Novi sam na forumu i ne znam da li je ova tem kad pokrenuta.....(ako jeste uputiteme)
da li moze neko da mi objasni kako se radi OK na graf ...da li se isto radi sa svim graf..????????
puno vam hvala
Novi sam na forumu i ne znam da li je ova tem kad pokrenuta.....(ako jeste uputiteme)
da li moze neko da mi objasni kako se radi OK na graf ...da li se isto radi sa svim graf..????????
puno vam hvala
Ima tema o ovoj temi......kod NVidia kartica overlocking se najcesce radi putem programa rivatuner a kod ati kartica je ati tray tools ja mislim.....dizes taktove sve dok se ne pojave artefekti i pazis na temperature grafe putem nekog programa(EVEREST i sl..)
kolega je sve točno rekao. samo da se nadovežem. i ATi kartice možeš clockati sa rivatunerom, a i ATi kartice mos clockati i sa ACCC (ATi Catalyst Control Centerom) u opciji ATi OverDrive.
overclock možeš napravit s programom Powerstrip. Dižeš frenkvenciju grafičkog procesora za 10% i pratiš stabilnost rada s 3D Markom.... ako je sve ok,dižeš u koracima do po 5% u odnosu na nazivnu sve dok ne dođeš do maksimalne radne frekvencije.
moraš imat dobro hlađenje za oc,ali pak bi ti bilo bolje da to ne radiš pošto bi mogo skurit grafu
overclock možeš napravit s programom Powerstrip. Dižeš frenkvenciju grafičkog procesora za 10% i pratiš stabilnost rada s 3D Markom.... ako je sve ok,dižeš u koracima do po 5% u odnosu na nazivnu sve dok ne dođeš do maksimalne radne frekvencije.
moraš imat dobro hlađenje za oc,ali pak bi ti bilo bolje da to ne radiš pošto bi mogo skurit grafu
a smijel se to radit sa ako grafa ima svoj org. cooler ili se mora kupit poseban cooler??????
a smijel se to radit sa ako grafa ima svoj org. cooler ili se mora kupit poseban cooler??????
ima li igdje tema, kako se overclocka rivatunerom step-by-step, jer vidim da ima puno opcija
Po meni naj bolji nacin za OC- graficke kartice, steta sto kosta 400 kn.
Ima 2 stranice...
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=9386&Itemid=41
Po meni naj bolji nacin za OC- graficke kartice, steta sto kosta 400 kn.
Ima 2 stranice...
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=9386&Itemid=41
ima li igdje tema oc graficke step-by-step, posto cu kupit ubrzo xfx 9500gt pa da je oc-am koliko je god moguce
Care,ne bacaj pare na tu grafičku....malo pogledaj cjenike,
sigurno ima nešto bolje za te novce,ako ništa neku gamersku koja je iz druge ruke,rabljena.
Samo da napomenem da OC-anje ATI kartica iz CCC-a putem ATI overdrive-a ništa nevalja, nikako se nemoze izvuc maximalan clock,a usto stalno nesto zeza... najbolje je to iskljucit, i oc-at u riva tuneru ili ATI tray tool
sigurno ima nešto bolje za te novce,ako ništa neku gamersku koja je iz druge ruke,rabljena.
Ispod ATI 4670 nemoj ništ gledat
ATI 3850, 3870 (x2), 4670, 4830, 4850 (x2), 4870 (x2), 4890.., nVidia 8800, 9800, GTX2xx
Po meni sve ispod ovih grafičkih nije baš preporučeno uzimat za ugodno igranje (medium, high, pristojna rezulocija), niti ikakvo clockanje neće previše pomoć...
A,iznenadio bi se kako i nVidia 8600 GTS 256 Mb DDR3 može pogurati i zahtjevnije naslove.
Govorim iz iskustva,imam još uvijek tu grafu u stroju kod klinaca.
No to je stari model i ne preporučam da se kupuje,pregazilo ju vrijeme.
Imaš raznih tutorijala na forumu pa ih malo prouči. Za sve grafe je sličan clock, dižeš takt jezgre i memorije do najviše stabilne razine.