Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 985.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
zoharbizo kaže...
191x7 kaže...

Može, ali beštije tipa i7 LGA2011, eventualno možda novi FX 9590...

Džabe ti i7 2011 ako igra ne koristi 12 threadova, u tome i jest problem.

kod mene na starom i7 3930K{#}   12 thredova je bilo iskoristeno "all cpu average 5%"  u bf3mp (mjereno 1 sat igranja u mp)! prestrasno{#}, nesto totalno neiskoristeno...LP no i nesto slabiji brat i7 3820 to sve radi bez muke...LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

stjepanj skužili smo poantu..{#}

Moj PC  
4 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Doca15 kaže...

nema nikakve fucking poante!{#} samo sam dao informaciju koju sam izmjerio!{#}...LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina
Doca15 kaže...

Ajde nemojte čovjeka napadat, mjerio je čovjek skupa samnom neki dan performans CPUa u BF3, eno rezultati u Battlefield 3 CPU/GPU graph temi.. Nema procesora koji može iskoristit Titana/GTX 780 u BF3 MP u potpunosti, nema šanse. Možda je do optimizacije, možda jednostavno do toga koliko je zahtjevna igra.

Te high end grafe će bit potpuno uporabljive negdje za 2-3 godine, kad/ako se dogodi nešt revolucionarno kao što je Sandy Bridge bio ;)

Blago budalama.
12 godina
neaktivan

Experti jel vam palo na pamet da to neovisi o procesoru, vi se primili proceosra ko pijan plota a vec je odavno receno na stranim forumuima da igre (sofware) koje su eventualno malo starije nemogu iskoristit u potpunosti (trenutne hardwareske sposobnosti) iz razloga sto su neke graficke kartice toliko jake da ni same igre popu BF3 nisu toliko zahtjevene, - to je izaslo na vidjelo nakon prvih testiranja GTX 690 - to neovisi iskljucivo o proceosru.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 8:30 (Glavas).
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina

Pr0matrac, jesi ti siguran u tu svoju izavu? Naime, i te najmodernije grafičke zvjeri se uspaničare i nedaju neki framerate kad ih uredno opteretiš novim Metroom i sličnim igrama, svaka igra ima barem 1 postavku koja je totalni GPU opterečivać i s kojom se muči svaka današnja grafička...

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Pr0matrac, jesi ti siguran u tu svoju izavu? Naime, i te najmodernije grafičke zvjeri se uspaničare i nedaju neki framerate kad ih uredno opteretiš novim Metroom i sličnim igrama, svaka igra ima barem 1 postavku koja je totalni GPU opterečivać i s kojom se muči svaka današnja grafička...

Naravno da sam siguran, gore je  riječ o BTF3 - Metro LL a pogotovo Crysis 3 su igre koje su gotovo dvije godine izašle nakon Battlefielda 3 i drukčije su po zahtjevima, uz to oni su štancali i testirali BTF3 na full hd naj vjerovatnije i na grafama koje nisu ni približno jake kao GTX 780 tako da nemogu znati zasto i kako bi se ponasala gtx 780.

Tražim HDMI to VGA kabal, nemogu naći nigdje u Zagrebu, ako netko zna da negdje ima ili ima taj kabal nek mi se javi - Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 8:28 (Glavas).
17 godina

Pa za BF3 je to i razumljivo, ta to je igra izašla 2011...

Pričamo o novim beštijama od igara.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Pa za BF3 je to i razumljivo, ta to je igra izašla 2011...

Pričamo o novim beštijama od igara.

Oni su pricali O BF3 pa sam zato rekao - ove nove stvari su drugo - Crysis 3 ima ''livadu'' sa onom travom gdje svi imaju pad parformansi zbog zahtjevnosti pozicije - tu se i najjace grafe i proceosri muce - a Metro LL sa advanced psyxom i tesalacijama zagusi isto gotovo bilo koju konfu jbg - to je donekele i namjerno rađeno mislim, samo da se potjera kupnja novih stvari -

Tražim HDMI to VGA kabal, nemogu naći nigdje u Zagrebu, ako netko zna da negdje ima ili ima taj kabal nek mi se javi - Hvala.
14 godina
Glavas kaže...

Experti jel vam palo na pamet da to neovisi o procesoru, vi se primili proceosra ko pijan plota a vec je odavno receno na stranim forumuima da igre (sofware) koje su eventualno malo starije nemogu iskoristit u potpunosti (trenutne hardwareske sposobnosti) iz razloga sto su neke graficke kartice toliko jake da ni same igre popu BF3 nisu toliko zahtjevene, - to je izaslo na vidjelo nakon prvih testiranja GTX 690 - to neovisi iskljucivo o proceosru.

BF3 star software, C3 i Metro LL star software?

U starijim igrama(200X godina)postoje limiti pa nove kartice ne daju svoj pun potencijal jer se ostvari dovoljan broj frejmova sa malim GPU usageom(100FPS i 30% usagea)jer igre nisu zahtjevne.

Nove igre nemaju taj problem, zato ne piši gluposti.

Jednostavno ni Core i5 i i7 SB/IB/HW nema dovoljno jaku jezgru da u određenim scenarijima clockan isprati GTX780 ili Titan jer igre koriste maksimalno 8 jezgri pa zato i7 6C/12T ispadaju iz igre.

Da li je problem u programiranju samih igara ili su one same toliko zahtjevne to ni sam nisam stručan reći.

Po meni CPU nije usko grlo ako može dati 60 frejmova konstatno sa nekim jakim GPU-om a da ne bude pada FPS-a, dakle da gameplay bude fluidan.

Mada je moja preporuka svima koji slažu neki brz GPU sistem, bio single ili CLI/CF da kupe i7 SB 6C/12T extreme i disableaju HT i dalje imaju 6 jezgreni CPU koji je brži u igrama od i7 2600K/3770K/4770K jer su oni ipak 4 jezgreni procesori koji imaju HT pa imaju dvije prave jezgre manje, dakle nešto su sporiji.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.7.2013 11:34 (zoharbizo).
12 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

BF3 star software, C3 i Metro LL star software?

Gdje ti u mojim porukama vidiš da sam ja ovo napsaio{#}

14 godina
zoharbizo kaže...
.

Mada je moja preporuka svima koji slažu neki brz GPU sistem, bio single ili CLI/CF da kupe i7 SB 6C/12T extreme i disableaju HT i dalje imaju 6 jezgreni CPU koji je brži u igrama od i7 2600K/3770K/4770K jer su oni ipak 4 jezgreni procesori koji imaju HT pa imaju dvije prave jezgre manje, dakle nešto su sporiji.

Mogao bi se Intel sjetit izbacit pravi 6-8 core procesor za midrange klasu procesora, da se ne mora davat mali mlijun za 6 jezgreni procesor, pogotovo jer ih AMD izbacuje posvuda za jeftine pare. Recimo kad bi sljedeći i3 bili 4core, i5 6-8 core, i7 8core + HT to bi recimo i bio korak naprijed, ovako imamo evo već 3 serije Intelovih procesora s vrlo zanemarivim razlikama u performansama između njih.

Blago budalama.
17 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Mogao bi se Intel sjetit izbacit pravi 6-8 core procesor za midrange klasu procesora, da se ne mora davat mali mlijun za 6 jezgreni procesor, pogotovo jer ih AMD izbacuje posvuda za jeftine pare.

Kakva korist od ovoga kad je tih AMD-ovih 8 jezgri jako otprilike kao 4 Intelove?

14 godina
Glavas kaže...

Znači nije do procesora nego software nemože iskoristiti trenutne hardwerske sposobnosti, to si napisao.

To nema veze sa zdravim razumom.

Glavas kaže...

Naravno da sam siguran, gore je  riječ o BTF3 - Metro LL a pogotovo Crysis 3 su igre koje su gotovo dvije godine izašle nakon Battlefielda 3 i drukčije su po zahtjevima, uz to oni su štancali i testirali BTF3 na full hd naj vjerovatnije i na grafama koje nisu ni približno jake kao GTX 780 tako da nemogu znati zasto i kako bi se ponasala gtx 780.

Zašto se GTX780 sa adekvatnim driverima nebi ponašala uredno u BF3?

Znači sve novije high end grafe koji izađu godinu dvije nakon igre nemogu dati potpun usage i visok framerate jer ih igra nemože iskoristiti?

Opet glupost.

Glavas kaže...
zoharbizo kaže...

Gdje ti u mojim porukama vidiš da sam ja ovo napsaio{#}

Čitaj malo što pišeš.

buljo781 kaže...

Mogao bi se Intel sjetit izbacit pravi 6-8 core procesor za midrange klasu procesora, da se ne mora davat mali mlijun za 6 jezgreni procesor, pogotovo jer ih AMD izbacuje posvuda za jeftine pare. Recimo kad bi sljedeći i3 bili 4core, i5 6-8 core, i7 8core + HT to bi recimo i bio korak naprijed, ovako imamo evo već 3 serije Intelovih procesora s vrlo zanemarivim razlikama u performansama između njih.

Čekamo sljedeće generacije, možda onda GPU usage bude uredan :P

Umjesto da se mučite sa uskim grlom igrajte sa tipom postavki kod kojeg imate najveći FPS a grafa bude na 99%, dakle sami pronađite sweet spot.

iclock2much
14 godina

Ako mi MSI Afterburner pokazuje 98-99% GPU usage, jel to ok?
Radi se konkretno o Grid 2 igri. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sudy_freak kaže...

Ako mi MSI Afterburner pokazuje 98-99% GPU usage, jel to ok?
Radi se konkretno o Grid 2 igri. 

Da, nema uskog grla.

Ne brini se, imaš vrhunski setup.

iclock2much
16 godina

Za par mjeseci se mislim prebacit na ITX i napravit upgrade, pa me zanima jel bi bilo bottlenecka s i7-2600K (ne želim Ivy ili Haslel radi temperatura) na nekih 4.5-5GHz i GTX770.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
8ax kaže...

Za par mjeseci se mislim prebacit na ITX i napravit upgrade, pa me zanima jel bi bilo bottlenecka s i7-2600K (ne želim Ivy ili Haslel radi temperatura) na nekih 4.5-5GHz i GTX770.

Odlična kombinacija, slobodno bocni GTX 770 i uživaj.

iclock2much
12 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
BF3 star software, C3 i Metro LL star software ?

Iz svog velikog citata si izrezao dio za koji si rekao da sam ga ja negdje napsiao !

Dakle, gdje sam ja napsiao ovo sto si gore naveo ?

14 godina

Evo samo da pitam ima li ovdje bottlenecka ?

Battlefield 3 Caspian Border 64 igraca/ 1920x1080/High Settings

Gpu 99%

Procesor varira

Cpu/Gpu stock

Hvala

Friends will be friends, When you're through with life and all hope is lost, Hold out your hand cos friends will be friends right till the end.
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2013 23:01 (Puls3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Puls3 kaže...

Naravno da nema.

16 godina
neaktivan

Svaki put kad dođem u ovu temu se nasmijem do poda, kolko ste navikali taj botlnek pa to je smiješno, ljudi sa konfom u kojoj je last gen Inte/AMD procesor te midhigh/highend grafa i 4 ili više gb RAM-a ispituju dali imaju botlnek, umirem!? {#}

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
13 1 hvala 0
14 godina
Puls3 kaže...

Battlefield 3 Caspian Border 64 igraca/ 1920x1080/High Settings

Gpu 99%

Procesor varira

Cpu/Gpu stock

Hvala

Nema  botlnecka.  Ali se ovdje može fino vidjeti kako bi ga bilo da staviš novu recimo GTX 760, koja je doslovno duplo jača od tvoje HD 6870 kako bi bilo botlnecka ( sad koliko bi ga ti možda osjetio u igranju je nešto drugo ). Sad ti je CPU iskorišten oko 90% a imaš za današnje pojmove "slabu" grafu. Imaš još da tako plastično kažem 10-ak posto CPU usage i  sada stavi duplo jaču grafu pa ti grafa ne bi sigurno bila iskorištena full.

14 godina
itomic009 kaže...

Nema  botlnecka.  Ali se ovdje može fino vidjeti kako bi ga bilo da staviš novu recimo GTX 760, koja je doslovno duplo jača od tvoje HD 6870 kako bi bilo botlnecka ( sad koliko bi ga ti možda osjetio u igranju je nešto drugo ). Sad ti je CPU iskorišten oko 90% a imaš za današnje pojmove "slabu" grafu. Imaš još da tako plastično kažem 10-ak posto CPU usage i  sada stavi duplo jaču grafu pa ti grafa ne bi sigurno bila iskorištena full.

Zar se procesor ne bi mogao clockati da se to onda ublazi ? Ipak radi na 2.800 Mhz sto nije mnogo kad vidis da svi noviji rade na 3.500+ Mhz.

Kolega Almin je radio test u BF3 na Caspianu sa svojim 955 i Hd 7870 i kaze da nije bilo bottlenecka. S tim da treba imati na umu da je moj i5 ipak jaci procesor i trebao bi radit i sa jacim gpu-ovima bez vecih problema zar ne ?

Friends will be friends, When you're through with life and all hope is lost, Hold out your hand cos friends will be friends right till the end.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2013 10:03 (Puls3).
17 godina

Da, overclockom bi se ublažio bottleneck u slučaju da ga ima.

Čak i kad nema bottlenecka overclockom se dobije nešto na performansama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da, sigurno bi napredovao da ga clockaš, zato to i preporučamo, pogotovo kod procesora kao tvoj koji imaju dobar OC potencijal. Ti kad promjeniš grafu, rokneš cpu na oko 4.0Ghz i opet si dobar iako to ne može u potpunosti ukloniti BN, ali bi on bio jako malo izražen dok se igre ne krenu u punom potencijalu programirati za 8 threadova ( radi konzola ).

13 godina
zoharbizo kaže...
Glavas kaže...

Znači nije do procesora nego software nemože iskoristiti trenutne hardwerske sposobnosti, to si napisao.

To nema veze sa zdravim razumom.

Mislim da svaki iole ozbiljan pc-aš bi trebao biti svjestan da je gornja izjava istinita... Softver pisan za pc rijetko, ako skoro nikad, iskorištava maksimalne hardverske mogućnosti stroja koji ga vrti.

http://c2club.co.uk/showthread.php?306-My-baby...-**progress-update**/page3
12 godina
neaktivan
Kirian kaže...
zoharbizo kaže...
Glavas kaže...

Mislim da svaki iole ozbiljan pc-aš bi trebao biti svjestan da je gornja izjava istinita... Softver pisan za pc rijetko, ako skoro nikad, iskorištava maksimalne hardverske mogućnosti stroja koji ga vrti.

Naravno da je tako - samo sto se ovdje prenose informacije koje su se "cule" negdje od nekoga , eto recimo ova poruka od itomica je pokazatelj toga, ocito covjek nije procitao noviju informaciju od one prve koja je izasla a to je da programiranje za pc nije toliko usko vezano kao sto ce biti za konzole - uz to sama ova izjava da se zbog konzola radi optimizacija za 8 thredova je netocna kad je vec poznato a ce 2 jezgre biti stalno zauzete operativnim sustavom ... a developerima ce biti 6 thredova na raspolaganju i oko 5-6 gb rama , uz to te jezgre rade na 1.6 ili 1.8 ghz i vec je testirano da je derivat jaguar cpu-a koji ce biti i ps4 odpriloke duplo slabiji po performansama od i7 3770 i tek nesto manje od toga od trenutne i5 serije - tako da o optimizacijama nemojte pocimati vezano za konzole.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2013 12:33 (Glavas).
14 godina

Lupetaš gluposti da to nije vrijedno komentara. Da software ne prati hardware u stopu se slažem, ali pola ovoga što komentiraš je glupost. 

14 godina

Hir vi go agen s prepirkama.

Vidit ćemo kada dođu konzole kakve će zahtjeve igre za PC imat, do tad možemo lupat u prazno samo.

Dotad ššš, provjeravajmo i benčmarkajmo ovo što imamo.

Blago budalama.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice