NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 1.884.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Asus se ispricava sto ne mogu nastancat dovoljno rtx3080 a i Nvidia se opravdava.

Nvidia said in September that the 3080 launch was "simultaneously the best GPU launch ever and the most frustrating." Demand for the card has been both "off the charts" and "truly unprecedented," according to Nvidia, and simply put "we and our partners underestimated it."

All of the statements up to this point have come without any actual numbers. Nvidia claimed in September that it had "great supply" of the 3080, just not for the level of demand. And of course it has not helped that "malicious bots and resellers" flooded the scene when each card launched. Nvidia's strategy of delaying the retail launch of the 3070 to have more units available didn't stop them selling out almost immediately, either.

EDIT:

In other news....nisu normalni.

Ovo je skok od dvije generacije grafa...85% boost na framerate 🤣🤣🤣

https://www.pcgamer.com/Call-of-Duty-Black-Ops-Cold-War-Nvidia-DLSS-performance-boost/

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2020 17:51 (MEGATAMA).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Samo 85% boost bez veze.

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

prekrasno, s DLSS su napravili sami sebi sranje 

3060Ti ce po svemu sudeci sa DLSS i RTX ON rokat iznad 70FPS u 4k, ako iskljucis RTX, sta ce onda rokat 144fps?

cemu onda kupovati 3070 i 3080, koje kostaju 3 puta vise 

mislim nije da se bunim, ovo je super za krajnje korisnike, evo konacno ono sto su svi trazili mid range za male novce s kojim igras sve sto hoces 

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
Ima netko možda ideju koliko će 3060TI koštati? Mislio sam dati 3500-4000 za GPU u novom buildu, a s obzirom da je kod nas RTX3070 5800kn, jesam li budala jer se nadam da će 3060ti doći u barem u rasponu od +35% MSRP? Naravno ne mislim kupovat na dan izlaska već oko Božića/ početak siječnja-

0 0 hvala 0
13 godina
Ako je msrp 400$ onda treba očekivat cijenu od 3500kn do 4000kn.

1 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

kako rtx 3070 5800 kuna kod nas.đe gledaš.neki dan u linksa bila 4800

još kad izađu nove ati kartice ima da im padne cijena a onda nastupam ja i vadim keš

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2020 18:15 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Kill Frenzy kaže...

kako rtx 3070 5800 kuna kod nas.đe gledaš.neki dan u linksa bila 4800

još kad izađu nove ati kartice ima da im padne cijena a onda nastupam ja i vadim keš

4,5 ujutro, 4,8 popodne. Žao mi što nisam jednu piknuo odma.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
16 godina
3dfx kaže...

prekrasno, s DLSS su napravili sami sebi sranje 

3060Ti ce po svemu sudeci sa DLSS i RTX ON rokat iznad 70FPS u 4k, ako iskljucis RTX, sta ce onda rokat 144fps?

mislim nije da se bunim, ovo je super za krajnje korisnike, evo konacno ono sto su svi trazili mid range za male novce s kojim igras sve sto hoces 

Cuj kako 3060ti ima DLSS tako imaju i 3070 i 3080...

Dakle razlika opet ostaje ista izmedu kartica kao i bez DLSS-a, tako da bas nisam razumio tvoje pitanje....

Bnet: mNik987#2148
11 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Nvidia je napravila cudo sa DLSS...sjecate se vremena kad smo OCali grafe da izvucemo dodatnih 15% performansi 😁

Stvar je da ce i AMD odradit svoj DLSS i povratka na staro vise nema....tko ce se zalit na 85% boost u shooteru,tu ekipa ne gleda da izgleda kao nativno oni zele frejmove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Baš me zanima kako stoji 2060S vs 5700XT u tom novom COD-u kad prva upali dlss.

0 0 hvala 0
16 godina
mislioc kaže...
Baš me zanima kako stoji 2060S vs 5700XT u tom novom COD-u kad prva upali dlss.

Prevelike

5700xt nema apsolutno nikakve sanse i totalno je nebitna kartica jednostavno zato jer je DLSS cudo izgleda isto ili bolje kao u novom COD-u nego native rezolucija

15 godina
3dfx kaže...

* * *

* * *

Pa za 8K kako je i Kožnjak rekao. Isto kao da smo svi postali senilni pa smo zaboravili na prezentaciju.

6 godina
neaktivan
toxic kaže...

Dakle razlika opet ostaje ista izmedu kartica kao i bez DLSS-a, tako da bas nisam razumio tvoje pitanje....

ma jasno

samo kazem da ako mozes 144fps lock napravit na 4k sa 3060Ti, sto bi placao 3070 ili 3080 cijenu, to pitam za ove ulozeno/dobiveno kupce 

osobno ionako pikiram uvijek najjacu,  ne igram na 4k, RTX mi nije wow uopce, ali DLSS je cudo nevideno, pa mozda se dogodi da prvi puta kupim neki low/mid segment i ostavim lovu za kasnije kada ce biti povoljniji 4k 144hz HDR10 ips 32" monitori

16 godina
3dfx kaže...
toxic kaže...

ma jasno

samo kazem da ako mozes 144fps lock napravit na 4k sa 3060Ti, sto bi placao 3070 ili 3080 cijenu, to pitam za ove ulozeno/dobiveno kupce 

osobno ionako pikiram uvijek najjacu,  ne igram na 4k, RTX mi nije wow uopce, ali DLSS je cudo nevideno, pa mozda se dogodi da prvi puta kupim neki low/mid segment i ostavim lovu za kasnije kada ce biti povoljniji 4k 144hz HDR10 ips 32" monitori

Ne znam o čemu ti ali jedna rtx 3090 u jako malo igara u 4k ima lock na 144, rtx 3080 je 4k grafa koja ne vrti sve igre u konstantnih 60 fpsa u 4k, 3070 je još slabija, a rtx 3060 Ti još slabija pa mi nije baš jasno što želiš reći.

EDIT: Ako misliš da ćeš za DLSS-om izvući 144fpsa u 4k optimističan si previše, jer ja sa svojom 3070 vrtim na jedva 60 fpsa uz dlss i visoke postavke, Rt itd(a nije sve na max uvijek).

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.11.2020 21:38 (lobotomac90).
14 godina
lobotomac90 kaže...
3dfx kaže...
toxic kaže...

ma jasno

Ne znam o čemu ti ali jedna rtx 3090 u jako malo igara u 4k ima lock na 144, rtx 3080 je 4k grafa koja ne vrti sve igre u konstantnih 60 fpsa u 4k, 3070 je još slabija, a rtx 3060 Ti još slabija pa mi nije baš jasno što želiš reći.

EDIT: Ako misliš da ćeš za DLSS-om izvući 144fpsa u 4k optimističan si previše, jer ja sa svojom 3070 vrtim na jedva 60 fpsa uz dlss i visoke postavke, Rt itd(a nije sve na max uvijek).

Mislim da je govorio o 4k DLSS ali bez RT. Opet preoptimistično za AAA igre.

16 godina
AFARON kaže...
lobotomac90 kaže...
3dfx kaže...
toxic kaže...

ma jasno

Mislim da je govorio o 4k DLSS ali bez RT. Opet preoptimistično za AAA igre.

Ma to se može zaboravit, isprobao Control i Watch Dogs novi, radi bolje naravno ali ni blizu nekih 144 fpsa o kojima on priča i bez RT koji uzme možda 10-ak,više,manje fpsa čisto da se zna(naravno ovisno o razini RT detalja), pa onda se sa DLSS-om dobije dobitna kombinacija, ali 144fpsa u 4k i sa DLSS-om možemo zaboraviti još koju godinu, ne kažem da možda neće to moći u  nekoj igri jedna rtx 3090 izvesti, ali doslovno će se moći nabrojati na prste takve igre. Na mojoj 3070 u ova dva naslova mi DLSS taman omogući da dobijem nekih 60 fpsa sa uključenim RT (nije RT na max), bez RT bude oko 70 fpsa npr u Control što je i dalje jako daleko od 144 locka, a mislim da ćemo se još koju godinu morati i strpiti za to.

10 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Bez uvrede ali ganjat na control i wd 144fpsa  je glupost od 50 pa nadalje sve je oke za sp igre.

Ekipa mozda misli na apex, warzone, valorante, pubg,btf v  e te igre već imaju smisla, međutim u pojedinim igrama dlss će dat nešto malo tipa i da dobiješ 110fpsa je ekstra bit će i dalje fluidnije kud  i kamo. 

Trenutno 3090 i 3080 od nvidije bi vjerojatno mogle to dokučit uz dlss, za radeon ćemo znati ovih dana.

Smatram da i uz dlss 3070  je maksimalni domet 2k sve više je preveć što se fps igara tiče naravno poneki naslov će ići 4k60

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bero_ng95 kaže...

Bez uvrede ali ganjat na control i wd 144fpsa  je glupost od 50 pa nadalje sve je oke za sp igre.

Ekipa mozda misli na apex, warzone, valorante, pubg,btf v  e te igre već imaju smisla, međutim u pojedinim igrama dlss će dat nešto malo tipa i da dobiješ 110fpsa je ekstra bit će i dalje fluidnije kud  i kamo. 

Trenutno 3090 i 3080 od nvidije bi vjerojatno mogle to dokučit uz dlss, za radeon ćemo znati ovih dana.

Smatram da i uz dlss 3070  je maksimalni domet 2k sve više je preveć što se fps igara tiče naravno poneki naslov će ići 4k60

Slažem se, meni iskreno ni u Mp ne treba više od 60 fpsa jer ne igram za lovu nego iz razonode, nadovezao sam se na kolegin post gdje on piše kako će rtx 3060 ti držati u 4k 144 lock pa su rtx 3070 i 3080 bacanje love. Ja uspoređujem po svojoj grafi u AAA igrama koje sam isprobao, nisam konkretno ciljao na MP igre nego općenito i mislim da smo još jako daleko od toga, eventualno neki Fortnite, Apex i slično,ali nešto zathjevnije nema teorije.

Što se tiče 3070 to je grafa idealna za 2k, ali se može pristojno igrati i u 4k, rekao bih da je to uvod u 4k svijet, evo recimo ja gledam da igram sve u nativnoj rezi(4k), spustim koji detalj i dobijem 60 fps-a, e sad nadolazeće igre vjerojatno neće tako raditi, ali tu bi DLSS mogao izvući stvar, no vidjet ćemo.

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Dečki,ja sam prestao pratiti temu prije kojih mjesec dana kad nisam uspio upiknuti 3080 pa nisam potpuno informiran o trenutnom stanju.

Znam da ih još nema u trgovinama,ali me zanima po vašoj procjeni,da li mislite da će RTX 3080 biti dostupan kod nas oko 3.-4. mjeseca sljedeće godine i po kojoj cijeni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Jurassic Park kaže...

Dečki,ja sam prestao pratiti temu prije kojih mjesec dana kad nisam uspio upiknuti 3080 pa nisam potpuno informiran o trenutnom stanju.

Znam da ih još nema u trgovinama,ali me zanima po vašoj procjeni,da li mislite da će RTX 3080 biti dostupan kod nas oko 3.-4. mjeseca sljedeće godine i po kojoj cijeni?

Ima ih u trgovinama, ali cijene su otišle gore.

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 1:00 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
iMik kaže...
Jurassic Park kaže...

Ima ih u trgovinama, ali cijene su otišle gore.

Ja gledam kod nas zato jer bi uzeo na rate,ali koliko vidim nigdje ih nema.

Vidim da je u Protisu ASUS TUF koštao 7900kn-da li tu cijenu mogu očekivati oko Veljače ili će cijene pasti/rasti,te naravno da budu dostupne kod nas tad?

Ja povremeno pogledam onaj Njemački CaseKing i još pokoju trgovinu čisto iz zanimanja,ali ih nikad nema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 1:21 (Jurassic Park).
14 godina
NVIDIA Ampere 30xx

2 mj nakon launcha evo meni upravo poslana Gaming X trio, taman dok dođe počistim hrđu s PCI-E slota...

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Dlss će se omogućiti u svim igrama kao ostale značajke neminovno je.

https://videocardz.com/newz/nvidia-enables-dlss-in-four-new-games-with-up-to-120-performance-boost#disqus_thread

Sljedeči bf će imat dlss, znači nevidija je must have,  uzeti navi je za mene ludost. Jer mi je bf naj naj. 

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 10:11 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Bdw krivo je navdeno jer Q2 RTX nema DLSS.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

War Thunder DLSS off vs ON (bez RTX)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Ne mogu istaknut dovoljno koliko mi je drago da sam uspio ulovit ovu TUF 3080 jer je sad preocito da nece bit nicega od hardvera u nekakvim normalnim kolicinama ove godine a moguce i polovicu iduce godine....

Moj PC  
2 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Ne mogu istaknut dovoljno koliko mi je drago da sam uspio ulovit ovu TUF 3080 jer je sad preocito da nece bit nicega od hardvera u nekakvim normalnim kolicinama ove godine a moguce i polovicu iduce godine....

kako nema, 3070 ima na lopate, 3060Ti ce biti normalna dobava, a samim time i 3050 serija, a to je najveci dio drzista

nema samo 3080 i 3090 jer im je yield za kurac

isto ce biti i sa AMD ponudom, high end nula bodova, a mid i low sve ok 

11 godina
3dfx kaže...
MEGATAMA kaže...

kako nema, 3070 ima na lopate, 3060Ti ce biti normalna dobava, a samim time i 3050 serija, a to je najveci dio drzista

nema samo 3080 i 3090 jer im je yield za kurac

isto ce biti i sa AMD ponudom, high end nula bodova, a mid i low sve ok 

Sta je onda sa konzolama to nisu high end cipovi?.....

Takodjer gdje ima 3070 na lopate?

Ovdje u DE nema.....

edit:

Ima ali na ovaj nacin....800eu za ovo smece...nije smece ali za 800eu je

https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwj866z58ovtAhWL53cKHSXKBhcYABAOGgJlZg&ohost=www.google.com&cid=CAESQeD2v8VdBFzeWTMC6kSEgKzcqxKbXRFajbNBuGvc_DmgXe6AdPWNg32oncPx7Hoxx80cP9NUFVdTfLWv8kjXbn-b&sig=AOD64_1nBiGvHcnZUY-1u2oHTZrp0eznOw&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwj5iqL58ovtAhWDqaQKHQxqDNoQ9aACegUIFBCgAQ&adurl=

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 11:39 (MEGATAMA).
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Lol, uspio si ulovit za 1000 eur od skalpera. To se da ulovit u bilo kojem trenutku :) Problem ju je dobiti po normalnoj cijeni

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
4 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice