Inno3D HerculeZ 2000S GTX 760

poruka: 35
|
čitano: 3.053
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Preporučam svima koji planiraju kupovati GTX 760 karticu da izbjegavaju ovaj model u širokom luku. Zašto? Zato jer ima katastrofalno neučinkovit hladnjak. U igrama temperature idu preko 80 stupnjeva. I to na samo 75% opterečenja GPU-a. Pri ambijentalnoj temperaturi od 15-ak stupnjeva. Išle bi i puno više ali temperature target GPU-a je namješten na 80 stupnjeva. Nakon čega kartica započinje throttling. Kućište mi je odlično ventlirano. 2 x 120mm ventilatora pušu direktno po kartici. Jedan sa bočne stranice koja ima otvore za montažu 2 120mm venta,i jedan sa prednje strane kućišta. 1 x 70mm vent ispuhuje zrak iza,iz kućišta,i jedan 120mm ispuhuje topli zrak na vrhu kućišta,iznad CPU coolera. 

Stavio sam Prolimatech PK-1 high end termalnu pastu na GPU. Bez učinka. U evga precisionu sam namjestio agresivne postavke ventilatora. Bez učinka. Pokrenuo sam MSI kombustor i u isto vrijeme sam u Evga precisionu snižavao takt GPU-a i Power limit. Tek kada sam snizio takt GPU-a za 105MHz (max koliko sam mogao), i power target na 75%, cooler je polako počeo snižavati temperaturu koja sa spustia na 70 stupnjeva. I to sve pri 100% brzini vrtnje ventilatora. Naravno da je grafa puno sporija nakon takvg downclocka.

Zašto su imbecili iz inno3D na grafičku koja ima TDP od 170W stavili cooler oji je prikladan za nešto sa TDP-om od 100W,meni je neshvatljivo. IZBJEGAVATI!

Postoji i HerculeZ 3000S verzija ovog hladnjaka. Taj je navodno PUNO učinkovitiji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 9:36 (Draž118).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

neznam zasto si uzeo tu grafu a da prije nisi provjerio ili ovdje pitao? hladnjak je kao na najeftinijim POV karticama, jednom rijecju katastrofa evo zasto(cak joj ni baza nije bakrena):

{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 9:42 (Stjepanj).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma vidio sam da je baza od aluminija. Tek kad sam sam skinuo hladnjak naravno. Na slikama inače izgleda dobro. toplovodne cijevi i dva venta. misliš si,to je nešt dobro. kad ono....shit.

Al sad ću ovo prikeljit gore mamicu im.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 10:02 (Draž118).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo updatea. Grafa je otišla dovraga.Zadimila se. Nije dočekala novi cooler. Sad daje sliku ali več nakon nekoliko sekundi od uključivanja kompa,ventilatori odu na 100%. Največe smeće koje sam u životu vidio. Vračam  u trgovinu. Te grafe su sa ovim coolerom koji je gore,praktički defektan proizvod.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Re: Inno3D HerculeZ 2000S GTX 760
Draž118 kaže...

Evo updatea. Grafa je otišla dovraga.Zadimila se. Nije dočekala novi cooler. Sad daje sliku ali več nakon nekoliko sekundi od uključivanja kompa,ventilatori odu na 100%. Največe smeće koje sam u životu vidio. Vračam  u trgovinu. Te grafe su sa ovim coolerom koji je gore,praktički defektan proizvod.

A gdje si to uopće kupio ?

11 godina
neaktivan

............

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 16:51 (Draž118).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jesi ti siguran da ta grafička ima garancije? Jer koliko vidim one imaju warranty naljepnice na sebi, a ti ako si skidao hladnjak morao si ju potrgati.A to ti u servisu neće prihvatiti pod reklamaciju, jer se po tome vidi da si ju otvarao. {#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Texpi kaže...

Jesi ti siguran da ta grafička ima garancije? Jer koliko vidim one imaju warranty naljepnice na sebi, a ti ako si skidao hladnjak morao si ju potrgati.A to ti u servisu neće prihvatiti pod reklamaciju, jer se po tome vidi da si ju otvarao. {#}

Naljepnica je nedirnuta i na svojem originalnom mjestu.

12 godina

Kak si to uspio a skido si hladnjak? {#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Grafe obično imaju naljepnice na vijcima. Te naljepnice su napravljene tako da se potrgaju ako ih pokušaš skinuti. No ova grafa je imala tu naljepnicu samo pokraj SLI konektora,kao na fotki koju si stavio. A tu naljepnicu nije bilo apsolutno nikakve potrebe skidat.

13 godina

hm...sada ni meni niš ni jasno :D

ajde da ja pokušam ...

kako si skinuo hladnjak dolje bez da si potrgao naljepnicu koju sam sada zaokružio? {#}

ili ti te naljepnice nisi ni imao?

gdje god gledam ta grafa ima na sebi naljepnicu :S

(1:44min)

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 19:37 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nije bilo te naljepnice. I mene je to iznenadilo. Ali što je,tu je. Ne mogu je izmislit da je stavim natrag,kad je nije ni bilo. Pa valjda imaju još grafa istog proizvođača,pa je isto tako. Ova moja je imala crni,a ne plavi PCB. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo je... ta očito nema naljepnice ;)

http://kiev.ko.slando.ua/obyavlenie/gtx-760-inno3d-ID8cE4J.html

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 19:49 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

To je izgleda neki spešl ULTRA CRAPPY model za nas istočno europske seljake. Hvala na linku. Trebat će mi kao dokaz ako mi ovi sa servisa budu kakali što nema te naljepnice na vijku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ma proći će garancija bez brige. a ako ti nude neku zamjenu, uzmi sad r9 280

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Draž118 kaže...

To je izgleda neki spešl ULTRA CRAPPY model za nas istočno europske seljake. Hvala na linku. Trebat će mi kao dokaz ako mi ovi sa servisa budu kakali što nema te naljepnice na vijku.

A gle, servis je Ezy koji je i glavni uvoznik za te grafe. Tih grafi ima jos uvijek u prodaji, pa ce valjda vidjeti, otvoriti drugu i vidjeti ima ili nema.

A i sve ovisi o njima, jer oni odlučuju o svemu

11 godina
neaktivan
zuper kaže...

ma proći će garancija bez brige. a ako ti nude neku zamjenu, uzmi sad r9 280

Uzet ću Gigabyte GTX 760 ako pristanu na zamjenu. Zbog Physxa,shadowplaya i nekih drugih Nvidia ekskluzivnih tehologija. Sa zadnjim beta driverima imaju i nešto poput AMD-ovog mantlea. Samo treba dobro hlađenje. {#}

13 godina

Pa Ezy nema gigabyte grafičke, ne znam kako ce ti onda to ponuditi. Jer kao što sam rekao nemre ti trgovina di si kupio nuditi nešto drugo ako ovlašteni servis to ne daje :S Lako je kada tih grafi nema, ali sada ih trenutno ima i biti ce ih jos dugo...

99% ide zamjena za istu

p.s. kada si kupio tu grafu? točan datum....

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 20:20 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Rekli su mi iz trgovine da mogu zamjeniti za model od drugog proizvođača. 

"Nema problema, tražiti ćemo od uvoznika da nam odobri zamjenu za drugi model, pa ćemo se dogovoriti točno koji želite."

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 20:22 (Draž118).
13 godina

Po zakonu moreš, ako nije prošlo 7 dana... kada si ju kupio?

jer ti sada ne mjenjaš, već reklamiraš...to je malo drugačiji postupak jer ne ide u trgovinu na zamjenu vec u servis na reklamaciju

Draž118 kaže...

"Nema problema, tražiti ćemo od uvoznika da nam odobri zamjenu za drugi model, pa ćemo se dogovoriti točno koji želite."

hm...tako inače netko piše ako je unutar 7 dana i ako je zamjena...

ček...to su ti kada odgovorili? i još jednom

kada si kupio grafu, kada si pitao za zamjenu? datum je važan...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 20:28 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

A vidjet ću. Ako mi pošalju opet isti model,barem ću je koristit umjesto štednjaka. Tu i tamo nešt podgrijat na njoj. kavu skuhat. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da, buš vidio sve kako ce Ezy to odigrati jer eto ovisi o njima kao i svim drugim uvoznicima

i ja sam tak neki dan u msanu reklamirao VTX 7770 i opet dobio krš od VTX, htjeo nadoplatiti za asus al nisu dali i kaj ces... sluške na uši i deri :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Haha. Pa ova je ošla sad u dim. Kaj će bit pri ljetnim temperaturama? Kad mi u sobi bude 35 stupnjeva. Svaki tjedan slat na servis. Ili igrat samo minesweeper?

8 dana je prošlo od kupovine do reklamacije. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 20:54 (Draž118).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

a ne znam, te grafe moraju uredno raditi i pri velikim temperaturama, jedino ce biti bučna...

šteta, nisam imao priliku niti jednu inno3d imati kraj sebe pa da mogu nešto više reci o njima

Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina

Kod kupovine skupe komponente poput grafe obavezno veslat preko cjelog neta,citat recenzije ali i NAJBITNIJE dojmove korisnika koji ih imaju.

Inace 760 serija nije bas pogodna za physx uz recimo 1080p i visoke postavke u igrama tojest fali joj snage da to sve vrti.

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ošla na servis. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

E sad imaš poštenu GTX 760 {#}.

14 godina
neaktivan

imam istu i nisam siguran dali je moja neispravna ili imam drugaciji pojam o tisini od ostalih ljudi, s obzirom da je meni moja dosta glasna. od sapphire hd7870 ghz edition glasnija za 300 posto!!!

BTW, itomic009, vidim da si ti iz Os, pa bi se mogli dogovorit jedan dan da dodes do mene (ili obrnuto) cisto radi usporedbe glasnoce!

[url]http://ogame.org?refId=110+110631[/url]
14 godina

Pa kontam da neš ne štima onda kod tvoja jel je moja mrtva tišina {#}.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2014 15:48 (itomic009).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice