Preporučam svima koji planiraju kupovati GTX 760 karticu da izbjegavaju ovaj model u širokom luku. Zašto? Zato jer ima katastrofalno neučinkovit hladnjak. U igrama temperature idu preko 80 stupnjeva. I to na samo 75% opterečenja GPU-a. Pri ambijentalnoj temperaturi od 15-ak stupnjeva. Išle bi i puno više ali temperature target GPU-a je namješten na 80 stupnjeva. Nakon čega kartica započinje throttling. Kućište mi je odlično ventlirano. 2 x 120mm ventilatora pušu direktno po kartici. Jedan sa bočne stranice koja ima otvore za montažu 2 120mm venta,i jedan sa prednje strane kućišta. 1 x 70mm vent ispuhuje zrak iza,iz kućišta,i jedan 120mm ispuhuje topli zrak na vrhu kućišta,iznad CPU coolera.
Stavio sam Prolimatech PK-1 high end termalnu pastu na GPU. Bez učinka. U evga precisionu sam namjestio agresivne postavke ventilatora. Bez učinka. Pokrenuo sam MSI kombustor i u isto vrijeme sam u Evga precisionu snižavao takt GPU-a i Power limit. Tek kada sam snizio takt GPU-a za 105MHz (max koliko sam mogao), i power target na 75%, cooler je polako počeo snižavati temperaturu koja sa spustia na 70 stupnjeva. I to sve pri 100% brzini vrtnje ventilatora. Naravno da je grafa puno sporija nakon takvg downclocka.
Zašto su imbecili iz inno3D na grafičku koja ima TDP od 170W stavili cooler oji je prikladan za nešto sa TDP-om od 100W,meni je neshvatljivo. IZBJEGAVATI!
Postoji i HerculeZ 3000S verzija ovog hladnjaka. Taj je navodno PUNO učinkovitiji.