GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.553.378
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Aj sad to kopiraj u amd temu...frajeru!;)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Sad već neko vrijeme pratim ovu žustru raspravu oko DX12, Vulkana, navodne budućnosti gaminga i jadne Nvidie koja sad ne zna što će, to me podjeća na već vođene rasprave pred izlazak Fury kartica sa revolicionarnim HBM-om (aka DX12 Vulkan shitom).

Koliko ono igara ima na tim novim revolucionarnim tehnologijama, jedna ? , ok, jedna i pol (Quantum Break je toliko neoptimizirano smeće da se ne može nazvati cjelom igrom). Sve izmišljotine jena do druge. Jedino zamjetno što se dogodilo na tržištu je pad cijene GTX 980ti koja je i onako bila prenapuhana, eno GTX 970 i dalje jača od 390, 390x i 480, eno i dalje se prodaje po cijeni od 2000kn polovna, eno ADM i dalje u problemima, eno igre i dalje bolje rade na Nvidii, eno i dalje Nvidia ima naj jaču DX 11, DX 12, Vulkan, itd karticu, eno i dalje Nvida ne može proizvesti dovoljnokatrtica da proda, eno i dalje na njuškalu nvidia kartice stare godinama se prodaju, eno i dalje se ništa nije promjenilo. Jel vam možda palo na pamet tech geekovi da ste vi u krivu a ne cijeli svijet ...

Sve više igara će izlaziti na DX12 i Vulkanu. Koliko danas igara imaš na DX9, DX10 i DX11? I to su bile tranzicije koje su bile teške. Tranzicija na DX12 i Vulkan je već de facto gotova hardverski.

Tu nitko nije u krivu niti može biti. Ne radi se o VR-u i hoće-neće zaživjeti, nego o nečemu što je 100% sigurno.

Inače, vrlo je jasno koliko su važne najjače kartice, čak i na ovom tehničkom forumu gdje je broj korisnika najbržeg hardvera redove veličine veći, nego kod prosječne populacije.

Dakle, čak ni ovdje gdje imamo hrpu geekova, rijetke zanimaju najbrže kartice.

12 godina
neaktivan

Glavas_ZG  Tek sam na kraju skužio da je u pitanju sarkazam :D 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 12:49 (PoloMarko).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
protjeran
zvonac kaže...

@Prince, pa i dok je 970 izisla, kostala je oko 3400-500kn... A nevidija nikad nit nije bila jeftina spram crvenih..

Zapravo su koštale manje od 3000kn, a 1070 kad je izašla 4000+ kn tek se kasnije pojavio mali kontigent u Linksa po 3700kn

http://www.pcekspert.com/clanak/gainward-gtx970-phantom-test/?pg=6

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
11 godina

Glavas_ZG 

DX12 Hitman

DX12 Rise of the Tomb Raider

DX12 Quantum Break (svidjelo se tebi ili ne, mora se navest)

Vulkan Doom

Od 25.5 uveden je Vulkan u beta fazi za Dotu2. Sprema se i za CS:GO.

Mogu bit picajzla pa dodati i jednu HR igru The Talos Principle, ali ta se nije proslavila sa Vulkanom pa ju necu uzet u racunicu. Sve skupa, bez ove zadnje, to je 5 igrica sa DX12/Vulkan koje imaju boost u odnosu na DX11.

http://store.steampowered.com/news/?feed=steam_client Zadnja 3 updejta dosta spominju Vulkan, zadnja 2 "upcoming Vulkan games". Valve gura Vulkan i DX12, kao i Windows. Je li to izmisljotina?? Je li Steam najpopularnija platforma za igranje ili su oni tech geekovi koji nemaju pojma???

Najbolje da se sve nove tehnologije fino implementiraju za mjesec dana od izlaska, svi imamo boost 200% i mirna Bosna. Treba biti strpljiv.

Nvidia je najjaca u segmentu iznad 3K kn da. Kolko se cega prodalo ne znam, you tell me. Osobno me briga za dionice i jednih i drugih. Nisi valjda jedan od onih kaj misli da ako Nvidia ima najjacu grafu na svijetu da je najbolja u svakom rangu? Ima nas jos kaj gledamo ulozeno/dobiveno omjer.

Za 970 nemres reci da je jaca od 390/390X/480, nego da su te grafe vrlo izjednacene u performansama. Kada se jos dodaju potrosnja i cijena 970 i 480 su direktni konkurentni. Od tog dvoje je bolje ono kaj kupac preferira, nema pravog pobjednika po meni, za sad. Vidjet cemo di ce 1060 biti u toj prici.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 14:39 (The_Fichek).
17 godina

ja sam 11/2k14 u ADM-u 970 MSI Gaming seriju platio 6.4k tj SLI 

a ta konb je bila jaca od titana x-a kostalo skoro duplo manje 12/13k naspram 6.4k

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 13:22 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

2k14? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 14:07 (PoloMarko).
Moj PC  
9 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
PoloMarko kaže...

2k14? 

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
17 godina

kaj vam nije jasno ...bacio sam digresiju na princhev post

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 14:18 (4mal).
16 godina
zvonac kaže...

@Prince, pa i dok je 970 izisla, kostala je oko 3400-500kn... A nevidija nikad nit nije bila jeftina spram crvenih..

Platio sam je točno 353 eura iz alzashopa, mjesec dana nakon izlaska, nevjerujem da je to rang 3500kn.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
11 godina

Da, 970 je bila vrhunski cijenovno postavljena. Toliko koliko si platio 970, tj. 100kn vise ce kostati Palit 1060 najavljena u Linksu. To bi mogla biti smjernica za cijene 1060, posto Links vec dulje ima ok cijene na nove proizvode. Znaci skoro 2g nakon 970 bi mogli imati grafu vrlo slicnih ili malo vecih performansi za ISTU cijenu, nesto nize potrosnje. Kod AMDa je suprotno, 4GB 480 kosta kao 380X, jedno 30% bolja. Bilo bi zanimljivije kad bi 1060 kostala ispod 2500kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 14:51 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan

Evo napokon sve radi kak spada :) 

Prilažem i Benchmark rezultat (default-ne postavke).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Zaboravili ste BF1 i DX12, naj iščekivanija igra godine kod vecine. Poprilicno bitno, meni je fascinantno kako neki prakticki ne žele da se DX12 dogodi samo zato sto bi na nekim karticama lošije radilo. DX12 nije samo bolja iskoristivost komponente vec i puno više mogucnosti za developere. Kad se sjetim DX11 lightning opcija u Stalkeru, dan danas ne vidim igru sa realnijim osvjetljenjem

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 17:53 (D3lBoy).
Moj PC  
10 0 hvala 1
17 godina

Deus ex takodjer 😲

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

Ajde vi lijepo otvorite temu Vulkan i što donosi u budućnosti, pa onda tamo pišite do mile volje, ovako u temi o Pascalu čovjek više ne može doći ni do osnovnog infa od kupaca bez da pretražuje postove babe Vange...

Admin bi trebao malo reda napraviti jel je ova tema otišla u ...

Moj PC  
11 0 hvala 3
16 godina
odjavljen

Bit ćemo malo oštriji s time sada. Tko nema GTX 10x0, odmah crveni! :)

Šala, no da, malo ćemo rezati širenje priče.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 20:34 (Tonči).
11 godina

Koji program za monitoring u igrama preporučujete a da nije msi afterburner sa onim rivatuner sranjem?

Imam EVGA precisionX ali mi ne pokazuje cpu usage već samo temperaturu a nema u postavkama. I da ima screenshot opciju.

Sorry na off.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
gocc01 kaže...

Koji program za monitoring u igrama preporučujete a da nije msi afterburner sa onim rivatuner sranjem?

Imam EVGA precisionX ali mi ne pokazuje cpu usage već samo temperaturu a nema u postavkama. I da ima screenshot opciju.

Sorry na off.

Playclaw 4 ili 5.

Battlelog: Glavas_ZG
14 godina

Nemogu virovat kako je dostupnost 1080 mala.

Narucija san svoje dvi FWT 1.7. i jos im nisu stigle ni na lager. Trebale danas ali jos nisu. Cini se da samo palit i gainward ima na lageru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 22:53 (Zajeb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

Narucija san svoje dvi FWT 1.7. i jos im nisu stigle ni na lager. Trebale danas ali jos nisu. Cini se da samo palit i gainward ima na lageru.

Feniksica se meni cini lijepa makar vec dugo ne pratim zelenu scenu

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
15 godina
protjeran

Ma feniksica je zakon, po ovim vrucinama mi je najvisa zabiljezena temperatura 54C, zimi ce to biti 46-47C sta je smijesno nisko. 

To je naravno uz custom fan curve, ide do 70% al je buka vise nego prihvatljiva, ko bivsa powercolorka na 50%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Fenixice mi nemou u SLI. Uzea bi ih ja odma u Linksa da mogu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zajeb kaže...

Moglo bi se reci da su te (*insert Horatio Caine GIF here*)  zaj***ali, if you know what I mean. 

Isprike svima na mom losem punu.

13 godina
ansha kaže...

Ma feniksica je zakon, po ovim vrucinama mi je najvisa zabiljezena temperatura 54C, zimi ce to biti 46-47C sta je smijesno nisko. 

To je naravno uz custom fan curve, ide do 70% al je buka vise nego prihvatljiva, ko bivsa powercolorka na 50%.

70% vent,da je od titana čuja bi se!!Što ti treba tako mala temperatura??

Meni GTX 970 ide do 68C,tek se onda upali vent na nekih 40%!

AUDIOFIL
13 godina
ansha kaže...

Pa kad si nafrljao vent na 70% da stavis 90% ne bi je vise ohladilo  mozda skines jedan do dva celzijusa doduse, grafa radi na ~70*C automatski a ti si ventovima skinuo ~20% vise uz 30% vise ventova ali 70% je sve osim tiho i prihvatljivo da ne znam ti koji su ventovi ili imas veliku toleranciju prema buci.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 1:18 (chaselol).
13 godina

da 70% je puno al ponovo možda feniksica stvarno je tiha cak i na tako puno okretaja ventilatora

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Wayto XD kaže...

da 70% je puno al ponovo možda feniksica stvarno je tiha cak i na tako puno okretaja ventilatora

Ja ne znam jednu karticu koja ce vriti 70% ventove na 70*C, mozda referentne ali ove druge nema sanse.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran

Evo Chaselol zna bolje od mene  Kazem, na 70% se jedva cuje sa caseom ispod stola, u igrama pored zvukova iz igre je nema sanse cut.

Na 100% ne ide preko 46C i naravno, puno je glasnija.

Zasto forsiram niske temperature? To je Pascal, za odrzat maksimalne taktove idealno bi bilo drzat je ispod 50C...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
ansha kaže...

e znači zadovoljan si? ja sam naručio jučer gtx 1080 gainward phoenix (ne glh, nego običnu) iako mi nije bila baš najljepša i ne uklapa mi se baš u ostatak konfe estetski gledano, i nakon što sam naručio 10 min poslije su stavili još jedno 5-6 modela da su odmah dostupni, pa se premišljam da zamijenim, ali ako kažeš da si dosta zadovoljan sa hlađenjem mogao bi ja i ne komplicirati i ostaviti ovako. inače sam dosada imao gtx 570 gainward phantom i stvarno me super služila, tako da bi mogao ostati odan :)

iako je tvoja 1070, vjerujem da je to u principu isto hlađenje zar ne?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice