Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 939.182
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Gtx 9xx Club
Penryn kaže...

MEGA jel te u ikojoj igri do sad taj i5 kočio na stock/4.4GHz, jesi pratio ikako to? Pod kočio mislim da ti je padao fps ispod 60fps isključivo zbog njega?

U SP igrama nije pratio sam,a BF4 sam igrao malo online da bih mogao dat nekakve tocne podatke.....uglavnom ovaj proc je ultrastar ali siba i ovu 970 ko lud :) Kako se ponasa na stock neznam posto sam ga digao na 4200-4400mhz cim sam ga nabavio :) :)

17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Naletio sam na ovaj test gdje je taj i5 na default taktu i iznenadilo me kako su dobri rezultati u odnosu na hasu i7 4.4GHz, čak i u ryse.

http://www.computerbase.de/2015-08/radeon-300-im-test-alle-amd-grafikkarten-von-r7-360-bis-r9-390x-im-vergleich/4/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa evo, Dying Light je primjer. Al i7 je u istoj situaciji ko i5 s Dying Light, opet je DX11 problem.

AC Unity je isto problem kod velikih zgrada s interijerom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 21:50 (buljo781).
12 godina
Penryn kaže...

Naletio sam na ovaj test gdje je taj i5 na default taktu i iznenadilo me kako su dobri rezultati u odnosu na hasu i7 4.4GHz, čak i u ryse.

http://www.computerbase.de/2015-08/radeon-300-im-test-alle-amd-grafikkarten-von-r7-360-bis-r9-390x-im-vergleich/4/

To je zato jer je 99% igara radjeno za manje brzih jezgri i tu 4 jezgreni inteli razbijaju......

12 godina
buljo781 kaže...

Pa evo, Dying Light je primjer. Al i7 je u istoj situaciji ko i5 s Dying Light, opet je DX11 problem.

AC Unity je isto problem kod velikih zgrada s interijerom.

Obadvije igre imam lock 60 fps sa tim da sam sad u AC U ukljucio MFAA pa ispada da imam ukljucen i msaa x4.Ali naravno uzmi u obzir da nista od mojih komponenti nije stock brzina.....

17 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo još jedan test s dobrom idejom(max postavke ali na 720p da grafa ne bude ograničavajuć faktor), samo što mi se rezultati nekako čine predobri..

http://www.computerbase.de/2015-08/intel-core-i5-6600k-i7-6700k-test-benchmark-skylake/7/#diagramm-gesamtrating-spiele-720p

Buljo ti si to više pratio, jesi kad pokušao npr. u bf4 sve na max a reza 720p čisto da vidiš do koliko fps-a potegne i5?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Mislim da ce me netko sad spomenut

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nisam pokušavao na 720p, ali čak i na 1080p i5 ne može ispratit GTX 970 sa više od 48 igrača. Ne padne ispod 60fps, ali bude oko 60-65fps min, a GPU usage 65-75%. U BF4 i7 ima prednost nekih 15-20fps na tim mjestima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 22:05 (buljo781).
14 godina

Naravno dropovi na 60-65 su samo na par mapa - Hainan Resort, Shanghai i Altai Range. Ostatak pada na oko 75-80fps zbog i5.

12 godina
Gtx 9xx Club

Sve u svemu ja sam apsolutno sretan sto sad mogu Dying light igrat kak se spada :)

Stijepanje sa kojom grafom se referiras da nemozes imat 60 fps i da ti pada cak i na 30 fps?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Ima hrpa nasih usporedbi na lov rezi s i5 vs i7 u BN temi

@mega, pa gtx970, kisa mrak drugi grad, fps je kao na konzolama:p

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 22:38 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

E da, ne zaboravimo Far Cry 4.

UPDATE:

Dying Light s draw distance na max, ravan usage = unutra, ostatak = vani.

Min fps 51.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 23:05 (buljo781).
12 godina
Gtx 9xx Club

pridruzujem se klubu (nemam dovoljno jako napajanje za R9 390 :( )

samo ne znam koju verziju BIOSa imam i na koju mogu upgrejdati (ako uopce ima smisla upgrejdati) od ponudjenih:

http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=5209#bios

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 22:54 (Fanu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fanu kaže...

pridruzujem se klubu (nemam dovoljno jako napajanje za R9 390 :( )

samo ne znam koju verziju BIOSa imam i na koju mogu upgrejdati (ako uopce ima smisla upgrejdati) od ponudjenih:

http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=5209#bios

Nemoj apgrjedati bios, nema potrebe za biosom sa gigabyte stranice.

12 godina
Gtx 9xx Club

za kog ovi iz nvidie rade te gameworks fore? 

za svoje kartice ocito ne jer su performanse na njima lose (i to na high end karticama)

jebo ih hairworks koji prepolovi framerate

treba ih novcano kaznjavati za smisljanje tih pizdarija (i to jos samo "rade" na nvidia karticama "kako treba") 

/rant 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fanu kaže...

za kog ovi iz nvidie rade te gameworks fore? 

za svoje kartice ocito ne jer su performanse na njima lose (i to na high end karticama)

jebo ih hairworks koji prepolovi framerate

treba ih novcano kaznjavati za smisljanje tih pizdarija (i to jos samo "rade" na nvidia karticama "kako treba") 

/rant 

Hairworks u Witcheru 3 izgleda fantastično, a udar na performanse nakon što je CD Project Red pokrpao igru uopće nije tako strašan. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
Gtx 9xx Club

Hairworks je u ovom stadiju banana ali niz njihovih tehnologija uistinu utjece na dobar nacin na dojam o igri,HBAO+,MFAA,Physx itd.

Stijepanje kako ti se vrti prvi grad po noci i uz kisu u Dying light?To me nocas zadesilo i dalje je 60 fps.........

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Hexfire kaže...

Hairworks u Witcheru 3 izgleda fantastično, a udar na performanse nakon što je CD Project Red pokrpao igru uopće nije tako strašan. 

hit je kod mene 10FPSa sto ne bi bilo toliko lose (na postojecih 50-60FPSa) da nema naglih frame dropova (na 20~ FPS) prilikom ulaska u sumu i susretanja bilo kakvog copora zivotinja..

za sve nvidia efekte koje su smislili (osim MFAA) treba proci bar 2-3 generacije grafickih da bi radile kako spada jer nakon tog vremena graficke postanu dovoljno jake i samo brute forcaju te efekte umjesto da se optimiziraju

jedina stvar koja me zivcira kod nvidie

nadam se da ce AMD napokon izbaciti neku postenu seriju grafickih koja ce moci konkurirati nvidiji (u svim aspektima) i vratiti dio izgubljenog trzista

jer ako nvidia (uz intel koji se ionako orijentirao samo na nezahtjevne poslovne korisnike) ostane jedina na trzistu, jao nama i sa cijenama i sa produktima..

12 godina
Gtx 9xx Club

Fanu svaka napredna tehnologija je ujedno i vrlo zahtijevna kad se pojavi na trzistu ista stvar ti je i sa Tressfx,radi poprilican udarac na performanse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Stiže mi još jedna gtx 970 tj. asus strixica pa ćemo vidjeti kako radi sli :)

ovo će biti samo za probu na 1 dan kako bih vidio kako to sve šljaka za ubuduće..

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 12:05 (toxic).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Pa s tim i7 će šljakat jako dobro

17 godina

Opa fino fino , jeftina sli konbinacija a jede sve zivo i nezivo ;-)

Bdw sljakat ce ti super sa i7, tak je i meni mass oc bilo sa ivyem ..bez brige sto se tice filanja ;-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 14:33 (4mal).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

970 SLI je najbolja konfa koju sam ikad koristio u kontekstu uloženo/dobiveno. Osjetno brža i od TitanaX, a košta ispod 700€ u najboljoj varijanti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 14:32 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
4mal kaže...

Opa fino fino , jeftina sli konbinacija a jede sve zivo i nezivo ;-)

Bdw sljakat ce ti super sa i7, tak je i meni mass oc bilo sa ivyem ..bez brige sto se tice filanja ;-)

ovaj antec kojeg imam me zanima :) kada ja to ocam iskreno me zanima kolko ce povuc

obje kartice cu dici na 1500mhz

drugo što me brine kučište, napajanje je zatvoreno nema zraka.

možda ako ću kupiti drugu 970 da uzmem i big towera nekog iako doma imam xasera VI ali je tolko neupotreblji za cm da ne znam šta da radim

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 14:39 (toxic).
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo upravo narucija svoju MSI GAMING 4G 970. Doc ce iduci tjedan, valjda. 350€ ili 2625kn.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ajme kako si se zajeb0!
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Kupio danas ASUS STRIX GTX 960 2GB OC u Linksu.

Nadam se da ću moći aktivirati Phantom Pain.

1 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

malo sam OCa svoju G1

Unigine Heaven - Extreme 2560x1440 4xAA

default clockovi:

average: 36FPS

score: 915

minFPS: 7.7
maxFPS: 62.1

OC:

• Temp Target 79 Degrees C
  • GPU clock +160 MHz
  • Power limiter 112%
  • Mem clock +500 MHz
  • Volatge default
  • FAN RPM default

Core Clock: 1392 MHz

Boost Clock: 1552 MHz

Memory Clock: 8000 MHz

average: 42.2
score: 1062

minFPS: 2.1
maxFPS: 90.8

ne prelazi 67C

da li je to dobar OC? ako povisim memoriju na 550MHz onda mi se rusi unigine/artefakti

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 21:34 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zajeb kaže...

Evo upravo narucija svoju MSI GAMING 4G 970. Doc ce iduci tjedan, valjda. 350€ ili 2625kn.

dobra cijena. Gdje si nabavio?

Sreća je put, a ne odredište.
14 godina
neaktivan
goodie kaže...
Zajeb kaže...

dobra cijena. Gdje si nabavio?

http://www.computeruniverse.net/en/products/90569096/msi-geforce-gtx-970-gaming-4g.asp

Postarina je 18€, ali sam narucija i jedan 4790k pa mi ne smeta postarina.

Sve skupa 722€ s 5€ popusta za newsletter.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice