Ja slažem novi komp i odlučio sam se za slijedeću konfiguraciju:
Kućište: Coolermaster HAF 912 Plus
Hladnjak: Coolermaster Hyper 212 Evo
Napajanje: XFX 550w
Disk: WD Blue Caviar 1TB
Rami: Corsair 4gb 1600Mhz Heat Spreader (kasnije još jedna pločica od 4gb)
Matična: Asrock PRO3 Z87
CPU: Intel i5 4670 3,40ghz (Haswell)
Grafičku ću zadnje uzeti ali kada ću je kupiti zanima me da li je Gainward GTX760 2gb Phantom dobar izbor za igranje jer na starom kompu nisam igral od 2008. godine igre (komp kupljen 2006-te jedna jezgra na 2.2ghz sve govori) pa zato i kupujem novi komp.
Sviđa mi se ta edicija jer se mogu ventilatori izvaditi i lako očistiti pa me zanima da li je ovo napajanje dostatno kad sam videl da grafa troši max 282 watta pod najjačim opterećenjem i dok se sve ostalo uzme u obzir ja mislim da je napajanje taman. Uglavnom komp će mi koristiti za starije i novije igre svakako.
Ispričavam se ako je offtopic ali konfiguraciju sam naveo da se vidi na što mislim staviti kasnije grafu jer mi komp sad treba više da mogu normalno raditi nego igranje pa će zato grafa doći malo kasnije. A i naravno ograničen budžet pa sam se definitvno odlučio za ovu konfu jer će meni biti dobra samo me jedino malo kasnije za grafičku muči ali ja vjerujem da bi to trebalo biti OK. Grafa za nekih 2-3 mjeseca bude sigurno :)
bolje uzmi gtx770 ako vec toliko rijetko upgradeas komp
ali ako nisi neki zahtjevni gamer (boli te briga za detalje) bit ce ti ok i gtx760
a sto se tice napajanja, pogledaj moju konfiguraciju - imam xfx450W i gura sve pod moj komp bez problema.