GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.500
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Fanu kaže...

aha, to vec ima smisla

fino sad prodaj tu 1080, uzmi RX 480 i s ostatkom odi na ljetovanje :D

ili nek kupi novi i7, ipak je ovo stari izraubani sandy bridge koji je los u bf4 64 players u tocno odredjenoj sceni u tocno odredjeno doba dana, pogotovo ak crna macka pretrci preko susjedovog travnjaka

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
neaktivan
Penryn kaže...
XXX kaže...

Pa kakvi su rezulatati za seriju sedam?

A koga je briga za seriju 7? Tko ima para sigurno više nije na seriji 7 a tko nema trebao je se na vrijeme riješit, kao otprilike i svake druge kartice nakon 2-3 god. 

Jedini ljudi koji mjenjaju karticu svaku godinu-dvije smo realno mi, tu po forumu. Sve gamere koje znam "teraju" jos 7000 seriju bez beda, GTX 660ti, 770 i slicno. Zašto bi mjenjao 290X sada ili 780Ti ako ti radi super... A pogotovo AMD jer je arhitektura više manje ista, tako da kad poprave nešto za 390X automatski poprave i za 7850

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 14:57 (D3lBoy).
11 godina

Mijenja se da se budes cim manje na gubitku, a da imas novo sa jamstvom. Gameri koji nisu financijski osvjesteni vjerojatno ne razmisljaju o tome ili imaju dovoljno novca da se ne zamaraju time...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 15:03 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen
nixass kaže...
Fanu kaže...

aha, to vec ima smisla

ili nek kupi novi i7, ipak je ovo stari izraubani sandy bridge koji je los u bf4 64 players u tocno odredjenoj sceni u tocno odredjeno doba dana, pogotovo ak crna macka pretrci preko susjedovog travnjaka

Ak padne ispod 60 odmah dođe voda u kljeno i nova sjeda vlas 

10 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Mijenja se da se budes cim manje na gubitku, a da imas novo sa jamstvom. Gameri koji nisu financijski osvjesteni vjerojatno ne razmisljaju o tome ili imaju dovoljno novca da se ne zamaraju time...

to nisu gameri

Battlelog: Glavas_ZG
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ne.

Ne što? 3DMark Time Spy nije DX12 stvar? Ok ako već tvrdiš tako nešto možeš potkrijepit nekakvim argumentima? Zamisli na šta bi to ličilo da svi na forumu odgovaraju u tvom stilu.. 

Prince-Artas kaže...

Kad se ostane bez argumenata, onda se odgovara stjepanjovski

A gle, svi znamo da se po onom sistemu zamjene mainstrema svako 2god praktički najbolje prolazi.. 

Što se 770 tiče, iskreno me nije briga niti mislim branit ikog, al činjenica je da je u svoje vrijeme bila al pari s 7970, i da nikom nije bilo ni na vrh pameti da će s vremenom doći do ovakvog preokreta. Srećom sad više nećemo tako srljat u maglu jer već vidimo kakva je situacija po pitanju DX12, Vulkana, asynca..

Will this run on my 486?
11 godina

Ah.. ajmo sad o tome kaj znaci biti gamer :)

15 godina
Fanu kaže...
softwaremaniac kaže...
Fanu kaže...
softwaremaniac kaže...

Bok, evo i mene u klubu. Idući tjedan dolazi GTX 1080 G1 Gaming u zamjenu za 980 Ti :) 

tvoji novci tako da slobodno ignoriraj moje pitanje

jel ti ne bi bilo bolje uloziti novce u novu maticnu+procesor (trenutni ti mozda bude bneck za 1080) nego u 1080 kad vec imas 980Ti?

i onda fino pricekas iducu generaciju GPUa (980Ti ce biti sasvim dostatan za high end gaming narednih godinu dana) i imas puno veci pomak u performansama nego sa 980Ti>1080

Nisi me shvatio. Dobio sam 1080 U ZAMJENU za 980 Ti od Gige, jer Giga više nema 980 Ti G1 na skladištu u Europi, pa nije mogla poslati novu, jer mi se stara pokvarila. Imam HW problema s PC-em i na servisu je, pa moram sve srediti. Očekivao sam da ću dobiti istu karticu kakvu sam i imao, kad ono 1080 i to bez nadoplate :)

aha, to vec ima smisla

da, baš će mi jedna 480X bit dosta za 4K gaming, hahaha. Ma važno mi je da se otkrije kvar na PC-u pa da onda (neplanirano) mogu uživati u novoj zvijeri. Nego, igram isključivo na 4K rezi, koliko će taj BN biti izražen na tako visokoj rezoluciji?

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
11 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Ne.

Ne što? 3DMark Time Spy nije DX12 stvar? Ok ako već tvrdiš tako nešto možeš potkrijepit nekakvim argumentima? Zamisli na šta bi to ličilo da svi na forumu odgovaraju u tvom stilu.. 

Vec nekoliko puta sam ti postao argument u vezi TimeSpya, official je, nije puni DX12
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4tnuob/futuremark_releases_statement_regarding_timespy/

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
XXX kaže...
nixass kaže...
Fanu kaže...

aha, to vec ima smisla

Ak padne ispod 60 odmah dođe voda u kljeno i nova sjeda vlas 

bottleneck detected

http://imgur.com/a/1eCxJ

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Penryn kaže...

Pa sve dosadašnje DX12/Vulkan igre su "naknadna implementacija", DOOM, Ashes, Hitman, Tomb Raider, Total War: Warhammer, pa opet ima različitih rezultata. Napotpunija DX12 stvar zasad je 3dmark time spy, pa eto kakvi su rezultati, čak i ako uspoređujemo nvidia rezultate bez "asynca" s amdovim rezultatima s "asyncom".

Ne.

Ne se odnosi na podebljano. TS je najbolji i jedini benchmark koji ima DX12. Ashes je trenutno najpoznatija igra napravljena s od nule dizajniranim engineom za DX12 i "po PS-u". TS nije "najpotpunija DX12 stvar", jer ne može biti - namjerno je napravljen tako da ne iskorištava svaku arhitekturu najbolje, već na način da ima identičan test za svaku, a to znači malo lošije od idealnih performanse prema AMD-u.

Ne postoji nešto što bismo nazvali "potpunom DX12 igrom"... svaka igra je specifična.

17 godina
neaktivan

Ok, Ashes je od nule "DX12", rađen po PSu, ima podršku za "pravi" async na AMD grafama, ne favorizira ni nvidiju ni amd i opet je poredak kakav.. otprilike jednak onome u Time Spyu? 

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 15:51 (Penryn).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

lol na ovo...di su fury linije,295x2,rpd na grafu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
4mal kaže...

lol na ovo...di su fury linije,295x2,rpd na grafu!

To bi onda bio ogroman graf a ovog sam izvukao prvog kojeg sam našao gdje se može usporediti 1060 s 480.

Will this run on my 486?
17 godina

taj izvuci isto!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Nemaju svi revieweri 10000 dolara da nabave sve kartice koje bi ti htio da recenziraju. Pogotovo mali nezavisni.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
17 godina
neaktivan
4mal kaže...

taj izvuci isto!

Ali zašto kad sad uspoređujemo 1060 vs 480? Ali ok, evo ako baš hoćeš jedan gdje je Fury X..

Will this run on my 486?
17 godina
Moj PC  
4 0 hvala 3
14 godina
Penryn kaže...

Ok, Ashes je od nule "DX12", rađen po PSu, ima podršku za "pravi" async na AMD grafama, ne favorizira ni nvidiju ni amd i opet je poredak kakav.. otprilike jednak onome u Time Spyu? 

Mislim da ti je vec jedno 25 ljudi odgovorilo kaj ne valja sa Time Spy pa bi bilo vrme da prestanes to ignorirati ali da i mene zanima eto za Ashes se bruji da je pravi dx12 a vidimo da su podjenake 1060 i 480 u tom slucaju pa nek slobodno netko objasni.

twice the pride double the fall
13 godina

Meni i dalje nije jasno kako 390x ćuška Fury i Nano kartice, a pazi to je rebrand 290x

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Gdje ih tocno cuška, imas kakve linkove 

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

pa vrati se tri stranice nazad na Stjepanove linkove...Vec smo ih komentirali

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 16:12 (DarthMarkus).
17 godina
DarthMarkus kaže...
Lucidius kaže...

pa vrati se tri stranice nazad na Stjepanove (nv bad-ass) linkove...Vec smo ih komentirali

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 16:17 (4mal).
16 godina
odjavljen
dad0r kaže...
Penryn kaže...

Mislim da ti je vec jedno 25 ljudi odgovorilo kaj ne valja sa Time Spy pa bi bilo vrme da prestanes to ignorirati ali da i mene zanima eto za Ashes se bruji da je pravi dx12 a vidimo da su podjenake 1060 i 480 u tom slucaju pa nek slobodno netko objasni.

TimeSpy je dobar dokle smije biti: ne smije optimizirati ništa za pojedine kartice i zato ne može idealno koristiti AMD. To je benchmark, mora imati takvo pravilo.

Podjednaki su. 1060 je malo (8% min fps) sporija. 480 čak nema 8 ACE-ova kao Fury pa je i iskoristivost malo slabija. Gdje je tu problem uopće? 

9 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
Lucidius kaže...

pa vrati se tri stranice nazad na Stjepanove linkove...Vec smo ih komentirali

Neda mi se vracat, ali ok vjerujem da se radi o jednoj igri i sada se to smatra da je generalno tako

17 godina

tonchi koliki je rpd za ashess? kod mene je 90fps fhd dx12 za oc

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 16:27 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

tonchi koliki je rpd za ashess? kod mene je 90fps fhd dx12 za oc

koji oc?

17 godina

sa 1050 na 1150 i 500 na 550 

boost je poprilican 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 16:44 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Tonči kaže...

TimeSpy je dobar dokle smije biti: ne smije optimizirati ništa za pojedine kartice i zato ne može idealno koristiti AMD. To je benchmark, mora imati takvo pravilo.

Podjednaki su. 1060 je malo (8% min fps) sporija. 480 čak nema 8 ACE-ova kao Fury pa je i iskoristivost malo slabija. Gdje je tu problem uopće? 

Pa nema problema ali s ozbirom kolko svi spamaju da je AMD toliko bolji u DX12 covijek bi ocekival daleko vece razlike , pošto i sam planiram kupiti 480 ali mi smijesno dok ljudi ponavljaju ko papagaji da 1060 je brža sad u globalu ali ce 480 za dvije godine ubijati kad budu oba dvije stara krama naspram vege,volte ili nekaj trećeg.

Ali dobro dolaze uskoro neke igre koje bi mogle imati poštenu DX12 podršku nadam se da ce recimo nadolazeca BF1 beta ima DX12 spreman pošto DICE odradti stvari manje vise kako treba pa da vidimo na kaj to liči.

twice the pride double the fall
13 godina

Hvala bogu Dado ima nas još koji nismo ošli u klinac

...

Da ne zaboravimo, tu se radi o mid segmentu koji baš ne bi trebalo stavljati u futureproof jednadžbu ...Drugo je da je Vega izašla sa HBM2 memom, onda bi već guzica radila ...Ovako je i meni malo dopizdilo stalno ponavljanje bez ikakvih osnova i mega fanboyizam

Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice