Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 953.585
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Gtx 9xx Club

Vidim da su Inno3d gtx 970 jeftinije od drugih,dali je u pitanju niza kvaliteta izrade ili samo manje poznat brand?

Kakve su temperature tog modela u loadu i dali odrzava boost tojest ne throthla?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
MEGATAMA kaže...

Vidim da su Inno3d gtx 970 jeftinije od drugih,dali je u pitanju niza kvaliteta izrade ili samo manje poznat brand?

Kakve su temperature tog modela u loadu i dali odrzava boost tojest ne throthla?

ovisi koji model, ino3d inace ima i strava kartice( jedni od najboljih hladenja uopce/vrh)! tako da ovo sto mi imamo ovdje ovaj pocetnicki i najeftiniji model je dosta vrel zbog slabog hladenja( samo 2 heat-pipa)! tako da tko moze svakako se isplati dati 200kn vise za neki drugi model/proizvodaca! jer od ino3d-a oni jaci i boljih modela niti nema kod nas kao i ostalih desetak svjetskih brandova gpu-a...:(

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Da ll itko ima problema sa zadnje 3 revizije drivera? 344.65, 344.75 i 344.80. Meni kartica u stocku radi, ali... ruši se jako u igrama. Recimo battlefield 4 sam odigrao u 4K s nekoliko rušenja. Evil within, u 3 chapteru, nenormalno se ruši nakon 10 minuta i nakon par minuta. Zatim, dead rising 3. Igram jedno 2-3 sata... smrzne, i izađe na desktop s porukom game has crasshed. Odvrtio nekoliko sati furmark, bez problema. Pa zatim unigine heaven, sve prolazi. Zatim paralelno oba plus cpu stress test, sve radi. Temperature ne idu iznad 68 C.

Sad me zbilja zanima, da li su driveri ili mi je napajanje slabo. Ono 450w corsair HX. Lako uzmem novo ali ne bi mjenajo ako je dovoljno. Vidim na netu da ljudi masovno imaju problema s driverima, najvise sa black screen i rušenje drivera s porukom, driver has stopped working and recovered.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.11.2014 22:13 (simpa256).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Pa ako si uspijesno odvrtio nekoliko sati furmarka koji ti optereti grafu vise od ijedne igre znaci da je napajanje dovoljno.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
MEGATAMA kaže...

ovisi koji model, ino3d inace ima i strava kartice( jedni od najboljih hladenja uopce/vrh)! tako da ovo sto mi imamo ovdje ovaj pocetnicki i najeftiniji model je dosta vrel zbog slabog hladenja( samo 2 heat-pipa)! tako da tko moze svakako se isplati dati 200kn vise za neki drugi model/proizvodaca! jer od ino3d-a oni jaci i boljih modela niti nema kod nas kao i ostalih desetak svjetskih brandova gpu-a...:(

Dobro, u današnje vrijeme je posve nebitno ima li u Hrvatskoj. CU šalje u nas i ima EVGA, Inno, Asus, MSI, Gigabyte, Sapphire, Gainward.. Ima i Amazon, a mislim da se da nabaviti PoV itd.

simpa256 kaže...

Da ll itko ima problema sa zadnje 3 revizije drivera? 344.65, 344.75 i 344.80. Meni kartica u stocku radi, ali... ruši se jako u igrama. Recimo battlefield 4 sam odigrao u 4K s nekoliko rušenja. Evil within, u 3 chapteru, nenormalno se ruši nakon 10 minuta i nakon par minuta. Zatim, dead rising 3. Igram jedno 2-3 sata... smrzne, i izađe na desktop s porukom game has crasshed. Odvrtio nekoliko sati furmark, bez problema. Pa zatim unigine heaven, sve prolazi. Zatim paralelno oba plus cpu stress test, sve radi. Temperature ne idu iznad 68 C.

Sad me zbilja zanima, da li su driveri ili mi je napajanje slabo. Ono 450w corsair HX. Lako uzmem novo ali ne bi mjenajo ako je dovoljno. Vidim na netu da ljudi masovno imaju problema s driverima, najvise sa black screen i rušenje drivera s porukom, driver has stopped working and recovered.

Ja sam imao u desktopu... distorzija slike i prestanak slanja signala nakon sleepa.

13 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Pa ako si uspijesno odvrtio nekoliko sati furmarka koji ti optereti grafu vise od ijedne igre znaci da je napajanje dovoljno.

Evo opet, od jutros od 8... par sati furmarka, bez greške... Pa sam upario occt i furmark, sve prolazi. Evo već sat dva vrti heaven benchmark, ide... Ali kad uđem u igru, baca error game stopped working.

Ne smrzne komp, niti igru samo izađe na desktop. Kroz cijeli bf4 možda 3 puta, dead rising 3 nakon 2 sata, a evil within par minuta i uopće ne mogu završit chapter 3. Probat ću poslje igrat ryse pa ću vidjet.

Sve si nešto mislim da je do drivera no koje god sam probao, ista priča. Vidim puno ljudi se žali na isto, ali opet, ako driveri nisu oke, pa onda bi svima trebalo radit problema... Ili se varam?

Naravno, očistio registry, stare drivere maknio sa DDU i driver sweeperom, restartao bios, ništa nije OC... Ne znam u čem je caka

12 godina
Gtx 9xx Club
Driveri milijon posto
nista mi se neda
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Čak sam dizao power limit na 110% u afterburneru kao i voltažu na +87. Najprije je bila na stock... onda na +30 pa na +87. Kao maaaalo je pomoglo ali opet, ista priča.

Imao sam u kompu par dana 7850 koja mislim da troši više nego 970 i radila je sasvim uredu. Probao sam i 8800gt, radi. Sve što probam, radi, OSIM kad krenem igrat.

12 godina
Gtx 9xx Club

Ajd pokreni DDU u safe modu pa stavi da ti obrise sve amd drivere pa obrisi sve nvidia drivere pa izadji iz safe moda i ponovo instaliraj najnovije nvidia drivere.I javi dali ima kakvog pozitivnog pomaka....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Ajd pokreni DDU u safe modu pa stavi da ti obrise sve amd drivere pa obrisi sve nvidia drivere pa izadji iz safe moda i ponovo instaliraj najnovije nvidia drivere.I javi dali ima kakvog pozitivnog pomaka....

Napravio jutros... našao ostatke amd drivera, i nvidia drivera, maknio ih. Napravio još jednom za svaki slučaj. Pa zatim driver sweeperom još jednom da vidim da nije ostalo ništa. Očistio registry. Stavio zadnje drivere... sve isto. Da li postoji neki stres test za GPU mem?

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.11.2014 15:51 (simpa256).
12 godina
Gtx 9xx Club

Ako ti je vram neispravan on ti baca artefakte i to nemozes nikak fulat.Tvoj slucaj je bas cudan i nekak nevjerujem da driveri mogu utjecat bas na svaki naslov koji igras,vidio sam po forumima da se doslovno hrpe gamera zale na zadnje nvidia drivere ali tebe to pogadja bas zestoko.....ali poruka koju ti baca da su driveri prestali reagirat upucuje na drivere ili neispravnu grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znam da... No meni ne javlja driver has crashed, već samo izađe iz igre i veli recimo Dear Rising 3 has stopped working. Stavio sam si msi kombustor, pustio mu stress test furmark i test za memoriju. Znači sad radi test, gpu core na max, memorija svih 4 gb zauzeća plus cpu burner radi u pozadini. Niti artifacta niti trzaja, niti rušenja. Nije mi jasno. Probat ću odigrat crysis 3 u komadu, baš me zanima. Možda zaista ima problema samo s tih par novih igara koje su tek izašle. Kako god, nešto ću riješit pa svakako javim što i kako, možda nekome bude trebalo

12 godina
Gtx 9xx Club

Napravi na novo instalaciju windowsa. 

Moj PC  
4 3 hvala 0
12 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

Napravi na novo instalaciju windowsa. 

Bolje da proba opet ocistit sa DDU pa neke drivere od recimo prije 6 mjeseci ili malo starije pa ako radi normalno onda su 100% driveri.

13 godina
neaktivan

Budem probao sa nekim malo starijim da, no ne znam da li oni uopće rade na 9 seriji pošto za nju postoje tek 4 revizije, i to od 9 mjeseca. Primjetio sam da kada se furmark vrti, TDP je 100% kao i gpu load. No, kada upalim cpu burner, furmark počne žestoko trzat na nekih 20tak sekundi pa opet radi oke, TDP varira oko 80% a gpu load nikako ne prelazi 70%. Što znači da nisam uspio dobit 100% iskoristivost kartice i CPU-a u isto vrijeme iako se ništa nije rušilo ili davalo ikakav error ili artifakte.

Za usporedbu, isto sam napravio na burazovom kompu, na i5 2500K, 8gb gskill ram i amd 7850 2GB. Sam furmark, sve 100%. Upalim CPU burner, i dalje sve fino radi sa svime na 100%. E sad da li su kod mene driveri ili je napajanje slabo, to ćemo vidjeti.

17 godina
Gtx 9xx Club

Ajme bas nevolim citat ovakve stvari... pljunes 3k kn za grafu (ili bilo koji drugi komad HW-a) i onda te komp zeza, ajd nadam se da ces rijesit problem!

Probaj sa onim prvim driverima za maxwele, to ce mozda pomoc, a probaj sa reinstalacijom windowsa.

Ne vjerujem da je napajanje, ja imam isto to i znam da je unutra SS, a i kad pogledas po rivjuima ukupnu potrosnju konfa sa tom grafom i nekim i5/i7, uvijek je ispod 400w!

OT: tako mene sexa ovaj SSD pod moj komp, tj on radi savrseno ali FireFox ne (chrome mi ne lezi jednostavno, FF mi je drazi), desavalao mi se to da mi se svakih par sekundi zablokira kad surfam.

Onda sam negdej pronasao kako natjerat FF da koristi RAM za cache umjesto HDD-a i podesio to, sad radi sve savrseno.

Inace i na ova dva diska u raid-u imam instalirane svjeze win (ono cisto radi ovakvih stvari koje se opisuju gore, da probam dali je do winsa) i tu FF radi normalno bez RAM cahe-a....

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 7:34 (disco).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

E moj kolega, i bogati plaču {#}.

16 godina
Gtx 9xx Club

Evo da se napokon i ja priključim klubu. Ciljao sam na ASUS Strix verziju ali mi je ponuđena jako dobra prilika za Gigabyticu koju nikako nisam mogao odbiti.

Moj PC  
11 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Čestitke :) Sad pleglaj! Dobar deal se nikad ne propušta, pogotovo sad, blagdani će, vrijeme vani nikakvo... savršeno za igranje :) Sinoć sam igrao ryse nekoliko sati sa DSR-om i ide to oke, mislim, nije se ništa srušilo niti blokiralo. Možda su stvarno driveri u pitanju i usput, izašli su 344.80 hotfix. Jel zna netko kako mogu provjerit potrošnju cijelog sustava iz utičnice da vidim dal napajanje radi na granici

12 godina
simpa256 kaže...

Čestitke :) Sad pleglaj! Dobar deal se nikad ne propušta, pogotovo sad, blagdani će, vrijeme vani nikakvo... savršeno za igranje :) Sinoć sam igrao ryse nekoliko sati sa DSR-om i ide to oke, mislim, nije se ništa srušilo niti blokiralo. Možda su stvarno driveri u pitanju i usput, izašli su 344.80 hotfix. Jel zna netko kako mogu provjerit potrošnju cijelog sustava iz utičnice da vidim dal napajanje radi na granici

Ja za mjerenje potrosnje imam Emos Energi meter kupija ga u Chipoteci u Arena centru za 149kn. Pogledaj malo temu Potrosnja racunala
nista mi se neda
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.12.2014 19:11 (nicky.sl).
14 godina
simpa256 kaže...

Kao što je spomenuo i kolega, trebaš kupiti uređaj koji mjeri potrošnju nekog trošila. Imaš toga sada za nevelike pare.

10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Mislim kupit 970, a cini mi se prema onom sto sam dosad cito da je Gigabyte dobar izbor. Vazno mi je da se hladi jako dobro da mogu na max load bez problema igrat preko ljeta.

Jeli velika razlika  između: WF3OC-4GD  i G1 GAMING-4GD? Obje imaju jednako dobro hlađenje?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 21:14 (Agat).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Agat kaže...

Mislim kupit 970, a cini mi se prema onom sto sam dosad cito da je Gigabyte dobar izbor. Vazno mi je da se hladi jako dobro da mogu na max load bez problema igrat preko ljeta.

Jeli velika razlika  između: WF3OC-4GD  i G1 GAMING-4GD? Obje imaju jednako dobro hlađenje?

u G1 su kakti malo probraniji cipovi(no to ti je mizerija ako ne ganjas bencheve i svaki fps u njima)lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
Gtx 9xx Club

cekiraj MSI G4 isto je dobar kao i G1 a jos je i kraci PCB {#}

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
Gtx 9xx Club

imgur.com/LjF5yxR.jpg

slikica jedne zvjerke sa i7 pete generacije i 2x 970 strix sto smo frend i ja sklopili na kraju :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 10 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Upravo testiram malo MSI GTX 970 GAMING TF5

https://www.youtube.com/watch?v=R7ZHLppS5_w
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

imgur.com/LjF5yxR.jpg

slikica jedne zvjerke sa i7 pete generacije i 2x 970 strix sto smo frend i ja sklopili na kraju :)

Daj malo da to bude autenticno sa potpisom nicka na papiru {#}

12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club
U kojem ducanu moram kupit GTX 970 da mogu dobit kod za assassin's creed unity?? znam da nude to al nisam siguran jel ima kod nas i dali dolazi sa svakom grafickom (gtx 970) bilo koje firme?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

imgur.com/LjF5yxR.jpg

Gdje ste vi to nabavili Phanteks kućište ???

13 godina
itomic009 kaže...

Gdje ste vi to nabavili Phanteks kućište ???

Narucivali iz finske i njemacke (ima rodbine tamo)

Boze kakav mentalitet ljudi, 6TD zbog ljubomore {#}

@roby vazi, kad budem kod njega isao sljedeci put {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 12:26 (chaselol).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice