Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 953.483
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Gtx 9xx Club
Tonči kaže...
Super, onda se ti high-end igraj na 1080 :).

4k nije high end, nego nesto vise recimo kad bi spojio preko 5 monitora 1080p...da to je high end za mene.

1440p ili 4k meni nije high end ako cemo tako ali hajde da idemo dalje u OT

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 8 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

high end je 8K ili oculus rift zbog nekih drugih prednosti. Također poželno je igranje u 3D-u ako već nema oclusa za nazvati se high end igračinom. 4K je već isfurano....

Moj PC  
5 4 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

GTX 980 je high end grafika(npr EVGA), npr.4K 28" Dellov monitor je isto high end monitor,skupa sa vrhunskim kučištem, procesorom i kilovatnim napajanjem dolazimo do high end gamming konfe!!Povečavanjem grafika i monitora samo naglašavamo koncept high enda!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

O kakvom 4k high end gamingu baljezgate gore? Dobro je rekao kolega...4K NE MOŽE biti standard za "high-end" gaming kad ga 4 HIGH END kartice ne mogu gurat sa maxanim postavkama. Baljezganje, naivno potrošačko baljezganje. Da vam sad bubnu 15K monitor, hoćete reć kako je to onda standard za "high end" a 4k "low end", da ne govorim o 120hz 4K monitorima i hardware koji to može postić??? Auuu, kako vas vole Asus, LG, Benq, a onda i AMD i NVIDIA...vi ste im omiljeni...

toliko toga se mora izrafinirat u pc gaming svijetu, od API-eva, drivera, OS-ova do hardware-a...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
13 2 hvala 1
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Zašto idete u off topic i spamate temu....želimo čitati o novim GTX grafama!

Moj PC  
18 1 hvala 7
17 godina
Gtx 9xx Club

Nema ih bas na trzistu trenutno i svi u iscekivanju citaju strane forume, procitaju "nekaj pametno" i onda dodju tu uvjeravat ostale kak se nove grafe isplate, odnosno ne isplate, kak se griju malo ili puno, trose, ne trose, brze su, nisu, dx11, dx12, mantle, a sve je bla bla bla...

Da ne velim uvjeravanje o "potrebi za 6, 8, 16GB VRAMA" i kako se moze, ne moze bez toga, ima potrebe, nema potrebe i toncija koji je umoran objasnjavat nama obicnim smrtnicima za sto ima potrebe, a za sto nema itd.

Da, istina, da grafa ima 32GB VRAMA-a mogli bi napunit sve kad bi to htjeli. Kvragu iako desktop racunala imaju 4-8-16, pa i do 32GB RAM-a jer ih "mogu napunit", mozemo rec da ima servera/clustera sa terabajtima rama koji hendlaju ogromne baze podataka i drze kompletne baze "in memory" radi brzeg pristupa podacima, to ne znaci da procjecan stef koji hoce gaming racunalo treba "barem 32GB" ili da je to high end.

Toliko ste otisli u offtopic sa prepirkama o stvarima tko je sta reko i sto je high end da je ova tema maltene spremna za lock.

4K monitori, 8K monitori, 6 1080p monitora... Svako sa svojom definicijom high enda, sad smo poceli i sa 3D i oculus riftom, sutra ce netko pisat da ispod holo apartmana ne priznaje high end... Al barem sam od toncija naucio da 1080p nije high end vec 10 godina.

Pricamo ovdje o gtx 9xx seriji. Ako nemate neki konkretan primjer benchmarka koji zelite podijelit sa nama ili karticu na testiranju, cak i vijest da stize novi posiljka odredjenih kartica, mozda bi se svi skupa mogli malo suzdrzat o pisanju. Dodjem procitat novitet, nadam se da ce napisat netko da je nesto stiglo natestiranje pa daje homemade review ili nesto slicno, a ono prepirka jl bolji oculus rift ili 8K i koliko herza jest, a koliko nije high end, pa kolicina FPS-a i slicno.

Moj PC  
10 0 hvala 8
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Mala head to head usporedba GTX 780 vs GTX 970.

GTX 780 (stock)

Core Clock: 1150 MHz

Memory Clock: 6008 MHz

GTX 970 (stock)

Core Clock: 1278 MHz

Memory Clock: 7010 MHz

Hardver: vidi pod "Moj PC"

3Dmark 11

GTX 780 - P13284

http://www.3dmark.com/3dm11/8789651

GTX 970 - P13248

http://www.3dmark.com/3dm11/8796563

Unigine Valley 1.0

GTX 780 - 65.6 fps

GTX 970 - 60.0 fps

Middle-earth: Shadow of Mordor Benchmark

(1920x1200; Ultra; 1600p downsampled) 

GTX 780 - 44.5 fps

GTX 970 - 43.6 fps

Uskoro malo detaljnije.

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 15:10 (Vojnik).
Moj PC  
28 0 hvala 23
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ocigledno je gtx780 vec proslost (kaj se tice kupnje ne perfomansi) jer za iste novce(cak i 100kn manje) se trenutno uzme nova gtx970 istih perfomansi no po svemu ostalome bolja kupnja{#}bravo nvidia i tebi Vojnik!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 15:16 (Stjepanj).
Moj PC  
4 0 hvala 3
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Lagani OC na stock naponu:

Middle-earth: Shadow of Mordor benchmark

GTX 970 OC (1463 MHz/7010 MHz) - 48.2 fps

GTX 780  (1150 MHz/6008 MHz) - 44.5 fps

GTX 970 (1278 MHz/7010 MHz) - 43.6 fps

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
Moj PC  
9 0 hvala 6
17 godina
Moj PC  
4 0 hvala 2
13 godina
protjeran

hvala ti boze da su se sjetili napokon staviti i bocne ventove {#}

bilo je pitanje vremena..Ludnica

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 16:50 (Stjepanj).
13 godina
Stjepanj kaže...

hvala ti boze da su se sjetili napokon staviti i bocne ventove {#}

bilo je pitanje vremena..Ludnica

kakav lol  {#}

12 godina
Gtx 9xx Club
Neznam za vas jerbo o ukusima se ne raspravlja al ja ruznije kartice u zivotu nisan vidija, onaj ko ju je dizajnira previse gleda crtice.
nista mi se neda
Moj PC  
11 8 hvala 1
12 godina
Vojnik kaže...

Lagani OC na stock naponu:

Middle-earth: Shadow of Mordor benchmark

GTX 970 OC (1463 MHz/7010 MHz) - 48.2 fps

GTX 780  (1150 MHz/6008 MHz) - 44.5 fps

GTX 970 (1278 MHz/7010 MHz) - 43.6 fps

Tnx na infou vojnik,ja sam sad odvrtio taj bench na 1080p,dignuto na 150% sto je2880*1620 na ultra sve tojest max i score je 49.8 fps

Ali moram naglasit da iako sam stavio teksture na ultra da nemam instaliran hd paket tekstura pa vjerujem on po defoltu to stavi na high iako oise ultra u opcijama.

Probat cu naknadno benchat i sa nekakvim overclockom ako cu stic.

EDIT:

U 2 runu score je bio 50.3 fps ali to je normalno za bencheve taj lagani odmak gore ili dolje.Vram usage mi je kroz bench bio 3922MB............nisam dugo trebao cekat da mi nesto dodje do maxa na grafi :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 17:21 (MEGATAMA).
16 godina
nicky.sl kaže...
Neznam za vas jerbo o ukusima se ne raspravlja al ja ruznije kartice u zivotu nisan vidija, onaj ko ju je dizajnira previse gleda crtice.

Meni se baš sviđa izgled kartice.

13 godina
protjeran
chaselol kaže...

kakav lol  {#}

nicky.sl kaže...

o ukusima se ne raspravlja, ako cemo tako ima 100x gorih i ruznijih kartica,{#} ovdje nije rijec o tome nego o jednostavnom napredku i potrebi da se napravi bolje i efikasnije hladenje, kao sto vidimo 3 venta sad jos i bocni koji je kod entuzijasta poprilicno bitan jer je doticni hladi po najvrelijem djelu izlazne topline,

naravno ovdje nije kraj tome jer mozemo ocekivati i na backplateu extra ventove koji je pak sekundarni odvod topline(toplina uvijek ide gore) , zasto ne pobogu? netko uvijek ima potrebe za tako necim, recimo ja...{#}

ako je to njihov izum mogu samo reci svaka cast...a vi i dalje rokajte po td(zbog cega ne zanima me jer obicno svi sute...{#})

no mogu reci da cete za koju godinu svi to imatu u racunalima{#} i govoriti kako je bas vasa najbolja i najljepsa{#}

lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 1:00 (Stjepanj).
16 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Dizajn me posjeća na lamborghini. Nije mi ružan, ali ni osobitno lijep. 

http://www.topgear.com/uk/assets/cms/9b857c8b-4607-4973-a88b-5a17f3b24482/Thumbnail.jpg?p=140516_05:33

SoSlI' bopummeH motlhbogh val.
13 godina
Gtx 9xx Club

Iskreno ako se toliko grije, koji penis stavljaju ventove na sve strane. Nek pocnu prodavati s vodenim hladjenjem, niko ne zeli mlaznjak u kucistu

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 19:54 (chaselol).
Moj PC  
0 7 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

sumnjivo meni to izgleda, više kao navlakuša za transformers balavurdiju, nego neko ozbiljno i revolucionarno rješenje

više ćemo znati kad je testiraju i usporede s pouzdanijim rješenjima poput gige, da vidimo koliko se dobije s tim ventilatorčićem, pogotovo na zujanju

Moj PC  
5 1 hvala 1
14 godina

Ružno, neozbiljno.

Inače te Inno kartice su jeftnije, ali to ne bi preporučio nikome.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 19:56 (Valentin17).
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ako je jeftinija i sa dužom garancijom od konkurencije, zašto ne. Ali ako taj transformer izgled i to malo zujalo misle dodatno naplatiti {#}.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
XXX kaže...

Ako je jeftinija i sa dužom garancijom od konkurencije, zašto ne. 

Griju se ko blesave, bučne su, isprobao s GTX 750 Ti, Giga je avion za Inno.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

cijena je od te svemirske Inno3d u UK slična kao i ostalim nereferentnim 970. http://www.overclockers.co.uk/productlist.php?groupid=701&catid=1914&subid=1010

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 20:04 (mintras).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

sumnjivo meni to izgleda, više kao navlakuša za transformers balavurdiju, nego neko ozbiljno i revolucionarno rješenje

više ćemo znati kad je testiraju i usporede s pouzdanijim rješenjima poput gige, da vidimo koliko se dobije s tim ventilatorčićem, pogotovo na zujanju

ti onda ocigledno nikad nisi u kucistu stavljao bocni ventilator, jer da jesi onda bi znao koliko to spusta tempereaturu(pogotovo na grafama s jednim ventom)...dakle revolucionarno nije jer se taj sistem koristi od kad je racunala no sad je napokon evoluiro i to direkt na grafickoj!{#}

kaj se tice usporedbe nisam te razumio kaj s pouzdanijim gigabajtom? pa i ovo je model s 3 venta na sebi, pa prema tome ne sumnjam da je ista nepouzdaniji, viša je predpostavka da moze biti samo bolji s ovim a sad dali mu je regulacija i ostali elementi ispod hladnjaka "sfušareni" e to je vec druga prica!

No pošto je kartica tek izasla vidjet cemo uskoro i sta kaze to ruzno pače{#}

13 godina
Gtx 9xx Club

Obično su ti mali ventilatori dosta bučni,ja imam nešto slično na matičnoj ploči Asus Sabertooth,od prvog dana stoji ištekan!!

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
picajzla0707 kaže...

ti onda ocigledno nikad nisi u kucistu stavljao bocni ventilator, jer da jesi onda bi znao koliko to spusta tempereaturu(pogotovo na grafama s jednim ventom)...dakle revolucionarno nije jer se taj sistem 

Ne vjerujem da taj ventilator ima ikakvu praktičnu funkciju. Na računalu je veći prostor, pa bočni ventilator mogu pomoći pri regulaciji protoka zraka. Međutim, na ovakom malom prostoru, sav tok zraka svakako će biti reguliran snažnim gornjim ventilatorima.

Mislim da ovaj mali ventilator nije dovoljno jak da bi na te struje uopće imao realan utjecaj.

SoSlI' bopummeH motlhbogh val.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 20:59 (Xanzzu).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

a bumo vidili kak je sklepano, ali slazem se da se to malo cudo nemre mjeriti s velikim 120mm ventom i kolicinom zraka koji doticni moze upuhati...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Prema ovoj stranici AMD odgovara smanjujuci cijene svojih trenutacnih kartica.

R9 290x pada za cak 150$, znaci i AMD fanovi se mogu radovati releasu Nvidia kartica :)

Tako to ide.

MSI Z77A-GD65 | i7 3770K 4.5GHz | 8GB Corsair 1866MHz | MSI GTX680 Ligtning OC | XFX 650W | SSD 128GB + HDD 1TB | Noctua NH-D14 | Coolermaster Storm Enforcer |

9 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
...

Možda nije loš taj bočni vent, al iskreno mislim da nije potreban. Kao prvo, malen je i ako se vrti na većim okretajima sigurno će dodat koji db buke. S druge strane, asus msi ili giga imaju dokazano kvalitetna hlađenja, tako da ako bi uzimao novu karticu ovaj inno mi ne bi bio na listi sigurno, da ima još 2 bočna venta... Ovi novi čipovi se ne griju previše i solidno se klokaju na ovim gore vendorima tako da ne bi radio izlete prilikom kupnje. tih parsto kn me ne bi ubilo. No svakako, nek se firma dokaže i ako daju dobru garu i cijenu, nek se ljudi odvaže.  

edit: samo mali OT, pročitao jedan komentar na redditu i umra od smija:

"Yeah, AMD is likely a major contributor to global warming, but we're all goign to die anyhow, so at least we'll do it with 1440p graphics @144hz." {#}

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 23:43 (eywa33).
13 godina
eywa33 kaže...

"Yeah, AMD is likely a major contributor to global warming, but we're all goign to die anyhow, so at least we'll do it with 1440p graphics @144hz.{#}

Won teh internet for today

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice