GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.543.211
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Kopsi1304 kaže...

Evo još slikica sa valley-om... na žalost nisam dobio preko +100mhz , na valley mi stoji na 2113MHz clock

PS: zanemarite cable clutter i valley isto ne pokazuje pravi cpu clock

http://imgur.com/a/8yTte

Kaj se ne testira sa Valleyem na 4X i extreme??

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
14 godina
Kopsi1304 kaže...

Evo još slikica sa valley-om... na žalost nisam dobio preko +100mhz , na valley mi stoji na 2113MHz clock

Kod ove  slike gdje se vidi izbliza s boka grafa je jasno zašto tako dobro hladi kad se vidi koliko je masivan cooler .

13 godina
chaselol kaže...
Kopsi1304 kaže...

PS: zanemarite cable clutter

Daj poslozi te kablove kako treba, sramota 

Dobro od ATX-a je mogo provuć, ali vjeruj mi ovu gulu kod nemodularnih napajanja nemoš sakrit da si Mate Granić...

zato ja ni ne slikam unutrašnjost jel me bruka

9 godina
protjeran

Kablovi su ti uzas, komp kao da je sava donela.

Kod testiranja u Valleyu me ne zanima taj screenshot sa rezultatima, vec me zanima screenshot ovog tipa klik da se sve fino vidi (neka vas ne zbuni rezultat, benchmark se vrtio u 1440p)

i kad testiras stavi samo gore gdje ti pise "preset" na extreme i to su ti onda max postavke.

E da, ako hoces promjenit LED osvijetljenje na grafi, imas malu oznaku LED tamo ispod na sredini gdje ti pise temperatura grafe, kliknes na to, stavis kvacicu na "still" i stavis kvacicu na "set to power-on default color" i odaberes boju kojom hoces da svijetli, nakon toga kliknes na desnoj strani gdje pise "user mode" broj 1 i kliknes ispod save i to je to. Imas tu jos opcija osvijetljenja, od toga da se boje stalno izmjenjuju, da grafa mijenja boju prema temperaturi, a mozes i skroz ugasiti LED svijetlo.

Eto javi kada sve obavis i zaljepi ponovo sliku iz Valleya po primjeru one slike sta sam ti linkao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moze se to sakriti, nije ni koristio ova dva otvora koja sam zaokruzio, a ovaj zadnji samo jedan 
Sramota i neprihvatljivo za bug forumasa 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Kopsi1304 kaže...

Ja sad nabrzinu odvrtio taj bench sa svojom GTX 970 na 1300 Mhz, memorija stock. Znači to je neki srednji core clock i još u prosjeku se ladno izvuče od 10% do 15% što u benchu u pravilu ne rezultira linearno isto toliko većem rezultatu. Dakle, ja dobio 60 fps i score oko 1500. To znači da je tvoja  clockana GTX 1060 brža ravno za oko 33%. Kad bi ja clockao svoju na nekih 1450 - 1500Mhz što je standard za GTX 970 kao 2050 - 2100Mhz za GTX 1060, score bi porastao nekih 10-ak% na ajmo reći nekih 66 fps. To znači da je GTX 1060 i dalje brža oko 21%. Taman kao i GTX 980.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 22:23 (itomic009).
9 godina
protjeran
itomic009 kaže...
Kopsi1304 kaže...

Kod ove  slike gdje se vidi izbliza s boka grafa je jasno zašto tako dobro hladi kad se vidi koliko je masivan cooler .

A sta kazes na ovaj gtx 1080 klikklik 2klik 3

EDIT:

Daju se ti kablovi sredit bez problema, samo ce mu trebat paket vezica i malo znanja i vjestine kako da sve provuce i poveze.

EDIT 2:

On kablove uopce nije ni vodio iza maticne pa onda ukopcao vec je sve sa prednje strane spajao, kao da mu se na vlak žurilo prilikom slaganja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 22:19 (Lucidius).
9 godina
protjeran
itomic009 kaže...
Kopsi1304 kaže...

Ja sad nabrzinu odvrtio taj bench sa svojom GTX 970 na 1300 Mhz, memorija stock. Znači to je neki srednji core clock i još u prosjeku se ladno izvuće od 10% do 15% što u benchu u pravilu ne rezultira lienarno isto toliko većem rezultatu. Dakle, ja dobio 60 fps i score oko 1500. To znači da je tvoja  clockana GTX 1060 brža ravno za oko 33%. Kad bi ja clockao svoju na nekih 1450 - 1500Mhz što je standard za GTX 970 kao 2050 - 2100Mhz za GTX 1060 score bi porastao nekih 10-ak% na ajmo reći nekih 66 fps. To znači da je GTX 1060 i dalje brža oko 21%. Taman kao i GTX 980.

On nije vrtio na max postavkama.... pogledaj mu tesselation na normal je ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 22:17 (Lucidius).
10 godina
neaktivan

Ma sto je najzalosnije imam 100vezica 100mm duljine, samo nisam imao volje ni strpljenja sad ljeti po ovim vrucinama provlaciti kabele kako spada. Budem sad na jesen pa stavim jos jednu slikicu

Sve u svemu nije loša grafa, ali svakako cu ici na vegu kada iziđe u kompletu sa 2K 144Hz monitorom

14 godina
Lucidius kaže...
itomic009 kaže...
Kopsi1304 kaže...

On nije vrtio na max postavkama.... pogledaj mu tesselation na normal je ;)

Odvrtio sam i ja s istim postavkama da bude usporedivo .

10 godina
neaktivan

Evo tessa na extreme

http://imgur.com/a/lrfzV

9 godina
protjeran

A jesi ti svjestan da ti uopce ne testiras grafu u Valley-u nego u Heavenu cijelo vrijeme?

Kada odvrtis Valley ispod ti ne pise tesselation, to pise samo u Heavenu 

itomic009

Odvrti Heaven, on Valley nije ni vrtio...

EDIT:

Evo moj rezultat iz Heavena klik, a evo i sa medium klokanom r9 390 ali uz monitoring tako da je rezultat nesto manji klik

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2016 22:41 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa valley nema tesselation

14 godina

Ma vrtimo mi obojica Heaven.

9 godina
protjeran

Napisao si iznad da si vrtio Valley pa je doslo do zabune

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

sorry... evo valley bench

http://imgur.com/a/f3KwC

9 godina
protjeran

Jel mozes ovakav screenshot sa monitoringom napravit na kraju testa kao ja iznad na linkovima, pa zaljepit sliku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Evo moj rezultat iz Heavena klik, a evo i sa medium klokanom r9 390 ali uz monitoring tako da je rezultat nesto manji klik

OFFTOPIC:
moja nije klokana klik, velika je razlika.

9 godina
protjeran

Iz nekog razloga tebi pored graficke pise i integrirana od proca, kao da su zajednicki vrtile test...

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Kopsi1304 kaže...

ajde mozes ti stici gtx 970 fali ti jos malo!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 0:30 (Stjepanj).
13 godina
Stjepanj kaže...
Kopsi1304 kaže...

ajde mozes ti stici gtx 970 fali ti jos malo!

Kolko tu procesor igra ulogu? Čisto informativno.

9 godina
protjeran

Malo, to je primarno graficki test. Slab je Kopsi kloker u tome je stvar, a i ovaj rezultat kaj je Stjepanj postavio je sa grafickom koja ima najveci ASIC od svih gtx 970 na cijelom svijetu, sa drugim modelima nebude ni blizu toga.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Iz nekog razloga tebi pored graficke pise i integrirana od proca, kao da su zajednicki vrtile test...

Zaboravio ju zgasit dok sam stavio windoze

Eto drugi test http://imgur.com/GciDSkT

10 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Malo, to je primarno graficki test. Slab je Kopsi kloker u tome je stvar, a i ovaj rezultat kaj je Stjepanj postavio je sa grafickom koja ima najveci ASIC od svih gtx 970 na cijelom svijetu, sa drugim modelima nebude ni blizu toga.

Clock ne ide na više od +100, crasha na svemu poslije toga

Posao sam spat sinoć, pa cu kad dodjem doma napravit jos jedan sa riva monitoringom

Btw ovo je realan score 970-ke : http://i.imgur.com/Zv2sTJU.png

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 10:45 (Kopsi1304).
9 godina
protjeran

Da, tako je i ovdje na forumu bilo, sve 970ke su zapinjale na 2900 bodova, nas 5 sa 390kama smo svi isli na 3100+.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Da, tako je i ovdje na forumu bilo, sve 970ke su zapinjale na 2900 bodova, nas 5 sa 390kama smo svi isli na 3100+.

sve?, ja sam s 5 komada kao od sale presao 3000!

evo zadnja msi(74%asic):

skoro svaki driver donese koji fps...s onom od 89% asic bi vec mozda i dotaknuo 3500! jer 3100 prelazim vec na 1560mhz!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
odjavljen
Kopsi1304 kaže...

Eto ti obična Phoenix verzija, da si uzeo GS ili GLH verziju sad bi se mogao igrati sa klokanjem, ovih mizernih 100mhz nisu vrijedni spomena. Trebao si napravit kako si sam govorio, dakle da su GS i GLH bolji modeli za klokanje a ne slusati Lucidusa koji svakog pokusava nagovorit da kupi ono sto on ima pa kog nagovori, sad kad se kartica kloka lošije od Fermija veli da neznas klokati, nema tu filozofije oko klokanja, pomaknes u desno i to je to, samo eto dobio si ono sto si i narucio, obicnu verziju.

13 godina

Evo moja gtx 1060 g1 gigabyte odlicne temperatue u full šusu 65 max.

1 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
Kopsi1304 kaže...

Eto ti obična Phoenix verzija, da si uzeo GS ili GLH verziju sad bi se mogao igrati sa klokanjem, ovih mizernih 100mhz nisu vrijedni spomena. Trebao si napravit kako si sam govorio, dakle da su GS i GLH bolji modeli za klokanje a ne slusati Lucidusa koji svakog pokusava nagovorit da kupi ono sto on ima pa kog nagovori, sad kad se kartica kloka lošije od Fermija veli da neznas klokati, nema tu filozofije oko klokanja, pomaknes u desno i to je to, samo eto dobio si ono sto si i narucio, obicnu verziju.

Pa i uzeo je GS model 

I sta sad imas za rec? najbolje ti je da se poklopis usima i ne ulazis u teme za koje nisi kompetentan, a ima ih puno... 

Sve je ispalo kako sam i pricao, kupovanje skupljih modela nema smisla jer los ASIC te moze svugdje zatec.

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...

sve?, ja sam s 5 komada kao od sale presao 3000!

evo zadnja msi(74%asic):

skoro svaki driver donese koji fps...s onom od 89% asic bi vec mozda i dotaknuo 3500! jer 3100 prelazim vec na 1560mhz!lp

Pa i ja da sada odvrtim nakon 15 revizija drajvera bi dosao na 3400 po tome, mi smo ono mjerili prije 6 mjeseci 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice