GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.544.030
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
darijoman kaže...
brisac kaže...
Pa sto sad iskreno fali gtx 980ti. Na svim maxanim postavkama vrti sve igre na 50ak fpsa na 1440p rezoluciji. Naravno, spustis sve na high postavke, a ne ultra i prelazis 60fpsa sigurno. CUDA jezgre su joj brutalne za videl editanje i 6GB vram je solidno dobro za 2k. 1070 je tu u igrama trenutno ista, ali za videom kaska. Kako vrijeme prolazi, driveri ce se poboljsati, a podrska za 980ti ce stat i udarit u zid blago receno. Ostat cemo na ovome sto sad i imamo. Korist se moze samo povecavati u smjeru 1070. Osobni odabir ovdje ide, da li je ljudima vazniji video ili igrice....

Ma koji 50fps ! Prijatelju ide to daleko više na max.postavkama. Na 50fps padne u nekim scenama u pojedinim igrama

Iskreno, ne znam gdje i kad sam vidio da fps padne ispod 60, majkemi :P, baš bi se morao potrudit. Možda witcher3.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
neaktivan

Haha ja se malo malo uhvatim kako gledam 1080 Zotac Amp Ex na CU, reko eto šaljem rođi pare baš dolazi idući mjesec u HR,

pa drugi dan mislim koja budala dao bi te pare a grafa još nije ni pošteno izašla .

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
eywa33 kaže...
darijoman kaže...
brisac kaže...
Pa sto sad iskreno fali gtx 980ti. Na svim maxanim postavkama vrti sve igre na 50ak fpsa na 1440p rezoluciji. Naravno, spustis sve na high postavke, a ne ultra i prelazis 60fpsa sigurno. CUDA jezgre su joj brutalne za videl editanje i 6GB vram je solidno dobro za 2k. 1070 je tu u igrama trenutno ista, ali za videom kaska. Kako vrijeme prolazi, driveri ce se poboljsati, a podrska za 980ti ce stat i udarit u zid blago receno. Ostat cemo na ovome sto sad i imamo. Korist se moze samo povecavati u smjeru 1070. Osobni odabir ovdje ide, da li je ljudima vazniji video ili igrice....

Ma koji 50fps ! Prijatelju ide to daleko više na max.postavkama. Na 50fps padne u nekim scenama u pojedinim igrama

Iskreno, ne znam gdje i kad sam vidio da fps padne ispod 60, majkemi :P, baš bi se morao potrudit. Možda witcher3.

Ima da ali to je samo neka scena. Recimo imaš u Crisysu 3 i tomb raider 2013 ako rokneš sve na ultra plus SSAA 2x a Witcher 3 nemam pa ne znam

14 godina
neaktivan

pa dobro eto, takoder malo sam pretjerao sa tom brojkom haha ide i vise naravno, tako da msm da nema straha za sljedecih par godina da 980ti bude i dalje odlicna grafa za 1440p rezoluciju i prelazi 60fpsa u svakom naslovu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
brisac kaže...

pa dobro eto, takoder malo sam pretjerao sa tom brojkom haha ide i vise naravno, tako da msm da nema straha za sljedecih par godina da 980ti bude i dalje odlicna grafa za 1440p rezoluciju i prelazi 60fpsa u svakom naslovu

Nebi trebalo jer i developeri će nadajmo se raditi na što boljoj optimizaciji igara u buduće

16 godina
odjavljen
nex987 kaže...

Haha ja se malo malo uhvatim kako gledam 1080 Zotac Amp Ex na CU, reko eto šaljem rođi pare baš dolazi idući mjesec u HR,

pa drugi dan mislim koja budala dao bi te pare a grafa još nije ni pošteno izašla .

Šalju ti oni i poštom... :) Ali ne vrijedi tih para, to je skoro cijena TitanaX za karticu višeg srednjeg segmenta. Čista pljačka.

17 godina
neaktivan

Istina, preskupe su još i GTX 1070 i 1080. Nije nvidia bez razloga isticala MSRP cijene, ali očito nije pomoglo. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Istina, preskupe su još i GTX 1070 i 1080. Nije nvidia bez razloga isticala MSRP cijene, ali očito nije pomoglo. 

Dakako da jesu. Obrati pažnju. Isti segment tržišta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 18:08 (Tonči).
14 godina
neaktivan

znaci trenutno se ne isplati onda nijednu graficku od zelenasa uzimat hahaha

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
brisac kaže...

Pa ne...

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
brisac kaže...

Pa ne...

a bas sam u procesu kupovanja racunala online... :S

9 godina
neaktivan

Sve mi se više čini da se ne isplati uopće igrati videoigre. Bolje taj novac uzmem i bacam roštilj svaki vikend s frendovima. Ovo je postalo preskup sport čak i za hardcore manijake.

5 0 hvala 0
13 godina
Reattera321 kaže...

Sve mi se više čini da se ne isplati uopće igrati videoigre. Bolje taj novac uzmem i bacam roštilj svaki vikend s frendovima. Ovo je postalo preskup sport čak i za hardcore manijake.

Da gejming je skup sport,slažem se. Tko voli neka izvoli

9 godina
protjeran
brisac kaže...
Tonči kaže...
brisac kaže...

Pa ne...

a bas sam u procesu kupovanja racunala online... :S

Pa uzmi ovo, https://www.amazon.de/MSI-GeForce-980TI-LIGHTNING-384bit/dp/B014PG7S9K/ref=sr_1_15?s=computers&ie=UTF8&qid=1466353520&sr=1-15&keywords=gtx+980+ti ne kuzim zasto nebi slozio komp sada....

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

E sad, tko je kriv za ovakvo stanje?  

16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Fanboyi Nvidie koji bi i u kredit išli da kupe zelenu karticu?

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Ma bit će i na pašteti mjesecima ako treba 

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa, djelomično i oni, ali njih će uvijek bit i srećom nema ih puno. Ne budi biased, šta je tako teško reć tko je krivac za ovakvo stanje.. 

16 godina
odjavljen

Misliš na AMD? A čuj, možemo reći da su krivci jer imaju očajan marketing. Realno, kartice su im dobre (pogledaj novije testove gdje FuryX šiša 980Ti i u DX11).

11 godina
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Pa, djelomično i oni, ali njih će uvijek bit i srećom nema ih puno. Ne budi biased, šta je tako teško reć tko je krivac za ovakvo stanje.. 

zna se... ali i nelojalnost crvenih faboi-a..dosta ih je i će raditi prebjeg tabora 

SILA/ZGX@ZGamers
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 19:26 (ZGamer).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Misliš na AMD? A čuj, možemo reći da su krivci jer imaju očajan marketing. Realno, kartice su im dobre (pogledaj novije testove gdje FuryX šiša 980Ti i u DX11).

Pa, Fury X je hardverski jak, al u svemu ostalom zaostaje. Skupa proizvodnja, obavezno nepraktično vodeno, potrošnja, cijena.. ali čak i u igrama max clockan teško parira max clockanoj GTX980Ti.

Tako da da, AMD je kriv, ljudi kao da im štrajkaju neradom. Sjećaš se izlaska HD7970, početna cijena 550USD? Prije toga HD6970 je bila 370USD početna, HD5870 380USD.

Ista stvar je sad s GTX1080, cijene su ovakve zato što takve mogu biti, a nvidia čak nije ni nešto puno podigla cijene jer MSRP je 50USD veći nego li je bio za GTX980.

16 godina
Penryn kaže..

Tako da da, AMD je kriv, ljudi kao da im štrajkaju neradom. Sjećaš se izlaska HD7970, početna cijena 550USD? Prije toga HD6970 je bila 370USD početna, HD5870 380USD.

Ista stvar je sad s GTX1080, cijene su ovakve zato što takve mogu biti, a nvidia čak nije ni nešto puno podigla cijene jer MSRP je 50USD veći nego li je bio za GTX980.

Sad će to radeon ispravit, dosta je bilo divljanja cijena, ide reset na doba hd3870/4870.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 19:39 (dery).
9 godina
neaktivan

Ja mislim da neću biti zadovoljan dok ih ne počnu dijeliti džabe hehe

3 0 hvala 0
17 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
4mal kaže...

Dakle, ne isplati se uzimati CFX ili SLI, kad se pogelda kronološki skaliranje je sve lošije, prema ovom videu u 2014 igarama jako dobro, u 2015 igrama osjetno slabije a u 2016 igrama jako lose.

14 godina
neaktivan

Jel ima gdje 980ti Lightning u prodaji

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nabava nis probaj na njuski 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 19:08 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imaš u Caseking de EVGA GeForce GTX 980 Ti FTW + gratis Nitro C80 Pure Gaming Stolica za 500 €. Ovo mi izgleda kao extra ponuda.

9 godina
protjeran

Ove gore sa linka su sve otisle 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

zna li netko nešta o zotac 1080 amp extreme

Moj PC  
0 0 hvala 0