GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.549.618
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran

Skaliraju cisto ok, jos je tu i HB SLI bridge koji to dodatno boosta.... a sve i da je skaliranje usrano, opet je Titan 25-30 posto jaci, ta razlika se istopi bez problema cak i kos slabog skaliranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Je li itko primjetio bas jak coil whine?

Kartica se pocne derat abnormalno.

Snimim kasnije.

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
dabar_solta_V2 kaže...
znaci titanx + voda i prst u uho.

Ne mora bit voda, Arctic-ov Accelero hladi bez problema.

17 godina
drakula789 kaže...

Je li itko primjetio bas jak coil whine?

Kartica se pocne derat abnormalno.

Snimim kasnije.

Spomenuh to prije par dana, kupio GTX 1060 i kod benchmarkanja skužih da na nekih testovima pjeva k'o slavuj.

Koliko sam izguglao, iz nekog razloga kada imaš više od 200 FPS-a počne pjevati, i što je više to je glasnije. Ovo sam skužio u Cloud Gate testu u 3DMarku, tamo je bilo skoro 400 FPS-a i zuji li ga zuji. Osim toga nisam imao tih problema.

16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
Lucidius kaže...

I opet se taj Titan ugusi u prasini iza dvije gtx 1080 za istu cijenu, tako da neznam zato se uopce i gledaju ti benchmarci i gameplayevi sa Titanom 

u idealnim uvjetima gdje sli donekle radi kako treba...Mislim vidio si skaliranje Pascala? Ja opet apeliram da se single gpu odvoji od multi gpu setupa kod usporedbi

Kad radi, SLI se skalira dobro. Battlefield 4: 83%, Crysis 3: 92%, AC:S: 75%, COD: BO3: 97%, Far Cry: Primal: 77%, GTA5: 86%, Hitman: 56%, Witcher 3: 65%... Problem su situacije kad ne rade.

Ali da, usporedba je besmislena. Single je jedna priča, multi je druga i nije usporedivo. 1080 SLI i košta više od Titana XP, otprilike taman koliko je i brže; kad radi.

15 godina

Decki stigla pila

Samo se nadam da nije ona za kinesko trziste  

Pozdrav sa Paga

Samsung S6 Edge+
Moj PC  
17 0 hvala 0
17 godina

opa fini scale 

bdw buducnost je multy ggpu adapter ili single a mgpu dx12 nece podrzavat i sad je tako 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Vidjeti ćemo koliko će developeri htjeti uložiti u nešto što je, ovisno o engineu, komplicirano za izvesti jer prije je situacija bila jedan gpu jedan frejm, drugi drugi, a kod multi adaptera se mogu razne kombinacije napraviti. U svijetu gdje samo mala manjina ima CF ili SLI za igranje nekako mislim da će svijetom zavladati uglavnom single gpu rješenja. Pogotovo kod manjih developera koji nemaju dovoljno novca za tako nešto. A oni rade većinu igara po kvantiteti, a nasreću ima i vrlo kvalitetnih naslova.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
13 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...
Lucidius kaže...

I opet se taj Titan ugusi u prasini iza dvije gtx 1080 za istu cijenu, tako da neznam zato se uopce i gledaju ti benchmarci i gameplayevi sa Titanom 

u idealnim uvjetima gdje sli donekle radi kako treba...Mislim vidio si skaliranje Pascala? Ja opet apeliram da se single gpu odvoji od multi gpu setupa kod usporedbi

Kad radi, SLI se skalira dobro. Battlefield 4: 83%, Crysis 3: 92%, AC:S: 75%, COD: BO3: 97%, Far Cry: Primal: 77%, GTA5: 86%, Hitman: 56%, Witcher 3: 65%... Problem su situacije kad ne rade.

Ali da, usporedba je besmislena. Single je jedna priča, multi je druga i nije usporedivo. 1080 SLI i košta više od Titana XP, otprilike taman koliko je i brže; kad radi.

Znači pokrpali su ? Mislim, sjećaš se da je do nedavno bilo kriminalno

16 godina
odjavljen

Zapravo, lakše je developerima inicijalno podržati multi-gpu, nego naknadno uštimavati da bi SLI/CF radio. Da ne govorimo tome da sad priliku imaju i mali developeri, koji prije nisu imali, da implementiraju multi-gpu rješenja. Kombinirano s tim, imaj na umu da GPU-i moraju skoro ići na multi-gpu kao default, jer napredak smanjivanja čipova ima svoje limite.

Btw

http://www.3dmark.com/3dm/13928497

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 18:05 (Tonči).
10 godina
neaktivan

Naravno da je lakše od početka, ali ja to nisam nigdje spomenuo. Ili se tako nešto da shvatiti iz posta? Ali za male studije je to relativno skupo jer kad sam gledao neki intervju s dva ili tri manja studija (neznam koji, bilo je unutar streama na twitchu) rekli su da je za njih implemetacija multi adaptera preskupa i da se za tako mali broj korsinika ne isplati. 

Pa zar nije IBM razvio tehnologiju stackanja više čipova jedan na drugi? Isto kao i kod HBM i HMC-a. To bi trebalo prduljiti vijek sadašnjim tehnologijama, dok se ne prebacimo na ugljik ili grafit.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 18:30 (JozoBozo121).
16 godina
odjavljen

Nemam pojma je li itko tako nešto primijenio da stacka tranzistore CPU-a ili GPU-a... to moram tek vidjeti, a i zanima me hlađenje toga..

Što se tiče implementacije, nije baš skupa. Treba ti nešto više vremena da organiziraš renderer, ali realno to je nekih 5-10% više vremena u razvoju renderera. Razvoj renderera je manji dio razvoja igre.

11 godina

Pozdrav!

Ljudi oprostite šta postavljam pitanje na krivom mijestu.

Ako možete pomči, u igri COD GHOST, ne mogu ni pričati ni pisati, dok u drugim igrama sve radi. Probao sam u Steamu u postavka zvuka, ali svejedno nema trakice za chat, tražim po netu i nikako da naletim na riješenj, možda da reinstaliram igru?? Driveri mislim da su Ok, jer u drugim igram je sve uredu, tako da stvarno neznam u čemu je problem. Pa ako netko zna, Hvala mu! Lp ;))

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Pa možda zato što je riječ o jednoj kartici kojoj dvije 1080ke konkuriraju tamo gdje sli dobro skalira. Jedna kartica je uvijek bolja. I da se guši pored dvije 1080ke, pa ono... sad da se guši i da ne vrti sve što joj baciš - baš i ne.

No kad smo kod titana, sjetih se neke gajbe pive o kojoj smo nedavno pričali. Dakle, ref. titan se grije isto kao i ref. 1080ka, jači fan profil drži oc na 2000mhz+ i temp ispod 80c. Mislim da sam to i tvrdio kad smo pričali o pivi ovdje negdje :)  

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

Pa možda zato što je riječ o jednoj kartici kojoj dvije 1080ke konkuriraju tamo gdje sli dobro skalira. Jedna kartica je uvijek bolja. I da se guši pored dvije 1080ke, pa ono... sad da se guši i da ne vrti sve što joj baciš - baš i ne.

No kad smo kod titana, sjetih se neke gajbe pive o kojoj smo nedavno pričali. Dakle, ref. titan se grije isto kao i ref. 1080ka, jači fan profil drži oc na 2000mhz+ i temp ispod 80c. Mislim da sam to i tvrdio kad smo pričali o pivi ovdje negdje :)  

Novi titan je 25-30 posto jaci od gtx 1080, dvije gtx 1080 to pometu cak i da im je 35 posto skaliranje mada to nikad nebude slucaj, a da ne pricam kako sa HB sli bridgeom dobivas jos od 10 do 20 posto boosta naspram standardnog bridga.

Sta se tice grijanja Titan se grije vise od gtx 1080 par stupnjeva u svakoj recenziji i gameplayu 

Mislim da si ti meni duzan gajbu 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 20:59 (Lucidius).
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

Novi titan je 25-30 posto jaci od gtx 1080, dvije gtx 1080 to pometu cak i da im je 35 posto skaliranje mada to nikad nebude slucaj, a da ne pricam kako sa HB sli bridgeom dobivas jos od 10 do 20 posto boosta naspram standardnog bridga.

Sta se tice grijanja Titan se grije vise od gtx 1080 par stupnjeva u svakoj recenziji i gameplayu 

Hmm, priča o HB bridgeu je hoax. Dva flexi bridgea daju iste performanse (provjereno i dokazano). Također, HB bridge ne daje performanse karticama, nego je na 5K rezoluciji potreban jer je frejm veći od propusnosti jednog flexija na toj rezoluciji. Što se tiče grijanja, da, Titan X (Pascal) se grije bitno više, što je i normalno i očekivano. Kartica je u normalnom radu throttlana stalno na 25ºC ambijentalne temperature. Inače, Titan X (Pascal) se raspada preko 2GHz, a 1080-tke idu na 2.2 pod istom vodom. :)

SLI je super, skaliranje je u prosjeku 75% što je dobro, ali ako stavimo da se n igara ne skalira, onda je slika malo drugačija. Recimo, The Division koji ja igram od sinoć, ne skalira, tj. skaliranje je jadnih 20%. 

9 godina
protjeran

HB bridge je u nekim igrama isti kao i standardni bridge, u nekima sitno bolji, a u nekima brutalno bolji, sve ovisi od igre do igre 

Kaj se tice podrske za SLI jasno da se za nove igre treba pricekati 2-3 mjeseca da se patchira sve kako treba i dovede dobra SLI/CFX podrska. Ionako mi igranje po samom izlasku igre nema smisla zato jer je precise BUG-ova, plus sta se kasnije dobiju dodatni DLC sadrzaji kroz određeni period od izlaska koji dodatno prosire i poboljsaju igru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

taj HBM se moze dobit sa dva obicna tvrdja SLI-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
4mal kaže...

Trebaš dva flexi bridga. Ništa tvrđi (oni 3-way i 4-way, 2-way su isti kao jedan, barem bi trebali biti) ne znače jer oni nemaju jednako premrežene konekcije, nego su cik-cak. Inače, HB bridge po ničemu nije bolji do dva flexija.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 22:23 (Tonči).
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Hmm, priča o HB bridgeu je hoax. Dva flexi bridgea daju iste performanse (provjereno i dokazano). Također, HB bridge ne daje performanse karticama, nego je na 5K rezoluciji potreban jer je frejm veći od propusnosti jednog flexija na toj rezoluciji. Što se tiče grijanja, da, Titan X (Pascal) se grije bitno više, što je i normalno i očekivano. Kartica je u normalnom radu throttlana stalno na 25ºC ambijentalne temperature. Inače, Titan X (Pascal) se raspada preko 2GHz, a 1080-tke idu na 2.2 pod istom vodom. :)

SLI je super, skaliranje je u prosjeku 75% što je dobro, ali ako stavimo da se n igara ne skalira, onda je slika malo drugačija. Recimo, The Division koji ja igram od sinoć, ne skalira, tj. skaliranje je jadnih 20%. 

Da da, sad si pokusavas ublazit svoju potpuno krivu procjenu da Titani nece ici ni blizu 2ghz ;)

I naravno da 1080-ke ne idu na 2.2ghz, idu teski golden sample-ovi, jedna od 100 valjda. Hladjenje tu nema puno veze, nuzan je i lako ispunjiv preduvjet, ali ne i dovoljan. 

14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
ansha kaže...

..Hladjenje tu nema puno veze,... 

please.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Da da, sad si pokusavas ublazit svoju potpuno krivu procjenu da Titani nece ici ni blizu 2ghz ;)

I naravno da 1080-ke ne idu na 2.2ghz, idu teski golden sample-ovi, jedna od 100 valjda. Hladjenje tu nema puno veze, nuzan je i lako ispunjiv preduvjet, ali ne i dovoljan. 

Dosadašnja iskustva pokazuju da AIB modeli 1080, adekvatno hlađeni (obavezno voda) hvataju 2114, 2179, 2205 stabilno i 2.3 za bench. Ja pod zrakom ne mogu stabilno preko 2114, iako s artefaktima (temp. 90ºC) hvatam 2166, ali nakon što lupnem 91, sruši se program.

Idući tjedan ću nabaviti primjerak TXP pa isprobati dokle ide pod vodom.

Evo, kaže jedan čovjek da TXP gura na 2085 stabilno na 100% ventilatora. Uz modifikacije će pod vodom možda ići više. Kažu ljudi da temperatura s vodom neće biti problem. Vjerojatno je u pitanju PL i VL.

Imaš i onaj test na YT gdje kaže da nema. Diskutabilno.... Ja nisam vidio nikakav stuttering ni probleme na dual-flexu, a i Nvidia driver dva flexa uredno prepoznaje kao HB bridge. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 23:47 (Tonči).
12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

Dakle ovdje si rekao da će se grijati dosta više , što nije istina jer je riječ o 2 stupnja uglavnom, a na nekim obje idu do 84 nakon čega spuštaju takt, ali nikad ispod stock frekvencija. Ja sam tvrdio da uz sitno, al fakat sitno, uštimavanje fan profila - grafa neće trotlati. Međutim, ne trotla ni na stock fan profilu koji ide do 50% ali ne ide ispod stock klokova što znači da ne trotla, već spušta frekvenciju koje su uvijek iznad stocka, a i nešto ispod max boosta - to sve bez fan profila, power targeta i oc-a. Znamo da titan ide i do 2ghz uz jači fan profil i p target.

Ti si spominjao temperature od 94C i detaljniji podsjetnik na okladu imašovdje, pa se prisjeti malo. Dakle 94C 

Tako da mi se ipak čini da ću ipak ja piti gajbicu. Pijem karlovačko, zidarske politrenjače. Gajbu i boce imam, tako da ne moraš računat kauciju :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

Dakle ovdje si rekao da će se grijati dosta više , što nije istina jer je riječ o 2 stupnja uglavnom, a na nekim obje idu do 84 nakon čega spuštaju takt, ali nikad ispod stock frekvencija. Ja sam tvrdio da uz sitno, al fakat sitno, uštimavanje fan profila - grafa neće trotlati. Međutim, ne trotla ni na stock fan profilu koji ide do 50% ali ne ide ispod stock klokova što znači da ne trotla, već spušta frekvenciju koje su uvijek iznad stocka, a i nešto ispod max boosta - to sve bez fan profila, power targeta i oc-a. Znamo da titan ide i do 2ghz uz jači fan profil i p target.

Ti si spominjao temperature od 94C i detaljniji podsjetnik na okladu imašovdje, pa se prisjeti malo. Dakle 94C 

Tako da mi se ipak čini da ću ipak ja piti gajbicu. Pijem karlovačko, zidarske politrenjače. Gajbu i boce imam, tako da ne moraš računat kauciju :)

Ja nisam ni reko da ce trotlat klik 

Sta se tice temperature ja sam prepostavljao da ce se grijati 10 stupnjeva vise, na kraju je ispalo nekih 6-9 stupnjeva vise 

A ti si rekao da ce se grijati jednako, znaci nisi bio u pravu uopce, ja jedino nisam detaljno pogodio razliku u zagrijavanju iako sam od pocetka u pravu jer sam ispravno tvrdio da ce se Titan vise grijati.

Znaci gajba je moja ako cemo generalno usprediti tvrdnje... ti si rekao da se nece vise grijat, ja sam rekao da ce se vise grijat!

EDIT:

U srijedu idem za Split samo mi javi gdje tocno da dođem po gajbu, stavi ju hladit preko noci da mi bude veci gust! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 0:41 (Lucidius).
12 godina
odjavljen

Ti si zadao okvir oklade i rekao da će se grijati barem 10C više. Dakle, ti si u krivu. Nema generalno ili subjektivno. Rekao si da se kladiš da će se grijati 10C više, a ne grije se ni približno tome, to na što si naišao je loš primjer i svejedno ti pada oklada. Ključna riječ je barem, i 10C. 

Obje kartice idu do 84C na full loadu kada se temperature stabiliziraju, a onda slijedi adaptacija klokova. Malo mi je smiješno što se izvlačiš a sam znaš da si u krivu. Okladu si ti izrekao, i pao. Ali nije bed, ako ti se pije pivuša, uplatim na račun.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ali Titan X (Pascal) se više grije i to znatno više. Na 100% i obje kartice na 2GHz u istim uvjetima neće biti iste temperature. Titan će biti topliji i to osjetno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 2:06 (Tonči).
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ali Titan X (Pascal) se više grije i to znatno više. Na 100% i obje kartice na 2GHz u istim uvjetima neće biti iste temperature. Titan će biti topliji i to osjetno.

Stock testovi pokazuju da obje idu do 84 i tada se taktovi prilagođavaju iznad stock frekva i ispod max boosta. Nikakvih "barem 10C" o kakvim je kolega pričao kad je rekao u što se kladi. Jači fan curve na nekoj recenziji pokazuje max boost stabilan+oc na temp od 76-77C. O kakvim "znatno višim" temp ti sad pričaš, nisam nigdje to vidio. daj link da ne bude prazna slama.

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Ti si zadao okvir oklade i rekao da će se grijati barem 10C više. Dakle, ti si u krivu. Nema generalno ili subjektivno. Rekao si da se kladiš da će se grijati 10C više, a ne grije se ni približno tome, to na što si naišao je loš primjer i svejedno ti pada oklada. Ključna riječ je barem, i 10C. 

Obje kartice idu do 84C na full loadu kada se temperature stabiliziraju, a onda slijedi adaptacija klokova. Malo mi je smiješno što se izvlačiš a sam znaš da si u krivu. Okladu si ti izrekao, i pao. Ali nije bed, ako ti se pije pivuša, uplatim na račun.

Pa ako cemo uspoređivati tko je sta rekao ni jedan ni drugi nismo bili u pravu. Uostalom prava radna temperatura se postize nakon barem sat vremena gejminga, a tu titanu temperatura puno brze i vise skace nego gtx 1080. Uostalom vidi se tamo u Crysisu da je i do 9 stupnjeva razlika nakon par minuta igranja, nakon sat vremena bi se razlika sigurno jos povecala 

Uostalom kad smo vec kod oklade nju si ti izrekao ne ja, ja sam samo rekao da ju prihvacam klik

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
eywa33 kaže...

Pa ako cemo uspoređivati tko je sta rekao ni jedan ni drugi nismo bili u pravu. Uostalom prava radna temperatura se postize nakon barem sat vremena gejminga, a tu titanu temperatura puno brze i vise skace nego gtx 1080. Uostalom vidi se tamo u Crysisu da je i do 9 stupnjeva razlika nakon par minuta igranja, nakon sat vremena bi se razlika sigurno jos povecala 

Uostalom kad smo vec kod oklade nju si ti izrekao ne ja, ja sam samo rekao da ju prihvacam klik

I? Śto sam ja onda rekao? U gajbu pive da kartica neće imati nikakvih problema. I onda, je li ima termalnih ili kakvih drugih? 

A ti, rekao si da će se grijati barem 10 stupnjeva više. Dakle, da ponovimo, ja sam rekao da neće imati problema i nema. Ti si rekao da će se grijati 10C više, a ne grije se. To što bi bilo kad bi bilo obisi mačku o rep. Prolistao sam desetak recenzija, pogledao dvije i nijedna ne ide onome što si rekao u prilog. Daj reci brate da si falija šta si se stiso. živcira me kad netko ima problem reći da je falija. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice