GTX 7XX Club

poruka: 1.474
|
čitano: 210.505
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: GTX 7XX Club
FistOfNorth kaže...

Ja slažem novi komp i odlučio sam se za slijedeću konfiguraciju:

Kućište:  Coolermaster HAF 912 Plus
Hladnjak: Coolermaster Hyper 212 Evo 
 Napajanje: XFX 550w
Disk: WD Blue Caviar 1TB

Rami: Corsair 4gb 1600Mhz Heat Spreader (kasnije još jedna pločica od 4gb)
Matična: Asrock PRO3 Z87
CPU: Intel i5 4670 3,40ghz (Haswell)

Grafičku ću zadnje uzeti ali kada ću je kupiti zanima me da li je Gainward GTX760 2gb Phantom dobar izbor za igranje jer na starom kompu nisam igral od 2008. godine igre (komp kupljen 2006-te jedna jezgra na 2.2ghz sve govori) pa zato i kupujem novi komp. 

Sviđa mi se ta edicija jer se mogu ventilatori izvaditi i lako očistiti pa me zanima da li je ovo napajanje dostatno kad sam videl da grafa troši max 282 watta pod najjačim opterećenjem i dok se sve ostalo uzme u obzir ja mislim da je napajanje taman. Uglavnom komp će mi koristiti za starije i novije igre svakako.

Ispričavam se ako je offtopic ali konfiguraciju sam naveo da se vidi na što mislim staviti kasnije grafu jer mi komp sad treba više da mogu normalno raditi nego igranje pa će zato grafa doći malo kasnije. A i naravno ograničen budžet pa sam se definitvno odlučio za ovu konfu jer će meni biti dobra samo me jedino malo kasnije za grafičku muči ali ja vjerujem da bi to trebalo biti OK. Grafa za nekih 2-3 mjeseca bude sigurno :) 

bolje uzmi gtx770 ako vec toliko rijetko upgradeas komp

ali ako nisi neki zahtjevni gamer (boli te briga za detalje) bit ce ti ok i gtx760

a sto se tice napajanja, pogledaj moju konfiguraciju - imam xfx450W i gura sve pod moj komp bez problema.

15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Ja imam neki osjecaj da kad gtx 760 pocne "grcati" sa fluidnosti igranja da ce i gtx 770 model. Naravno gledajuci duzi period. Gtx 780 vjerujem da je vec druga prica. Ovo je samo moje razmisljanje,nije da sam pristran jer imam 760 model. Kolega, ako imas dovoljno novaca,slobodno ubodi 770..

Moj PC  
2 5 hvala 0
12 godina
GTX 7XX Club

Stigla nova igracka ;)

Moj PC  
16 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Hvala svima na preporuci grafičke ali vidjet ćemo u dogledno vrijeme kada ću imati novaca za grafičku. Grim mi je pajdo pa mi je preporučil MSI Twin Frozr GTX 760 i za moje potrebe znam da će mi biti dosta :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
GTX 7XX Club

Jucer mi dosla GTX 770 od ASUS-a. Za sad radi {#}. Temp su izvrsne te je super tiha. Bez podizanja voltaze radi stabilno na 1184/1953 odnosno u igrama je  Core: 1280Mhz a Memory: 7812Mhz! 

Mene brine, zasto zadnji dio grafe visi ?? ( slika 7,8) , jer sve sam dobro privcrstio i sve je dobro sjelo na svoje mjesto ! Nisam mogao to tako ostavit te sam uzeo komad drva, oblikovao ga i napravio oslonac (slika 9,10) . Neznam, bojao sam se da mi ne pukne pcie utor na maticnoj ili grafi! 

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
Slika 3 Slika 3
Slika 4 Slika 4
Slika 5 Slika 5
Slika 6 Slika 6
Slika 7 Slika 7
Slika 8 Slika 8
Slika 9 Slika 9
Slika 10 Slika 10
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 9:31 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Sandro HR Zagorje kaže...

Mene brine, zasto zadnji dio grafe visi ??

zato sto ti grafa nazalost nema "side plate" a ocigledno je trebala jer gtx770 je poprilicno duga grafa...znaci ovo dolje;

mislim da nemoram oznacavati crvenom bojom koji dio ti fali:)

no imas i za kucista nosace gpu-ova, ja sam dobio s svojim Z3 plus! ovak nekak;

LP{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 11:09 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...

Mene brine, zasto zadnji dio grafe visi ??

zato sto ti grafa nazalost nema "side plate" a ocigledno je trebala jer gtx770 je poprilicno duga grafa...znaci ovo dolje;

mislim da nemoram oznacavati crvenom bojom koji dio ti fali:)

no imas i za kucista nosace gpu-ova, ja sam dobio s svojim Z3 plus! ovak nekak;

LP{#}

Hvala. A improvizirao sam. Sad je puno bolje! 

15 godina
neaktivan
Moj PC  
5 0 hvala 5
12 godina

Lijepo...jos bi bilo ljepse da se na toj listi nalazi BF4 :)

15 godina
GTX 7XX Club

Evo prvi pogled na MSI Gaming GTX 770 koji sam napravio za svoj Youtube kanal:

Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
protjeran
GTX 7XX Club

da vas pitam nesto o klokanju gtx-ica?!

dali kad karticu overklokate maximalno jel vam se rusi bez artefakta na desktop ili podnosi odredenu kolicinu artefakta?

jer moje dosadasnje iskustvo govori da uglavnom rikavaju instantno na desktop cak bez artefakta!

dok sve kartice iz AMD sto sam imao mozes ih "klati" do te mjere da sam imao cak i do cca 20% artefakta na monitoru i tek bi onda riknula!? moze iskustvo jos nekoga?!tx {#}LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Moja ruši drivere ili skroz freeza, da memoriju na +1000 stavim valjda nebu artefakti.. (kucam u drvo) fala bogu još i na svojoj videl nisam {#}

1 0 hvala 1
13 godina

Recimo kod mene se nisu nikada pojavili artefakti ili neki ozbiljniji problemi,samo pad u driverima i to je to.

13 godina
GTX 7XX Club

Igrao sam se sa svim mogucim programima za overclock, ukljucujuci i overclock PCIe sabirnice. {#}

Od kad imam 770 ni jednom nisam vidio artefakte, al sam vidio rusenje drivera, Windowsa i racunala {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
GTX 7XX Club

Ja recimo kad testam overclok grafe, uvijek odigram Metro LL, mapu SUNDOWN i NIGHTFALL,sve max detalji + NVIDIA PhysX ON! Ako mi prode te 2 mape bez freeza znam da mi je OC stabilan. 

Kad mi je u Metrou stablino, tek onda odvrtim 3DMARK13 koji traje 13-14 min. 

3DMARK13 ima dosta mana, recimo ja sam odvrtio OC test 1306/7960 Mhz bez podizanja voltaze i proslo je test bez ikakvih problema. No , kad sam dosao u igru, iste postavke nema sanse...igrra se crashala! 

U igri, bez podizanja voltaze , max. stabilan OC je  1280/7960 Mhz. 

EDIT:  335.23 vs 337.50

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2014 10:21 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

@Sandro HR Zagorje

Imam istu grafu, al jednostavnije rjesenje za ovo što malo visi je da sam povezao PVC vezicama kabele za napajanje graifčke za kavez za diskove, pa oni drže grafičku da ne visi, a fala bogu kabeli su debeli i još izloirani onom mrežicom, pa nema nikakvih problema.

Makar i tvoje rješenje je ok, pa neće komp na izložbu :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2014 10:37 (ivicask).
12 godina
ivicask kaže...

@Sandro HR Zagorje

Imam istu grafu, al jednostavnije rjesenje za ovo što malo visi je da sam povezao PVC vezicama kabele za napajanje graifčke za kavez za diskove, pa oni drže grafičku da ne visi, a fala bogu kabeli su debeli i još izloirani onom mrežicom, pa nema nikakvih problema.

Makar i tvoje rješenje je ok, pa neće komp na izložbu :)

Ma da,dobro je i ovako :).... Problem je kaj su kablovi od napajanja dosta kratki,al kako i ti velis. Neide na izlozbu

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2014 10:44 (Sandro HR Zagorje).
13 godina
protjeran
GTX 7XX Club

hvala svima na odgovorima!{#} sad jos samo da nadem zasto je to tako{#},

inace ima jos jedna zanimljiva(dobra) stvar kod nvidije, znaci pri velikom overkloku i pogotovo kad se manualno diraju voltaze nakon sto se grafa srusi na desk i resetiraju postavke( potrebno vrijeme cca10-15sec) grafa nakon toga normalno radi na standardnim klokovima i moguce je nastaviti s klokanjem iznova!

dok kod AMD-a to nije moguce u vecini slucajeva treba restart kompa ili nekad cak radi da se samo ode na LogOff i vrati ponovno na desktop i tek onda je moguce sve iz pocetka!

u svakom slucaju jos jedan dio di je nvidia bolja!

LP{#}

Moj PC  
6 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

hvala svima na odgovorima!{#} sad jos samo da nadem zasto je to tako{#},

inace ima jos jedna zanimljiva(dobra) stvar kod nvidije, znaci pri velikom overkloku i pogotovo kad se manualno diraju voltaze nakon sto se grafa srusi na desk i resetiraju postavke( potrebno vrijeme cca10-15sec) grafa nakon toga normalno radi na standardnim klokovima i moguce je nastaviti s klokanjem iznova!

dok kod AMD-a to nije moguce u vecini slucajeva treba restart kompa ili nekad cak radi da se samo ode na LogOff i vrati ponovno na desktop i tek onda je moguce sve iz pocetka!

u svakom slucaju jos jedan dio di je nvidia bolja!

LP{#}

hahhaha tacno

13 godina
protjeran
GTX 7XX Club

inace za one koji jos neznaju ovdje se jedino mogu kupiti EVGA  graficke kartice po poprilicno pristupacnim cijenama( samo pripazite zna biti primjera da  je na slici jedno, cijena drugo a pise nesto trece, pa rade provjerite)

http://ninfomanka.com/index.php?route=product/search&search=evga

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2014 11:43 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
GTX 7XX Club

Čudno kako prije netko nije to pitanje potegnuo. I kod mene se samo sruši na desktop, nikad nisam morao restartati komp ili nešto slično. Kod bivše HD7850 uvijek bi mi se sve smrzlo nakon čega je slijedio reset a bilo je i BSOD-a.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
GTX 7XX Club

Kod EVGA sam vidio da se moze direktno sa njihove stranice narucit sa shipingom. Dal ima tko iskustava sa tim? Nisu najjeftiniji, ali OK je cijena, hladenje je dobro i imaju 2 biosa na pojedinim karticama, 3 godine garancije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club

Da ista stvar i kod mene,rušenje drivera i vračanje na desktop,posli normalno radi na stock frek.!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
GTX 7XX Club

Ja sam prilikom prelaska na radeon napisao da nvidia ima bolje rijeseno kad se driveri sruse recimo prilikom overclockanja.Pise samo drivers stop responding i sam se vrate,odlicno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club

Ekipa dali neko ima problem prilikom ekstraktiranja BIOSA pomoću GPU-z,svaki put kad to želim napravit sruše mi se GPU-z!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
volegradele kaže...

Ekipa dali neko ima problem prilikom ekstraktiranja BIOSA pomoću GPU-z,svaki put kad to želim napravit sruše mi se GPU-z!!

Sada sam probao i sve 5. verzija GPU-Z  0.7.7.

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
12 godina
GTX 7XX Club

Ja takodjer normalno ekstraktam na svom modelu.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club

A i ja sam do neki dan i sad nikako,ništa našao sam svoj BIOS!!

http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?manufacturer=MSI&model=GTX+770

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Metro Last Light benchmark (GTX 770) 

zadnji whql driveri zadnji whql driveri
337.50 beta 337.50 beta
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jucer mi dosla GTX 770 od ASUS-a. Za sad radi {#}. Temp su izvrsne te je super tiha. Bez podizanja voltaze radi stabilno na 1184/1953 odnosno u igrama je  Core: 1280Mhz a Memory: 7812Mhz! 

Mene brine, zasto zadnji dio grafe visi ?? ( slika 7,8) , jer sve sam dobro privcrstio i sve je dobro sjelo na svoje mjesto ! Nisam mogao to tako ostavit te sam uzeo komad drva, oblikovao ga i napravio oslonac (slika 9,10) . Neznam, bojao sam se da mi ne pukne pcie utor na maticnoj ili grafi! 

Ne znam kako stojis sa duzinom kablova sa napojne ali ako su dovoljno dugi pokusaj ih na grafiku prikljuciti sa gornje strane, tako da kablovi idu preko grafike a ne da se i oni jos vjesaju po njoj  , evo slika kako sam ja GTX 780 skopcao kod sebe mada nemam problem sam visuljkom  {#} pa ih nisam morao zatezati.

Alfa u srcu
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 15:16 (bigbalabuto).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice