GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.551.997
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
D3lBoy kaže...

Zaključak je taj da je 1060 malo bolja u vecini igara, ali trenutno 1060 košta 300$, dok 480 košta 200$. Tako da ponovno dobivamo više po dolaru od AMDa. A vrijedi ili 100$ više od 480 za FE 1060 i par fpsa više... ne znam

A da za promjenu gledamo stvarne cijene jedne i druge tu u europi? Nereferentna 1060-ka trenutno kosta 10€ vise od referentne 480-ke. 480-ku izvlaci samo 4GB verzija, 8GB je nekonkurentna cijenom...

13 godina

ja se napokon odlučio da uzmem neku 1080 kad ono ponuda u banani... sve sami FE ostali... sve ste pokupovali

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ansha kaže...
D3lBoy kaže...

Zaključak je taj da je 1060 malo bolja u vecini igara, ali trenutno 1060 košta 300$, dok 480 košta 200$. Tako da ponovno dobivamo više po dolaru od AMDa. A vrijedi ili 100$ više od 480 za FE 1060 i par fpsa više... ne znam

A da za promjenu gledamo stvarne cijene jedne i druge tu u europi? Nereferentna 1060-ka trenutno kosta 10€ vise od referentne 480-ke. 480-ku izvlaci samo 4GB verzija, 8GB je nekonkurentna cijenom...

Gledam cijene globalno i trenutno. I neka slaba verzija 1060 bi trebala bit oko 250$ kasnije, ali trenutno dosta ljudi kupuje referentne 480 (ne znam zašto, ali kupuju).

Također ne znam di vi nalazite Fury za 2800kn, onaj Nano za 2700 u linksu su bile doslovno 2 kartice i to radi rasprodaje stare robe (kontaktirao sam ih).

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina

https://www.caseking.de/sapphire-radeon-r9-fury-nitro-tri-x-oc-4096-mb-hbm-gcsp-133.html

http://www.mindfactory.de/product_info.php/4096MB-Sapphire-Radeon-R9-FURY-Nitro-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Full-Retail-_1026217.html

Drugdje nisam nasao, znaci 2 od 3 najpopularnija svapska ducana ju drze po toj cijeni.. Treba to dostavit u HR..

Nebih rekao da je cijena 1060 previse, nego ocekivano.. To kaj ova 2 ducana drze Fury po toj cijeni nebi trebalo biti mjerilo, to su prije akcije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 1:05 (The_Fichek).
17 godina

jep nano i x su dalje skupi... te ce drzat takvu cijenu dok vega ne dojde ...moza padnu za 2,3 glave ili se umedjuvremenu

dogodi jos koji izlet kakav je bio u linksu...treba pratit non-stop 

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 1:05 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
Glavas_ZG kaže...

Ako Nvidia karticu ima 10 korisnika a Amd karticu dvojica, za koga će developer u budućnosti optimizirati igre

Za konzole 

Ovo je zapravo istina. Sve konzole imaju AMD GPU a time i "pravi" DX12 s asyncom. Većina igara se radi za konzole i porta na PC tako da činjenica da na PC tržištu nVidija ima veći udio zapravo nije ni bitno. DX11 je pravi razlog AMDova podbačaja, nikad nisu napravili jaču DX11 karticu, to se vidi u tome da je u i stara 970ka u DX11 al pari s 480kom. Ali budućnost je svijetla za AMD s DX12 sviđalo se to fanbojima ili ne.

D3lBoy kaže...

onaj Nano za 2700 u linksu su bile doslovno 2 kartice i to radi rasprodaje stare robe (kontaktirao sam ih).

Što stvarno, znači uhvatili ih ja i onaj lik što ju prodavao preko Njuške

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 7:41 (Prince-Artas).
15 godina
protjeran
4mal kaže...

jep nano i x su dalje skupi... te ce drzat takvu cijenu dok vega ne dojde ...moza padnu za 2,3 glave ili se umedjuvremenu

dogodi jos koji izlet kakav je bio u linksu...treba pratit non-stop 

To se nikad nece ni prodat, sve da spuste Fury X na 3500kn opet je losa kupnja..

16 godina
odjavljen

Zašto misliš da je loša kupnja?

17 godina
protjeran
Tonči kaže...

Zato što je on sad zeleni, prodao je svoju 390ku, i sada ne valja ništa od AMDa

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
16 godina
odjavljen

LOL, koja je fora s ovim da Palit i Gainward izgledaju isto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa Gainward je u vlasništvu Palita..

Will this run on my 486?
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Palit je roditeljska firma Gainwardu pa zato

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Zato sta je nova 1070-ka 5% skuplja. Ko ce uzet fury za otprilike istu cijenu? 

Da ne kazem da 4GB u toj klasi kartice vise ne prolazi..

17 godina

ne valja njemu jos od prosle kada je popljuvao fury liniju 

17 godina
protjeran
ansha kaže...

To se nikad nece ni prodat, sve da spuste Fury X na 3500kn opet je losa kupnja..

http://i.imgur.com/7fWVx46.png

+ FreeSync + Vulkan

15 godina
protjeran
Prince-Artas kaže...
ansha kaže...

http://i.imgur.com/7fWVx46.png

+ FreeSync + Vulkan

Evo da ti ponistim graf s drugim grafom :)

Freesync priznajem i to svaka cast i shame on nvidia za g-sync govno..

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 9:56 (ansha).
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Legit je. Ja sam isto uzeo u ADM-u i isto tako je bila zapakirana.

15 godina
protjeran

Opet 300kn skuplja od gainwardice..

Inace, cisto iz fore odvrtio citav Heaven benchmark sa ugasenim ventovima, u zatvorenom kucistu i sa 28C ambijentalne temperature. Max temperatura 82°C, pocela spustat takt tek nakon 4 minute i ne ispod base takta, dalo bi se igrat skroz pasivno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 10:37 (ansha).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

24 vs 36 mjeseci gare, sve ima svoju cijenu

Znam da je gainward prije 10 godina imao dobre grafe sve izmedju je bila banana, jel moguce da prave comeback, bilo je vrijeme 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina

A zašto ta gainward-ica u Alzashop-u ima tri godine garancije?

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ParaNO1d kaže...
Tonči kaže...

Dakle, Palit i Gainward prodaju iste kartice. Koji je ekvivalent GLH inačici kod Palita?

ansha kaže...
Tonči kaže...

Moram se složiti da je 4GB možda bolna točka, ali za 1080 i 1440 još uvijek je više nego dovoljno. Ako izuzmemo VRAM, FuryX bi bio bolji izbor za 2016./2017. školsku godinu. Realna cijena bi bila oko 25% manje od 1070 i išla bi k'o tople krafne.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ParaNO1d kaže...
Tonči kaže...

Dakle, Palit i Gainward prodaju iste kartice. Koji je ekvivalent GLH inačici kod Palita?

ansha kaže...
Tonči kaže...

Moram se složiti da je 4GB možda bolna točka, ali za 1080 i 1440 još uvijek je više nego dovoljno. Ako izuzmemo VRAM, FuryX bi bio bolji izbor za 2016./2017. školsku godinu. Realna cijena bi bila oko 25% manje od 1070 i išla bi k'o tople krafne.

Kod Palita je Game Rock premium ili tako nesto, isti taktovi ko GLH.

Sta pitas kako ne bi bila dobra kupnja za 3500kn ako sad sam kazes da realno vrijedi 25% manje od 1070-ke, odnosno 2700-2800kn?

Za vram cak nije glavna stavka rezolucija prikaza, rezolucija teksture recimo nema veze s rezolucijom prikaza, a drasticno utjece na zauzece vrama. Neke igre koriste daleko manje na 4K nego neke u 1080p.

Al ne mogu vjerovat da si Doom pohvalio za grafiku, sta vise igram to se vise cudim jer igra izgleda ko iz 2008-me..

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 10:50 (ansha).
9 godina
protjeran
ansha kaže...

Inace, cisto iz fore odvrtio citav Heaven benchmark sa ugasenim ventovima, u zatvorenom kucistu i sa 28C ambijentalne temperature. Max temperatura 82°C, pocela spustat takt tek nakon 4 minute i ne ispod base takta, dalo bi se igrat skroz pasivno.

Kakva moč.

Tonči

Ne ispleti se davati vise novaca za Gainward Phoenix GS i GLH ili kod Palita Super jetstream i Gamercok modele zato jer su to iste kartice samo su im razlike u stock taktovima. Znaci uzmes Gainward Phoenix ili Palit jetstream.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 11:07 (Lucidius).
17 godina
protjeran

Slika kolege koja pokazuje što: (slobodan pad 780Ti u odnosu na 290)

1. Sakaćenje starih generacija novim driverima

2. Pristranost pri prvotnom testiranju u korist nVidije

3. Jadna DX12 podrška

4. Sve navedeno

Netko će reći da ovo nema veze s Pascalom ali nekako mi se čini da sličnu situaciju možemo očekivati s R9 Fury vs 1070 za par godina...

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Prince-Artas kaže...

Slika kolege koja pokazuje što: (slobodan pad 780Ti u odnosu na 290)

1. Sakaćenje starih generacija novim driverima

2. Pristranost pri prvotnom testiranju u korist nVidije

3. Jadna DX12 podrška

4. Sve navedeno

Netko će reći da ovo nema veze s Pascalom ali nekako mi se čini da sličnu situaciju možemo očekivati s R9 Fury vs 1070 za par godina...

Evo još jedna slika 780Ti, 780 i 760.

15 godina
protjeran
Lucidius kaže...
ansha kaže...

Kakva moč.

Tonči

Ne ispleti se davati vise novaca za Gainward Phoenix GS i GLH ili kod Palita Super jetstream i Gamercok modele zato jer su to iste kartice samo su im razlike u stock taktovima. Znaci uzmes Gainward Phoenix ili Palit jetstream.

Nisu iste, ipak iima nekakvog binninga jer moja obicna Phoenix nije skroz stabilna na GLH taktu...

9 godina
protjeran

Ma cisto sumnjam, kako ja onda svoju peglam na 2100Mhz-5500Mhz u igrama a imam obican model? Sve je stvar kakv cip dobijes, mozes ti i na skupljim modelima dobit usran chip.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ha ha

Danas zva Computeruniverse da pitan sta je s mojom narudžbom. Kao artikli su zazelenili meni u narudžbi, ali nema datuma ili ikakvih informacija.

Kaze meni lik da bi gtxice trebale doc kod njih za 2 - 3 tjedna. Znaci 6 tjedana cekat za dvi EVGE 1080 FTW. Covik bi pomislija da su bubrezi u pitanju kolika je tesko doc do njih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Zajeb kaže...

Ha ha

Danas zva Computeruniverse da pitan sta je s mojom narudžbom. Kao artikli su zazelenili meni u narudžbi, ali nema datuma ili ikakvih informacija.

Kaze meni lik da bi gtxice trebale doc kod njih za 2 - 3 tjedna. Znaci 6 tjedana cekat za dvi EVGE 1080 FTW. Covik bi pomislija da su bubrezi u pitanju kolika je tesko doc do njih.

šta ti je pisalo kad si naručivao? jel ono bilo kao dostupno odmah, ili je pisalo 1-2-3 tjedna za dostavu?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice