- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da, to je vjerojatno uzrok..
Stavio MSAA, padne FPS, ali na 5K 4x MSAA je već svemirski visoka rezolucija semplinga, posve nepotrebno. Na niskim 1080 i 1440 to ima smisla, na 4K, 5K itd. nema.
?...Referiras se na supersampling ili?
Da imas 4xSSAA onda bi ti bilo to na sto se ti referiras dok ti je MSAA nesto drugo.
Onda nista sta amd ima nije ni za 1440p a kamoli 4k...
Ako se izuzme tvoj fanbojizam u postu zakljucak ti je tocan da niti amd nema single gpu za 4K.
Naravno referiramo se na max postavke i 60fps lock,ALI amd ne prodaje single gpu za 1300-1400 eura i ekipa ga ne prezentira kao NAPOKON jednu grafu za 4K zar ne?
Prvenstveno moje razocaranje proizlazi iz cjene uz po meni katastrofalno lose performanse za 4K....da taj Titan X kosta 700-800 eura i moje misljenje o modelu bi bilo drukcije.
To ti je Ferrari koji se predstavlja kao auto koji ide 350 na sat i ima prikladnu cjenu za to a na 200km na sat pocne trokirat.....
Ajd Mega dosta sa populizmom i nepotrebnim spamom po temama,od kad je Titan (ikoji) bio isključivo gamerska kartica da si ti odjedanputa razočaran istim?Jel od jučer price/preformance drastično pao sa njima ili to već ide tako godinama...smeta ti kako se ponaša u 4k rez...idi na dual gpu kao i 80% drugih korisnika koji traže veći bang4the buck i prestani cvilit i cmizdrit.
Koje ti pi*darije drobis, Titan nema nikakvu konkurenciju i cijena je u skladu s tom cinjenicom.
Isto tako je kao sta sam vec rekao besmisleno na temelju jedne, dvije igre donosit generalne zakljucke posto ima igara koje padaju ispod 60fps na 1080p neovisno o hardware-u.
Ako nas sta treba ljuti to je cinjenica da amd vise nije nikakva konkurencija nvidiji..
Hoce li 1080ti izlaziti ili je to u stvari novi Titan koji je postao nista drugo nego gaming kartica danas prvenstveno?

Zašto bi izlazio kad konkurencije od amd-a nema...maxwell šamara sve od reda kaj su crveni izbacili?!
Po glasinama požuriti će voltu tak da nema smisla izbacivati još jednu legcy karticu.
Kak bi se reklo ne sudi knjigu po koricama,može se zvati i history kartica dok god gazi konkurenciju ona je opravdala svoju svrhu..
Kak bi se reklo ne sudi knjigu po koricama,može se zvati i history kartica dok god gazi konkurenciju ona je opravdala svoju svrhu..
AMD ima konkurenciju i to skuplju.
Radeon ProDuo, skuplja, brza i jedno 30C hladnija

Pa ako je to svrha kupaca ovih modela onda su opravdali ulaganje za takve kupce nadam se još slabijoj konkurenciji i večim cijenama
Ne zeliš ili ne shvaćaš poantu,to ne govori ništa novo kupcima,oni znaju kaj su dobili ali govori dosta o konkurenciji!
Pitanje da li znaju? Da li su kupci serije devet znali da će im kartica več sada otiči u legacy sobzirom da je serija šest i sedam otišla tek prije dva mjeseca?
Vraćamo se na početak,znači po tebi je bolje da nije legacy ali da je slablja od konkurencije,ja preferiram obrnuti redosljed.
@Megatama drago mi je da u nedostatku adekvatnih komentara bar pratiš moje postove
ne, meni je skroz nebitna konkurencija jer nemam dionice u ni jednoj firmi. Npr. ne bi volio da propadne amd pa da mi za trenutnu karticu više ne izbacuju drivere, ali za drugo me zaboli. Npr. za par godina kada mi više neče biti napeta mogu i propasti što se mene tiče.
Ja ne bi.
https://www.centro.hr/sapphire-rx-470-nitro-4gb-gddr5-hdmi-3x-dp.aspx
za 700 kn neki 256 gb ssd ili prodati monitor i sa tim novcima doplatiti za neki freesync.
ne, meni je skroz nebitna konkurencija jer nemam dionice u ni jednoj firmi. Npr. ne bi volio da propadne amd pa da mi za trenutnu karticu više ne izbacuju drivere, ali za drugo me zaboli. Npr. za par godina kada mi više neče biti napeta mogu i propasti što se mene tiče.
Bez kvalitetne konkurencije nema niti kvalitetnog napretka,kao i u svemu tako i u hardweru.Samo zato kaj si se ti ili ja zadovoljio sa trenutačnim pref. svojega ne čini napredak manje važan/bitan bez obzira na $...1 će uvijek diktirati stanje tržišta.
Ja ne bi.
za 700 kn neki 256 gb ssd ili prodati monitor i sa tim novcima doplatiti za neki freesync.
ne vidim poantu prelaska sa gtx 970 na rx470 ali ajde nek ti bude.
Ja ne bi.
Čovjek u potpisu nema FX 6300 pa valjda pita za nekog drugog.
Sporija, to je tragedija, oni sa 2 gpu-a ne mogu konkurirat nvidijinom jednom...
Za cijenu njega uzmes 2 x 1080 koje trce krugove oko pro duo-a...
4GB rama necu ni komentirat na kartici od 1500€ i na pragu 2017.
Bez kvalitetne konkurencije nema niti kvalitetnog napretka,kao i u svemu tako i u hardweru.Samo zato kaj si se ti ili ja zadovoljio sa trenutačnim pref. svojega ne čini napredak manje važan/bitan bez obzira na $...1 će uvijek diktirati stanje tržišta.
Kada bi to bila nit vodilja nvidia fanova onda ne bi (ako stvarno ne moraju) plaćali precijenjene kartice, nego bi kupovali podjednako kartice iz oba tabora, ako su cijenovno ili po performansama podjednake. Na zalosto to baš i nije slučaj. Prizeljkuje se kako bi se brendu koji inače kupuješ spustila cijena, ne mislim tu na tebe nuzno. Inače je super kada se ta ista konkurencija potuče do nogu. Zato i kazem, baš me briga za konkurenciju, da AMD skroz propadne prebacim se na konzole pa nvidja fanovima ostane pirova pobjeda
Ja ne bi.
Ja ne bi.
My bad!
Nisam naveo, grafa je za frenda, trenutno ima r7 370 i igra na fhd, s mogučnošću prelaska na 4K. Procesor je trenutno FX 6300, a poslije će si vjerojatno uzeti FX 8320 ili štogod jače. Ostalo mu ništa ne treba, ima 2 SSD, RAM 16GB, Asus 990FXA itd...
Sporija, to je tragedija, oni sa 2 gpu-a ne mogu konkurirat nvidijinom jednom...
Za cijenu njega uzmes 2 x 1080 koje trce krugove oko pro duo-a...
4GB rama necu ni komentirat na kartici od 1500€ i na pragu 2017.
Ovo je, doduše istina. Za cijenu RPD dobiješ dvije 1080 (1500€) koje zaista trče krugove oko RPD-a. Da je cijena 999€ umjesto 1700€, to bi bila druga priča u kontekstu uloženo-dobiveno, pogotovo imajući u vidu nadolazeće igre. TitanX je po performansama pozicioniran ok na 1300€.
Ovo je, doduše istina. Za cijenu RPD dobiješ dvije 1080 (1500€) koje zaista trče krugove oko RPD-a. Da je cijena 999€ umjesto 1700€, to bi bila druga priča u kontekstu uloženo-dobiveno, pogotovo imajući u vidu nadolazeće igre. TitanX je po performansama pozicioniran ok na 1300€.
Evo gledam malo Titan Pascal thread na oc.net i idu Titani kad se podeblja hladjenje bez problema na konstantnih 2000mhz+ ko sta sam i predvidio, neki su i oko 2100mhz..
I opet se taj Titan ugusi u prasini iza dvije gtx 1080 za istu cijenu, tako da neznam zato se uopce i gledaju ti benchmarci i gameplayevi sa Titanom
I opet se taj Titan ugusi u prasini iza dvije gtx 1080 za istu cijenu, tako da neznam zato se uopce i gledaju ti benchmarci i gameplayevi sa Titanom
u idealnim uvjetima gdje sli donekle radi kako treba...Mislim vidio si skaliranje Pascala? Ja opet apeliram da se single gpu odvoji od multi gpu setupa kod usporedbi