GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.553.179
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Phoenixice su trenutno best-buy što se tiče hlađenja / buke, bilo na 1070 ili 1080. Po meni, nemoj komplicirati nego pričekaj :)

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
chaselol kaže...
ansha kaže...

Ma feniksica je zakon, po ovim vrucinama mi je najvisa zabiljezena temperatura 54C, zimi ce to biti 46-47C sta je smijesno nisko. 

To je naravno uz custom fan curve, ide do 70% al je buka vise nego prihvatljiva, ko bivsa powercolorka na 50%.

Pa kad si nafrljao vent na 70% da stavis 90% ne bi je vise ohladilo  mozda skines jedan do dva celzijusa doduse, grafa radi na ~70*C automatski a ti si ventovima skinuo ~20% vise uz 30% vise ventova ali 70% je sve osim tiho i prihvatljivo da ne znam ti koji su ventovi ili imas veliku toleranciju prema buci.

A kojoj buci, daj ne ulazi u stvari za koje nisi kompetentan. Na 70 posto vrtnje ventova cca 1700RPM, je grafa tisa od MSI gaming modela na 1500RPM. Lopatice su tihe, a cijela aerodinamika kartice je takva da zrak lako klizi kroz radijator i ne "tuši" se na njemu pa je samim time i huk strujanja zraka puno manji. Ionako nista osim ginwarda i Palita netreba uopce ni gledati zato jer su im hladnjaci space shutle naspram ostalih, sto bukom sto peformansama.

Meni moja gtx 1080 sa 70 posto ventova na koje je ogranicena nejde preko 60 stupnjeva, a uglavnom je na nekih 55 i to debelo overklokana.

9 godina
protjeran
Cansee kaže...
ansha kaže...

Ma feniksica je zakon, po ovim vrucinama mi je najvisa zabiljezena temperatura 54C, zimi ce to biti 46-47C sta je smijesno nisko. 

To je naravno uz custom fan curve, ide do 70% al je buka vise nego prihvatljiva, ko bivsa powercolorka na 50%.

e znači zadovoljan si? ja sam naručio jučer gtx 1080 gainward phoenix (ne glh, nego običnu) iako mi nije bila baš najljepša i ne uklapa mi se baš u ostatak konfe estetski gledano, i nakon što sam naručio 10 min poslije su stavili još jedno 5-6 modela da su odmah dostupni, pa se premišljam da zamijenim, ali ako kažeš da si dosta zadovoljan sa hlađenjem mogao bi ja i ne komplicirati i ostaviti ovako. inače sam dosada imao gtx 570 gainward phantom i stvarno me super služila, tako da bi mogao ostati odan :)

iako je tvoja 1070, vjerujem da je to u principu isto hlađenje zar ne?

Neznam koja je tvoja color shema konfe, al uzmi si Palit GeForce GTX1080 Jetstream ako ti pretezito crna boja dominira. Hladnjaci su potpuno isti na Palitu i Gainwardu, samo je maska druge boje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 9:28 (Lucidius).
17 godina
neaktivan
NZXT CAM
I7 6700k Asus Maximus Hero VIII Gtx 980TI xtreme edition Gigabyte SSD Kingston 480gb HDD Seagate 2tb PSU: Evga Supernova 750w Ram: Avexxir DDR4 16gb 2400mhz Corsair 400C case Cooler Corsair H110i GTX
13 godina
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

To je bas mjerodavno, par nekakvih preorder cijena i to iz talijanskog shopa 

I 1060-ka i 480-ka su sugave kupnje pored 1070-ke...

17 godina
protjeran
ansha kaže...

Razlika među njima je 1000 kn u najboljem slučaju, ne može svatko izdvojiti toliko za 1070.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina

Ali 400EUR preorder za 1060 koja ce biti 480/980 kartica je smijesno, kad se Nano da naci za 320-350eur danas 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Prince-Artas kaže...
ansha kaže...

Razlika među njima je 1000 kn u najboljem slučaju, ne može svatko izdvojiti toliko za 1070.

Da ali je veca razlika u performansama nego u cijeni sta je apsurdno, trebalo bi biti obrnuto. Tko si moze priustit 2500-2600kn za graficku, taj moze i skupit jos 1000kn..

chaselol kaže...

Ali 400EUR preorder za 1060 koja ce biti 480/980 kartica je smijesno, kad se Nano da naci za 320-350eur danas 

Kojih 400€? Asus Strix je 356€ na onoj slici?

10 godina
Lucidius kaže...
Cansee kaže...
ansha kaže...

e znači zadovoljan si? ja sam naručio jučer gtx 1080 gainward phoenix (ne glh, nego običnu) iako mi nije bila baš najljepša i ne uklapa mi se baš u ostatak konfe estetski gledano, i nakon što sam naručio 10 min poslije su stavili još jedno 5-6 modela da su odmah dostupni, pa se premišljam da zamijenim, ali ako kažeš da si dosta zadovoljan sa hlađenjem mogao bi ja i ne komplicirati i ostaviti ovako. inače sam dosada imao gtx 570 gainward phantom i stvarno me super služila, tako da bi mogao ostati odan :)

iako je tvoja 1070, vjerujem da je to u principu isto hlađenje zar ne?

Neznam koja je tvoja color shema konfe, al uzmi si Palit GeForce GTX1080 Jetstream ako ti pretezito crna boja dominira. Hladnjaci su potpuno isti na Palitu i Gainwardu, samo je maska druge boje.

nešto slično što si mi ti preporučavao na drugoj temi, crno bijela je kombinacija, uzeo bi si taj palit da je bio dostupan kad sam ja naručivao, al sam naručivao jučer i u tom trenutku je bila dostupna samo gtx 1080 gainward phoenix pa sam ju uzeo. ali nikako sad ne mislim mijenjati jer vidim da su ljudi dosta zadovoljni, kak izgleda izgleda

17 godina
protjeran
ansha kaže...

Da ali je veca razlika u performansama nego u cijeni sta je apsurdno, trebalo bi biti obrnuto. Tko si moze priustit 2500-2600kn za graficku, taj moze i skupit jos 1000kn..

Ne bih se složio s navedenim, generaliziraš, netko se već sad trudi protegnuti do 2500kn. Također ako netko igra na FHD monitoru za 60FPS mu je dovoljna RX480 i 1060, tu je 1070 overkill u puno naslova.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
9 godina
protjeran

Cansee

Ja sam ti preporucivao dvije gtx 1070 koje pojedu gtx 1080, samo sta ti nisam stavio modele od Gainwarda ili Palita zato jer su pre debele, pa nebi prva grafa imala odakle zrak povlaciti, zato sam stavio onu ichill X3 verziju.

Uglavnom ako vec neces dvije gtx 1070, velim da su Gainward i Palit potpuno isti hladnjaci u dlaku i po izgledu i peformansama ako ti se vec Gainward ne sviđa, samo im je maska drugacija, a kolko vidim Palit je dostupan na linku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 10:30 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...

Kojih 400€? Asus Strix je 356€ na onoj slici?

MSI 399 nije 400 moja greska, strix OC 380 velika razlika 

10 godina
Lucidius kaže...

Cansee

Ja sam ti preporucivao dvije gtx 1070 koje pojedu gtx 1080, samo sta ti nisam stavio modele od Gainwarda ili Palita zato jer su pre debele, pa nebi prva grafa imala odakle zrak povlaciti, zato sam stavio onu ichill X3 verziju.

Uglavnom ako vec neces dvije gtx 1070, velim da su Gainward i Palit potpuno isti hladnjaci u dlaku i po izgledu i peformansama ako ti se vec Gainward ne sviđa, samo im je maska drugacija, a kolko vidim Palit je dostupan na linku.

mislio sam što si mi preporučavao što se tiče ostalih komponenata i crno bijelog builda

odlučio sam se ipak za jednu grafu, meni to bolje trenutno odgovara, u svakom slučaju puno hvala

9 godina
protjeran

Sve 5, odlucio si sta si odlucio, samo ako stvarno ides na ono sta sam ti slozio u crno bijeloj tematici, onda ova Gainwardica je prst u oko na tu konfu posto je crvena, uzmi si verziju od Palita sa linka kojeg sam stavio umjesto nje da to sve bude kako bog zapovijeda.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Ima 1060 zotac i gainward po 320 eura u njemačkoj i engleskoj
Ne mogu stavit link, neki eror
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo da podsjetim.. danas u 15 sati po našem bi trebali izaći testovi GTX1060, čak i nereferentnih.

Prije tjedan dana je procurio PDF koji je nvidia poslala recenzentima, "reviewer's guide", kao vodič u kojem objašnjavaju neke stvari vezane za 1060, na što obratit pažnju, a na kraju pdf-a su pokazali i testove u igrama vs RX480, obje referentne, RX480 na 16.6.2.

Zanemarite ove slike pokraj, tu su samo da se prekrije watermark da se ne bi znalo čiji pdf je procurio..

dil prvi

drugi

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 1 hvala 1
13 godina
protjeran
Dakle gtx1060 ubojica rx 480, jedino jos da vidimo cijenu!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
neaktivan

Ugrubo - koliko brža toliko skuplja, nažalost. 

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Moja Phoenixica 1080-ka uz blagi OC i default postavke fanova ide do 74C u igrama ali je zato skoro pa nečujna. Komp mi je tih kao neki prijenosnik 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...

Samo da podsjetim.. danas u 15 sati po našem bi trebali izaći testovi GTX1060, čak i nereferentnih.

Prije tjedan dana je procurio PDF koji je nvidia poslala recenzentima, "reviewer's guide", kao vodič u kojem objašnjavaju neke stvari vezane za 1060, na što obratit pažnju, a na kraju pdf-a su pokazali i testove u igrama vs RX480, obje referentne, RX480 na 16.6.2.

Zanemarite ove slike pokraj, tu su samo da se prekrije watermark da se ne bi znalo čiji pdf je procurio..

dil prvi

drugi

pa zato i je ta reza nebudi naivan tako a ti stjepko ne trolaj 

17 godina
neaktivan
4mal kaže...

pa zato i je ta reza nebudi naivan tako a ti stjepko ne trolaj 

A sve ćemo vidit za ni više ni manje 3 sata testirano od strane na 10ke neovisnih recenzenata..

Will this run on my 486?
12 godina

pa koja bi reza trebala biti za te grafe, ako ne 1080p i 1440p?

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Penryn kaže...

A sve ćemo vidit za ni više ni manje 3 sata testirano od strane na 10ke neovisnih recenzenata..

To je postala prava rijetkost u današnje vrijeme :) Više nisi uopće siguran kome vjerovati.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
17 godina

ne necemo nis vidjet dok pc-e,bug ili tko je kupi u hrv recenzira,onda cu vjerovat 

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

To je postala prava rijetkost u današnje vrijeme :) Više nisi uopće siguran kome vjerovati.

Zato ih ima 10-15 različitih pa kad ih pregledaš sve možeš izvući neki realan zaključak.. 

Will this run on my 486?
17 godina

ponavljam nema nis realno .

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
4mal kaže...

ponavljam nema nis realno .

A ti ćeš vjerovat malom Ivici s foruma koji je sav džeparac istresao da bi uzeo GTX1060?  Ako kome ne vjerujem onda su to obični ljudi koji su vlastitim parama platiti te kartice..

Will this run on my 486?
9 godina
mrsmith kaže...
Penryn kaže...

svi sa 100k+ subscribera su potencijalna opasnost, oni sa 500k+ sigurno, a one s milju i vise nvidija sponzorira sa svime od hardvera do toaletnog papira

17 godina

prije njemu nego nekom koji je potplacen 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice