HD 5870 vs MSI N 470 GTX
- poruka: 228
- |
- čitano: 25.594
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Autor temd-preporuka hd5870
.
Sad sam skuzio da je msi stvarno ima loše dizajnere kutija,a ni ona naljepnica na grafičkoj nije ništa bolja. hehe
Da je to neka BFG OC varijanata ove dvojbe uopce nebi bilo.Inace dobiju se 3 igre gratis(Street Fighter IV, Dark Void i Resident Evil 5)
Gledao sam jos neke kartice međuvremenu
SAPPHIRE TOXIC HD5870 2GB GDDR5 PCIE
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000101&pid=334
SAPPHIRE VAPOR-X HD5870 2GB GDDR5 PCIE
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000101&pid=335
jedino sto nemogu saznati cijene kod microlina?
http://www.guru3d.com/article/overclocking-geforce-gtx-470-with-extra-gpu-voltage/1
Jos jedan odličan članak.obavezno prolistati
nisam čitao postove u ovoj temi ali autoru mogu nešto kratko i jasno poručiti
UZMI 5870
5850 = gtx470 < 5870 < gtx480
s tim da su 5850 i 5870 daleko isplativije od obje gtx-ice
http://www.guru3d.com/article/overclocking-geforce-gtx-470-with-extra-gpu-voltage/1
Jos jedan odličan članak.obavezno prolistati
Zaključak kaže da nije preporučljivo ovo izvesti sa stock cooler-om i slažem se s time, znači za ovakav klok definitivno vodeno, a kad je vodeno u igri svi znamo šta se može sa jednom 5850/5870 napraviti tako da...
UZMI 5870
Ovakvi su mi komentari vrhunac.Ati je bolji i točka,tako selo kaže.Pa daj pročitaj nešto...barem je danas lagano doci do informacija.
UZMI 5870
Ovakvi su mi komentari vrhunac.Ati je bolji i točka,tako selo kaže.Pa daj pročitaj nešto...barem je danas lagano doci do informacija.
Odlicno si primjetio da na ovom forumu vlada seoski mentalitet ;)
Moj ti je savjet da se informiras po netu, procitas sta vise reviewa i izvuces neki zakljucak. U svakom slucaju, koju god da uzmes, neces pogrijesit (iako ce ti decki ovdje rec da si nvidijot ako uzmes gtx470).
Evo uglavnom da se vratim na temu.
Trenuta ljestvica stoji ovako nekako
hd5850>10%>GTX470>15-20%>HD5870>10%>GTX480
Počeo sam istraživati i druge kombinacije
npr hd5830 crossfire
SAPPHIRE TOXIC HD5870 2GB GDDR5 PCIE
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000101&pid=334
SAPPHIRE VAPOR-X HD5870 2GB GDDR5 PCIE
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000101&pid=335
U jednu sam se zaljubio na prvi pogled.
http://hothardware.com/Articles/SelfContained-WaterCooling-BFGs-GTX-295-H2OC-/
Ali naci je u hrvatskoj nemoguce.
Baš naprotiv, išao bi na vodeno hlađenje. Naravno, neki ovo ne preferiraju zbog straha od prolijevanja vode po komponentama ali kvaliteta hlađenja je neupitna i neusporediva sa zrakom.
Mogu reci da me ati ovdje podosta razočarao.
Jedan test koji tjera na drugu stranu...
Primjeću je se konstantna nebalansiranost gtx 470.
Fino se GTX-ice nose sa AA i visokim rezama, po normalnoj cijeni ne bi one niti bile tako loš buy.
Fino se GTX-ice nose sa AA i visokim rezama, po normalnoj cijeni ne bi one niti bile tako loš buy.
Tako je, ako neko želi igrati na 1920x1200 ili više sa antialiansgom nek uzme nvidiu. Jel sa sadašnjim driverima gtx470 je tu negdje sa 5870 1GB negdje slabija, negdje jača,(na visokim rezama i antialisigom), ali sa novim driverima može još samo bolje vjerojatno 5-10%, i onda bi 5870 postala neisplativa naspram gtx470. Tako da sam sada na autorovom mjestu uzeo bi gtx470, jel kao što sam rekao, preformase joj se mogu samo poboljšati, a cijene su im iste. A sad vi koji to ne shvaćate možete me slobodno nazivati nVidiotom (što nisam, pogladaj pod moj PC), i stavljati mi thumbs down, al na kraju će te vidjeti da sam bio u pravu
Pa gledaj, ja sam rekao, po normalnoj cijeni, dakle, da malo spuste cijene bile bi sasvim ok buy, pogotovo kada uzmeš u obzir da sada sve više ljudi ide na full HD ali za sada su ipak malo preskupe bez obzira na to što donesu drajveri jer možeš dobiti isto to za manje love u drugom taboru... a što loše radi na recimo jednoj 5870 loše će raditi i na GTX470/480 bez obzira na pokoji FPS više manje (ovisno o rezi i AA).
Kada (i ako) NV spusti cijene, tada će entuzijasti krenuti kupovati to u većem broju, što će nadam se potaknuti ATI da spusti cijene pa ćemo svi biti sretni
Evo ovako da zaključim pomalo temu.
Shvaćam pomalo odluku nvidije da neizdaje nove kartice sve do sad.
Pored prve linije gtx295.linije 285 pa čak i 280 zapravo nije bilo ni potrebe novitetima.Ostavli su tržištu dovoljno prostora za razne OC verzije.
Također Ati nije napravio nikakav revolucionari odmak dalje.
linija 470
Uz realno očekivanje da prilikom prvog driver upgrade grafička ojača 5-10%.Time će se gtx odmaknuti od 5850 podosta,te doći na razinu 5870.Iako je ciljano da 470bude direktna konkurencija 5850 ali već je u startu ispred nje.
Ati je svoje adute podosta ispuca sa raznim OC te memorijski pojačanim sustavima,dok nvidiji odgovor tek sljedi.Jedva čekam da vidim što će nam ekipa iz BFG pokazati ovaj put.Onaj 295 OC H20 je po meni remek djelo,bez obzira na cijenu.
OC je danas putem AfterBurna postao dječija igra.I mislim da se tu krije marketinški trik da navuku nove korisnike na OC.Rast 470 15% nakon mozda pola sata igranja sa Afterom jasno dokazuje moju tvrdnju.I to sve praktički bez rizika.Elementarno znanje potrebno za ovako nešto je eng. jezik.
Netreba zanemari ni da Nvidia nece uskoro proširiti ponudu.(kao što je bilo slučaj i zadnji put)Prvo su izasli 280 i 260 a kasnije sve druge varijante.Tako da uskoro možemo očekivati i 490,495,485,475 i slične verzije.
Moj konačan odabir
GTX 470...cijenom sličan 4870,s realnim prostorom za napredak(driveri,OC i slično),očekujem da će se dobro uklopiti u sustav.Shvatio sam također da je paket kojeg dobivam 3gratis igre(Street Fighter IV, Dark Void i Resident Evil 5)+COD4mf2.Nema nikakvog utjecaja na odabir ali veseli čovjeka.Pogotovo jer nevolim piratski software.Mogu reci da je na konačnu odluku utjecalo defenitivno dobro iskustvo koje imam s nvidiom zadnjih par godina.
Dobar odabir, kao što sam rekao i ja bi izabrao gtx470 pored 5870
Evo ovako da zaključim pomalo temu.
Shvaćam pomalo odluku nvidije da neizdaje nove kartice sve do sad.
Pored prve linije gtx295.linije 285 pa čak i 280 zapravo nije bilo ni potrebe novitetima.Ostavli su tržištu dovoljno prostora za razne OC verzije.
Također Ati nije napravio nikakav revolucionari odmak dalje.
linija 470
Uz realno očekivanje da prilikom prvog driver upgrade grafička ojača 5-10%.Time će se gtx odmaknuti od 5850 podosta,te doći na razinu 5870.Iako je ciljano da 470bude direktna konkurencija 5850 ali već je u startu ispred nje.
Ati je svoje adute podosta ispuca sa raznim OC te memorijski pojačanim sustavima,dok nvidiji odgovor tek sljedi.Jedva čekam da vidim što će nam ekipa iz BFG pokazati ovaj put.Onaj 295 OC H20 je po meni remek djelo,bez obzira na cijenu.
OC je danas putem AfterBurna postao dječija igra.I mislim da se tu krije marketinški trik da navuku nove korisnike na OC.Rast 470 15% nakon mozda pola sata igranja sa Afterom jasno dokazuje moju tvrdnju.I to sve praktički bez rizika.Elementarno znanje potrebno za ovako nešto je eng. jezik.
Netreba zanemari ni da Nvidia nece uskoro proširiti ponudu.(kao što je bilo slučaj i zadnji put)Prvo su izasli 280 i 260 a kasnije sve druge varijante.Tako da uskoro možemo očekivati i 490,495,485,475 i slične verzije.
Moj konačan odabir
GTX 470...cijenom sličan 4870,s realnim prostorom za napredak(driveri,OC i slično),očekujem da će se dobro uklopiti u sustav.Shvatio sam također da je paket kojeg dobivam 3gratis igre(Street Fighter IV, Dark Void i Resident Evil 5)+COD4mf2.Nema nikakvog utjecaja na odabir ali veseli čovjeka.Pogotovo jer nevolim piratski software.Mogu reci da je na konačnu odluku utjecalo defenitivno dobro iskustvo koje imam s nvidiom zadnjih par godina.
?
Kakav OC ? Vodeno ? Za kvalitetno vodeno jos jedno 2 soma +. GTX-ice se griju neopravdano paralelno s potrosnjom... Mah... Idem uredit ignore listu... :)
?
Kakav OC ? Vodeno ? Za kvalitetno vodeno jos jedno 2 soma +. GTX-ice se griju neopravdano paralelno s potrosnjom... Mah... Idem uredit ignore listu... :)
Sta ides uredit ignore listu? Stavit ces tipa na ignore zato sta je uzeo nvidiju umjesto atija? Popij ljekove stari...
?
Sta ides uredit ignore listu? Stavit ces tipa na ignore zato sta je uzeo nvidiju umjesto atija? Popij ljekove stari...
Ne zato sto je uzeo... Nego neke izjave su meni oku bolne, smeta ti sto uredjujem listu ? Ako da super, ako ne - super.
GTX-ice su neisplative, jel si i ti jedan od onih kojima je CUDA i sl od zivotnog znacaja ?
pa ti pročitaj šta sam ja napisao,i to velikim slovima
UZMI 5870
ovo je poredak grafa po snazi,ne po isplativosti
kada bi ih redali po isplativosti bilo bi
gtx480=gtx470 < 5870< 5850
ali ako lik već ima para nek uzme 5870,sad mi samo nađi rečenicu gdje sam mu ja rekao da uzme nvidiju
meni su ovakvi komentari poput tvojih vrhunac jer baljezgaš gluposti
ja ne kažem da su nvidijine kartice loše,ali s obzirom na ogromnu cijenu,potrošnju i grijanje one su TOTALNO neisplative u ovom trenutku
gtx480 košta 3900kn dok se 5970 možće naći za 500kn više
5870 uopćće nije toliko slabiji od gtx480 da bi bio 1200kn jeftiniji,posebno uz nižu potrošnju i zagrijavanje
a na pitanje da li je bolje uzeti gtx470 ili 5870 odgovor je očit
neka mi netko nabroji samo jednu prednost gtx470 naspram 5870 ??
slabija je,više se grije,više troši....
a sve to za istu cijenu kao i 5870
?
Ne zato sto je uzeo... Nego neke izjave su meni oku bolne, smeta ti sto uredjujem listu ? Ako da super, ako ne - super.
GTX-ice su neisplative, jel si i ti jedan od onih kojima je CUDA i sl od zivotnog znacaja ?
A ti mislis da normalnom covjeku tvoja izjava da ces ga ignorat bez razloga nije oku bolna?
Boli me neka stvar sta uredjujes listu, al ispadas i*ijot hvalivsi se time.
Ovo nema nikakve veze s karticama nego s tvojim balavim ponasanjem.
?
A ti mislis da normalnom covjeku tvoja izjava da ces ga ignorat bez razloga nije oku bolna?
Tko se hvali ? Di to pise u mom postu ? Covjek je pitao koju grafu, x puta je napisano da je gtx trenutno neisplativ, postoji tema o fermi-u i tamo je sve receno.
?
Tko se hvali ? Di to pise u mom postu ? Covjek je pitao koju grafu, x puta je napisano da je gtx trenutno neisplativ, postoji tema o fermi-u i tamo je sve receno.
Ne pravi se lud molim te, ako nekog zelis ignorat jer ti ne pase ono sta pise onda ga ignoraj i bog, a napisat "Mah... Idem uredit ignore listu... :)" je jadno i debilno hvalisanje i pokazivanje dominacije (nepostojece).
Over and out.
Dečki mislim da se bez veze sad tu prepirete i stalno tupite jedno te isto. Čovjek je već rekao da će uzet gtx470 koja je na visokim rezolucijama i s antialiansingom uz bok pa čak i negdje bolja od 5870, i kad dođu novi driveri bit će još 5-10% jača. I još k tome preferira nVidiu, tako da je njegov izbor sasvim opravdan. Kao što sam već rekao i ja bi na njegovom mjestu uzeo GTX 470.
ja ne znam zašto je lik uopće otvarao temu kad je na kraju uzeo ono što je njega volja a ne ono što su mu drugi preporučili
za post iznad:
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_470/30.html
5 % jača od 5850 a 700kn skuplja
10 % slabija od 5870 a ista cijena
ne znam ja gdje ti vidiš da gtx470 pobjeđuje 5870 ??
kolika ja vidim razlika između 5870 i gtx470 RASTE povećavanjem rezolucije a nikako da se smanjuje
Ne pravi se lud molim te, ako nekog zelis ignorat jer ti ne pase ono sta pise onda ga ignoraj i bog, a napisat "Mah... Idem uredit ignore listu... :)" je jadno i debilno hvalisanje i pokazivanje dominacije (nepostojece).
Over and out.
Jadan debil vuce na ludjaka... Mozda jesam lud, mozda nisam. Al cinjenica je da je HD5870 nedvojbeno bolji izbor naspram GTX470.
Jel se slazes ? Pa da ja budem uveden pod zdravo-razumnog covjeka ili ti samnom u klub ludjaka... :)
Over and out.
Jadan debil vuce na ludjaka... Mozda jesam lud, mozda nisam. Al cinjenica je da je HD5870 nedvojbeno bolji izbor naspram GTX470.
Jel se slazes ? Pa da ja budem uveden pod zdravo-razumnog covjeka ili ti samnom u klub ludjaka... :)
OK, vratimo se na temu, al ocu normalnu diskusiju a ne preko TD-ova ;)
Ako cemo gledat strogo bang for the buck u ovom trenutku je bolji izbor. 5870 je u prosjeku oko 10% brza od gtx-a iako u nekim igrama i s visokim aa zna bit i sporija, al sve u svemu je brza, to je cinjenica.
Ali CINJENICA je i to da ce se jednako kvalitetno igrat s oba dvije kartice sta znaci da nikako ne moze napraviti veliku gresku izabravsi nvidiju. Cinjenica je i to da nvidija ima vise mjesta za napredak kroz drivere, i vrlo vjerojatno ce se razlika izmedju ovih dviju kartica jos smanjiti. Tu je i physx i cuda, koji nije neki bonus po meni al opet je sitan uteg na vazi na strani nvidije. Tu su i 3 originalne igre u ovom konkretnom primjerku.
I sad ljudi dodju i kazu da je (nv)idijot ako kupi gtx-a...
OK, vratimo se na temu, al ocu normalnu diskusiju a ne preko TD-ova ;)
Ako cemo gledat strogo bang for the buck u ovom trenutku je bolji izbor. 5870 je u prosjeku oko 10% brza od gtx-a iako u nekim igrama i s visokim aa zna bit i sporija, al sve u svemu je brza, to je cinjenica.
Ali CINJENICA je i to da ce se jednako kvalitetno igrat s oba dvije kartice sta znaci da nikako ne moze napraviti veliku gresku izabravsi nvidiju. Cinjenica je i to da nvidija ima vise mjesta za napredak kroz drivere, i vrlo vjerojatno ce se razlika izmedju ovih dviju kartica jos smanjiti. Tu je i physx i cuda, koji nije neki bonus po meni al opet je sitan uteg na vazi na strani nvidije. Tu su i 3 originalne igre u ovom konkretnom primjerku.
I sad ljudi dodju i kazu da je (nv)idijot ako kupi gtx-a...
možeš li nam dati primjer ???
činjenica je da će se jednako kvalitetno igrati i sa 5850 koja je 700kn jeftinija
barem da su dali 3 nove kvalitetne igre
otkad je resident evil 5....