Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 978.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
itomic009 kaže...
anarchyST kaže...
marxone kaže...

E6300 i hd 4850 je ok?

Klokni taj proc, ide sigurno do nekih 3GHz, i neces imati nikakvih problema ni bottleneck-a.

Zašto lažeš čovjeka ?? Imam e5300 clockan na 3.33 Ghz ( koji je isti kao ovaj jel sam stavio ručno FSB na 300 pa je u biti i brži od ovog clock to clock ) i HD 4850 pa znam o čem pričam !!

Zasto bi laga covika? Imao sam ja istu kombinaciju ka i on i nikad nisam naiso na bilo kakav bottleneck, doduse to je bilo prije 4 god.

Ako ce on igrati igre novijeg datuma s tom grafom, nece mu pomoc ni i7.

U kojim igrama je tebi bottleneck? Daj stavi neki svoj bench sa tom kombinacijom, bas me zanima...

Tolstoy is My Homeboy
14 godina

A lega da je nemoj me nasmijavati!! Ti imao prije 4 godine i sad meni komentiraš o botlnecku. Igrao si tetris i angry birds pa ti je radilo, ok to mi je jasno. Igraj normalne igre pa da vidiš !  

14 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Igrao sam Call of Duty: MW2, Fallout 3, Mass Effect, Left 4 Dead itd... bez problema.

Proc mi je jedino probleme radio u MMO igrama... sto je  i logicno.

I nisi mi odgovorio na pitanje?!

Tolstoy is My Homeboy
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 14:39 (anarchyST).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Konfiguracija iz 2007.:

CPU: Core2Duo E4300 @ 2.7 GHz

GPU: Gigabyte Radeon X1950 Pro 256MB GDDR3

RAM: 2 GB DDR2

Monitor: Acer 23'' @ 1920*1080

Pod uvjetom da mijenjam samo grafičku karticu, koju bi noviju preporučili uz ovaj procesor?

Unaprijed zahvaljujem.

Avast Free; MBAM Pro; NVT EXE Radar Pro; NortonDNS; Win7 FW
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 14:37 (siketa).
17 godina
siketa kaže...

Konfiguracija iz 2007.:

CPU: Core2Duo E4300 @ 2.7 GHz

GPU: Gigabyte Radeon X1950 Pro 256MB GDDR3

RAM: 2 GB DDR2

Monitor: Acer 23'' @ 1920*1080

Pod uvjetom da mijenjam samo grafičku karticu, koju bi noviju preporučili uz ovaj procesor?

Unaprijed zahvaljujem.

Radeon HD 6670 iako bi i za njega procesor bio blagi bottleneck. Ne bih jače od toga.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
16 godina
neaktivan

Frend s posla mi nudi stariju Gainward 8800GT (s GLH BIOS-om) za 300kn.

Ova 6670 je u Linksu 550kn.

Što se više isplati?

Avast Free; MBAM Pro; NVT EXE Radar Pro; NortonDNS; Win7 FW
12 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

ako planiras igrati igre proc ce ti biti bootlneck za gotovo sve - mozd ada si uzmes hd 6450 ili tako nesto

Hvala na savjetu, najvjerovatnije da ću uskoro uzeti preporučenu karticu. Na njemu trenutno igram STALKER: Shadow of Chernobyl s navedenom X800 GT bez problema, jedino se Achtung panzers: Operation Star vuče kao puž . Usporedbe radi imam još jedno starije računalo P4 na 2,8 Ghz i grafičkom agp Saphire 2600XT. Na njemu sam također igrao Stalkera pa čak i Napoleon: Total war.

13 godina
siketa kaže...

Frend s posla mi nudi stariju Gainward 8800GT (s GLH BIOS-om) za 300kn.

Ova 6670 je u Linksu 550kn.

Što se više isplati?

Više se isplati ići na novu HD 6670, zbog garancije i malo je bolja od 8800GT.

14 godina
anarchyST kaže...

Igrao sam Call of Duty: MW2, Fallout 3, Mass Effect, Left 4 Dead itd... bez problema.

To su sve igre starog kova. Ako ti nisi primjetio trzanje, neznači da ti CPU nije bio botlneck. Ja se sjećam npr da kad sam sa tog Intela prešao na Athlon II X4 da su mi FPS-ovi u F1 2010 skočili sa nekih 25-30 fps na oko 50 fps a slično je bilo i u BF BC2. Šta da ti ja testiram to više kad svatko zna već kakvo je stanje.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
anarchyST kaže...

To su sve igre starog kova. Ako ti nisi primjetio trzanje, neznači da ti CPU nije bio botlneck. Ja se sjećam npr da kad sam sa tog Intela prešao na Athlon II X4 da su mi FPS-ovi u F1 2010 skočili sa nekih 25-30 fps na oko 50 fps a slično je bilo i u BF BC2. Šta da ti ja testiram to više kad svatko zna već kakvo je stanje.

brate postujem sve sto govoris itd al majke ti prestani spominjat vise glupi F1 xD to ne igra 1% ovog foruma,to je igra zanemariva za vecinu heh

14 godina

Majketi ja igram, a pitao me gdje to sam vidio razliku pa sam rekao.  To što ti nemaš pojma o formuli i što te nezanima neznači da drugi to neigraju. Jel ja idem po forumu i vičem da je Battlefiled smeće ili neka druga igra.  Tko šta voli nek igra, to mene nezanima. Više apsolutno neregiram na ove komentare jel ovaj ili oaj CPU botlneck jel to je više potpuno debilna tema za razgovor nakon milijun i 500 rasprava i potvrda {#}.

14 godina
itomic009 kaže...
anarchyST kaže...
marxone kaže...

E6300 i hd 4850 je ok?

Klokni taj proc, ide sigurno do nekih 3GHz, i neces imati nikakvih problema ni bottleneck-a.

Zašto lažeš čovjeka ?? Imam e5300 clockan na 3.33 Ghz ( koji je isti kao ovaj jel sam stavio ručno FSB na 300 pa je u biti i brži od ovog clock to clock ) i HD 4850 pa znam o čem pričam !!

na koliko bi se dao overklok i dali bi onda bio?

hladnjak katana  3

12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
anarchyST kaže...

I ja sam primjetio da mi kod tih starijih igara CPU nije problem.

Međutim već kod MW3 i novijih događa mi se da GPU usage pada na 40tak % a cpu je na 80-90%

Grafička je slabašna 4670.

Što to znači?

Znači li to da mi je CPU ponekad preslab i za slabašnu 4670.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 15:48 (dkomar).
13 godina
protjeran
i5 3470 stock@3.5ghz + gtx660ti proc u bf3 sve 4 jezgre izmedu 80-90% cpu usagea dal ce gurati gtx680? mislim vec sam citao da nema sanse al evo zelim potvrditi cisto me zanima?!LP
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + MSI Gtx660 OC Power Edition TwinFrozr 3 2Gb 1200/1650mhz..
14 godina

No comment ova zadnja dva posta {#}.

Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
protjeran
itomic kaj ti nije jasno ljepo sam pitao pa odgovori a ne ovak! naravno da u 3dmarku nece biti, to razumijem ali sta je u u igrama, i dao sam primjer...???pa smijem pitati i komentirati sto sam citao...
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + MSI Gtx660 OC Power Edition TwinFrozr 3 2Gb 1200/1650mhz..
12 godina
protjeran

interesuje me hoce li i3 3220 da bottlenecka Asus HD7770 ???

CS Source - [13] maxxoist
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa naravno da će bit botlneck !!! Ako je botlneck za HD 7870 što znam 99% jel je kolega testirao, onda je sigurno i za GTX 680. Šta se uopće pitaš da li će quad core na 3.5ghz biti botlneck za GTX 680 ?? A pod ovim da je botlneck, nemislim ( da odma ovi fanatici neskoče ) da će igre trzati, nego samo da u pola igara nećeš imati maximalan framerate koji inače može pružiti GTX 680.

14 godina
dkomar kaže...
itomic009 kaže...
anarchyST kaže...

I ja sam primjetio da mi kod tih starijih igara CPU nije problem.

Međutim već kod MW3 i novijih događa mi se da GPU usage pada na 40tak % a cpu je na 80-90%

Grafička je slabašna 4670.

Što to znači?

Znači li to da mi je CPU ponekad preslab i za slabašnu 4670.

Pa jasna stvar.  Mislim nakon milijun postova na istu temu mi nije jasno zašto pitate ovakva pitanja ti i Stjepanj, zato sam i napisao no comment i pokupio palčeve dole od dežurnih dušebrižnika {#}.

17 godina
maxxoist kaže...

Teoretski ne, praktično bumo vidjeli kada kupiš...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina
maxxoist kaže...

Ne. i3 3220 je po gaming performansama sličan Phenom II x4 965. Gurao bi i HD 7850 na 100%.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 18:46 (Mile 74).
14 godina

Nebi u svim igram, to je 100% sigurno.

14 godina
itomic009 kaže...

Nebi u svim igram, to je 100% sigurno.

Daj prestani trolat... ako vec nemas nsita pametna za reci. Nemoras biti svakom loncu poklopac. {#}

U neki igrama nebi ni ovaj moj i5 2500k@4.5GHz bio dovoljan za HD7850... neke igre jednostavno vise ovise o CPU-u nego o GPU-u.

Tolstoy is My Homeboy
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 10:37 (anarchyST).
14 godina

Šta se ti praviš glup ? Da napiše da je ok za igranje to je uredu, ali napisat da će gurat 100% je glupost. 

13 godina

i3 3220 i Phenom II x4 965 zakucaju HD 7850 na 100% u 99% igara provjereno, i tu je svakoj priči kraj.

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
Mile 74 kaže...

i3 3220 i Phenom II x4 965 zakucaju HD 7850 na 100% u 99% igara provjereno, i tu je svakoj priči kraj.

da u 90% igara, bf3 mp botlnecka..:) 

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Šta se ti praviš glup ? Da napiše da je ok za igranje to je uredu, ali napisat da će gurat 100% je glupost. 

Jeli tvoj proc gura grafu na 100% u svim igrama?

14 godina

Da, u svim koje ja igram. Negdje je savršenih 99%, negdje varira koji postotak. 

14 godina
itomic009 kaže...

Bogu hvala nisam glup, a ni ne pada mi na pamet praviti se takvim... {#}

Bar prema ovome ovaj i3 3220 izgleda bolji od tvog FX-a u igrama.

Tolstoy is My Homeboy
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 2:01 (anarchyST).
14 godina

A šta da ti čovjek kaže.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice