danas izgleda i lošije nego predhodnice

https://streamable.com/iz7g8s

12 godina
KTM kaže...
Cansee kaže...

Koliko je PC hardver napredovao od te 2015 igre bi danas morale izgledat svemirski i letjet u ultra visokom framerateu a mi kad danas isključimo DLSS ili FSR dobijemo ispod 30fps u zahtijevnijim novim igrama.

A sad je i gore jer nije više dovoljan DLSS nego se zahtijeva da upalimo i frame gen(ako ga imamo)....

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pa ono, mislili smo da ćemo dobit fotorealističnu grafiku 2025, a ono sve faking igre izgledaju ko moba.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
MEGATAMA kaže...
KTM kaže...
Cansee kaže...

Koliko je PC hardver napredovao od te 2015 igre bi danas morale izgledat svemirski i letjet u ultra visokom framerateu a mi kad danas isključimo DLSS ili FSR dobijemo ispod 30fps u zahtijevnijim novim igrama.

A sad je i gore jer nije više dovoljan DLSS nego se zahtijeva da upalimo i frame gen(ako ga imamo)....

Tako je, dakle rezime svega je da je nepotrebno, kao da kupuješ Ferrari da se voziš po makadamu ili kaldrmi

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice