Ne ide to uvijek tako. Vani je stanarina 500% .
Ako si podstanar.
Hmm, probaj kupit nekretninu u Londonu...
PA neznam bas da je isto, moj "Kum" je ovdje radio tj popravljao dizala za 3500kn, sad u njemackoj to ISTO radi za 3500€...ono WTF!uzeo bi odma 4x1080
lp
kad covjek osjeti takvu lovu (i sam sam u toj situaciji), onda ti pocnu druge stvari padat na pamet.. malo trajnije od graficke kartice ;)
evo nisam kupio novi hardver odkad sam u irskoj (a zaradjujem solidno i za irske pojmove). lazem zapravo, uzeo sam ssd na black friday za 33 funte.
kad vidis da mozes svaka dva mjeseca otici na neko putovanje, ostaviti 2k eura "bez jebemti" za tjedan dana hedonizma i imat dozivljaje vece od frejmova i hairworksa na high u W3, hardver padne u drugi plan..
ono kaj ocu rec, ne soliti pamet drugima, nego da otici van i imat par K eura mjesecno i covjek pocne raditi totalno suprotno od onoga kaj bi radio da tu lovu ima doma :)
O da, a i postoji mnogo važnijih stvari, tako da... Doduše, s lovom kakvu mogu dobiti u struci u jednom Londonu, Dublinu, Bay Area, nema zaista potrebe štedjeti ni na hardveru pretjerano. No, da, od Maldiva do Maroka i SAD-a, Tajlanda, gdje god. Čovjeku se - kad živi na normalnom standardu, a ne u siromaštvu kao većina Hrvata - posve promijeni perspektiva. Čovjeku koji nije siromašan fućka se za politiku i sl. sranja. Rad za plaću i od tisuću eura u Hrvatsko zapravo je jadno.
Mislim da je suvišno raspravljat od tome koliko npr. Njemacka ima bolji standard od nas. A i čini mi se da mali broj ljudi (bar na ovom forumu) kupuje hardver ( pogotovo GPUe) po punim cijenama iz dućana. Vecinom se ljudi snalaze, imaju neku vezicu u nekom ducanu ili su strpljivi pa cekaju njuskalo.
Bar gledam po sebi, zadnje 3 graficke koje sam imao su bile relativan high end i niti jednu nisam platio po punoj cijeni.
Ne vidim kako bi to izveo? Pa nije da dućani proizvode kartice, a vjerovao ili ne, ni ljudi u Nvidiji i AMD-u nemaju baš free hardver. To što ti nisi platio po "punoj cijeni" znači samo da te nije netko opljačkao koliko bi nekog drugog. :)
je ali ovisi kaj imas doma...zenu, djecu, stan, auto...! da si to tamo imao isti drek ti dode, i ovdje je posteno ureden stan od 80m2 500€!
Ne, baš i ne ide to tako. Tjedan dana najma u Londonu se plaća 500 eura. Ako ćeš neku bolju lokaciju, skače to i više. Isto vrijedi za Oslo, Dublin... Stan u Dublinu od 500 eura je neka rupetina na periferiji.