GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.555.017
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
dad0r kaže...
Tonči kaže...

TimeSpy je dobar dokle smije biti: ne smije optimizirati ništa za pojedine kartice i zato ne može idealno koristiti AMD. To je benchmark, mora imati takvo pravilo.

Podjednaki su. 1060 je malo (8% min fps) sporija. 480 čak nema 8 ACE-ova kao Fury pa je i iskoristivost malo slabija. Gdje je tu problem uopće? 

Pa nema problema ali s ozbirom kolko svi spamaju da je AMD toliko bolji u DX12 covijek bi ocekival daleko vece razlike , pošto i sam planiram kupiti 480 ali mi smijesno dok ljudi ponavljaju ko papagaji da 1060 je brža sad u globalu ali ce 480 za dvije godine ubijati kad budu oba dvije stara krama naspram vege,volte ili nekaj trećeg.

Ali dobro dolaze uskoro neke igre koje bi mogle imati poštenu DX12 podršku nadam se da ce recimo nadolazeca BF1 beta ima DX12 spreman pošto DICE odradti stvari manje vise kako treba pa da vidimo na kaj to liči.

Vec sam ovo stavio....kad se low level api iskoristi dobijemo ovo....30 fps vise za rx 480 vs gtx 1060.

30fps nije OGROMNA razlika?.....

Ocito nije bitan samo async jer u suprotnom rx 480 nebi otisao i po 30fps iznad gtx 1060 zar ne?...

AMD je natrpao svoje arhitekture techom dok je to kod nvidie mrsavo pa nije ni cudo sto su stedljivije zar ne....

17 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Vec sam ovo stavio....kad se low level api iskoristi dobijemo ovo....30 fps vise za rx 480 vs gtx 1060.

Ocito nije bitan samo async jer u suprotnom rx 480 nebi otisao i po 30fps iznad gtx 1060 zar ne?...

AMD je natrpao svoje arhitekture techom dok je to kod nvidie mrsavo pa nije ni cudo sto su stedljivije zar ne....

Uopće ti nije sumnjivo to što je na RX480 vent na max rpm i to što je GTX1060 "non-OC"? Koji je to takt, non-OC, da GTX1060 ispada sporija od GTX970? 

Nije mi jasno kako još nema niti jedan normalan video(pa ni review) gdje su obje clockane na razumne clockove koje svaka hvata, npr. 1060 na 2-2.1GHz vs RX480 na FIKSNIH 1300-1350Mhz.. 

Will this run on my 486?
17 godina

Mišljenja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MEGATAMA kaže...
dad0r kaže...
Tonči kaže...

TimeSpy je dobar dokle smije biti: ne smije optimizirati ništa za pojedine kartice i zato ne može idealno koristiti AMD. To je benchmark, mora imati takvo pravilo.

Podjednaki su. 1060 je malo (8% min fps) sporija. 480 čak nema 8 ACE-ova kao Fury pa je i iskoristivost malo slabija. Gdje je tu problem uopće? 

Pa nema problema ali s ozbirom kolko svi spamaju da je AMD toliko bolji u DX12 covijek bi ocekival daleko vece razlike , pošto i sam planiram kupiti 480 ali mi smijesno dok ljudi ponavljaju ko papagaji da 1060 je brža sad u globalu ali ce 480 za dvije godine ubijati kad budu oba dvije stara krama naspram vege,volte ili nekaj trećeg.

Ali dobro dolaze uskoro neke igre koje bi mogle imati poštenu DX12 podršku nadam se da ce recimo nadolazeca BF1 beta ima DX12 spreman pošto DICE odradti stvari manje vise kako treba pa da vidimo na kaj to liči.

Ma sve to stoji i ja se slažem sa tobom ali ko ti garantira da ce svaki DX12 naslov koristit async ili da ce sve igre podrzavati vulkan nitko ne tvrdi da nije tu AMD u velikoj prednosti dapace jeje ali to je samo jedna igra u kojoj je ocito ulozen ogroman trud da novi api i mogucnosti rade kako treba ako pogledas ostale DX12 testove (nije da ih ima bas previse koji su donekle ok) i zeleni i crveni ( u ovom slucaju 1060 i 480) su isti qurac manje vise doslovno +-2 fpsa pa i manje dakle trenutačno ako nema Asynca razlika je zanemariva  barem tako to meni izgleda trenutačno moguće da sam i u krivu.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 18:38 (dad0r).
17 godina
odjavljen

Pa gdje je problem ako su približno iste cijene i istih performansi uz mogoući benefit sa vulkanom? Pa po vama nekima ispada kao da se igre na RX 480 vuku a na GTX 1060 eksplozivno rade i još je jeftinija 

Oš nerefrentnusapphire RX 480 4GB za 2150 kn, može, samo što nije:D Oš ovu vrhunsku devilicu za 300eura, evo stiže i ta...jednu i drugu možeš staviti u silent mod prekidačom na biosu i onda su tihe i troše praktički isto kao i RX 1060 uz 3-4 fpsa manje, doslovno. I temperature su niže. Očito da ovi samusngovi waferi nisu po kvaliteti ko nvidini pa od tuda manji klokovi i veče grijanje ali performanse su tu negdje, AMd je jeftiniji ako uzmeš sa 2 gb memorije manje, podjednake cijene ako uzmaš sa 2 gb memorije više i tu je vulkan :D freesync :D

edit

ili othebeš cijelu seriju jednih i drugih i uzmeš pod garancijom polovnu R9 390 ili GTX 970 za 1800 kn pa na manje. Hebate neki tu toliko kalkuliraju kao da kupuju stan za idučih 40 godina života ili ajde auto od barem 100000 kn pa na dalje :D.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 18:51 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
toxic kaže...

Mišljenja?

Bio je vec taj link, uostalom to se znalo odavno.

17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Oš nerefrentnusapphire RX 480 4GB za 2150 kn, može, samo što nije:D Oš ovu vrhunsku devilicu za 300eura, evo stiže i ta...jednu i drugu možeš staviti u silent mod prekidačom na biosu i onda su tihe i troše praktički isto kao i RX 1060 uz 3-4 fpsa manje, doslovno. I temperature su niže. Očito da ovi samusngovi waferi nisu po kvaliteti ko nvidini pa od tuda manji klokovi i veče grijanje ali performanse su tu negdje, AMd je jeftiniji ako uzmeš sa 2 gb memorije manje, podjednake cijene ako uzmaš sa 2 gb memorije više i tu je vulkan :D freesync :D

Nope, ne troše tada praktički isto kao 1060. Vjerojatno se ravnaš prema onom testu computerbasea, ali zaboravljaš da je ono potrošnja cijele konfe u ANNO 2205, a u tom testu rx480 daje 32fps a 1060 47fps.. u drugom slučaju se proc puno više naradi pa tako i puno više troši, pa tako i sveukupna potrošnja ispadne veća. Kopčaš? 

Mislim da nije stvar do wafera, nego je RX480 jednostavno više isforsirana, nvidijice idu do 1.06v a rx480 do 1.15v, a taktovi pak ovise o arhitekturi. Da je RX480 hardverski jača, malo veći čip, i da uz to radi na nešto nižem naponu i taktovima bila bi brutalno dobra grafa.

Will this run on my 486?
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
XXX kaže...

Nope, ne troše tada praktički isto kao 1060. Vjerojatno se ravnaš prema onom testu computerbasea, ali zaboravljaš da je ono potrošnja cijele konfe u ANNO 2205, a u tom testu rx480 daje 32fps a 1060 47fps.. u drugom slučaju se proc puno više naradi pa tako i puno više troši, pa tako i sveukupna potrošnja ispadne veća. Kopčaš? 

Mislim da nije stvar do wafera, nego je RX480 jednostavno više isforsirana, nvidijice idu do 1.06v a rx480 do 1.15v, a taktovi pak ovise o arhitekturi. Da je RX480 hardverski jača, malo veći čip, i da uz to radi na nešto nižem naponu i taktovima bila bi brutalno dobra grafa.

A ti se mene shvatio baš doslovno...OK troši punooooo više, strašnih 34W više i to u peku, ne prosječni gaming. Jel to ispravno?

http://www.guru3d.com/articles_pages/powercolor_radeon_rx_480_red_devil_review,5.html

17 godina
neaktivan

To može proći, ali RX480 na ~1150MHz i nije baš zanimljiva.. 

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
dad0r kaže...
Tonči kaže...

Mislim da je problem što većina ovdje ne kuži o čemu se radi. Dakle, nitko nikad i nigdje nije rekao da će 480 biti brži od 1060 zbog DX12 ili Vulkana (iako jest, prema Penrynovim testovima). Sve ono o čemu se priča govori da će ubrzanje koje kartica K dobije zbog DX12 i Vulkana biti veće na AMD karticama, nego NV karticama. I to je sve. Govorimo i relativnom ubrzanju u odnosu na samu sebe, ne usporedno s nekom drugom karticom. Kad bismo uzeli da su 1060 i 480 jednako brze (1:1) u DX12 bez uključenog asynca, tek onda možemo govoriti o usporedbi tih dviju kartica, jer znamo da će AMD dobiti ~duplo više ubrzanja, nego Nvidia.

Dakle, jednostavna matematika: ako uzmemo da govorimo o DX12 ili Vulkan API-ju s isključenim i uključenim async shader pathom, ako i samo ako su GTX 1070 i FuryX identično brze kartice u igri X s isključenim asp, tada će uključenjem async shader patha FuryX dobiti približno 50-100% više performansi, nego GTX 1070.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Dakle, jednostavna matematika: ako uzmemo da govorimo o DX12 ili Vulkan API-ju s isključenim i uključenim async shader pathom, ako i samo ako su GTX 1070 i FuryX identično brze kartice u igri X s isključenim asp, tada će uključenjem async shader patha FuryX dobiti približno 50-100% više performansi, nego GTX 1070.

Da prevedem, čisto da nekog ne dovedeš u zabludu:

Recimo da su GTX1070 i Fury X 1:1 u performansama, bez korištenja asynca. Uključivanjem asynca Fury X prema svemu do sad viđenom dobija u prosjeku nekakvih 15% boosta, GTX1070 ne dobija ništa. Ako se usporedi samo koliki boost je koja dobila, Fury X je dobila "sve", GTX1070 ništa.

U konačnici ispada Fury X 15% brža, ako su inače bez asynca 1:1 u performansama.

Al pošto nisu 1:1, u praksi(DOOM 1440p, Ultra + async), obe na stock taktovima, Fury X dobija za 6%.

http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/UibfnjJTwx7xDJtSqu597A.png

http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/q3PL2UW5ZSCfj4beKAk67A.png

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 21:31 (Penryn).
15 godina

Što reći na ovo:

http://www.tech-critter.com/2016/07/nvidia-abandoned-maxwell-architecture.html?

Hoće li se ubrzo desiti ista stvar i s ovom serijom?

Praktički još ne istekne garancija, a podrška istekne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Svake godine kad izađe nova generacija stara automatski prelazi u legacy podršku

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
17 godina
odjavljen

srija šest i sedam su otišle tek prije dva mjeseca.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odlučila nvidia uložit sve resurse u boostanje Pascala. 

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 21:43 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pa znaju gdje leži novac, ne kod vlasnika prethodne serije 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

Mislim da je problem što većina ovdje ne kuži o čemu se radi. Dakle, nitko nikad i nigdje nije rekao da će 480 biti brži od 1060 zbog DX12 ili Vulkana (iako jest, prema Penrynovim testovima). Sve ono o čemu se priča govori da će ubrzanje koje kartica K dobije zbog DX12 i Vulkana biti veće na AMD karticama, nego NV karticama. I to je sve. Govorimo i relativnom ubrzanju u odnosu na samu sebe, ne usporedno s nekom drugom karticom. Kad bismo uzeli da su 1060 i 480 jednako brze (1:1) u DX12 bez uključenog asynca, tek onda možemo govoriti o usporedbi tih dviju kartica, jer znamo da će AMD dobiti ~duplo više ubrzanja, nego Nvidia.

Dakle, jednostavna matematika:ako uzmemo da govorimo o DX12 ili Vulkan API-ju s isključenim i uključenim async shader pathom, ako i samo ako su GTX 1070 i FuryX identično brze kartice u igri X s isključenim asp, tada će uključenjem async shader patha FuryX dobiti približno 50-100% više performansi, nego GTX 1070.

Smanji ribu, ili ćeš da ti linkam post gdje si mi rekao da nikad nisi spominjao 50% ubrzanje...

Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

Ajmo da vidim tu dominaciju kako kaže Tonči od 50%

Ja nikad nisam ništa slično rekao.

Ma eo, ti si admine hodajuća kontradikcija 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 22:02 (DarthMarkus).
11 godina
odjavljen
XXX kaže...

Pa znaju gdje leži novac, ne kod vlasnika prethodne serije 

Jebem ti zivot. Zalosno, ali istinito.

13 godina
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Recimo da su GTX1070 i Fury X 1:1 u performansama, bez korištenja asynca. Uključivanjem asynca Fury X prema svemu do sad viđenom dobija u prosjeku nekakvih 15% boosta, GTX1070 ne dobija ništa. Ako se usporedi samo koliki boost je koja dobila, Fury X je dobila "sve", GTX1070 ništa.

U konačnici ispada Fury X 15% brža, ako su inače bez asynca 1:1 u performansama.

Al pošto nisu 1:1, u praksi(DOOM 1440p, Ultra + async), obe na stock taktovima, Fury X dobija za 6%.

I zaboravio si popriličan OC na 1070, dok Fury ide +50

12 godina

Ako je ovo nova praksa iduce godine cim dodje Volta pascal odlazi u legacy.....jej godinu dana full suporta za grafe od 7 tisuca kuna (gtx 1080) 

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Ovisi o rezoluciji. Na 4K je to 21%+. I za teoriju je nebitno koja je kartica zaista jača. Znamo da su razlike u sirovoj snazi. Vjerojatno je 1060 u DX11 snažnija

DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

Dakle, jednostavna matematika:ako uzmemo da govorimo o DX12 ili Vulkan API-ju s isključenim i uključenim async shader pathom, ako i samo ako su GTX 1070 i FuryX identično brze kartice u igri X s isključenim asp, tada će uključenjem async shader patha FuryX dobiti približno 50-100% više performansi, nego GTX 1070.

Smanji ribu, ili ćeš da ti linkam post gdje si mi rekao da nikad nisi spominjao 50% ubrzanje...

Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

Ajmo da vidim tu dominaciju kako kaže Tonči od 50%

Ja nikad nisam ništa slično rekao.

Ma eo, ti si admine hodajuća kontradikcija 

Možeš li naći negdje da sam napisao da RX 480 dominira 50% nad 1060? Svašta ti se pomiješalo.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ovisi o rezoluciji. Na 4K je to 21%+. I za teoriju je nebitno koja je kartica zaista jača. Znamo da su razlike u sirovoj snazi. Vjerojatno je 1060 u DX11 snažnija

Izgleda stvarno da na 4K tih 21% pomaže, na 4K Fury X bježi za 10% referentnoj GTX1070.

http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/N4FqJrLT5CoUGbW2hLLECE.png

http://cdn.mos.cms.futurecdn.net/GsQHKF7n4nKxpxYEvfPzBE.png

Al zanimljiva je razlika i između GTX1060 vs RX480, 35fps vs 39fps. To je nekakvih 12%, rekao bi čovjek puno a kad ono samo 4fps.

Will this run on my 486?
13 godina

Tonči, govorili smo a asyncu pobogu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Penryn kaže... 

Al zanimljiva je razlika i između GTX1060 vs RX480, 35fps vs 39fps. To je nekakvih 12%, rekao bi čovjek puno a kad ono samo 4fps.

A da, princip brojeva. :) 

DarthMarkus kaže...

Onda si krivo shvatio: AMD u pravilu ima 50% više ubrzanja od Nvidije. No to nije isto što i "brži 50%" ili "50% ubrzanja".

13 godina
protjeran

Rekla žena da sam bio dobar!

Giga Gtx 1070 G1 Giga Gtx 1070 G1

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
19 1 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

U cemu? ;)

16 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...
Stjepanj kaže...

U cemu? ;)

13 godina
MEGATAMA kaže...
Stjepanj kaže...

U cemu? ;)

Mora da je zakucao novi bench rekord, nema druge 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
Penryn kaže... 

DarthMarkus kaže...

Onda si krivo shvatio: AMD u pravilu ima 50% više ubrzanja od Nvidije. No to nije isto što i "brži 50%" ili "50% ubrzanja".

Koliko je 50% vise od malo ili nista?  Opet malo ili nista...

13 godina
Stjepanj kaže...

ansha kaže...
Tonči kaže...
Penryn kaže... 

DarthMarkus kaže...

Koliko je 50% vise od malo ili nista?  Opet malo ili nista...

A čuj ruka je u prirodnom položaju, ako nije u prirodnom položaju onda nije...Tko leti vrijedi, vrijedi tko leti, tko ne leti ne vrijedi...

Imaš 50% ubrzanje od arhitekture (usporedno samo sa sobom), no limitiran si klokom i TDP-om

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.7.2016 12:28 (DarthMarkus).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice