GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.550.026
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...

Ne ide to uvijek tako. Vani je stanarina 500% .

Ako si podstanar.

Hmm, probaj kupit nekretninu u Londonu... 

nixass kaže...
Stjepanj kaže...

PA neznam bas da je isto, moj "Kum" je ovdje radio tj popravljao dizala za 3500kn, sad u njemackoj to ISTO radi za 3500€...ono WTF!uzeo bi odma 4x1080lp

kad covjek osjeti takvu lovu (i sam sam u toj situaciji), onda ti pocnu druge stvari padat na pamet.. malo trajnije od graficke kartice ;)

evo nisam kupio novi hardver odkad sam u irskoj (a zaradjujem solidno i za irske pojmove). lazem zapravo, uzeo sam ssd na black friday za 33 funte.

kad vidis da mozes svaka dva mjeseca otici na neko putovanje, ostaviti 2k eura "bez jebemti" za tjedan dana hedonizma i imat dozivljaje vece od frejmova i hairworksa na high u W3, hardver padne u drugi plan..

ono kaj ocu rec, ne soliti pamet drugima, nego da otici van i imat par K eura mjesecno i covjek pocne raditi totalno suprotno od onoga kaj bi radio da tu lovu ima doma :)

O da, a i postoji mnogo važnijih stvari, tako da... Doduše, s lovom kakvu mogu dobiti u struci u jednom Londonu, Dublinu, Bay Area, nema zaista potrebe štedjeti ni na hardveru pretjerano. No, da, od Maldiva do Maroka i SAD-a, Tajlanda, gdje god. Čovjeku se - kad živi na normalnom standardu, a ne u siromaštvu kao većina Hrvata - posve promijeni perspektiva. Čovjeku koji nije siromašan fućka se za politiku i sl. sranja. Rad za plaću i od tisuću eura u Hrvatsko zapravo je jadno.

systemize_lp kaže...

Mislim da je suvišno raspravljat od tome koliko npr. Njemacka ima bolji standard od nas. A i čini mi se da mali broj ljudi (bar na ovom forumu) kupuje hardver ( pogotovo GPUe) po punim cijenama iz dućana. Vecinom se ljudi snalaze, imaju neku vezicu u nekom ducanu ili su strpljivi pa cekaju njuskalo. 

Bar gledam po sebi, zadnje 3 graficke koje sam imao su bile relativan high end i niti jednu nisam platio po punoj cijeni.

Ne vidim kako bi to izveo? Pa nije da dućani proizvode kartice, a vjerovao ili ne, ni ljudi u Nvidiji i AMD-u nemaju baš free hardver. To što ti nisi platio po "punoj cijeni" znači samo da te nije netko opljačkao koliko bi nekog drugog. :)

Stjepanj kaže...

je ali ovisi kaj imas doma...zenu, djecu, stan, auto...! da si to tamo imao isti drek ti dode, i ovdje je posteno ureden stan od 80m2 500€!

Ne, baš i ne ide to tako. Tjedan dana najma u Londonu se plaća 500 eura. Ako ćeš neku bolju lokaciju, skače to i više. Isto vrijedi za Oslo, Dublin... Stan u Dublinu od 500 eura je neka rupetina na periferiji. 

12 godina
Tonči kaže...
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...

Ne ide to uvijek tako. Vani je stanarina 500% .

Ako si podstanar.

Hmm, probaj kupit nekretninu u Londonu... 

zavisi u kojem krugu, baš sam prije nekoliko godina radio istraživanje o cijenama života u eu i bogme u centru londona su stanovi ultraskupi, no već malo dalje od centra (malo je relativan pojam u tako velikom gradu, doduše), da se naći stanova po sasvim normalnim cijenama, ne puno skuplje nego kod nas u zagrebu ili na obali

pratio sam cijene po njihovim real estate agencijama i ne radi se baš o nekim rupama

9 godina
neaktivan

da li zna ko koja kartica ima najbolji hladnjak (zračni ne na vodu) iz gtx 1080 serije može i 3 slot kartica

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
eywa33 kaže...

... Ja bih išao na extreme od gige da sad uzimam karticu. 

zanimljivo je da ta extreme verzija 1xxx od gige ima ventove iste veličine (100mm) kao i msi tf, zato im i jest srednji vent uvučen ispod ova dva sa strane - jednostavno ne stanu svi u jedan red

kako kažu u gigi, time se dobiva "ekstremno" hlađenje, no baš me zanima kako se ponašaju kovitlanja zraka tih "preklopljenih" ventova, a pretpostavljam i da će ta extreme imati hebenu cijenu, pa je upitna isplativost pored neke poput msi gaming koja je i hladna i tiha, bez premium dodatka po džepu

17 godina
Tonči kaže...

O da, a i postoji mnogo važnijih stvari, tako da... Doduše, s lovom kakvu mogu dobiti u struci u jednom Londonu, Dublinu, Bay Area, nema zaista potrebe štedjeti ni na hardveru pretjerano. No, da, od Maldiva do (1.)Maroka i SAD-a, Tajlanda, gdje god. Čovjeku se - kad živi na normalnom standardu, a ne u siromaštvu kao većina Hrvata - posve promijeni perspektiva. Čovjeku koji nije siromašan fućka se za politiku i sl. sranja. Rad za plaću i od tisuću eura u Hrvatsko zapravo je jadno.

Stjepanj kaže...

je ali ovisi kaj imas doma...zenu, djecu, stan, auto...! da si to tamo imao isti drek ti dode, i ovdje je posteno ureden stan od 80m2 500€!

(2.)Ne, baš i ne ide to tako. Tjedan dana najma u Londonu se plaća 500 eura. Ako ćeš neku bolju lokaciju, skače to i više. Isto vrijedi za Oslo, Dublin... Stan u Dublinu od 500 eura je neka rupetina na periferiji. 

1. ko za vraga, upravo sam u maroku.

jucer planinarili oko slapova u planinama, danas se ustao u pola 4 ujutro da idem(o) na let balonom "iznad" Atlasa, sutra quadovi po pustinji, preksutra vjerojatno jet ski na morskoj strani zemlje.

na amazonu mi je kosarica puna komponenti koje treba narucit al put uvijek prevagne :D

(za sliku ispod ne treba dobra graficka, nije Far Cry 5 u pitanju :))

2. u dublinu su garsonjere 700e, i to one najjadnije di je sanitarni cvor upitne kvalitete a stara kuca konvertirana u nastambu sa 5-6 garsonjera.. uzas.

#######

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 21:46 (nixass).
15 godina
picajzla0707 kaže...
eywa33 kaže...

... Ja bih išao na extreme od gige da sad uzimam karticu. 

zanimljivo je da ta extreme verzija 1xxx od gige ima ventove iste veličine (100mm) kao i msi tf, zato im i jest srednji vent uvučen ispod ova dva sa strane - jednostavno ne stanu svi u jedan red

kako kažu u gigi, time se dobiva "ekstremno" hlađenje, no baš me zanima kako se ponašaju kovitlanja zraka tih "preklopljenih" ventova, a pretpostavljam i da će ta extreme imati hebenu cijenu, pa je upitna isplativost pored neke poput msi gaming koja je i hladna i tiha, bez premium dodatka po džepu

Na CU 900 eura trenutno!! *.*

100 Eura više od Strixice 1080, 140 od G1 Gaming.

12 godina
nixass kaže...

1. ko za vraga, upravo sam u maroku.

jucer planinarili oko slapova u planinama, danas se ustao u pola 4 ujutro da idem(o) na let balonom "iznad" Atlasa, sutra quadovi po pustinji, preksutra vjerojatno jet ski na morskoj strani zemlje.

na amazonu mi je kosarica puna komponenti koje treba narucit al put uvijek prevagne :D

jebenica od fotke

ti bježiš iz irske u maroko, a ja planiram kod vas u turistički obilazak tamo negdje iza nove godine

11 godina

Nemožete uspoređivati euro sa kunom bez obzira na prosjek plaće u Europi i u Hrvatskoj...Tonči veli da je i 1000€ u hrv. jadno--pa normalno da je kad je vrijednost 1 HRK nikakva...uđi u dućan sa jednom kunom i kupi nešto,možda dobiš i žvakaću na popustu a vani se za 1€ ipak nešto može i kupiti.Poanta je da je kuna praktički bezvrijedna

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
nixass kaže...

Isto mi je nekak bolja grafika na Witcheru 3 ...

On topic - multi-gpu solucije izgleda postaju totalno obezvrijeđene u novim naslovima. Tomb Raider, Hitman, Ashes - ni jedna ne iskorištava obje kartice kako treba. Ne znam ima li šta novosti sa UT4 engine-om, jesu uveli multi-gpu support? Znam da nije bilo podržano do nedavno. Evo i recenzije OC3D od MSI Gaming gtx1080 sli.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
neaktivan
LogicusMPS kaže...

Na CU 900 eura trenutno!! *.*

Dal su oni jebeno normalni, pa za tu lovu kupis dvije 980ti danas 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina

Ali to ti je extrema o.pa 

Daj pogle cijene u ADM-u neka nabrijana 980Ti skoro 6keka a 1070 FE 4.5 iako je i to skupo ...you got the point!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zar je G1 Gaming sad dno dna ponude iliti zaobidji u sirokom luku sa cijenom manjom od 140 eur jaoo 
Pitam se samo gdje je zastita potrosaca, ovo je cisto divljanje i smijurija 

Realno jedina razlika sto bi "trebala" biti izmedju te dvije je dodatna godina garancije a jel to vrijedi 140 eur? Mislim da kod EVGA mozes uzeti dodatne 3 godine za 140 eur

11 godina

Osim +1g ima i cijeli bundle uz Xtreme karticu, pogledaj si malo. Kako ime veli, kartica je za entuzijaste, to malo sto je bolje se placa, svaki detalj se placa. Cemu cudjenje, grafa je pandam Asusovim Ares grafama, EVGAinim SSC+++ kak se vec zovu grafama i tako. Najbolje ima cijenu i samo sto je medju tip top 1080 grafama ima cijenu. Kod najboljeg hardvera bas i nije bitna isplativost..

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 23:03 (The_Fichek).
12 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Zar je G1 Gaming sad dno dna ponude iliti zaobidji u sirokom luku sa cijenom manjom od 140 eur jaoo 
Pitam se samo gdje je zastita potrosaca, ovo je cisto divljanje i smijurija 

Realno jedina razlika sto bi "trebala" biti izmedju te dvije je dodatna godina garancije a jel to vrijedi 140 eur? Mislim da kod EVGA mozes uzeti dodatne 3 godine za 140 eur

Extreme se prodaje pod marketingom tipa "high grade chokes, kvalitetne komponente, premazi preko pcb-a" i slične šeme. Zato je "koplje" iznad "obične" g1. Koliko u stvarnosti to doprinosi? Pa ono, što se tiče fps-a sigurno ne puno :) ... Ali moraš i njih razumijeti. Giga, MSI, Asus i slične firme moraju nešto izmišljat da nam prodaju proizvod. Gejmeri su naivni ali i zahtjevni kupci, tako da nas nečim moraju privuć na kupnju :) ... Netko probava sa ledicama (koje su danas teški hype), netko tvroničkim OC-om, netko desetcima pwm faza... 

Extreme je dobraa kartica. Danas 980ti koja doista i jest vrhunski komad kartice (xtreme gaming) je cijenom jeftinija od recimo Gainwardove GS kartice. 

Price drop za 9xx seriju: u SAD-u cijena 980ti = 3200kn. U RH = 4900kn.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 23:43 (eywa33).
16 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Osim +1g ima i cijeli bundle uz Xtreme karticu, pogledaj si malo. Kako ime veli, kartica je za entuzijaste, to malo sto je bolje se placa, svaki detalj se placa. Cemu cudjenje, grafa je pandam Asusovim Ares grafama, EVGAinim SSC+++ kak se vec zovu grafama i tako. Najbolje ima cijenu i samo sto je medju tip top 1080 grafama ima cijenu. Kod najboljeg hardvera bas i nije bitna isplativost..

Cijeli bundle je posebna verzija; bit će dvije verzije Xtreme, s front-panelom i bez njega... koji će ikome vrag front panel??

eywa33 kaže...

Extreme se prodaje pod marketingom tipa "high grade chokes, kvalitetne komponente, premazi preko pcb-a" i slične šeme. Zato je "koplje" iznad "obične" g1. Koliko u stvarnosti to doprinosi? Pa ono, što se tiče fps-a sigurno ne puno :) ... Ali moraš i njih razumijeti. Giga, MSI, Asus i slične firme moraju nešto izmišljat da nam prodaju proizvod. Gejmeri su naivni ali i zahtjevni kupci, tako da nas nečim moraju privuć na kupnju :) ... Netko probava sa ledicama (koje su danas teški hype), netko tvroničkim OC-om, netko desetcima pwm faza... 

Extreme je dobraa kartica. Danas 980ti koja doista i jest vrhunski komad kartice (xtreme gaming) je cijenom jeftinija od recimo Gainwardove GS kartice. 

Broj faza je danas nebitan dok ne pokažu koriste li dublere.. Asus prvi, koliko znam, koristi dublere i onda ima prepolovljenu ili gore od toga frekv. faza pa imaju na 6 faza 3 ili čak 2 PWM-a samo. 1080 niti treba više od jednog 8-pinca niti treba više od 6 faza koliko stiže s FE karticom, tako da je sve to čisti marketing.

13 godina
neaktivan

AKo je najjeftinija 1080 709eur, onda jedina koja bi kostala +200eur bi trebala biti vodeno hladjena 1080....

11 godina

Taj front panel je za VR. "Kaj ce ikome" bih mogao do sutra nabrajat. Cinjenica je da se apsolutno svaki detalj placa.

9 godina
protjeran

Nisam vas pohvatao, o kakvom front panelu se ovdje prica?

EDIT:

Da ne mislite mozda na one utore na vrhu kartice za HDMI kod extreme gaming modela, i kod Asus strixa na ulaze za ventove dva komada? ako pricate o tome, da to je zesca glupost.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 0:02 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

Evo danas sam rođaka iz Austrije zamolio da pogleda cijene 1080 ki MSI i Asusa

MSI

Asus

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Taj front panel je za VR. "Kaj ce ikome" bih mogao do sutra nabrajat. Cinjenica je da se apsolutno svaki detalj placa.

Pa imam VR pa mi to nije trebalo nikad. 

13 godina
neaktivan

Nvidia i njihova sranja po bog zna koji put vec 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Baš sam sad htio to postat, TechPowerUp-u su isto slali... Bas cemu ? Kao da ljudi nece skuzit

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
chaselol kaže...

Nvidia i njihova sranja po bog zna koji put vec 

kolko ja znam baš su asus i msi imali onu spačku sa fe karticama koje su se bolje klokale od aftermarket verzija?!Nije ovo tako loše bar ne za krajnjeg potrošača ako taj isti modani bios sada ostane kao službeni oc mode koji je uključen u garanciju ...sve u svemu ne vidim kaj je tu nvidia kriva?!

SILA/ZGX@ZGamers
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 16:06 (ZGamer).
12 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Baš sam sad htio to postat, TechPowerUp-u su isto slali... Bas cemu ? Kao da ljudi nece skuzit

Pa i nije da se to lako skuži. Ovaj novi boost 3.0 mijenja taktove ko lud i više ne znaš nao osnovu čega mijenja takt. Stari boost 1.0 je radio (pre)jednostavno; dok je temp u redu, takt je na onom koji si stavio, kad prijeđe limit, takt pada. Već od boost 2.0 na maxwellu takt se ne može uredno i konstantno pratit. Meni na trenutnom overkloku zna varirat od 1427, 1430, 1440, 1455, 1475... Sve ovo na par stupnjeva C razlike. Ne možeš pronać lako algoritam po kojem se takt mijenja. Gledao sam i power limit utječe, naravno, a onda i memorijski OC... Poanta priče - ne može se tako lako skužit :)

11 godina

Istina ali slali su kartice na testiranja i recenzije tako da se takva stvar uoči...sve je zapisano u biosu i taj famozni algoritam boost takta

evo ako nisi još bacio pogled na svoj stock bios...Maxwell II BIOS Tweaker v1.36 nemoraš ništa modati/mjenjati ako već i nisi?

SILA/ZGX@ZGamers
11 godina
neaktivan

Krenule padat Maxwell cijene. Spoiler alert: Slabo su pale, pogotovo 970

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 19:58 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa kad pogledaš kako se 7xx serija držala cijenom, ni nije za očekivat da će nešto značajno past cijene

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ima li kakva prognoza za 1080Ti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

980 Ti su bas dosta pale, 200€ u prosjeku u njemackoj..

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice