Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 981.593
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Vegeta kaže...

BF3 koristi 4 jezgre, onda grijesis da ti je sa Phenomom II X3 zakucana na 99%, malo bolje pogledaj graf iskoristenosti u MSI AB sinko.{#}

Hm; hoćeš screenshoot, video na yt ili hoćeš teamviewerom pogledati? Phenom II x3 - grafa 98-99% u BF3.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
13 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
ATI 6870 1GB I Q8200 na 2,8ghz - jel to može funkcionirat? bottleneck?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina

Funkcionirat ce !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
191x7 kaže...

Hm; hoćeš screenshoot, video na yt ili hoćeš teamviewerom pogledati? Phenom II x3 - grafa 98-99% u BF3.

Ako ti je AVG FPS nizi nego sa Phenomom II X4 sigurno imas pad FPS-a na nekim djelovima a na ostalima grafa stoji na 100%, zato je AVG nizi.Gledaj graf u MSI AB nakon pola sata igranja pa ovdje zalijepi SS.

Hvala :)

klocna kaže...

Hvala

Nema uskog grla.

clock2much
14 godina
neaktivan

Velike ja razlika u tome koji ti procesor treba za BF3, između SP i MP.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Leopard_st kaže...

Velike ja razlika u tome koji ti procesor treba za BF3, između SP i MP.

Tako je, u singleplayeru sam čak s E8400 imao GPU usage konstantno na 99%

U multiplayeru sam to doživio tek s i5.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
13 godina
neaktivan

Pozz svima, Athlon II X4 640 3,0 ghz + Sapphire HD6790 zakucano na 98% nakon 2min igranja. Da li je to super?:) hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

Pozz svima, Athlon II X4 640 3,0 ghz + Sapphire HD6790 zakucano na 98% nakon 2min igranja. Da li je to super?:) hvala

zavisi od igre

zavisi od MAPE

zavisi od dijela mape na kojoj si

zavisi da li je SP ili MP

zavisi koliko igraca igra na mapi

i tako daljeeee

ja na i3 2100 i 6870ki na Caspian borderu i 64 playera imam bottlenecka jer mi je neki average GPU usage 80%

znaci zna bit i na 99 na mnogo mjesta ali zna i spast na 73% ali mi je i tad fps oko 60

dok kad igram sa 32 playera na istoj mapi imam average 95% znaci gotovo uvijek 99%

a na metru nek je i 64 playera uvijek usage 99% jer metro nije zahtjevna mapa kao sto je caspian ili firestorm

uglavnom mislim da je tvoj procesor sasvim dovoljan jer ima 4 jezgre

i ja cu za 10-15 dana uzimat i5 3450 pa cu imat sigurno konstantno 99% usage

13 godina
neaktivan

Pokrenuo sam Diablo III na 1920x1080 max details - (98% usage).,  a na cod2 mi gpu usage 20% na 1280x1024, a na 1920x1080 dx9 mi je 52% gpu usage , to je zbog igre, ipak je stara 7 god?

13 godina
neaktivan
klocna kaže...

Hvala

cisti bontelack ja imam Q 8300 3.15 GHz i 5770 i na vecim mapama sa 64 igraca mi graficka radi 80% dok na manjim mapama i sa manje igraca je na 100% usage 6870 je bontelack

lisnjic
13 godina
neaktivan
Kupio jučer ati 6870, probao na kratko zavrtiti Pcars ( vožnja auta, grafički next gen u simulacijama vožnje) , dx11 , 1680x1050 , upalio shadows, reflections i većinu toga. Postavke većina na high ( ne postoji ultra) te neke opcije na medium.

Na 2,33 ghz u MS AB gpu radi na 94%, digao na 2,80 ghz i radi na 99%.

Kolko sam shvatio iz kratkog testiranja ukoliko se događa da proc ne iskorištava gpu do kraja, jednostavno dignite neke grafičke postavke u igri i onda je to riješeno( naravno i overclock je poželjan). Plus naravno i igra će izgledati ljepše.

Još ću danas malo testirati i u drugoj igri koju igram, ali je ona manje zahtjevna grafički.

Preporuka svima sa sličnim procesorima da definitivno mogu ići na sličnu grafu, najjeftiniji upgrade performansi, produžetak života vašeg računala, Pričekajte još 1,5-2 godine prije kupnje novog kompa.

Hvala onima koji su pomogli sa savjetima, javno i preko PM-a :)
17 godina

Citao sam na stranim forumima sto se tice phenoma i iskoristavanja grafe, vele da je bitno samo podoci nb, ht takt npr meni na 4.0ghz nb i ht rade na 2000mhz oni vele da ga dignem cim vise i da ce biti puno bolje, ima li tu kruha?

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dobit ćeš ja sam siguran minimalan pomak s obzirom da tio je CPU već na 4.0Ghz.

14 godina
neaktivan
toxic kaže...

Citao sam na stranim forumima sto se tice phenoma i iskoristavanja grafe, vele da je bitno samo podoci nb, ht takt npr meni na 4.0ghz nb i ht rade na 2000mhz oni vele da ga dignem cim vise i da ce biti puno bolje, ima li tu kruha?

Ima kruha za benchove, za igre nesto sitno.

15 godina
neaktivan
klocna kaže...
Kupio jučer ati 6870, probao na kratko zavrtiti Pcars ( vožnja auta, grafički next gen u simulacijama vožnje) , dx11 , 1680x1050 , upalio shadows, reflections i većinu toga. Postavke većina na high ( ne postoji ultra) te neke opcije na medium.

Na 2,33 ghz u MS AB gpu radi na 94%, digao na 2,80 ghz i radi na 99%.

Kolko sam shvatio iz kratkog testiranja ukoliko se događa da proc ne iskorištava gpu do kraja, jednostavno dignite neke grafičke postavke u igri i onda je to riješeno( naravno i overclock je poželjan). Plus naravno i igra će izgledati ljepše.

Još ću danas malo testirati i u drugoj igri koju igram, ali je ona manje zahtjevna grafički.

Preporuka svima sa sličnim procesorima da definitivno mogu ići na sličnu grafu, najjeftiniji upgrade performansi, produžetak života vašeg računala, Pričekajte još 1,5-2 godine prije kupnje novog kompa.

Hvala onima koji su pomogli sa savjetima, javno i preko PM-a :)

Pazi ovo, kod mene GTA IV radi bolje od kako sam kupio FullHD monitor, nego na starom monitoru rezolucije 1440x900. Ali CPU mora biti na 4.0GHz da bi sve radilo glatko na maxed out i sada je GPU usage vecinom oko 95-100%. Razlika u GTA IV izmedju 3.2GHz i 4.0GHz je nekih 6-7 frejmova.

13 godina
neaktivan

pozdrav danas sam rijesio da zakucam 5770 na 100% usage jer je vise nemogu da gledam da radi kao jedna 5750 u igrama

imam procesor Q 8300 OC na 3.15  7.5x420 Ploca ogranicena  420

narucio sam    Q 6660   OC    3.78           9 x420  po nekom bi sad taj Q6660 trebao ici na 3.7 GHz sta vi mislite jel se isplati ici sa Q8300 na Q 6660

lisnjic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lisnjic kaže...

pozdrav danas sam rijesio da zakucam 5770 na 100% usage jer je vise nemogu da gledam da radi kao jedna 5750 u igrama

imam procesor Q 8300 OC na 3.15  7.5x420 Ploca ogranicena  420

narucio sam    Q 6660   OC    3.78           9 x420  po nekom bi sad taj Q6660 trebao ici na 3.7 GHz sta vi mislite jel se isplati ici sa Q8300 na Q 6660

Ovisi koliko plaćaš. Ja ne bih rekao. I s Q8300 na 3,15 grafa bi ti morala ići 99%...

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
14 godina

Neisplati se. Bolje štedi za novu platformu.

13 godina
neaktivan

phenom ll X2 555BE clockan na 3.5MHz, stabilan ne prelazi 35* na skyrimu sa full svim postavkama, CPU je oko 90%

GPU je XFX 6870, stoji uglavnom na 45-50%, dali bi trebao vise ili je bottlneck??

nisam probao na Bf3 mislim da je Skyrim dovoljno zahtijevan, volio bih znati vasa misljenja

clipper
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ptrvic kaže...

phenom ll X2 555BE clockan na 3.5MHz, stabilan ne prelazi 35* na skyrimu sa full svim postavkama, CPU je oko 90%

GPU je XFX 6870, stoji uglavnom na 45-50%, dali bi trebao vise ili je bottlneck??

nisam probao na Bf3 mislim da je Skyrim dovoljno zahtijevan, volio bih znati vasa misljenja

pa u skyrimu radi vsync po defaultu i igra konstantno pići nba 60 fpsa pa nema potrebe da GPU radi vise ;)

13 godina
neaktivan
mersimh kaže...
ptrvic kaže...

pa u skyrimu radi vsync po defaultu i igra konstantno pići nba 60 fpsa pa nema potrebe da GPU radi vise ;)

a skyrim je kiiitaa naspram BF3 ne mozes to usporedit pogotovo BF3 multiplayer smori svaku grafu na koljena

17 godina
odjavljen

Eto jedan test sa jakom kartcom iz zadnje generacije na starijim procesorima i usporedba sa najjačim novim procesorima .Uglavnom ne bacajte stare procesore uzalud {#} .

http://www.ocaholic.ch/xoops/html/modules/smartsection/item.php?itemid=817&page=7

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Naravno, pogotovo to vrijedi za Wolfdale C2D procesore, koji se clockaju vrlo visoko, i dan danas mogu solidno nahraniti novije grafe. Što se vidi iz priloženog uostalom, 40 ili 55fps, zaboli te. Nekad nismo ni znali što je fps, a bili bi sretni kao mala djeca kad bi se FSB preko jumpera na ploči mogao sa 66 na 75mhz protegnuti, još tko je imao MMX P1 jače i kakvu Voodoo1, car.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 11:53 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
toxic kaže...

Podigni NB takt jer i on dosta utjece na perfomanse, barem na kakvih 2400MHZ.

@TheDream, FPS sa dual core procevima je danas dobar samo u igrama koju su opzimizirane za dual core.U svemu ostalom ce stucati, provjereno.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 11:55 (zoharbizo).
15 godina
neaktivan

Vjerujem ti, takav i oni navode zaključak unatoč nelošem fps-u da igra nije sasvim glatko igriva, i da štuca.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 12:05 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
thedream kaže...

Vjerujem ti na riječ, ali MW3 i BF3 mi se čini pristojno igrivi po ovome tu..

http://www.ocaholic.ch/xoops/html/modules/smartsection/item.php?itemid=817&page=6

S tim da sigurno nije clockan do ibera, i ima mjesta za par fps više.

EDIT: Sad tek vidim, na stocku je čak, 3ghz, što je ništa za taj proc. Ide na 400x9 praktički undervoltan ili sa stock naponom.

Znam da je njihovo vrijeme lagano prošlo, al eto, zanimljiv link i zanimljiv test. Otvara mjesto za određenu raspravu i analizu.

Clockanjem na kakvih 4-4.5GHZ dode na kakvih 2.50PTS u C11.5 sto je skroz okej, drzi se jos uvijek super ali ipak zastuca u quad core optimised igrama.

Sve u svemu moze se igrati na njima, ali da nisu usko grlo za kartice preko 5770/6770, jesu.

clock2much
13 godina
neaktivan

pozdrav nakon 4 mjeseca i kupovanja novog procesora q 6600 sve je bilo u draiverima 5770 korisitio sam 11.11 draivere i na vecim mapama mi je usage bio 80% caspian border sinoc sam instalirao draivere 12.8 usage mi je na 99% na svim mapama izgleda da nije bilo problem u procesoru Q 8300 i ovom Q 6600  zar moze biti problem u draiverima da nece iskoristiti grafu na 99%

lisnjic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thedream kaže...

Naravno, pogotovo to vrijedi za Wolfdale C2D procesore, koji se clockaju vrlo visoko, i dan danas mogu solidno nahraniti novije grafe. Što se vidi iz priloženog uostalom, 40 ili 55fps, zaboli te. Nekad nismo ni znali što je fps, a bili bi sretni kao mala djeca kad bi se FSB preko jumpera na ploči mogao sa 66 na 75mhz protegnuti, još tko je imao MMX P1 jače i kakvu Voodoo1, car.

Razlika između 40-55 fps je debelo primjetna, razlika između 100 i 120 je tesko primjetna.

Core 2 Duo nema smisla ni sa jednom grafickom iz nove generacije.

14 godina
neaktivan

Znači imam c2d e8500 na defaultnom clocku, 8gb ddr2 800Mhz, gigabyte 9800 gt.

Htio bih si povečati performanse računala pa ne znam dali da si ubacim neki quad ili novu grafu(npr geforce gt 450 ili hd 6770)?

Igram večinom nove igre(bf3 crysis 2... itd.)!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Optional kaže...

Znači imam c2d e8500 na defaultnom clocku, 8gb ddr2 800Mhz, gigabyte 9800 gt.

Htio bih si povečati performanse računala pa ne znam dali da si ubacim neki quad ili novu grafu(npr geforce gt 450 ili hd 6770)?

Igram večinom nove igre(bf3 crysis 2... itd.)!

Clockaj CPU koliko god ide i ubaci karticu tipa HD6850, vise ces dobiti tom kombinacijom nego kombinacijom 9800GT i Quad Core procesorom.

clock2much
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice