GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.387
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

ja sam imao prije na 1070 od inno3d, kasnije sa 1060 zotac, 1080 ichill i sad giga 1080ti nema ni w ni whinea, vjerovatno ga ima ali je nečujan, prije ovo se čulo kad bi nešto benčao i sl. radnje...

14 godina
neaktivan

Bas sramota....kad bih vratio grafu dobio bih vjerovatno drugu sa istim Whine-om. Konto sam novo napajanje uzeti kad bi znao da ce to otkloniti zujanje, ali to nista ne garantuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pa ako te baš tako muči probaj je mijenjat... Ne zuji valjda stalno?
14 godina
neaktivan

Me ne zuji. Dok je u idle nikako se ne cuje. Pod VSYNC-om takodjer nista. Jedino kad iskljucim VSYNC pa uhvati velike frejmove pocne da zuji, i jedina stvar je u tome sto iritira. Stice se dojam da nesto nije ispravno, da nesto ne radi kako treba iako citam da to nije nista opasno po samu kartu.

Rado bih isprobao kod nekog grafu ili posudio napajanje ali ovdje gdje trenutno zivim samo jedan prijatelj ima jak racunar, al je pod vodenim i morao bi ga skroz raskopavati da bi testirali.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.12.2017 18:39 (infeqt0r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ovo za napajanje ne znam, ali zašto ne probaš samo s adaptive sync?
14 godina
neaktivan

Sve sto ima veze s VSYNC je ok, jer tad je broj FPS-a ogranicen i grafa ne radi toliko jako, tj. ne daje toliki broj FPS-a. 

Upravo mi je i ovaj prijatelj kod sebe probao svoju Strix 1070 (non ti) i malo bolje poslusao, istu stvar ima. 

Konkluzija, kao sto je neko vec rekao; posast modernih grafickih karata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
infeqt0r kaže...

Sve sto ima veze s VSYNC je ok, jer tad je broj FPS-a ogranicen i grafa ne radi toliko jako, tj. ne daje toliki broj FPS-a. 

Upravo mi je i ovaj prijatelj kod sebe probao svoju Strix 1070 (non ti) i malo bolje poslusao, istu stvar ima. 

Konkluzija, kao sto je neko vec rekao; posast modernih grafickih karata.

Ja imam dvi 1070, Strix OC obe, jedna zuji, druga ne..

14 godina
neaktivan

Gledam jučer navečer neki IQ dućan imaju 4 dostupne gtx 1080 windforsice, jutros se probudim "proizvod nije dostupan". Gledam dalje po nabavi, nemreš nać normalnu neprecijenjenu gtx 1080... Pa čekaj znači u čitavoj Lijepoj Našoj? Jel ima netko da može preporučit radije onda neki normalni gtx 1070 model ili 1080 po normalnoj cijeni? Te ta mogu danas otići kupiti... 

Life is a lemon.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sta mislis pod "normalna cijena". Karticama je vrijednost skocila u zadnjih 6mj. i nece padat, ima MSI sa blower coolerom od 4200kn pa nadalje. 1070 malo jeftiniji, takva su vremena i ne cini se da ce past skoro.

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...

Gledam jučer navečer neki IQ dućan imaju 4 dostupne gtx 1080 windforsice, jutros se probudim "proizvod nije dostupan". Gledam dalje po nabavi, nemreš nać normalnu neprecijenjenu gtx 1080... Pa čekaj znači u čitavoj Lijepoj Našoj? Jel ima netko da može preporučit radije onda neki normalni gtx 1070 model ili 1080 po normalnoj cijeni? Te ta mogu danas otići kupiti... 

To nema veze s trgovinama, vjerovatno su dobavljači digli cijene. Pravilo ponude potražnje. Možda je netko imao stari lager sa starim cijenama. Čisto sumnjam da su marže na komponente veće od 10-15 posto. Dovoljno ti je vidjet cijene na web-shopovima trgovina koje imaju mali broj radnika i gdje im je osigurat dostavu jedini veći zadatak pa su cijene opet "tu negdje".

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.12.2017 15:06 (PlayMaker10).
13 godina
protjeran
PlayMaker10 kaže...
fallout3fan kaže...

To nema veze s trgovinama, vjerovatno su dobavljači digli cijene. Pravilo ponude potražnje. Možda je netko imao stari lager sa starim cijenama. Čisto sumnjam da su marže na komponente veće od 10-15 posto.

dobavljaci su digli cijene zbog prevelike potraznje, ja neki dan jedva narucio 5 gtx 1080ti, cekas svoj red ili dok netko neodustane jedan prije mene je narucio 12 komada..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.12.2017 15:07 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan

Dobro, planirao sam uzeti neki 1080 model za maks. 4400 kn. Ima li kakva preporuka? Gledam cijelo vrijeme ali ne znam što odabrati. Gledao sam neki palit gamerock 1080 al mi se kartica čini masivna ko cigla, jel moguće da dođe do oštećenja pci-e slota? A gledam isto neki inno3d, jel valja to kaj? Gledam po internetu ali nema puno dugoročnih iskustava... 

Life is a lemon.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...

Dobro, planirao sam uzeti neki 1080 model za maks. 4400 kn. Ima li kakva preporuka? Gledam cijelo vrijeme ali ne znam što odabrati. Gledao sam neki palit gamerock 1080 al mi se kartica čini masivna ko cigla, jel moguće da dođe do oštećenja pci-e slota? A gledam isto neki inno3d, jel valja to kaj? Gledam po internetu ali nema puno dugoročnih iskustava... 

Sve ti ima garanciju, jedina veća razlika između kartica je par mhz-a gore dolje i hlađenje, zna se koje su najkvalitetnije ali daleko od toga da su Inno3d i ekipa loše, što se tiče hlađenja moguće su razlike u temperaturama, buci i naravno podrška od samih proizvođača, a što se tiče samih frameova to je sve tu negdje, radio sam i na Palitu, sad sam na MSI-i Gaming X seriji, imao sam Strix i tako dalje, gotovo sve proizvođače i to je moje iskustvo, ono što MSI ima je cooler bez konkurencije. Ta grafička se isto čuje u Windowsima na Youtubeu i kad igram najzahtjevnije igrice a same temperature preko ljeto ne idu preko cca 70 usred ljeta a ona se dalje- ne čuje!

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.12.2017 15:22 (PlayMaker10).
11 godina
neaktivan

Taj Palit je ok, nebrini za pci-e slot, to je gotovo mit, osim ako se ne iživljavaš s karticom, imao sam i triple fan kartice od preko 30cm i 1,5kg pa nikad ništa niti jednoj maticnoj.

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina

Haleluja kuja je sletila......sad ista takva u istom tom dućanu skuplja za ravno soma kuna  ....cijene su podivljale u odnosu na one prije 2-3 mjeseca.

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
Moj PC  
10 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da li je tko probao upaliti HDR na win 10, imam TV Philips koji ga podržava, upalim ga u postavkama ali slika umjeto da izgleda bogatija bojama izgleda blijedo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

ja uopce neam opciju za HDR  u postavkama ne kuzim zasto..Samo night mode...i ujedno unazad neko vrijeme il je do updatea win 10 il driveri grafe blank screen dobivam random na par sekundi bez ikakvog errora itd.

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
14 godina
neaktivan
sseennoonn kaže...

ja uopce neam opciju za HDR  u postavkama ne kuzim zasto..Samo night mode...i ujedno unazad neko vrijeme il je do updatea win 10 il driveri grafe blank screen dobivam random na par sekundi bez ikakvog errora itd.

I ja isto, kontam da je do HDMI kabla jer kad ga pomjerim iza monitora dobijem to. Ali vidio sam danas da se to desilo i dok sam bio udaljen od kompa :) Takodjer nikakav error.

15 godina
neaktivan
nex987 kaže...

Da li je tko probao upaliti HDR na win 10, imam TV Philips koji ga podržava, upalim ga u postavkama ali slika umjeto da izgleda bogatija bojama izgleda blijedo :)

Kod mene takodjer sve bude blijedo as fuck... U pitanju je LG UH7707 sa Quantum Dot panelom.

10 godina
infeqt0r kaže...
sseennoonn kaže...

I ja isto, kontam da je do HDMI kabla jer kad ga pomjerim iza monitora dobijem to. Ali vidio sam danas da se to desilo i dok sam bio udaljen od kompa :) Takodjer nikakav error.

ne znam....ne vjerujem da je do kabla jer onda radi 2h bez ikakvog prekida..a onda opet pocne i blank screen zvuk ide normalno kao da nije nista bilo al eto dobijem 3sec crnog ekrana...pobrisao ponovo drivere instalirao opet sve u safe modu itd clean install  i opet sranja....ebo me pas sta sam apdejto windowse koji su mi radili perfektno na ovaj novi šit

14 godina
neaktivan
sseennoonn kaže...
infeqt0r kaže...
sseennoonn kaže...

ne znam....ne vjerujem da je do kabla jer onda radi 2h bez ikakvog prekida..a onda opet pocne i blank screen zvuk ide normalno kao da nije nista bilo al eto dobijem 3sec crnog ekrana...pobrisao ponovo drivere instalirao opet sve u safe modu itd clean install  i opet sranja....ebo me pas sta sam apdejto windowse koji su mi radili perfektno na ovaj novi šit

Ja nisam odavno primjetio tako da sumnjam na stari kabl koji sam koristio, gotovo da 100% mogu potvrditi da je do HDMI-a. 

Kod tebe je jako moguce da je do Windows Update-a, ja ih isto mrzim na neki nacin.

10 godina

kak ih ne mrzit kad evo ne mogu rec. Od kad sam napravio update sa win 7 na win 10 prije negdje godinu dana sve je radilo bez ikaakvih problema. NIkad skoro ništa osim nekih sitnjarija softverski vezano uz programe. na sedmici sam kroz par mjeseci uvijek imao svjezi install win jer je nest oslo nizbrdo a to mi je takva tlaka radit jer izgubim 2 tjedna dok si sve poslozim kak je sve bilo itd. i eto dosao ovaj update i oslo sve šuk**ac.Sad pokusavam nabavit hdmi 2.0 kojeg ocito nigdje nema. Na kutiji pise hdmi 2.0 na poledini kutije bandwith 10.4 il koliko vec znaci za 1.4v . 

13 godina
neaktivan
sseennoonn kaže...

kak ih ne mrzit kad evo ne mogu rec. Od kad sam napravio update sa win 7 na win 10 prije negdje godinu dana sve je radilo bez ikaakvih problema. NIkad skoro ništa osim nekih sitnjarija softverski vezano uz programe. na sedmici sam kroz par mjeseci uvijek imao svjezi install win jer je nest oslo nizbrdo a to mi je takva tlaka radit jer izgubim 2 tjedna dok si sve poslozim kak je sve bilo itd. i eto dosao ovaj update i oslo sve šuk**ac.Sad pokusavam nabavit hdmi 2.0 kojeg ocito nigdje nema. Na kutiji pise hdmi 2.0 na poledini kutije bandwith 10.4 il koliko vec znaci za 1.4v . 

Izbriši taj zadnji windows update pa vidi da li će pomoći.

14 godina

Koliko bi se mogla prodat Evga 1070 FTW s garancijom do 26.7.2021.

Imam dva komada pa bi mozda uzeo 1080ti ili dvi :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

jel se itko susreo kad sa ovakvim problemom ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sad sam u nedoumici koji model gtx 1070 da kupim vec imam armoricu.Nisam snjom zadovljan sto se tice hladjenja mozda bi i bilo bolje kad bih svoju neku pastu postavio, zato odmah ode garancija a sto se tice klokanja i ako ima micron memoriju tu sam zadovoljan.Uglavnom hocu da kupim jos 3x gtx 1070 pa malo da majnam asus necu gledati jer im je cijena napumpana a msi necu zbog samo naljepnice na vijku gdje nemozes skinuti pisani hladnjak.Sto mi od ostale ponude preporucavate zagrijan sam za ove Zotca gtx 1070 AMP kakvi su oni modeli jel tko ima kod sebe.

AMD AntiBoy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

mali upgrade sa 1050ti na 1070

Moj PC  
13 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Picajzla kako se taj tvoj i5 nosi sa tom grafom ?

13 godina
protjeran
Daka96 kaže...

Picajzla kako se taj tvoj i5 nosi sa tom grafom ?

a kaj mislis kako, zgnjecen je mali ce puknutilp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.1.2018 15:20 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice